INFORMASI

NO AKAUN CEC
CEC SERVICES

MAYBANK : 562740132182

JAWATANKUASA CEC"KLIK"


CEC HELPLINE
"click"

MOH DOREH WARIGH
PENGUMUMAN"KLIK"

PENDAFTARAN AHLI BARU"KLIK"

SALAM PERKENALAN AHLI BARU"KLIK"

***UTK PERHATIAN CEC TELAH MENGASINGKAN AHLI & BUKAN AHLI DLM FORUM INI.***



CEC HELPLINE
"click"

MOH DOREH WARIGH
CEC Merchandise
CEC EVENT FOR 2013

DECEMBER
12 - 14 DEC 14 => CEOAG14 KELANA RESORT, SEREMBAN

**DETAIL BAGI PENGARAH PROJEK SETIAP AKTIVITI**."KLIK"

Latest topics
» chery easter club BORNEO
Fri Sep 25, 2015 7:55 am by hiysam

» 2,4 chery
Thu May 21, 2015 7:43 am by n@faiz

» Lokasi Kedai Accessories Kereta Yang OK Area Utara
Sun Mar 29, 2015 8:55 pm by mhdhafiz_aljarumi

» masalah2 minor n major CE
Tue Feb 24, 2015 10:51 pm by zolishak

» salam dari saya
Tue Feb 24, 2015 8:30 am by syamfazli

» Power Window problem...
Mon Feb 16, 2015 4:06 pm by mat2

» Salam Kepada Bakal Pelayar Forum CEC & Bakal Ahli Ahli Baru CEC
Mon Feb 16, 2015 8:08 am by syamfazli

» Salam CEC Pantai Timur
Mon Jan 05, 2015 11:52 am by mizan

» SALAM PERKENALAN DARI NILAI
Thu Dec 04, 2014 1:57 am by zam cecnilai

SOROTAN 2012

CEOAG 2012

MAJLIS2 JEMPUTAN CEO
Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

Most users ever online was 70 on Tue Oct 05, 2010 3:47 am
Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

CEAOG 2014

12 - 14 DIS 2014 KLANA RESORT, SEREMBAN, N9

Sponsorship :




Dengan Kerjasama :





December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Calendar Calendar


Aktiviti Famili Port Dickson

Page 9 of 12 Previous  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11, 12  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Aktiviti Famili Port Dickson

Post by Bro_Sue on Tue Mar 29, 2011 9:14 pm

Kay78 wrote:layan tuh...sy salah seorg peminat koci...kalu jadi TT pd ni..biar sy yg beli koci...bape kilo cukup?


bro nak sponsor koci cop shell ataupun cop lucky ball? ...........
jghn lupa CEOAG11 nanti kita nak try dptkan sponsor dr shell..... nnti kita TT pasal nie

Bro_Sue
Advisor
Advisor

Posts : 3749
Points : 3893
Join date : 23/03/2010
Location : CEC 015 : Selangor

http://tengai5001.blogspot.com/2009/12/chery-easter-jelajah-patt

Back to top Go down

Re: Aktiviti Famili Port Dickson

Post by reza on Tue Mar 29, 2011 9:33 pm

Bro_Sue wrote:
Kay78 wrote:layan tuh...sy salah seorg peminat koci...kalu jadi TT pd ni..biar sy yg beli koci...bape kilo cukup?


bro nak sponsor koci cop shell ataupun cop lucky ball? ...........
jghn lupa CEOAG11 nanti kita nak try dptkan sponsor dr shell..... nnti kita TT pasal nie


cop lucky ball ni.. Very Happy Very Happy Very Happy

reza
Vice President 2
Vice President 2

Posts : 3446
Points : 3527
Join date : 02/08/2009
Location : cec009

Back to top Go down

Re: Aktiviti Famili Port Dickson

Post by Bro_Sue on Tue Mar 29, 2011 9:41 pm

KNB

ada tak mana2 tmpt di PD yg nak pakaian terpakai........ ingat nak bagi la kalau ada yg nak.... kwn2 lain pun ada jgk yg nak bagi nie
tahun sudah ingat nak buat, tapi tak kesampaian

Bro_Sue
Advisor
Advisor

Posts : 3749
Points : 3893
Join date : 23/03/2010
Location : CEC 015 : Selangor

http://tengai5001.blogspot.com/2009/12/chery-easter-jelajah-patt

Back to top Go down

Re: Aktiviti Famili Port Dickson

Post by Kay78 on Tue Mar 29, 2011 9:46 pm

hahahaa...no 14 & 15 tuh..lucky....
masa lucky ball tak leh makan koci...buruk rupanya..kihkih

Kay78
Secretary 1
Secretary 1

Posts : 736
Points : 774
Join date : 21/02/2011
Age : 38
Location : CEC 032 : Kuala Lumpur-016 206 3635

Back to top Go down

Re: Aktiviti Famili Port Dickson

Post by reza on Tue Mar 29, 2011 10:04 pm

Bro_Sue wrote:KNB

ada tak mana2 tmpt di PD yg nak pakaian terpakai........ ingat nak bagi la kalau ada yg nak.... kwn2 lain pun ada jgk yg nak bagi nie
tahun sudah ingat nak buat, tapi tak kesampaian


kat puchong kat rumah saya ada, rumah limpahan kasih, tok jib dtg bulan puasa taun sudah..

reza
Vice President 2
Vice President 2

Posts : 3446
Points : 3527
Join date : 02/08/2009
Location : cec009

Back to top Go down

Re: Aktiviti Famili Port Dickson

Post by reza on Tue Mar 29, 2011 10:05 pm

Kay78 wrote:hahahaa...no 14 & 15 tuh..lucky....
masa lucky ball tak leh makan koci...buruk rupanya..kihkih


Very Happy Very Happy Very Happy

reza
Vice President 2
Vice President 2

Posts : 3446
Points : 3527
Join date : 02/08/2009
Location : cec009

Back to top Go down

Re: Aktiviti Famili Port Dickson

Post by Bro_Sue on Tue Mar 29, 2011 11:24 pm

reza wrote:
Bro_Sue wrote:KNB

ada tak mana2 tmpt di PD yg nak pakaian terpakai........ ingat nak bagi la kalau ada yg nak.... kwn2 lain pun ada jgk yg nak bagi nie
tahun sudah ingat nak buat, tapi tak kesampaian


kat puchong kat rumah saya ada, rumah limpahan kasih, tok jib dtg bulan puasa taun sudah..

tak kisah la memana pun....... boleh jgk
asalkan dpt bagi pakaian terpakai.......
tapi kalau dpt kat PD tu ada la aktiviti amal selain mengepot kat GBR.........

Bro_Sue
Advisor
Advisor

Posts : 3749
Points : 3893
Join date : 23/03/2010
Location : CEC 015 : Selangor

http://tengai5001.blogspot.com/2009/12/chery-easter-jelajah-patt

Back to top Go down

Re: Aktiviti Famili Port Dickson

Post by bro_jiwa on Tue Mar 29, 2011 11:43 pm

bro kay nk sponsor kouci...pergghh...mmg geng kouci ni....bkn stkat anak 5@6 thn mkn kouci...ank yg sthn stgh pn dh mkn kouci....xpyh kopek kulit mkn trus nga kulit....huhu....ntiler tgk bro cmna keadaan nyer klu dh berpesta mkn kouci nti....kouci matahari xpe g, kena yg mkn kouci hitam 2...tgn pn dh jd hitam 2..

bro_jiwa

Posts : 1079
Points : 1090
Join date : 08/02/2011
Location : CEC 075 Kuantan 013-9885676/9985676

Back to top Go down

Re: Aktiviti Famili Port Dickson

Post by Kay78 on Wed Mar 30, 2011 12:04 am

hehehe..koci hitam tak bleh bro...mau tersompek gigi...ini team koci matahari je..mau meleleh air liur nak mengopek koci hitam

Kay78
Secretary 1
Secretary 1

Posts : 736
Points : 774
Join date : 21/02/2011
Age : 38
Location : CEC 032 : Kuala Lumpur-016 206 3635

Back to top Go down

Re: Aktiviti Famili Port Dickson

Post by kayuaran on Wed Mar 30, 2011 10:41 am

pehh igt kan kuih koci , upe nyer kuaci , erkk nih cite kueh ke cite biji kuaci ? ce citer ce citer

kayuaran

Posts : 560
Points : 557
Join date : 23/02/2010
Age : 38
Location : Kajang , selangor

Back to top Go down

Re: Aktiviti Famili Port Dickson

Post by Mr Mama on Wed Mar 30, 2011 10:50 am

HUUUU................ KETURUNAN BAYAN TU....HEHEHE

Mr Mama
President
President

Posts : 17743
Points : 18401
Join date : 30/07/2009
Age : 55
Location : CEC 001 StoneCold Hill - 0192625856

Back to top Go down

Re: Aktiviti Famili Port Dickson

Post by Guest on Wed Mar 30, 2011 12:13 pm

Kawe Ni Bro wrote:Secara umumnya, glory lagi murah klu nak banding dgn tiara....mungkin fasiliti yg boleh diberi oleh tiara lebih baik itu pasal hrga dia ada up sikit...
Dari segi tempat, kat glory ada beach view sbb dia tepi pantai tapi pantai tu x boleh buat mandi, air agak kotor sbb area situ ada pusat penapisan Shell
Tiara xde beach view sbb dia bukan tepi pantai......
Dari segi swimming pool pulak mmg swimming pool kat tiara adalah yg terbesar di seluruh daerah PD ni, ada 4 section swimming pool kat tiara :-
i- Utk kanak2 keluasan lebih kurang suku pdg bola (sect 1)
ii- Utk sesiapa saje keluasan lebih kurang 1 pdg bola (sect 2)
iii- utk sukan air mcm polo air, bola tampar air & lain2 (sect 3&4)
Swimming pool glory lebih kurang mcm hotel2 lainla....satu kolam yg ada tmpt dewasa yg dalam sikit & tempat kanak2 yg cetek sikit

Setakat ni dululah perkhabarannya dari PD.......

Salam akak lia nak berkongsi sikit pasal tiara beach resort..........akak ada 1studio dan 2apartment 2bilik.Tapi sekarang pemilik atau penyewa kena bayar bila nak mandi kolam Rm:20.00 besar dan Rm:10.00 kanak2 benda ni dah berkuatkuasa masa hari raya cina......kami hanya diberi NOTIS 1minggu saja.kita boleh tengok kat Mudah.Com banyak Apartment nak jual sebab tak ada untung.akak rasa libih elok pergi glory......akak pun tengah tengok apartment kat sana kalau2 nak jual......Siapa berminat nak beli Apartment akak kat Tiara Beach Resort......Mcammana bro kawe ni bro tak tahu isu terbabit.......kata ada apartment kat Tiara.


Last edited by lianatasha on Wed Mar 30, 2011 12:21 pm; edited 1 time in total

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: Aktiviti Famili Port Dickson

Post by Mr Mama on Wed Mar 30, 2011 12:14 pm

wow.............. nanti ade masa kit tt kat sane ye

Mr Mama
President
President

Posts : 17743
Points : 18401
Join date : 30/07/2009
Age : 55
Location : CEC 001 StoneCold Hill - 0192625856

Back to top Go down

Re: Aktiviti Famili Port Dickson

Post by Kawe Ni Bro on Wed Mar 30, 2011 12:24 pm

lianatasha wrote:
Kawe Ni Bro wrote:Secara umumnya, glory lagi murah klu nak banding dgn tiara....mungkin fasiliti yg boleh diberi oleh tiara lebih baik itu pasal hrga dia ada up sikit...
Dari segi tempat, kat glory ada beach view sbb dia tepi pantai tapi pantai tu x boleh buat mandi, air agak kotor sbb area situ ada pusat penapisan Shell
Tiara xde beach view sbb dia bukan tepi pantai......
Dari segi swimming pool pulak mmg swimming pool kat tiara adalah yg terbesar di seluruh daerah PD ni, ada 4 section swimming pool kat tiara :-
i- Utk kanak2 keluasan lebih kurang suku pdg bola (sect 1)
ii- Utk sesiapa saje keluasan lebih kurang 1 pdg bola (sect 2)
iii- utk sukan air mcm polo air, bola tampar air & lain2 (sect 3&4)
Swimming pool glory lebih kurang mcm hotel2 lainla....satu kolam yg ada tmpt dewasa yg dalam sikit & tempat kanak2 yg cetek sikit

Setakat ni dululah perkhabarannya dari PD.......

Salam akak lia nak berkongsi sikit pasal tiara beach resort..........akak ada 1studio dan 2apartment 2bilik.Tapi sekarang pemilik atau penyewa kena bayar bila nak mandi kolam Rm:20.00 besar dan Rm:10.00 kanak2 benda ni dah berkuatkuasa masa hari raya cina......kami hanya diberi NOTIS 1minggu saja.kita boleh tengok kat Mudah.Com banyak Apartment nak jual sebab tak ada untung.akak rasa libih elok pergi glory......akak pun tengah tengok apartment kat sana kalau2 nak jual......Siap berminat nak beli Apartment akak kat Tiara Beach Resort......Mcammana bro kawe ni bro tak tahu isu terbabit.......kata ada apartment kat Tiara.

Bila pulak saya kata saya ada apt kat tiara? saya just bgtau apa yg sales manager tu bgtau saya....tu jer, saya ok je nak kat glory boleh, kat tiara pun boleh....tu pasal saya kata dari segi harga mmg glory menang....

Kawe Ni Bro

Posts : 213
Points : 213
Join date : 18/01/2011
Age : 37
Location : PD, N9

Back to top Go down

Re: Aktiviti Famili Port Dickson

Post by Mr Mama on Wed Mar 30, 2011 12:25 pm

dia salah terjemah kot............. hehehe

Mr Mama
President
President

Posts : 17743
Points : 18401
Join date : 30/07/2009
Age : 55
Location : CEC 001 StoneCold Hill - 0192625856

Back to top Go down

Re: Aktiviti Famili Port Dickson

Post by Kawe Ni Bro on Wed Mar 30, 2011 12:33 pm

Bro_Sue wrote:En Fairuz aka KNB.......

saya ingat kat Glory Beach Resort pun dah ok.......
budak2 bukan dia kira besar sgt pun
asalkan air........ jalan
mnta tlg

1 - dptkan best price utk apartment 2 bilik hari sabtu balik ahad
2 - plan tempat TT di PD..... rasanya ok kot kami TT kat PD - tmpat TT nie kalau boleh biar kita boleh lepaskan anak2, kalau tak letih kita layan anak2 jea tak dpt berborak
3 - bagi tarikh yg bro ada sana utk pilihan kami

insyaallah bulan Apr kami sampai utk berkempen........... jmpa ahli baru CEC dan CEOAG

Ok, jadi cdgn saya adalah samada 23-24/4 @ 30/4-1/5 adalah tarikh yg sesuai utk dtg ke PD, klu nk awal sikit 16-17/4 pun ok, insyaAllah tmpt TT xde mslh....nak buat siang ke malam TT ni? klu siang tmptnya lain, klu mlm lain......
By the way....welcome to Port Dickson, Bandar Tentera Darat........

Kawe Ni Bro

Posts : 213
Points : 213
Join date : 18/01/2011
Age : 37
Location : PD, N9

Back to top Go down

Re: Aktiviti Famili Port Dickson

Post by Guest on Wed Mar 30, 2011 12:35 pm

awali wrote:hambo perkenankan tapi buat kat PD lagi molek rasanya.. anak2 bole main pantai or mandi kolam.. Hambo ada contact kat sana utk Tiara Beach Resort. dgn owner unit2 di sana malahan hambo ada 1 unit studio kat situ..


Akak minta maaf ye kawe ni bro.

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: Aktiviti Famili Port Dickson

Post by Mr Mama on Wed Mar 30, 2011 12:37 pm

lianatasha wrote:
awali wrote:hambo perkenankan tapi buat kat PD lagi molek rasanya.. anak2 bole main pantai or mandi kolam.. Hambo ada contact kat sana utk Tiara Beach Resort. dgn owner unit2 di sana malahan hambo ada 1 unit studio kat situ..


Akak minta maaf ye kawe ni bro.



HAHAHAAAAAAAAAA....... KAN BETUL DAH .........KWN KATA.............TAK PO.............. TAK DE YG MARAH ATAU APA2 PUN............... CAYA LAH.....................

Mr Mama
President
President

Posts : 17743
Points : 18401
Join date : 30/07/2009
Age : 55
Location : CEC 001 StoneCold Hill - 0192625856

Back to top Go down

Re: Aktiviti Famili Port Dickson

Post by Mr Mama on Wed Mar 30, 2011 12:39 pm

Kawe Ni Bro wrote:
Bro_Sue wrote:En Fairuz aka KNB.......

saya ingat kat Glory Beach Resort pun dah ok.......
budak2 bukan dia kira besar sgt pun
asalkan air........ jalan
mnta tlg

1 - dptkan best price utk apartment 2 bilik hari sabtu balik ahad
2 - plan tempat TT di PD..... rasanya ok kot kami TT kat PD - tmpat TT nie kalau boleh biar kita boleh lepaskan anak2, kalau tak letih kita layan anak2 jea tak dpt berborak
3 - bagi tarikh yg bro ada sana utk pilihan kami

insyaallah bulan Apr kami sampai utk berkempen........... jmpa ahli baru CEC dan CEOAG

Ok, jadi cdgn saya adalah samada 23-24/4 @ 30/4-1/5 adalah tarikh yg sesuai utk dtg ke PD, klu nk awal sikit 16-17/4 pun ok, insyaAllah tmpt TT xde mslh....nak buat siang ke malam TT ni? klu siang tmptnya lain, klu mlm lain......
By the way....welcome to Port Dickson, Bandar Tentera Darat........




DAH TU.......... APO LAIE TUNGGU.................... BUAT PERANCANGAN LA............... TULIS DLM NI TAK HABIS............ N TAK JADI.............

TOTAPKAN TARIKH N TERUSKAN BUAT TT...............

PAKAT ELOK2 YO................

Mr Mama
President
President

Posts : 17743
Points : 18401
Join date : 30/07/2009
Age : 55
Location : CEC 001 StoneCold Hill - 0192625856

Back to top Go down

Re: Aktiviti Famili Port Dickson

Post by Bro_Sue on Wed Mar 30, 2011 2:29 pm

kita refer kalendar CEC

10/04/11 - game bowling
16-17/04/11 - takde program
23-24/04/11 - free tapi belum gaji rasanya - takut tak cukup bajet nak beli koci.......hehehe
30/4/11 - 1/5/11 - program kebajikan di kuantan - PP Mr P

so kita buat 16-17/04/11 la kot................. amacam?
ada suggestion tarikh lain....... dipersilakan utk bincang

KNB mnta tlg check harga tarikh nie kalau boleh dpt mcm yg saya postkan tue......... aprtment 2 bilik - seratus lebih tue

TT tu malam la kot pasal siang nie masing2 kena jadi life guard kat swimming pool......

KNB tu singkatan Kawe Ni Bro...........hehehe

Bro_Sue
Advisor
Advisor

Posts : 3749
Points : 3893
Join date : 23/03/2010
Location : CEC 015 : Selangor

http://tengai5001.blogspot.com/2009/12/chery-easter-jelajah-patt

Back to top Go down

Re: Aktiviti Famili Port Dickson

Post by Kay78 on Wed Mar 30, 2011 3:05 pm

sy agak setuju tarikh tu bro_sue..takde pape program...bleh la join

Kay78
Secretary 1
Secretary 1

Posts : 736
Points : 774
Join date : 21/02/2011
Age : 38
Location : CEC 032 : Kuala Lumpur-016 206 3635

Back to top Go down

Re: Aktiviti Famili Port Dickson

Post by Kawe Ni Bro on Wed Mar 30, 2011 4:42 pm

Ok, kira 16-17/4 la ni eh?ok tarikh tu boleh xde mslh. nak booking room terus ke utk prgm kat PD ni? ke atau nak buat tt je kat sini? ada confuse sikitla.....

Kawe Ni Bro

Posts : 213
Points : 213
Join date : 18/01/2011
Age : 37
Location : PD, N9

Back to top Go down

Re: Aktiviti Famili Port Dickson

Post by Kawe Ni Bro on Wed Mar 30, 2011 4:45 pm

lianatasha wrote:
awali wrote:hambo perkenankan tapi buat kat PD lagi molek rasanya.. anak2 bole main pantai or mandi kolam.. Hambo ada contact kat sana utk Tiara Beach Resort. dgn owner unit2 di sana malahan hambo ada 1 unit studio kat situ..


Akak minta maaf ye kawe ni bro.

Xde mslh, saya ok jer....ceo kan bersaudara, xde apa.....

Kawe Ni Bro

Posts : 213
Points : 213
Join date : 18/01/2011
Age : 37
Location : PD, N9

Back to top Go down

Re: Aktiviti Famili Port Dickson

Post by Mr Mama on Wed Mar 30, 2011 4:48 pm

Kawe Ni Bro wrote:Ok, kira 16-17/4 la ni eh?ok tarikh tu boleh xde mslh. nak booking room terus ke utk prgm kat PD ni? ke atau nak buat tt je kat sini? ada confuse sikitla.....


KLU RASE CEO SELATAN TU NO HAL............ UMUMKN JE..........SBB NANTI KESUNTUKAN WAKTU............ KAMI KLU DATANG MEMERIAHKAN SUASANA...........MUSTAHAK NYA KUMPUL CEO AREA KNB LE................

KWN BAGI PANDANGAN JE............. SBB RABUN DEKAT...........HEHEHEE

Mr Mama
President
President

Posts : 17743
Points : 18401
Join date : 30/07/2009
Age : 55
Location : CEC 001 StoneCold Hill - 0192625856

Back to top Go down

Re: Aktiviti Famili Port Dickson

Post by Kawe Ni Bro on Wed Mar 30, 2011 4:49 pm

Ok mcm ni, saya dah tnya dgn pihak Glory Beach Resort & kenyataan yg diorg keluarkan mcm ni :-

1 apt 2 bilik serta breakfast utk 4 org - RM270.00
1 apt 3 bilik serta breakfast utk 6 org - RM390.00
Swimming pool free utk guest, bermula 8 pagi hingga 7 mlm

Setakat ni dululah perkhabaran dari PD

Kawe Ni Bro

Posts : 213
Points : 213
Join date : 18/01/2011
Age : 37
Location : PD, N9

Back to top Go down

Re: Aktiviti Famili Port Dickson

Post by Sponsored content Today at 5:53 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 9 of 12 Previous  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11, 12  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum