INFORMASI

NO AKAUN CEC
CEC SERVICES

MAYBANK : 562740132182

JAWATANKUASA CEC"KLIK"


CEC HELPLINE
"click"

MOH DOREH WARIGH
PENGUMUMAN"KLIK"

PENDAFTARAN AHLI BARU"KLIK"

SALAM PERKENALAN AHLI BARU"KLIK"

***UTK PERHATIAN CEC TELAH MENGASINGKAN AHLI & BUKAN AHLI DLM FORUM INI.***



CEC HELPLINE
"click"

MOH DOREH WARIGH
CEC Merchandise
CEC EVENT FOR 2013

DECEMBER
12 - 14 DEC 14 => CEOAG14 KELANA RESORT, SEREMBAN

**DETAIL BAGI PENGARAH PROJEK SETIAP AKTIVITI**."KLIK"

Latest topics
» chery easter club BORNEO
Fri Sep 25, 2015 7:55 am by hiysam

» 2,4 chery
Thu May 21, 2015 7:43 am by n@faiz

» Lokasi Kedai Accessories Kereta Yang OK Area Utara
Sun Mar 29, 2015 8:55 pm by mhdhafiz_aljarumi

» masalah2 minor n major CE
Tue Feb 24, 2015 10:51 pm by zolishak

» salam dari saya
Tue Feb 24, 2015 8:30 am by syamfazli

» Power Window problem...
Mon Feb 16, 2015 4:06 pm by mat2

» Salam Kepada Bakal Pelayar Forum CEC & Bakal Ahli Ahli Baru CEC
Mon Feb 16, 2015 8:08 am by syamfazli

» Salam CEC Pantai Timur
Mon Jan 05, 2015 11:52 am by mizan

» SALAM PERKENALAN DARI NILAI
Thu Dec 04, 2014 1:57 am by zam cecnilai

SOROTAN 2012

CEOAG 2012

MAJLIS2 JEMPUTAN CEO
Who is online?
In total there is 0 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 70 on Tue Oct 05, 2010 3:47 am
Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

CEAOG 2014

12 - 14 DIS 2014 KLANA RESORT, SEREMBAN, N9

Sponsorship :




Dengan Kerjasama :





December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Calendar Calendar


CE2.4 2009

View previous topic View next topic Go down

CE2.4 2009

Post by MKamalMY1968 on Mon Aug 27, 2012 11:47 pm

Assallamualaikum dan Salam Sejahtera. Saya new member dlm forum ini dan saya ada satu pertayaan jika ada antara ahli foru boleh bantu.
Saya memiliki CE2.4 Model 2009 dan skrg milage dah mencecah 70,000++. Sebelum hari raya tempohari saya hantar ke SC dan saya dimaklumkan saya perlu tukar catalytic converter sbb yg sedia ada seakan hancur di dalam dan jika berlanjutan, maka kereta akan hilang 'power' dan kuat makan minyak. Bila di tanya pada SC itu, katanya CE2.4 ni kena tengok catalytic converter nya selepas 40,000 dan ianya tak termaktub dlm 3 years warranty utk parts. Oleh itu SC cadang guna modified catalytic converter dari Waja atau Wira sbb original part harga RM1,000+++

Persoalannya, betul ke? Saya pakai Wira lebih 7 tahun tak perlu tukar pun. Rasanya tak de kereta atau MPV atau SUV jenama lain yg kena buat macam ni. Masa beli CE ni, sales tak maklumkan pun. Kalau tukar original parts pun, tak kan lepas 40,000km kena tukar lagi? Kalau Cherry Alado tak mahu tukar at cost saya ingat nak buat aduan kat Tribunal Pengguna aje.

Jd, harap dapat sedikit panduan atau pandangan dari ahli forum.

Terima kasih

MKamalMY1968

Posts : 1
Points : 3
Join date : 27/08/2012

Back to top Go down

Re: CE2.4 2009

Post by Mr Mama on Tue Aug 28, 2012 11:31 am

TUAN MKAMALMY1968 BOLE CALL SAYA TAK....INI NO SAYA..0192625856.... TUAN BERADA DI MANE SEKARANG....

Mr Mama
President
President

Posts : 17743
Points : 18401
Join date : 30/07/2009
Age : 55
Location : CEC 001 StoneCold Hill - 0192625856

Back to top Go down

Re: CE2.4 2009

Post by TAX5173 on Thu Aug 30, 2012 6:17 pm

aper catalytic converter ? Acuu citer

TAX5173

Posts : 364
Points : 362
Join date : 27/10/2009
Age : 39
Location : Hulu Langat, Cheras

Back to top Go down

Re: CE2.4 2009

Post by AdsMsia on Mon Nov 26, 2012 8:46 pm

kalo ce2.0 nak kena tukar gak ke?
tgk kat fb group chery ada kata kena gi kedai kasi welding keliling catalyst converter tu

nak kena tukar ke atau kena welding je ?
tak masuk dlm waranty ke.... ?

AdsMsia

Posts : 8
Points : 12
Join date : 25/10/2012
Location : Kulim,Penang,Parit Buntar,Taiping

http://myadsfeed.com

Back to top Go down

Re: CE2.4 2009

Post by taklukjagat on Sat Dec 08, 2012 4:06 pm

Cantik...tanya pada yg pakar...selamat berjaya dan kongsi pengalaman...

taklukjagat

Posts : 25
Points : 31
Join date : 06/08/2012
Age : 46
Location : Pekan

http://taklukjagat2013@gmail.com

Back to top Go down

Re: CE2.4 2009

Post by Sponsored content Today at 1:56 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum