INFORMASI

NO AKAUN CEC
CEC SERVICES

MAYBANK : 562740132182

JAWATANKUASA CEC"KLIK"


CEC HELPLINE
"click"

MOH DOREH WARIGH
PENGUMUMAN"KLIK"

PENDAFTARAN AHLI BARU"KLIK"

SALAM PERKENALAN AHLI BARU"KLIK"

***UTK PERHATIAN CEC TELAH MENGASINGKAN AHLI & BUKAN AHLI DLM FORUM INI.***



CEC HELPLINE
"click"

MOH DOREH WARIGH
CEC Merchandise
CEC EVENT FOR 2013

DECEMBER
12 - 14 DEC 14 => CEOAG14 KELANA RESORT, SEREMBAN

**DETAIL BAGI PENGARAH PROJEK SETIAP AKTIVITI**."KLIK"

Latest topics
» chery easter club BORNEO
Fri Sep 25, 2015 7:55 am by hiysam

» 2,4 chery
Thu May 21, 2015 7:43 am by n@faiz

» Lokasi Kedai Accessories Kereta Yang OK Area Utara
Sun Mar 29, 2015 8:55 pm by mhdhafiz_aljarumi

» masalah2 minor n major CE
Tue Feb 24, 2015 10:51 pm by zolishak

» salam dari saya
Tue Feb 24, 2015 8:30 am by syamfazli

» Power Window problem...
Mon Feb 16, 2015 4:06 pm by mat2

» Salam Kepada Bakal Pelayar Forum CEC & Bakal Ahli Ahli Baru CEC
Mon Feb 16, 2015 8:08 am by syamfazli

» Salam CEC Pantai Timur
Mon Jan 05, 2015 11:52 am by mizan

» SALAM PERKENALAN DARI NILAI
Thu Dec 04, 2014 1:57 am by zam cecnilai

SOROTAN 2012

CEOAG 2012

MAJLIS2 JEMPUTAN CEO
Who is online?
In total there are 2 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 2 Guests

None

Most users ever online was 70 on Tue Oct 05, 2010 3:47 am
Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

CEAOG 2014

12 - 14 DIS 2014 KLANA RESORT, SEREMBAN, N9

Sponsorship :




Dengan Kerjasama :





December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Calendar Calendar


FUEL PUMP PROBLEM (CE 2.4)

View previous topic View next topic Go down

FUEL PUMP PROBLEM (CE 2.4)

Post by handotnet on Sun Dec 02, 2012 5:00 pm

As-Salam dan salam perkenalan buat semua.
nak berkongsi pengalaman CE 2.4:
saya baru jer angkat CE 2.4 2009 sebulan lepas.
1st problem yg kena kat CE sy ni gear 4 tak masuk. aduss...dah mula menggelabah coz 2nd hand car ni mana ada warranty lagi..hantar kt SC seri kembangan (just utk checking) diorang kata speed sensor problem. hantar balik CE ke Used Car Dealer utk solve masalah nie...oklah settle..
Masalah kedua: Fuel pump plak buat hal... start boleh(krengg2 jer) tapi tak mau hidup.. dah 2 kali kena. 1st breakdown kat parking shopping complex...dan yg latest malam tadi dia buat hal kat tapak MAHA...terpaksa tggu hingga jam 12malam baru towing..
Sbg pendatang baru CEC dan owner CE ni..sy nak tanya pendapat otai2 semua,betul ker CE 2.4 ni bermasalah sedemikian?
Apa lagi masalah MAJOR yang selalu jadik kat CE 2.4? Mohon pencerahan....TQVM Question

handotnet

Posts : 1
Points : 3
Join date : 29/10/2012
Location : BANDAR BARU BANGI

Back to top Go down

Re: FUEL PUMP PROBLEM (CE 2.4)

Post by champ1979 on Mon Dec 03, 2012 7:01 pm

handotnet wrote:As-Salam dan salam perkenalan buat semua.
nak berkongsi pengalaman CE 2.4:
saya baru jer angkat CE 2.4 2009 sebulan lepas.
1st problem yg kena kat CE sy ni gear 4 tak masuk. aduss...dah mula menggelabah coz 2nd hand car ni mana ada warranty lagi..hantar kt SC seri kembangan (just utk checking) diorang kata speed sensor problem. hantar balik CE ke Used Car Dealer utk solve masalah nie...oklah settle..
Masalah kedua: Fuel pump plak buat hal... start boleh(krengg2 jer) tapi tak mau hidup.. dah 2 kali kena. 1st breakdown kat parking shopping complex...dan yg latest malam tadi dia buat hal kat tapak MAHA...terpaksa tggu hingga jam 12malam baru towing..
Sbg pendatang baru CEC dan owner CE ni..sy nak tanya pendapat otai2 semua,betul ker CE 2.4 ni bermasalah sedemikian?
Apa lagi masalah MAJOR yang selalu jadik kat CE 2.4? Mohon pencerahan....TQVM Question

tumpang lalu bro....saje nk tanya...napa bro beli yg 2nd hand.... Question Rolling Eyes Question

champ1979

Posts : 505
Points : 524
Join date : 02/11/2011
Age : 37
Location : CEC325 penang-sg petani-kota bharu

Back to top Go down

Re: FUEL PUMP PROBLEM (CE 2.4)

Post by bro_jiwa on Mon Dec 03, 2012 9:28 pm

champ1979 wrote:
handotnet wrote:As-Salam dan salam perkenalan buat semua.
nak berkongsi pengalaman CE 2.4:
saya baru jer angkat CE 2.4 2009 sebulan lepas.
1st problem yg kena kat CE sy ni gear 4 tak masuk. aduss...dah mula menggelabah coz 2nd hand car ni mana ada warranty lagi..hantar kt SC seri kembangan (just utk checking) diorang kata speed sensor problem. hantar balik CE ke Used Car Dealer utk solve masalah nie...oklah settle..
Masalah kedua: Fuel pump plak buat hal... start boleh(krengg2 jer) tapi tak mau hidup.. dah 2 kali kena. 1st breakdown kat parking shopping complex...dan yg latest malam tadi dia buat hal kat tapak MAHA...terpaksa tggu hingga jam 12malam baru towing..
Sbg pendatang baru CEC dan owner CE ni..sy nak tanya pendapat otai2 semua,betul ker CE 2.4 ni bermasalah sedemikian?
Apa lagi masalah MAJOR yang selalu jadik kat CE 2.4? Mohon pencerahan....TQVM Question

tumpang lalu bro....saje nk tanya...napa bro beli yg 2nd hand.... Question Rolling Eyes Question

rsnye dia nk enjin Mitsubishi kot....

bro_jiwa

Posts : 1079
Points : 1090
Join date : 08/02/2011
Location : CEC 075 Kuantan 013-9885676/9985676

Back to top Go down

Re: FUEL PUMP PROBLEM (CE 2.4)

Post by reza on Tue Dec 04, 2012 9:30 am

tak pe lah, dia beli apa2 pun, ok, untuk keterangan lanjut boleh call sifu mr p, dia otai 2.4 pasal milage dia dah cecah 1xx, jadi boleh call dia di no 0192625856

cuma semolek2nya dah jadi ahli cec, baru best bro

reza
Vice President 2
Vice President 2

Posts : 3446
Points : 3527
Join date : 02/08/2009
Location : cec009

Back to top Go down

Re: FUEL PUMP PROBLEM (CE 2.4)

Post by champ1979 on Tue Dec 04, 2012 10:46 am

reza wrote:tak pe lah, dia beli apa2 pun, ok, untuk keterangan lanjut boleh call sifu mr p, dia otai 2.4 pasal milage dia dah cecah 1xx, jadi boleh call dia di no 0192625856

cuma semolek2nya dah jadi ahli cec, baru best bro

CHEQ SETUJUUUUU Exclamation Exclamation Exclamation cheers cheers cheers

champ1979

Posts : 505
Points : 524
Join date : 02/11/2011
Age : 37
Location : CEC325 penang-sg petani-kota bharu

Back to top Go down

Re: FUEL PUMP PROBLEM (CE 2.4)

Post by taklukjagat on Sat Dec 08, 2012 3:52 pm

Salam, baguih kalu dapat jadi ahli CEC ni, senang kongsi maklumat dan pengalaman serta ketidakfahaman juga pertolongan.....

taklukjagat

Posts : 25
Points : 31
Join date : 06/08/2012
Age : 46
Location : Pekan

http://taklukjagat2013@gmail.com

Back to top Go down

Re: FUEL PUMP PROBLEM (CE 2.4)

Post by Sponsored content Today at 9:42 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum