INFORMASI

NO AKAUN CEC
CEC SERVICES

MAYBANK : 562740132182

JAWATANKUASA CEC"KLIK"


CEC HELPLINE
"click"

MOH DOREH WARIGH
PENGUMUMAN"KLIK"

PENDAFTARAN AHLI BARU"KLIK"

SALAM PERKENALAN AHLI BARU"KLIK"

***UTK PERHATIAN CEC TELAH MENGASINGKAN AHLI & BUKAN AHLI DLM FORUM INI.***



CEC HELPLINE
"click"

MOH DOREH WARIGH
CEC Merchandise
CEC EVENT FOR 2013

DECEMBER
12 - 14 DEC 14 => CEOAG14 KELANA RESORT, SEREMBAN

**DETAIL BAGI PENGARAH PROJEK SETIAP AKTIVITI**."KLIK"

Latest topics
» chery easter club BORNEO
Fri Sep 25, 2015 7:55 am by hiysam

» 2,4 chery
Thu May 21, 2015 7:43 am by n@faiz

» Lokasi Kedai Accessories Kereta Yang OK Area Utara
Sun Mar 29, 2015 8:55 pm by mhdhafiz_aljarumi

» masalah2 minor n major CE
Tue Feb 24, 2015 10:51 pm by zolishak

» salam dari saya
Tue Feb 24, 2015 8:30 am by syamfazli

» Power Window problem...
Mon Feb 16, 2015 4:06 pm by mat2

» Salam Kepada Bakal Pelayar Forum CEC & Bakal Ahli Ahli Baru CEC
Mon Feb 16, 2015 8:08 am by syamfazli

» Salam CEC Pantai Timur
Mon Jan 05, 2015 11:52 am by mizan

» SALAM PERKENALAN DARI NILAI
Thu Dec 04, 2014 1:57 am by zam cecnilai

SOROTAN 2012

CEOAG 2012

MAJLIS2 JEMPUTAN CEO
Who is online?
In total there is 0 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 70 on Tue Oct 05, 2010 3:47 am
Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

CEAOG 2014

12 - 14 DIS 2014 KLANA RESORT, SEREMBAN, N9

Sponsorship :




Dengan Kerjasama :





December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Calendar Calendar


CEC 2.0 2011 - Timingbelt

View previous topic View next topic Go down

CEC 2.0 2011 - Timingbelt

Post by taklukjagat on Sat Dec 08, 2012 4:33 pm

Salam, bagi yang dah pakai CE ni, agak2nya berapa KM perlu tukar timingbelt. Mana terbaik, kat CS atau tempat lain?

taklukjagat

Posts : 25
Points : 31
Join date : 06/08/2012
Age : 46
Location : Pekan

http://taklukjagat2013@gmail.com

Back to top Go down

Re: CEC 2.0 2011 - Timingbelt

Post by aweina69 on Wed Dec 12, 2012 1:22 am

50km better buat inspection..biasanya 70-80km

aweina69

Posts : 47
Points : 48
Join date : 24/02/2010
Age : 41
Location : Besut-Kemaman-Kota Bharu

Back to top Go down

Re: CEC 2.0 2011 - Timingbelt

Post by taklukjagat on Wed Dec 19, 2012 4:16 pm

Thanks..

taklukjagat

Posts : 25
Points : 31
Join date : 06/08/2012
Age : 46
Location : Pekan

http://taklukjagat2013@gmail.com

Back to top Go down

Re: CEC 2.0 2011 - Timingbelt

Post by convistudio on Tue Mar 12, 2013 2:06 pm

Salam,

Pernah saya tanyakan soalan sama kat SC.. mereka kata mileage dekat2 50K km tu bawak kereta kat SC dan akan tukar timing belt.. kos dlm Rm1.2K..

Saya punya belum sampai 50k km lagi... so, tak sure.. tapi rasanya akan kena buat major service bila sampai 50k km..

Kalau salah, mohon maaf. Maybe boleh tanya kat SC.


Thanks.

convistudio

Posts : 16
Points : 18
Join date : 22/03/2011
Location : Kota Damansara - CEC725

http://www.fardausrahmat.com

Back to top Go down

Re: CEC 2.0 2011 - Timingbelt

Post by azmansor on Wed Mar 27, 2013 12:06 pm

convistudio wrote:Salam,
Pernah saya tanyakan soalan sama kat SC.. mereka kata mileage dekat2 50K km tu bawak kereta kat SC dan akan tukar timing belt.. kos dlm Rm1.2K..
Saya punya belum sampai 50k km lagi... so, tak sure.. tapi rasanya akan kena buat major service bila sampai 50k km..
Kalau salah, mohon maaf. Maybe boleh tanya kat SC.
Thanks.

Salam sahabat2 semua...

Betui dah tu macam bro convistudio kata tu!

Semalam (26/3/13), saya pi wat servis 50,000km kat chye seng sc kat bwth, penang. Service Advisor cakap kena tukaq timing belt(TB) (RM1.2K ++) ngan major service (RM600++)! Total dekat2 RM1.8K ++ dah tuuu...phewwww!!!!

Saya bercakap ngan chief mechanic depa, en zul....dia kata sc advise utk TB pada 50,000km...tapi dia juga admit yang kita boleh lanjutkan sket ke 55,000km atau 60,000km! memandangkan major service pun dah dekat RM600++, saya decide utk delay sket tukaq TB tuh! Harap2 okay lah nooo....

Sekadar berkongsi.....cheers.... Cool

azmansor

Posts : 260
Points : 262
Join date : 04/07/2011
Location : CEC201 Bertam, Pulau Pinang

Back to top Go down

Re: CEC 2.0 2011 - Timingbelt

Post by bro_jiwa on Wed Mar 27, 2013 11:18 pm

60k-70k k la tkr timing belt...belting ping masih elok kwe tkr 66k....

bro_jiwa

Posts : 1079
Points : 1090
Join date : 08/02/2011
Location : CEC 075 Kuantan 013-9885676/9985676

Back to top Go down

Re: CEC 2.0 2011 - Timingbelt

Post by along_hisyam on Mon Apr 01, 2013 11:46 am

utk tukar TB, kena menabung, lg mahal dr roadtax insuran....1.8k...huhuhu

along_hisyam

Posts : 204
Points : 214
Join date : 12/04/2011
Age : 35
Location : CEC 181 -Taman Sri Ramall

Back to top Go down

Re: CEC 2.0 2011 - Timingbelt

Post by norlizah on Thu Aug 15, 2013 7:57 am

Salam...saya baru di sini....ada org tahu tak, workshop mana di kota tinggi, johor yg bole tukar timing belt dan auto oil?....help please

norlizah

Posts : 3
Points : 3
Join date : 14/08/2013

Back to top Go down

Re: CEC 2.0 2011 - Timingbelt

Post by Sponsored content Today at 5:44 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum