INFORMASI

NO AKAUN CEC
CEC SERVICES

MAYBANK : 562740132182

JAWATANKUASA CEC"KLIK"


CEC HELPLINE
"click"

MOH DOREH WARIGH
PENGUMUMAN"KLIK"

PENDAFTARAN AHLI BARU"KLIK"

SALAM PERKENALAN AHLI BARU"KLIK"

***UTK PERHATIAN CEC TELAH MENGASINGKAN AHLI & BUKAN AHLI DLM FORUM INI.***



CEC HELPLINE
"click"

MOH DOREH WARIGH
CEC Merchandise
CEC EVENT FOR 2013

DECEMBER
12 - 14 DEC 14 => CEOAG14 KELANA RESORT, SEREMBAN

**DETAIL BAGI PENGARAH PROJEK SETIAP AKTIVITI**."KLIK"

Latest topics
» chery easter club BORNEO
Fri Sep 25, 2015 7:55 am by hiysam

» 2,4 chery
Thu May 21, 2015 7:43 am by n@faiz

» Lokasi Kedai Accessories Kereta Yang OK Area Utara
Sun Mar 29, 2015 8:55 pm by mhdhafiz_aljarumi

» masalah2 minor n major CE
Tue Feb 24, 2015 10:51 pm by zolishak

» salam dari saya
Tue Feb 24, 2015 8:30 am by syamfazli

» Power Window problem...
Mon Feb 16, 2015 4:06 pm by mat2

» Salam Kepada Bakal Pelayar Forum CEC & Bakal Ahli Ahli Baru CEC
Mon Feb 16, 2015 8:08 am by syamfazli

» Salam CEC Pantai Timur
Mon Jan 05, 2015 11:52 am by mizan

» SALAM PERKENALAN DARI NILAI
Thu Dec 04, 2014 1:57 am by zam cecnilai

SOROTAN 2012

CEOAG 2012

MAJLIS2 JEMPUTAN CEO
Who is online?
In total there are 2 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 2 Guests

None

Most users ever online was 70 on Tue Oct 05, 2010 3:47 am
Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

CEAOG 2014

12 - 14 DIS 2014 KLANA RESORT, SEREMBAN, N9

Sponsorship :




Dengan Kerjasama :





December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Calendar Calendar


SUDUT KREATIVITI

Page 1 of 4 1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Go down

SUDUT KREATIVITI

Post by rosparokik on Fri Apr 02, 2010 8:56 pm

Kepada yang sudi karyanya dikongsi..silakan..apa sahaja yang berkaitan dengan daya kreativiti....
sebagai contoh......Kawan adalah seorang Horticulturist....apa sahaja yang berkaitan dengan taman atau perlandskapan....dari rekabentuk dan juga melaksanakannya.......khidmat nasihat adalah percuma.....ini juga untuk tujuan brain storming.....apa apa ajelah...

rosparokik

Posts : 290
Points : 286
Join date : 20/10/2009
Age : 46
Location : Kemaman, Terengganu

http://www.dcl.com.my/

Back to top Go down

Re: SUDUT KREATIVITI

Post by Mr Mama on Wed Apr 07, 2010 12:19 am

BAGUS CADANGAN TU..........

KLU NAK BELAJAR DEFENSIVE DRIVING , DIVING , OFFROAD 4X4 BOLE KWN URUSKAN.........

Mr Mama
President
President

Posts : 17743
Points : 18401
Join date : 30/07/2009
Age : 55
Location : CEC 001 StoneCold Hill - 0192625856

Back to top Go down

Re: SUDUT KREATIVITI

Post by Bro_Sue on Wed Apr 14, 2010 10:13 pm

Bagi yang berminat nak menjelajah ataupun explorasi luar negara dengan menggunakan kereta ataupun motosikal..........
saya boleh bantu bagi maklumat dan panduan
terutama ASEAN - Thailand, Laos, Kemboja, Vietnam, Selatan China dan Indonesia, Myanmar
dan sebahagian Eropah.

http://tengai5001.blogspot.com/2009/12/chery-easter-jelajah-pattaya-1-sadao.html

Bro_Sue
Advisor
Advisor

Posts : 3749
Points : 3893
Join date : 23/03/2010
Location : CEC 015 : Selangor

http://tengai5001.blogspot.com/2009/12/chery-easter-jelajah-patt

Back to top Go down

Re: SUDUT KREATIVITI

Post by kamalb on Wed Apr 14, 2010 11:39 pm

bro sue ni bukan calang2 olang maa.. pengalaman luas

kamalb

Posts : 444
Points : 450
Join date : 23/10/2009
Age : 47
Location : kg tanjung, batu rakit

Back to top Go down

Re: SUDUT KREATIVITI

Post by Radenumar on Thu Apr 15, 2010 11:24 am

Itu sebab dilantik jad Tn Advisor....bukan calang2 dia punye experience konvoi....

Radenumar

Posts : 9966
Points : 10597
Join date : 30/07/2009
Age : 38
Location : Taman Puncak Jalil

Back to top Go down

Re: SUDUT KREATIVITI

Post by Iceman on Thu Apr 15, 2010 8:18 pm

Rolling Eyes Ana nak share jugak sudut kreativiti ana ni...sesapa ahli-ahli majlis tak kira tinggi atau rendah kalau ada sedara mara yang nak kahwin,ana ada sediakan pakej perkahwinan A-Z..Semua dalam satu pakej tau..tak payah nak pergi dua tiga tempat untuk urusan baju ker,khemah ker,food ker ukiran ais ker ukiran buah untuk meja pengatin ker pendek kata semua ana ada la...insyaallah kalau budget rendah kita buat cara rendah kalau budget sederhana kita buat la sederhana tapi kalau budget tinggi kita bagi all out la...Amacam baik punya offer untuk ahli2 CE sahaja... Laughing
Apa-Apa nak tanya buleh la call 0192866610 atau email ke one.sculpture.studio@gmail.com Razz

Iceman

Posts : 205
Points : 204
Join date : 27/10/2009
Age : 41
Location : Rawang Selangor

http://onesculpturestudio.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: SUDUT KREATIVITI

Post by kamalb on Thu Apr 15, 2010 10:56 pm

alamak..ahli2 cec semuanye dah kawin kecuali sorang je .. bro zulkarnain

kamalb

Posts : 444
Points : 450
Join date : 23/10/2009
Age : 47
Location : kg tanjung, batu rakit

Back to top Go down

Re: SUDUT KREATIVITI

Post by Bro_Sue on Fri Apr 16, 2010 12:35 am

Bro Zulkarnain mungkin jauh kenduri........
Akak Chery mungkin boleh.......
kenduri anak kat Wangsa Maju jea......
apa salah nya kalau belum ada caterer bantu kawan kita nie.....

Bro_Sue
Advisor
Advisor

Posts : 3749
Points : 3893
Join date : 23/03/2010
Location : CEC 015 : Selangor

http://tengai5001.blogspot.com/2009/12/chery-easter-jelajah-patt

Back to top Go down

Re: SUDUT KREATIVITI

Post by Radenumar on Fri Apr 16, 2010 11:28 am

Iceman wrote:Rolling Eyes Ana nak share jugak sudut kreativiti ana ni...sesapa ahli-ahli majlis tak kira tinggi atau rendah kalau ada sedara mara yang nak kahwin,ana ada sediakan pakej perkahwinan A-Z..Semua dalam satu pakej tau..tak payah nak pergi dua tiga tempat untuk urusan baju ker,khemah ker,food ker ukiran ais ker ukiran buah untuk meja pengatin ker pendek kata semua ana ada la...insyaallah kalau budget rendah kita buat cara rendah kalau budget sederhana kita buat la sederhana tapi kalau budget tinggi kita bagi all out la...Amacam baik punya offer untuk ahli2 CE sahaja... Laughing
Apa-Apa nak tanya buleh la call 0192866610 atau email ke one.sculpture.studio@gmail.com Razz

Sye cadangkan bro masukkan dalam Ruangan Bisnes CEC lagi cantik...Senaraikan dengan detail mengenai pakej yang disediakan. Senang untuk ahli mempertimbangkan sekiranya ada keinginan untuk membuat kenduri...

Radenumar

Posts : 9966
Points : 10597
Join date : 30/07/2009
Age : 38
Location : Taman Puncak Jalil

Back to top Go down

Re: SUDUT KREATIVITI

Post by rosparokik on Fri Apr 16, 2010 12:07 pm

hah kalau berkreativiti dan boleh buat bisness....lagi bagus.....duit duit....terus masukkan dalam Ruangan Bisnes CEC mcm bro Radenumar cadangkan tu....kalau ada anggaran julat harga dan pakejnya sekali......

rosparokik

Posts : 290
Points : 286
Join date : 20/10/2009
Age : 46
Location : Kemaman, Terengganu

http://www.dcl.com.my/

Back to top Go down

Re: SUDUT KREATIVITI

Post by maniseh.madoria on Fri Apr 16, 2010 6:03 pm

iceman telambat sikit.....majlis anak akak dah diuruskan....bajet pun xbesar....maybe next kenduri bolehlah kak chery berurusan ngan dgn iceman...insya'allah...

maniseh.madoria
Committee

Posts : 156
Points : 147
Join date : 23/12/2009
Age : 53
Location : wangsa maju setapak

http://manisehm@yahoo.com

Back to top Go down

Re: SUDUT KREATIVITI

Post by Radenumar on Fri Apr 16, 2010 6:59 pm

Makan gulai kawah la kita tahun nie kat umah kak chery....meriah2...

Radenumar

Posts : 9966
Points : 10597
Join date : 30/07/2009
Age : 38
Location : Taman Puncak Jalil

Back to top Go down

Re: SUDUT KREATIVITI

Post by Iceman on Fri Apr 16, 2010 11:46 pm

Very Happy Iye Tuan Raden..nanti ana pindahkan ke ruang bisnes..kak chery,nak buat macammana bisnes ni baru dapat share partner itu yang baru publish tu...tapi tak per kalau ada lagi anak2 nak kahwin jgn lupa call k.. Very Happy
Rosparokik,nak publish harga semua takut nanti panjang berjela pulak...tak per nanti ana cari yang basic2 pastu ana publish yek!! :lol:Thanks Bro sue atas sokongan tuan.. Smile

Iceman

Posts : 205
Points : 204
Join date : 27/10/2009
Age : 41
Location : Rawang Selangor

http://onesculpturestudio.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: SUDUT KREATIVITI

Post by Radenumar on Sun Apr 18, 2010 4:31 pm

Yang basic pun dah ok janji ahli2 tau harga lebih kurang...kak chery tu banyak lagi anak2 dia yang nak kawin...hehhehehe...

Radenumar

Posts : 9966
Points : 10597
Join date : 30/07/2009
Age : 38
Location : Taman Puncak Jalil

Back to top Go down

Re: SUDUT KREATIVITI

Post by Bro_Sue on Sun Apr 18, 2010 6:10 pm

masih ramai lagi anak2 pemilik CE nak kawin.............
ahli2 CE kalau nak buat kenduri lagi pun boleh jugak...... hahaha

Bro_Sue
Advisor
Advisor

Posts : 3749
Points : 3893
Join date : 23/03/2010
Location : CEC 015 : Selangor

http://tengai5001.blogspot.com/2009/12/chery-easter-jelajah-patt

Back to top Go down

Re: SUDUT KREATIVITI

Post by Radenumar on Mon Apr 19, 2010 11:21 am

Haaa...tu dia, tu bagi mereka yang berkemampuan...kalau rasa2 tak mampu tak payah la nak cari penyakit....hahahahhaha...

Radenumar

Posts : 9966
Points : 10597
Join date : 30/07/2009
Age : 38
Location : Taman Puncak Jalil

Back to top Go down

Re: SUDUT KREATIVITI

Post by kamalb on Mon Apr 19, 2010 12:28 pm

tak pe.. setiap penyakit ade ubatnye..

kamalb

Posts : 444
Points : 450
Join date : 23/10/2009
Age : 47
Location : kg tanjung, batu rakit

Back to top Go down

Re: SUDUT KREATIVITI

Post by Radenumar on Mon Apr 19, 2010 12:45 pm

Sebelum jumpa ubat, mau sengsara hidup dulu...hahahahhaha...kalau nak juga, cari petua dar mereka yang dah mahir dan pengalaman...

Radenumar

Posts : 9966
Points : 10597
Join date : 30/07/2009
Age : 38
Location : Taman Puncak Jalil

Back to top Go down

Re: SUDUT KREATIVITI

Post by kamalb on Mon Apr 19, 2010 1:11 pm

ade ke ahli cec yg berpengalaman dalam ___ ..

kamalb

Posts : 444
Points : 450
Join date : 23/10/2009
Age : 47
Location : kg tanjung, batu rakit

Back to top Go down

Re: SUDUT KREATIVITI

Post by Bro_Sue on Mon Apr 19, 2010 1:52 pm

kalau tajuk nie, semangat soalan pun lain macam........ hahaha
pak raden nie mcm ada petua jea.....

Bro_Sue
Advisor
Advisor

Posts : 3749
Points : 3893
Join date : 23/03/2010
Location : CEC 015 : Selangor

http://tengai5001.blogspot.com/2009/12/chery-easter-jelajah-patt

Back to top Go down

Re: SUDUT KREATIVITI

Post by Radenumar on Mon Apr 19, 2010 4:31 pm

Ambil petua dari bapa mertua....cuma menantu jea yang tak praktikkan...malas nak cari masalah dan penyakit sebab dah tahu tak mampu....

Radenumar

Posts : 9966
Points : 10597
Join date : 30/07/2009
Age : 38
Location : Taman Puncak Jalil

Back to top Go down

Re: SUDUT KREATIVITI

Post by rosparokik on Mon Apr 19, 2010 5:57 pm

hmmmmm.....cari penyakit tak apalah.....asalkan hati tenteram......tapi kalau tak tenteram maknanya ada yang kena penyakit.....siapa yang tak mahu....tapi tanggungjawabnya yang kena ambil sekali......
kalau nak tambah pakaian janganlah pakaian lama dijadikan lama.....pakaian lama dibarukan dan dapatlah pakaian baru.....minta izinlah.....dia baginya....tapi kalau dah tak mahu tak payah carilah.....cukuplah satu dulu....yang lagi lagi tu kalau ada apa salahnya.....silakanlah....

rosparokik

Posts : 290
Points : 286
Join date : 20/10/2009
Age : 46
Location : Kemaman, Terengganu

http://www.dcl.com.my/

Back to top Go down

Re: SUDUT KREATIVITI

Post by rosparokik on Mon Apr 19, 2010 6:00 pm

Radenumar wrote:Ambil petua dari bapa mertua....cuma menantu jea yang tak praktikkan...malas nak cari masalah dan penyakit sebab dah tahu tak mampu....

soal mampu tu.....bila dah sepakat akan jadi mampu....kalau tak......sorry to say 'mampus' jawabnya......sorry terkasar bahasa melayu.....hahahaha

rosparokik

Posts : 290
Points : 286
Join date : 20/10/2009
Age : 46
Location : Kemaman, Terengganu

http://www.dcl.com.my/

Back to top Go down

Re: SUDUT KREATIVITI

Post by zulkarnaen on Tue Apr 20, 2010 12:28 am

petuanya senang aje... tgklaa cita madu 3.. huhu..

zulkarnaen

Posts : 247
Points : 252
Join date : 03/03/2010
Age : 34
Location : klang, segamat, pasir mas...

Back to top Go down

Re: SUDUT KREATIVITI

Post by irmirm77 on Tue Apr 20, 2010 12:38 am

jika ada kreativiti yg hendak di kongsi lagi silalah kemukakan.. Manalah tahu kot-kot ada yang berminat nak belajar..

irmirm77
East Coast Leader 1
East Coast Leader 1

Posts : 787
Points : 819
Join date : 04/12/2009
Age : 39
Location : CEC 024 : Paka

Back to top Go down

Re: SUDUT KREATIVITI

Post by Sponsored content Today at 9:43 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 4 1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum