INFORMASI

NO AKAUN CEC
CEC SERVICES

MAYBANK : 562740132182

JAWATANKUASA CEC"KLIK"


CEC HELPLINE
"click"

MOH DOREH WARIGH
PENGUMUMAN"KLIK"

PENDAFTARAN AHLI BARU"KLIK"

SALAM PERKENALAN AHLI BARU"KLIK"

***UTK PERHATIAN CEC TELAH MENGASINGKAN AHLI & BUKAN AHLI DLM FORUM INI.***



CEC HELPLINE
"click"

MOH DOREH WARIGH
CEC Merchandise
CEC EVENT FOR 2013

DECEMBER
12 - 14 DEC 14 => CEOAG14 KELANA RESORT, SEREMBAN

**DETAIL BAGI PENGARAH PROJEK SETIAP AKTIVITI**."KLIK"

Latest topics
» chery easter club BORNEO
Fri Sep 25, 2015 7:55 am by hiysam

» 2,4 chery
Thu May 21, 2015 7:43 am by n@faiz

» Lokasi Kedai Accessories Kereta Yang OK Area Utara
Sun Mar 29, 2015 8:55 pm by mhdhafiz_aljarumi

» masalah2 minor n major CE
Tue Feb 24, 2015 10:51 pm by zolishak

» salam dari saya
Tue Feb 24, 2015 8:30 am by syamfazli

» Power Window problem...
Mon Feb 16, 2015 4:06 pm by mat2

» Salam Kepada Bakal Pelayar Forum CEC & Bakal Ahli Ahli Baru CEC
Mon Feb 16, 2015 8:08 am by syamfazli

» Salam CEC Pantai Timur
Mon Jan 05, 2015 11:52 am by mizan

» SALAM PERKENALAN DARI NILAI
Thu Dec 04, 2014 1:57 am by zam cecnilai

SOROTAN 2012

CEOAG 2012

MAJLIS2 JEMPUTAN CEO
Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

Most users ever online was 70 on Tue Oct 05, 2010 3:47 am
Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

CEAOG 2014

12 - 14 DIS 2014 KLANA RESORT, SEREMBAN, N9

Sponsorship :




Dengan Kerjasama :





December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Calendar Calendar


Isu Semasa: Harga Minyak Mulai Mei 2010 ...Adakah Anda Prihatin ???

Page 3 of 12 Previous  1, 2, 3, 4 ... 10, 11, 12  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Isu Semasa: Harga Minyak Mulai Mei 2010 ...Adakah Anda Prihatin ???

Post by abe wan on Sat Jan 09, 2010 8:33 pm

razail2u wrote:
Enigma4646 wrote:
razail2u wrote:Inilah tandanya PM kita 1Malaysia bijak, cemerlang, gemilang dan terbilang. Rakyat didahulukan pencapaian diutamakan. Kalau rakyat tak kena dulu mcm mana nak nilai pencapaian tuh.

So apa2 perubahan tak kisahlah baik atau buruk mestilah rakyat yang kena dulu so barulah kerajaan boleh nilai pencapaian tu pada tahap yang mana.

So bersamalah kita bersama2 dengan PM kita utk merealisasikan inspirasi 1Malaysia "Rakyat didahulukan Pencapaian diutamakan" Terima kasih PM dan kerajaan.

idup PM ....... Sleep

hahahhahahhaa... jgn baca secara straight forward ye.. baca yg tersiratnya...

Kwn pun nak ucap tahniah pada kerajaan 1Malaysia kerana tahap pemikiran mereka baik sikit dari budak-budak kelas tadika. Apa-apa pun mesti ada pembalasan..tunggulah...masanya akan tiba nanti cherry cherry cherry cherry cherry cherry

abe wan

Posts : 51
Points : 55
Join date : 13/09/2009
Age : 48
Location : Tanjong Malim

Back to top Go down

Re: Isu Semasa: Harga Minyak Mulai Mei 2010 ...Adakah Anda Prihatin ???

Post by reza on Sat Jan 09, 2010 10:06 pm

abe wan wrote:
razail2u wrote:
Enigma4646 wrote:
razail2u wrote:Inilah tandanya PM kita 1Malaysia bijak, cemerlang, gemilang dan terbilang. Rakyat didahulukan pencapaian diutamakan. Kalau rakyat tak kena dulu mcm mana nak nilai pencapaian tuh.

So apa2 perubahan tak kisahlah baik atau buruk mestilah rakyat yang kena dulu so barulah kerajaan boleh nilai pencapaian tu pada tahap yang mana.

So bersamalah kita bersama2 dengan PM kita utk merealisasikan inspirasi 1Malaysia "Rakyat didahulukan Pencapaian diutamakan" Terima kasih PM dan kerajaan.

idup PM ....... Sleep

hahahhahahhaa... jgn baca secara straight forward ye.. baca yg tersiratnya...

Kwn pun nak ucap tahniah pada kerajaan 1Malaysia kerana tahap pemikiran mereka baik sikit dari budak-budak kelas tadika. Apa-apa pun mesti ada pembalasan..tunggulah...masanya akan tiba nanti cherry cherry cherry cherry cherry cherry



betul-betul-betul

reza
Vice President 2
Vice President 2

Posts : 3446
Points : 3527
Join date : 02/08/2009
Location : cec009

Back to top Go down

Re: Isu Semasa: Harga Minyak Mulai Mei 2010 ...Adakah Anda Prihatin ???

Post by Enigma4646 on Sun Jan 10, 2010 2:37 pm

correct 3X......aku ingat pas ni masuk enjin 2.0 mitsu la

Enigma4646
Vice President 1

Posts : 3814
Points : 3901
Join date : 10/09/2009
Age : 33
Location : Bujang dari 7-16 Feb 2011

Back to top Go down

Re: Isu Semasa: Harga Minyak Mulai Mei 2010 ...Adakah Anda Prihatin ???

Post by Mr Mama on Sun Jan 10, 2010 8:58 pm

klu enigma nak masukan engin 2.0L mitsu....kwe pung nok gak........

Mr Mama
President
President

Posts : 17743
Points : 18401
Join date : 30/07/2009
Age : 55
Location : CEC 001 StoneCold Hill - 0192625856

Back to top Go down

Re: Isu Semasa: Harga Minyak Mulai Mei 2010 ...Adakah Anda Prihatin ???

Post by Enigma4646 on Mon Jan 11, 2010 2:14 am

ada sape sape nok beli enjin 4G64 ni ......ambik lah buat spare part ......he he he......kepisshhhh kepishhhhhhhh ( angan angan atau ......)

Enigma4646
Vice President 1

Posts : 3814
Points : 3901
Join date : 10/09/2009
Age : 33
Location : Bujang dari 7-16 Feb 2011

Back to top Go down

Re: Isu Semasa: Harga Minyak Mulai Mei 2010 ...Adakah Anda Prihatin ???

Post by Mr Mama on Mon Jan 11, 2010 8:48 am

ADUH.....MEMBER BARU JUAL ENGIN MIVEX 2L AUTO.... RM2K JE......COMPLETE PART.............KLU TAK BOLEH SIMPAN UTK MASA DEPAN......

Mr Mama
President
President

Posts : 17743
Points : 18401
Join date : 30/07/2009
Age : 55
Location : CEC 001 StoneCold Hill - 0192625856

Back to top Go down

Re: Isu Semasa: Harga Minyak Mulai Mei 2010 ...Adakah Anda Prihatin ???

Post by azlan56 on Mon Jan 11, 2010 10:02 am

aku terbaca komen persatuan penguna...dia kata CC kereta tak menggambarkan kemampuan kewangan seseorang...sebabnya ada juga orang berpendapatan sederhana dapat membeli kereta CC besar kerana kereta 2hand...sepatutnya yang lebih adil setiap rakyat malaysia diberikan kouta sebanyak 200 liter sebulan...

azlan56

Posts : 10
Points : 10
Join date : 11/11/2009
Age : 38
Location : Bdr Baru Bangi

Back to top Go down

Re: Isu Semasa: Harga Minyak Mulai Mei 2010 ...Adakah Anda Prihatin ???

Post by roul on Mon Jan 11, 2010 10:20 am

betul2......tak semestinya yang pakai CC besar tu pun besar jugak duit dia........hehheeh

roul

Posts : 138
Points : 143
Join date : 10/01/2010
Age : 39
Location : perak

Back to top Go down

Re: Isu Semasa: Harga Minyak Mulai Mei 2010 ...Adakah Anda Prihatin ???

Post by Mr Mama on Mon Jan 11, 2010 11:30 am

MMG BAIK IDEA AZLAN56 NI.......SEMUGA IA NYA TERLAKSANA...SYBAS...DENGAN KEBERNASAN IDEA U TU.......

Mr Mama
President
President

Posts : 17743
Points : 18401
Join date : 30/07/2009
Age : 55
Location : CEC 001 StoneCold Hill - 0192625856

Back to top Go down

Re: Isu Semasa: Harga Minyak Mulai Mei 2010 ...Adakah Anda Prihatin ???

Post by Enigma4646 on Mon Jan 11, 2010 2:16 pm

azlan56 wrote:aku terbaca komen persatuan penguna...dia kata CC kereta tak menggambarkan kemampuan kewangan seseorang...sebabnya ada juga orang berpendapatan sederhana dapat membeli kereta CC besar kerana kereta 2hand...sepatutnya yang lebih adil setiap rakyat malaysia diberikan kouta sebanyak 200 liter sebulan...

sgt kuasa infiniti ....setuju ...sebab tu aku cakap sapa yang buat POLISI ni ...dia mengaji ke tak ???
apa salahnya mereka ikut HARGA KERETA ...let SAY ....RM100K above ......baru betul ....

naya lah sapa pakai chery ...2.4 harga baru RM80k ......satu satunya kete / MPV baru cc besar harga rendah .........btul tak ????

pasal kete 2nd pun sama ......ada yang dah second kurang dari 100K .....tapi import kualiti ...lagi cun dari kete local ...baru ....

apa apa je la ...kita menyalak pun .....sapa nak dgr ...last last sakit hati ...jiwa kacau .....jom la kita cari duit byk byk ...lagi .....nak perabih kat petrol nanti .....

Enigma4646
Vice President 1

Posts : 3814
Points : 3901
Join date : 10/09/2009
Age : 33
Location : Bujang dari 7-16 Feb 2011

Back to top Go down

Re: Isu Semasa: Harga Minyak Mulai Mei 2010 ...Adakah Anda Prihatin ???

Post by lanz 83 on Mon Jan 11, 2010 2:19 pm

Macam pernah aku dengar aje statement koa enigma4646"Jiwa Kacau"

lanz 83

Posts : 1560
Points : 1719
Join date : 31/07/2009
Age : 42
Location : Bercuti ke Pulau Mutiara.

Back to top Go down

Re: Isu Semasa: Harga Minyak Mulai Mei 2010 ...Adakah Anda Prihatin ???

Post by Mr Mama on Mon Jan 11, 2010 2:26 pm

betul tu enigma.........cari duit bebanyak...................nak jimat kurengkan perjalanan.............

Mr Mama
President
President

Posts : 17743
Points : 18401
Join date : 30/07/2009
Age : 55
Location : CEC 001 StoneCold Hill - 0192625856

Back to top Go down

Re: Isu Semasa: Harga Minyak Mulai Mei 2010 ...Adakah Anda Prihatin ???

Post by Enigma4646 on Mon Jan 11, 2010 3:15 pm

tingkatkan EKONOMI masing masing ......kawan dah buntu hari ni ...JIWA KACAU .......orang kita .....orang kita .......who to trust ???? nobody ......

Enigma4646
Vice President 1

Posts : 3814
Points : 3901
Join date : 10/09/2009
Age : 33
Location : Bujang dari 7-16 Feb 2011

Back to top Go down

Re: Isu Semasa: Harga Minyak Mulai Mei 2010 ...Adakah Anda Prihatin ???

Post by Mr Mama on Mon Jan 11, 2010 4:38 pm

meningkatkan ekonomi....tingkat kan pretasi......bukan pijak kengkawan sendiri........

Mr Mama
President
President

Posts : 17743
Points : 18401
Join date : 30/07/2009
Age : 55
Location : CEC 001 StoneCold Hill - 0192625856

Back to top Go down

Re: Isu Semasa: Harga Minyak Mulai Mei 2010 ...Adakah Anda Prihatin ???

Post by tawon on Mon Jan 11, 2010 10:58 pm

Seronok juga tengok komen-komen bro-bro ni...terasa terpanggil pulak nak komen. Kulo rasa kulo setuju dengan komen AbeWan "TAHAP PEMIKIRAN MEREKA BAIK SIKIT DARI BUDAK-BUDAK TADIKA..." Apa yang Kulo perhatikan semenjak kulo tahu apa itu politik... diorang ni yang dilantik sebagai Menteri tu KONONNYA mesti ada suatu pembaharuan bila DILANTIK oleh PM (bukan rakyat ye..) sebagai Menteri walaupun SELALUNYA idea-idea yang dikeluarkan lebih teruk dari budak-budak tadika... tengoklah ajelah satu contohnya, pemakaian talipinggang ketiga/penumpang belakang. Ade penguatkuasaan??? Janji pada mereka, ada something yang dia buat KONONNYA masa dia jadi Menteri itu je... Yang kedua, create satu projek untuk kroni... Dan satu lagi... biasanyalah kalau ada isu-isu sensitif atau besar yang melibatkan kerajaan... akan ada isu lain yang dibangkitkan, supaya apa? Supaya rakyat lalai...lupa...dengan isu ENJIN JET hilang!!!!!! Seperti kata-kata Tun Dr Mahathir yang kulo pegang sehingga mana kulo masih lagi Melayu... MELAYU MUDAH LUPA... jadi kesimpulannya jadilah Jawa. Jawa takkan lupa sampai bila-bila... tunggulah tahun 2011 atau 2012... JANGAN HARAP LAAAAAAAAAAAA...

tawon

Posts : 805
Points : 821
Join date : 18/12/2009
Age : 44
Location : Klang & Shah Alam, Selangor

Back to top Go down

Re: Isu Semasa: Harga Minyak Mulai Mei 2010 ...Adakah Anda Prihatin ???

Post by Mr Mama on Mon Jan 11, 2010 11:01 pm

PEH....CERITA POLITIK LE PULOK...............APA PUN KITA MEMIJAK DI BUMI YG NYATA.........SO FAHAMI LAH DENGAN KEBIJAKSANA SENDIRI........

Mr Mama
President
President

Posts : 17743
Points : 18401
Join date : 30/07/2009
Age : 55
Location : CEC 001 StoneCold Hill - 0192625856

Back to top Go down

Re: Isu Semasa: Harga Minyak Mulai Mei 2010 ...Adakah Anda Prihatin ???

Post by Radenumar on Mon Jan 11, 2010 11:12 pm

Masing2 pakat2 lepas geram sebab minyak nak naik, pastu buat rules ikut CC keta pulak....kebetulan CE kita CC besar dan akan menerima kesan dari kenaikan tersebut....Semua dah tahu, kenaikan minyak akan memberi impact yg besar kepada pengguna...Cukup dengan kenaikan minyak pada zaman Pak Lah la, yang sengsara adalah rakyat....Pak Menteri tak rasa sebab semuanya pree...kerajaan tanggung...tol naik, dia tak kisah, makanan naik, dia tak kisah, tambang naik, dia tak kisah....last2 sekali, aiman pun tak kisah.....

Radenumar

Posts : 9966
Points : 10597
Join date : 30/07/2009
Age : 38
Location : Taman Puncak Jalil

Back to top Go down

Re: Isu Semasa: Harga Minyak Mulai Mei 2010 ...Adakah Anda Prihatin ???

Post by merlin on Mon Jan 11, 2010 11:15 pm

Laughing

merlin

Posts : 110
Points : 113
Join date : 13/12/2009
Age : 43
Location : KL , KTN

Back to top Go down

Re: Isu Semasa: Harga Minyak Mulai Mei 2010 ...Adakah Anda Prihatin ???

Post by Mr Mama on Mon Jan 11, 2010 11:16 pm

Radenumar wrote:Masing2 pakat2 lepas geram sebab minyak nak naik, pastu buat rules ikut CC keta pulak....kebetulan CE kita CC besar dan akan menerima kesan dari kenaikan tersebut....Semua dah tahu, kenaikan minyak akan memberi impact yg besar kepada pengguna...Cukup dengan kenaikan minyak pada zaman Pak Lah la, yang sengsara adalah rakyat....Pak Menteri tak rasa sebab semuanya pree...kerajaan tanggung...tol naik, dia tak kisah, makanan naik, dia tak kisah, tambang naik, dia tak kisah....last2 sekali, aiman pun tak kisah.....

SEBENAR NYA DIAORANG NI TAK NAIK.PASAL TU NAK NAIK YG LAIN..................

Mr Mama
President
President

Posts : 17743
Points : 18401
Join date : 30/07/2009
Age : 55
Location : CEC 001 StoneCold Hill - 0192625856

Back to top Go down

Re: Isu Semasa: Harga Minyak Mulai Mei 2010 ...Adakah Anda Prihatin ???

Post by tawon on Mon Jan 11, 2010 11:33 pm

Sorry ye MrMama. Kekadang tu terlanjur jugak. Maklumlah kulo ni manusia bukannya jin... Very Happy Cuma pak-pak menteri ni, adakalanye diorang ni ada ke menyelami hati nurani rakyat jelata kat bawah tu. Walaupun gaji seciput, teringin jugak nak pakai kereta cc besor. Kebetulan lak CE keluor dengan harga yang menawan hati. Lalu belilah. Tup tup... ceh... cious... peh... kete baru nak keluor minyak nak naik ikut cc kete... kekadang ( bukan selalu ye.. Very Happy ) naik angin gak. ( Tapi kalau kulo naik angin, kulo pegi pukul bola tenis tu kuat-kuat... hilang naik angin...lepas ni boleh anjurkan lawan tenis dengan CEC Very Happy ) Nak lalu pun, pehambat orang suruh ketepi. Guna MyKad sudahlah, kan dah boleh trace warganegara atau tidak masa beli petrol. Isu sebenarnya nak sekat rakyat negara jiran beli petrol Malaysia yang bersubsidi.

tawon

Posts : 805
Points : 821
Join date : 18/12/2009
Age : 44
Location : Klang & Shah Alam, Selangor

Back to top Go down

Re: Isu Semasa: Harga Minyak Mulai Mei 2010 ...Adakah Anda Prihatin ???

Post by Mr Mama on Mon Jan 11, 2010 11:39 pm

NO HAL LE TU...........KLU JIN..TAK PAYAH BELI CE......TAK GITU...HAHAHAH....
KWN TENIS NI KURENG.NANTI BYK BOLA HILANG LAH PULOK.....
APA KATA KITA MAIN GOLF..........LAGI NGAN....NAK HILANGKAN TENSION....... KITA BAYANGKAN BOLA GOLF ATAS TEE TU SEBAGAI ****** HAYUN SEKUAT HATI.....CMNE........SETUJU KE.....HAHAHAHAH

Mr Mama
President
President

Posts : 17743
Points : 18401
Join date : 30/07/2009
Age : 55
Location : CEC 001 StoneCold Hill - 0192625856

Back to top Go down

Re: Isu Semasa: Harga Minyak Mulai Mei 2010 ...Adakah Anda Prihatin ???

Post by tawon on Mon Jan 11, 2010 11:45 pm

Kulo kalau main golf alamatnye batang golf yang patah. Asik kena tanah je... tapi kalau tenis pun boleh bayangkan juga... lambung itu bola dan bayangkan bola itu k*p*l* dia, dam pukul... lagi best melambung-lambung sampai keluar gelanggang tenis. Very Happy

tawon

Posts : 805
Points : 821
Join date : 18/12/2009
Age : 44
Location : Klang & Shah Alam, Selangor

Back to top Go down

Re: Isu Semasa: Harga Minyak Mulai Mei 2010 ...Adakah Anda Prihatin ???

Post by Mr Mama on Mon Jan 11, 2010 11:47 pm

tawon wrote:Kulo kalau main golf alamatnye batang golf yang patah. Asik kena tanah je... tapi kalau tenis pun boleh bayangkan juga... lambung itu bola dan bayangkan bola itu k*p*l* dia, dam pukul... lagi best melambung-lambung sampai keluar gelanggang tenis. Very Happy

KLU LAGU TU.BOLE SAJA PAK...........NANTI KITA USULKAN PADA ADMIN....... Very Happy Very Happy Very Happy cheers cheers cheers

Mr Mama
President
President

Posts : 17743
Points : 18401
Join date : 30/07/2009
Age : 55
Location : CEC 001 StoneCold Hill - 0192625856

Back to top Go down

Re: Isu Semasa: Harga Minyak Mulai Mei 2010 ...Adakah Anda Prihatin ???

Post by tawon on Mon Jan 11, 2010 11:50 pm

ANTARA ULASAN DARI LAMAN WEB BEKAS MB SELANGOR YANG BOLEH DIJADIKAN ALASAN MENGAPA PERATURAN TERSEBUT PERLU DIKAJI....

5. Sistem ini akan menimbulkan pelbagai isu seperti kegagalan membeli petrol akibat kerosakan cip mykad, perbezaan nama dalam pendaftaran kereta dengan pemandu, sehinggalah kepada percubaan untuk menipu sistem dan sebagainya.

6. Ini juga akan menggalakkan penjualan petrol di pasar gelap. Mereka yang ingin membuat untung akan membeli petrol subsidi dengan kereta yang rendah cc secara banyak melalui pengubahsuaian tangki dan menjual kepada pemilik kereta mewah dengan harga lebih rendah dari harga pasaran.

7. Jumlah stesen minyak yang banyak di seluruh negara menyukarkan penguatkuasa mengawasi penjualan petrol agar mematuhi sistem yang direka. Malah saya percaya akan ada pemilik stesen minyak yang akan menjual harga yang rendah kepada kereta mewah.

8. Saya khuatir akhirnya nanti sistem yang dirancang untuk mengurangkan subsidi dan menambah pendapatan negara di manipulasi dan lebih merugikan negara.

9. Oleh sebab ia belum dilaksanakan dan masih di peringkat kajian, saya berharap kerajaan mungkin mempertimbangkan kaedah lain bagi menampung subsidi petrol.

13. Disebalik menyedia penguatkuasa untuk memantau peraturan petrol untuk kereta negara jiran, kerajaan boleh mengambil jalan yang lebih berkesan dengan mengenakan levi petrol. Ini bermakna kerajaan mungkin boleh mengenakan levi masuk seperti RM 100 sehari, atau apa-apa jumlah yang dianggap munasabah, kepada kereta negara luar.

tawon

Posts : 805
Points : 821
Join date : 18/12/2009
Age : 44
Location : Klang & Shah Alam, Selangor

Back to top Go down

Re: Isu Semasa: Harga Minyak Mulai Mei 2010 ...Adakah Anda Prihatin ???

Post by anisfaz82 on Mon Jan 11, 2010 11:57 pm

xreti nak komen la pasal nie...bc jela wat2 faham.....

anisfaz82

Posts : 1193
Points : 1192
Join date : 04/01/2010
Age : 33
Location : seberang paka

Back to top Go down

Re: Isu Semasa: Harga Minyak Mulai Mei 2010 ...Adakah Anda Prihatin ???

Post by Sponsored content Today at 5:53 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 12 Previous  1, 2, 3, 4 ... 10, 11, 12  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum