INFORMASI

NO AKAUN CEC
CEC SERVICES

MAYBANK : 562740132182

JAWATANKUASA CEC"KLIK"


CEC HELPLINE
"click"

MOH DOREH WARIGH
PENGUMUMAN"KLIK"

PENDAFTARAN AHLI BARU"KLIK"

SALAM PERKENALAN AHLI BARU"KLIK"

***UTK PERHATIAN CEC TELAH MENGASINGKAN AHLI & BUKAN AHLI DLM FORUM INI.***



CEC HELPLINE
"click"

MOH DOREH WARIGH
CEC Merchandise
CEC EVENT FOR 2013

DECEMBER
12 - 14 DEC 14 => CEOAG14 KELANA RESORT, SEREMBAN

**DETAIL BAGI PENGARAH PROJEK SETIAP AKTIVITI**."KLIK"

Latest topics
» chery easter club BORNEO
Fri Sep 25, 2015 7:55 am by hiysam

» 2,4 chery
Thu May 21, 2015 7:43 am by n@faiz

» Lokasi Kedai Accessories Kereta Yang OK Area Utara
Sun Mar 29, 2015 8:55 pm by mhdhafiz_aljarumi

» masalah2 minor n major CE
Tue Feb 24, 2015 10:51 pm by zolishak

» salam dari saya
Tue Feb 24, 2015 8:30 am by syamfazli

» Power Window problem...
Mon Feb 16, 2015 4:06 pm by mat2

» Salam Kepada Bakal Pelayar Forum CEC & Bakal Ahli Ahli Baru CEC
Mon Feb 16, 2015 8:08 am by syamfazli

» Salam CEC Pantai Timur
Mon Jan 05, 2015 11:52 am by mizan

» SALAM PERKENALAN DARI NILAI
Thu Dec 04, 2014 1:57 am by zam cecnilai

SOROTAN 2012

CEOAG 2012

MAJLIS2 JEMPUTAN CEO
Who is online?
In total there is 0 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 70 on Tue Oct 05, 2010 3:47 am
Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

CEAOG 2014

12 - 14 DIS 2014 KLANA RESORT, SEREMBAN, N9

Sponsorship :




Dengan Kerjasama :





December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Calendar Calendar


CEC Blog - http://cheryeastarclub.blogspot.com

Page 4 of 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: CEC Blog - http://cheryeastarclub.blogspot.com

Post by nazal on Fri Apr 22, 2011 11:32 pm

apa lagi bro....
mulakan sahaja...
buat yang terbaru dan canggih...
jadi apa sahaja aktiviti terbaru dan apa yg berkaita ngan CEC leh ler masukkan terus lam tu....

nazal
Northern Leader 2
Northern Leader 2

Posts : 2358
Points : 2405
Join date : 06/08/2010
Age : 40
Location : CEC 090 penang

Back to top Go down

Re: CEC Blog - http://cheryeastarclub.blogspot.com

Post by awali on Sat Apr 23, 2011 1:39 am

Rozdiman wrote:bukan tak mau dah ada dah cantik lagi nak buat apa lagi ,minta penjelasan bagi clear

dah ada cuma umah dah lama kn tggl sbb semua g bandar jadi umah ksg tak terurus lagi... ada skrg cuma posting2 tahun lepas so nnt org tgk tak meriah le.. Suruh je anak2 bro rozdiman tlg cuma tlg karang lepas tu bro baca balik sebelum post kira editor come poster.. Kalu nak best print out htr kat sekolah kira mcm workbook/tesis, nnt cikgu2 sekolah mesti nak beli 1 CE...Nak hrp anak2 ante semua kecik2 lagi.. Come on BRO ROZIMAN take up the challenge Twisted Evil Twisted Evil

awali
Moderator 2
Moderator 2

Posts : 665
Points : 768
Join date : 15/12/2010
Age : 41
Location : CEC 119 CHERAS PERDANA 2

http://awali19.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: CEC Blog - http://cheryeastarclub.blogspot.com

Post by Mr Mama on Tue May 03, 2011 10:35 am

awali wrote:
Rozdiman wrote:bukan tak mau dah ada dah cantik lagi nak buat apa lagi ,minta penjelasan bagi clear

dah ada cuma umah dah lama kn tggl sbb semua g bandar jadi umah ksg tak terurus lagi... ada skrg cuma posting2 tahun lepas so nnt org tgk tak meriah le.. Suruh je anak2 bro rozdiman tlg cuma tlg karang lepas tu bro baca balik sebelum post kira editor come poster.. Kalu nak best print out htr kat sekolah kira mcm workbook/tesis, nnt cikgu2 sekolah mesti nak beli 1 CE...Nak hrp anak2 ante semua kecik2 lagi.. Come on BRO ROZIMAN take up the challenge Twisted Evil Twisted Evil


BETUL TU KWN SETUJU...........

Mr Mama
President
President

Posts : 17743
Points : 18401
Join date : 30/07/2009
Age : 55
Location : CEC 001 StoneCold Hill - 0192625856

Back to top Go down

Re: CEC Blog - http://cheryeastarclub.blogspot.com

Post by Mr Mama on Tue Aug 02, 2011 10:14 am

EMMM.BILA LA THREAD NI NAK TAMBAH GAMBAR YE,.......... Sad Sad Sad

Mr Mama
President
President

Posts : 17743
Points : 18401
Join date : 30/07/2009
Age : 55
Location : CEC 001 StoneCold Hill - 0192625856

Back to top Go down

Re: CEC Blog - http://cheryeastarclub.blogspot.com

Post by Haniza Hamid on Wed Nov 16, 2011 4:53 pm

UITT semua otai2 la...makwe tak de ke?

Haniza Hamid

Posts : 1
Points : 1
Join date : 31/10/2011

Back to top Go down

Re: CEC Blog - http://cheryeastarclub.blogspot.com

Post by Mat Fay on Wed Nov 16, 2011 5:04 pm

Haniza Hamid wrote:UITT semua otai2 la...makwe tak de ke?

slamat datang ke CEC.....ada...pakwe ada mesti makwe ade...tp Haniza boleh x perkenalkan diri dalam salam perkenalan dan masukkan detail dlm tu dan jgk AVATAR anda...trima kasih...

Mat Fay

Posts : 764
Points : 783
Join date : 23/09/2011
Age : 40
Location : Pdg Temusu SP,Kangar,Jitra(CEC274)

Back to top Go down

Chery Saya, Bila Pandu Laju sekikit, ada baun engin panas dalamnya, kenapa ek..?

Post by salim2038 on Fri Mar 09, 2012 5:55 pm

Chery Saya, Bila Pandu Laju sekikit, ada baun engin panas dalamnya, kenapa ek..?
Kereta tu beli pada bulan 10 tahun 2011,

Dan radio tidak berapa clear!!!! adakah kereta ini buatan china macam nie ragamnya?

sila layari

www.pcihlas.com
atau call 019-2017113
email: pciklas@gmail.com

salim2038

Posts : 6
Points : 8
Join date : 30/10/2011
Age : 52
Location : Cyberjaya

http://www.pcikhlas.com

Back to top Go down

Mana tempat boloeh buat radia clear dan tambah esosori

Post by salim2038 on Fri Mar 09, 2012 5:57 pm

Mana tempat boloeh buat radia clear dan tambah esosori yang berpatutan

kalau ada contact sata: 019-2017113
email: pciklas@gmail.com
www.pcikhlas.com

salim2038

Posts : 6
Points : 8
Join date : 30/10/2011
Age : 52
Location : Cyberjaya

http://www.pcikhlas.com

Back to top Go down

Re: CEC Blog - http://cheryeastarclub.blogspot.com

Post by reza on Fri Mar 09, 2012 7:32 pm

salim2038 wrote:Mana tempat boloeh buat radia clear dan tambah esosori yang berpatutan

kalau ada contact sata: 019-2017113
email: pciklas@gmail.com
www.pcikhlas.com

tukar kepada antena lain, boleh g kedai acc

reza
Vice President 2
Vice President 2

Posts : 3446
Points : 3527
Join date : 02/08/2009
Location : cec009

Back to top Go down

Re: CEC Blog - http://cheryeastarclub.blogspot.com

Post by reza on Fri Mar 09, 2012 7:35 pm

salim2038 wrote:Chery Saya, Bila Pandu Laju sekikit, ada baun engin panas dalamnya, kenapa ek..?
Kereta tu beli pada bulan 10 tahun 2011,

Dan radio tidak berapa clear!!!! adakah kereta ini buatan china macam nie ragamnya?

sila layari

www.pcihlas.com
atau call 019-2017113
email: pciklas@gmail.com

boleh g ke sc utk cheking

reza
Vice President 2
Vice President 2

Posts : 3446
Points : 3527
Join date : 02/08/2009
Location : cec009

Back to top Go down

Re: CEC Blog - http://cheryeastarclub.blogspot.com

Post by bro_jiwa on Mon Mar 12, 2012 10:48 pm

salim2038 wrote:Chery Saya, Bila Pandu Laju sekikit, ada baun engin panas dalamnya, kenapa ek..?
Kereta tu beli pada bulan 10 tahun 2011,

Dan radio tidak berapa clear!!!! adakah kereta ini buatan china macam nie ragamnya?

sila layari

www.pcihlas.com
atau call 019-2017113
email: pciklas@gmail.com

jgn terlampau cpt pndang negtif bro...p sc dlu cek apa yg patut......bro dh jatuh hati kt CE, sm2 la kte mncari jln penyelesaian ke arah kebaikan, mybe ce bro ada sedikit mslh, leh rujuk kt sc...dlm 10 bji CE 2, sbjik 2 msti yg ada yg meragam ckit...jgn mare bro...kami seangkatan pemilik CE terawal 2008 smp ke arini thn ke4, mslh diatasi sebaiknya... Very Happy

bro_jiwa

Posts : 1079
Points : 1090
Join date : 08/02/2011
Location : CEC 075 Kuantan 013-9885676/9985676

Back to top Go down

Re: CEC Blog - http://cheryeastarclub.blogspot.com

Post by champ1979 on Tue Mar 13, 2012 1:16 am

ade sebarang masalah dgn ce anda.....sila rujuk kpd sc yg berhampiran....kalu x smpat leh tanya pd otai2 dlm forum nie...x pun pm jer kt depa...insyaAllah...segala masalah ade jalan penyelesaiannya....cuma cepat n lambat jer....sanggup tggu alhamdulillah....kalu x...pk la sendiri.... Cool

champ1979

Posts : 505
Points : 524
Join date : 02/11/2011
Age : 37
Location : CEC325 penang-sg petani-kota bharu

Back to top Go down

sound proof........

Post by syuq4774 on Thu Mar 29, 2012 4:38 pm

salam,

tanya skit, ada x sape2 dah pasang "sound proof" kat CE ? Klu ada hasil dia ok x ? Aku plan nak pasang sbb bunyi angin kuat arr...

syuq4774

Posts : 6
Points : 9
Join date : 15/09/2011
Location : CEC408-Seremban, N.Sembilan

Back to top Go down

Re: CEC Blog - http://cheryeastarclub.blogspot.com

Post by reza on Thu Mar 29, 2012 7:39 pm

syuq4774 wrote:salam,

tanya skit, ada x sape2 dah pasang "sound proof" kat CE ? Klu ada hasil dia ok x ? Aku plan nak pasang sbb bunyi angin kuat arr...

Ramai yg dah pasang.. cuma tgk budget jew.. angin masuk tu kena g kedai acc yg dah biasa buat ce ni

reza
Vice President 2
Vice President 2

Posts : 3446
Points : 3527
Join date : 02/08/2009
Location : cec009

Back to top Go down

Re: CEC Blog - http://cheryeastarclub.blogspot.com

Post by Mr Mama on Fri Mar 30, 2012 11:00 am

NAK PASANG ........ MAKLUM JE

Mr Mama
President
President

Posts : 17743
Points : 18401
Join date : 30/07/2009
Age : 55
Location : CEC 001 StoneCold Hill - 0192625856

Back to top Go down

Re: CEC Blog - http://cheryeastarclub.blogspot.com

Post by angah5775 on Fri Oct 05, 2012 11:12 pm

tahniah kredit utk bro Raden...nie pun dah kira ok dan menarik yg penting info dan maklumat dapat disalurkan dan disampaikan pada semua....saya sgt berterima kasih dengan adenye blog seperti ini kerana sgt2 bermanfaat kepada kita semua....Tahniah juga kepada Mr. President Smile

angah5775

Posts : 12
Points : 12
Join date : 01/10/2012
Age : 35
Location : Seri Kembangan

Back to top Go down

Re: CEC Blog - http://cheryeastarclub.blogspot.com

Post by bro_jiwa on Sat Oct 06, 2012 12:14 am

terbaek geng CEC..

bro_jiwa

Posts : 1079
Points : 1090
Join date : 08/02/2011
Location : CEC 075 Kuantan 013-9885676/9985676

Back to top Go down

Re: CEC Blog - http://cheryeastarclub.blogspot.com

Post by reza on Sat Oct 06, 2012 8:41 pm

angah5775 wrote:tahniah kredit utk bro Raden...nie pun dah kira ok dan menarik yg penting info dan maklumat dapat disalurkan dan disampaikan pada semua....saya sgt berterima kasih dengan adenye blog seperti ini kerana sgt2 bermanfaat kepada kita semua....Tahniah juga kepada Mr. President Smile

sedikit tambahan, selain dari ustaz hasan akak raden, kita dah ade pelapis cec iaitu along hisyam, dia skrg dah berguru dgn raden, skrg along dah jaga bloq cec, ade komen2 yg membina boleh la pm beliau

reza
Vice President 2
Vice President 2

Posts : 3446
Points : 3527
Join date : 02/08/2009
Location : cec009

Back to top Go down

Re: CEC Blog - http://cheryeastarclub.blogspot.com

Post by angah5775 on Tue Oct 09, 2012 12:27 am

alhamdulillah....bro reza nak tanyer selepas kita mendaftar dalam blog nie...mcmane nak mendaftar sebagai ahli yg sah utk yuran dan sebagainyer...adakah terus hubungi bro kay....Tq.. Smile

angah5775

Posts : 12
Points : 12
Join date : 01/10/2012
Age : 35
Location : Seri Kembangan

Back to top Go down

Re: CEC Blog - http://cheryeastarclub.blogspot.com

Post by Mat Fay on Wed Oct 10, 2012 9:13 pm

ya betui tu angah5775.... Very Happy..nak meriah lagi daftar pi terengganu skali...

Mat Fay

Posts : 764
Points : 783
Join date : 23/09/2011
Age : 40
Location : Pdg Temusu SP,Kangar,Jitra(CEC274)

Back to top Go down

Re: CEC Blog - http://cheryeastarclub.blogspot.com

Post by MuhamadAriff on Sun Sep 01, 2013 12:55 pm

Assalamualaikum warga CEC,
Saya baru menjadi ahli. Tidak pasti samaada ini ruang yang betul untuk memperkenalkan diri. Sekarang saya memandu Chevrolet optra,sudah 8 tahun usianya. Dengan penambahan ahli keluarga yang berjumlah 5 orang semuanya,terasa kecil dan sempit kereta saya. Saya bercadang untuk membeli mpv Chery Eastar yang menjadi pilihan utama saya tetapi terdetik juga dihati ini untuk mencuba proton exora. Budget saya dalam lingkungan RM80k. Diharap Tuan-Tuan dapat memberi panduan pro n cons berkenaan kereta ini. Saya tinggal di Bandar Baru Nilai. Dimanakah showroom terdekat. Terima kasih dan salam perkenalan dari saya.

MuhamadAriff

Posts : 3
Points : 3
Join date : 15/08/2013

Back to top Go down

Re: CEC Blog - http://cheryeastarclub.blogspot.com

Post by MuhamadAriff on Sun Sep 01, 2013 6:07 pm

Assalamualaikum warga CEC,
Saya baru menjadi ahli. Tidak pasti samaada ini ruang yang betul untuk memperkenalkan diri. Sekarang saya memandu Chevrolet optra,sudah 8 tahun usianya. Dengan penambahan ahli keluarga yang berjumlah 5 orang semuanya,terasa kecil dan sempit kereta saya. Saya bercadang untuk membeli mpv Chery Eastar yang menjadi pilihan utama saya tetapi terdetik juga dihati ini untuk mencuba proton exora. Budget saya dalam lingkungan RM80k. Diharap Tuan-Tuan dapat memberi panduan pro n cons berkenaan kereta ini. Saya tinggal di Bandar Baru Nilai. Dimanakah showroom terdekat. Terima kasih dan salam perkenalan dari saya.

MuhamadAriff

Posts : 3
Points : 3
Join date : 15/08/2013

Back to top Go down

Re: CEC Blog - http://cheryeastarclub.blogspot.com

Post by jkie on Mon Mar 31, 2014 8:28 am

Kereta kat service agent dah dkt 2 bulan tunggu part claim.. last chery malaysia kata xde stok lagi... sape blh tlg.. saya tgh Cari info pasal spare part aircond cooling coil (evaporator core).. Part mana yg compatible utk ganti yg rosak? Hrp hrg xmah sgt ... Sape bleh tlg.. Pls...

jkie

Posts : 1
Points : 1
Join date : 14/04/2011

Back to top Go down

Re: CEC Blog - http://cheryeastarclub.blogspot.com

Post by Bro_Sue on Wed Apr 09, 2014 10:08 am

Kalau nak maklumat cepat elok gunakan FB CEC - Chery Eastar Club Friend.

Bro_Sue
Advisor
Advisor

Posts : 3749
Points : 3893
Join date : 23/03/2010
Location : CEC 015 : Selangor

http://tengai5001.blogspot.com/2009/12/chery-easter-jelajah-patt

Back to top Go down

Re: CEC Blog - http://cheryeastarclub.blogspot.com

Post by Kzrul on Wed Jun 11, 2014 3:13 am

Sokong ngan Bro Sue.... hehehehehe

Kzrul
Vice President 2
Vice President 2

Posts : 443
Points : 459
Join date : 31/08/2009
Age : 39
Location : Taman Puncak Jalil

Back to top Go down

Re: CEC Blog - http://cheryeastarclub.blogspot.com

Post by Sponsored content Today at 5:48 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 4 of 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum