INFORMASI

NO AKAUN CEC
CEC SERVICES

MAYBANK : 562740132182

JAWATANKUASA CEC"KLIK"


CEC HELPLINE
"click"

MOH DOREH WARIGH
PENGUMUMAN"KLIK"

PENDAFTARAN AHLI BARU"KLIK"

SALAM PERKENALAN AHLI BARU"KLIK"

***UTK PERHATIAN CEC TELAH MENGASINGKAN AHLI & BUKAN AHLI DLM FORUM INI.***



CEC HELPLINE
"click"

MOH DOREH WARIGH
CEC Merchandise
CEC EVENT FOR 2013

DECEMBER
12 - 14 DEC 14 => CEOAG14 KELANA RESORT, SEREMBAN

**DETAIL BAGI PENGARAH PROJEK SETIAP AKTIVITI**."KLIK"

Latest topics
» chery easter club BORNEO
Fri Sep 25, 2015 7:55 am by hiysam

» 2,4 chery
Thu May 21, 2015 7:43 am by n@faiz

» Lokasi Kedai Accessories Kereta Yang OK Area Utara
Sun Mar 29, 2015 8:55 pm by mhdhafiz_aljarumi

» masalah2 minor n major CE
Tue Feb 24, 2015 10:51 pm by zolishak

» salam dari saya
Tue Feb 24, 2015 8:30 am by syamfazli

» Power Window problem...
Mon Feb 16, 2015 4:06 pm by mat2

» Salam Kepada Bakal Pelayar Forum CEC & Bakal Ahli Ahli Baru CEC
Mon Feb 16, 2015 8:08 am by syamfazli

» Salam CEC Pantai Timur
Mon Jan 05, 2015 11:52 am by mizan

» SALAM PERKENALAN DARI NILAI
Thu Dec 04, 2014 1:57 am by zam cecnilai

SOROTAN 2012

CEOAG 2012

MAJLIS2 JEMPUTAN CEO
Who is online?
In total there is 0 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 70 on Tue Oct 05, 2010 3:47 am
Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

CEAOG 2014

12 - 14 DIS 2014 KLANA RESORT, SEREMBAN, N9

Sponsorship :




Dengan Kerjasama :





December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Calendar Calendar


Injin Mati Tiba-tiba @ 100kmj

View previous topic View next topic Go down

Injin Mati Tiba-tiba @ 100kmj

Post by Ibnuwaled on Wed Mar 26, 2014 12:27 am

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Apa khabar kawan-kawan semua. Masih ingat lagi saya Ibnuwaled, CCP 7222, CEC 023. Maaf, sudah bertahun tak menjenguk sini. Faham2 aje lah bila tetiba masuk ni ada masaalah ler tu.

Baru-baru ni dlm seminggu lebih chery eastar saya yg tengah cruising +- 100kmj tetiba semput-semput beberapa kali dan akhirnya mati injin. Sebab dah lama tak sembang kwnkawan kat sini dan yg ingat masa tu Chery assist maka telpon chery assist dan towed chery ke SC PJ, tu malam minggu. Semalam depa baru telpon saya (selepas seminggu lbh) & bg tau kos tukar Fuel Pump RM1,030!!. Aduss!!.. itu tak tau lagi kut2 ada kos labor dn sampingan lain. Tapi saya dah bg tau depa jgn buat dulu, tggu sy cnfirm.

Dah call Mr Presiden dan dah dpt nombor Raymond Tan & another member. Tp sblm call depa saya nk tanya kalau2 ada ahli yg pernah hadapi masalah sama tlng nasihatkn saya, betul ke Fuel Pump tu takleh repair, dn mesti tukar sebiji, sy rasa mcm tk masyuk aqal je. Kalau ada mekanik outside Chery SC yg boleh buat tlng bg tau saya. Yg kedua, kalau sy tarik keluar kete tu depa akan caj utk towing haritu dan service mencari kerosakkan tu tak?

Tolong advice saya, terima kasih.

Ibnuwaled

Posts : 118
Points : 114
Join date : 08/02/2010

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum