INFORMASI

NO AKAUN CEC
CEC SERVICES

MAYBANK : 562740132182

JAWATANKUASA CEC"KLIK"


CEC HELPLINE
"click"

MOH DOREH WARIGH
PENGUMUMAN"KLIK"

PENDAFTARAN AHLI BARU"KLIK"

SALAM PERKENALAN AHLI BARU"KLIK"

***UTK PERHATIAN CEC TELAH MENGASINGKAN AHLI & BUKAN AHLI DLM FORUM INI.***



CEC HELPLINE
"click"

MOH DOREH WARIGH
CEC Merchandise
CEC EVENT FOR 2013

DECEMBER
12 - 14 DEC 14 => CEOAG14 KELANA RESORT, SEREMBAN

**DETAIL BAGI PENGARAH PROJEK SETIAP AKTIVITI**."KLIK"

Latest topics
» chery easter club BORNEO
Fri Sep 25, 2015 7:55 am by hiysam

» 2,4 chery
Thu May 21, 2015 7:43 am by n@faiz

» Lokasi Kedai Accessories Kereta Yang OK Area Utara
Sun Mar 29, 2015 8:55 pm by mhdhafiz_aljarumi

» masalah2 minor n major CE
Tue Feb 24, 2015 10:51 pm by zolishak

» salam dari saya
Tue Feb 24, 2015 8:30 am by syamfazli

» Power Window problem...
Mon Feb 16, 2015 4:06 pm by mat2

» Salam Kepada Bakal Pelayar Forum CEC & Bakal Ahli Ahli Baru CEC
Mon Feb 16, 2015 8:08 am by syamfazli

» Salam CEC Pantai Timur
Mon Jan 05, 2015 11:52 am by mizan

» SALAM PERKENALAN DARI NILAI
Thu Dec 04, 2014 1:57 am by zam cecnilai

SOROTAN 2012

CEOAG 2012

MAJLIS2 JEMPUTAN CEO
Who is online?
In total there are 2 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 2 Guests

None

Most users ever online was 70 on Tue Oct 05, 2010 3:47 am
Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

CEAOG 2014

12 - 14 DIS 2014 KLANA RESORT, SEREMBAN, N9

Sponsorship :




Dengan Kerjasama :





December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Calendar Calendar


CADANGAN LOKASI PERKELAHAN CEO

View previous topic View next topic Go down

CADANGAN LOKASI PERKELAHAN CEO

Post by Gangster on Thu Dec 16, 2010 4:52 am

AIR TERJUN TERTINGGI ASIA

Lokasi Lebih Kurang 1 Jam 45 Minit Dari Kota Bharu

Kemudahan Sumer Ada Termasuk Chalet, Tapak Perkhemahan, Kemudahan Asas, Kolam Mandi Air Terjun Trak Jungle Tracking Ke Puncak Gunung Stong esc...




Gangster

Posts : 1652
Points : 1675
Join date : 19/04/2010
Age : 37
Location : KELANTAN

Back to top Go down

Re: CADANGAN LOKASI PERKELAHAN CEO

Post by Mr Mama on Thu Dec 16, 2010 8:54 am

HUHUU.NI KLU MINTA ABE AZIZ SUSUN LE..........

Mr Mama
President
President

Posts : 17743
Points : 18401
Join date : 30/07/2009
Age : 55
Location : CEC 001 StoneCold Hill - 0192625856

Back to top Go down

Re: CADANGAN LOKASI PERKELAHAN CEO

Post by Enigma4646 on Thu Dec 16, 2010 8:54 am

ape ke namenye temapt ni yob ......ate .....kome idok bagitau teman namenye.....

SEEERRRRRIIIIIIUUUSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSsss ?

Enigma4646
Vice President 1

Posts : 3814
Points : 3901
Join date : 10/09/2009
Age : 33
Location : Bujang dari 7-16 Feb 2011

Back to top Go down

Re: CADANGAN LOKASI PERKELAHAN CEO

Post by Mr Mama on Thu Dec 16, 2010 9:42 am

DAH SAH....TEMPAT BELIAU PROJEK MASA ZAMAN JAHILIAH LE TU.......... HAHAHHA

Mr Mama
President
President

Posts : 17743
Points : 18401
Join date : 30/07/2009
Age : 55
Location : CEC 001 StoneCold Hill - 0192625856

Back to top Go down

Re: CADANGAN LOKASI PERKELAHAN CEO

Post by hitrun1534 on Thu Dec 16, 2010 10:45 am

Gangster wrote:AIR TERJUN TERTINGGI ASIA

Lokasi Lebih Kurang 1 Jam 45 Minit Dari Kota Bharu

Kemudahan Sumer Ada Termasuk Chalet, Tapak Perkhemahan, Kemudahan Asas, Kolam Mandi Air Terjun Trak Jungle Tracking Ke Puncak Gunung Stong esc...




zaman wa dah kadam boleh tenguk dan lihat nak terjun hmm takut tak timbul ada besi dlm badan hehehe

hitrun1534

Posts : 616
Points : 642
Join date : 13/10/2009
Age : 53
Location : Singapore

Back to top Go down

Re: CADANGAN LOKASI PERKELAHAN CEO

Post by Mr Mama on Thu Dec 16, 2010 10:47 am

....KLU BRO HIT TERJUN.....PASTI TAK TIMBUL.BESI BERAT BRO....HAHAHHAA

Mr Mama
President
President

Posts : 17743
Points : 18401
Join date : 30/07/2009
Age : 55
Location : CEC 001 StoneCold Hill - 0192625856

Back to top Go down

Re: CADANGAN LOKASI PERKELAHAN CEO

Post by hitrun1534 on Thu Dec 16, 2010 11:34 am

APE NAK RISAU CLUB ADA RAMAI MEMBERS POLIS, BOMBA, NAVY, VIDEOMAN, CAMERAMAN, DOCTOR , BOMOH HEHEHE ....
TAKAN TAKLEH TOLONG MEMBER LEMAS HEHEHE..

hitrun1534

Posts : 616
Points : 642
Join date : 13/10/2009
Age : 53
Location : Singapore

Back to top Go down

Re: CADANGAN LOKASI PERKELAHAN CEO

Post by Mr Mama on Thu Dec 16, 2010 11:36 am

hitrun1534 wrote:APE NAK RISAU CLUB ADA RAMAI MEMBERS POLIS, BOMBA, NAVY, VIDEOMAN, CAMERAMAN, DOCTOR , BOMOH HEHEHE ....
TAKAN TAKLEH TOLONG MEMBER LEMAS HEHEHE..

CUMA KITA TAK ADE OWNER CRANE.......... SBB HIT ADE BESI MESTI BERAT.. NAK ANGKAT TAK LARAT..AHAHAHA

Mr Mama
President
President

Posts : 17743
Points : 18401
Join date : 30/07/2009
Age : 55
Location : CEC 001 StoneCold Hill - 0192625856

Back to top Go down

Re: CADANGAN LOKASI PERKELAHAN CEO

Post by Enigma4646 on Thu Dec 16, 2010 1:50 pm

bro ...panjat genting la.......turun batang kali ....layan lap........terus mandi kat ulu yam.......pastu .....packing gi cameron ............

Enigma4646
Vice President 1

Posts : 3814
Points : 3901
Join date : 10/09/2009
Age : 33
Location : Bujang dari 7-16 Feb 2011

Back to top Go down

Re: CADANGAN LOKASI PERKELAHAN CEO

Post by lanz 83 on Thu Dec 16, 2010 2:43 pm

Enigma4646 wrote:bro ...panjat genting la.......turun batang kali ....layan lap........terus mandi kat ulu yam.......pastu .....packing gi cameron ............

Hari tu aku dah layan jalan batang kali......break belakang berasap beb.

lanz 83

Posts : 1560
Points : 1719
Join date : 31/07/2009
Age : 42
Location : Bercuti ke Pulau Mutiara.

Back to top Go down

Re: CADANGAN LOKASI PERKELAHAN CEO

Post by anisfaz82 on Thu Dec 16, 2010 3:04 pm

Gangster wrote:AIR TERJUN TERTINGGI ASIA

Lokasi Lebih Kurang 1 Jam 45 Minit Dari Kota Bharu

Kemudahan Sumer Ada Termasuk Chalet, Tapak Perkhemahan, Kemudahan Asas, Kolam Mandi Air Terjun Trak Jungle Tracking Ke Puncak Gunung Stong esc...



jom nk kesana hari khamis depan kita org lik kg umah suami kat kuala balah jeli..dekat je tue....dah pernh peg skali je....tp parking dah berbyar dekat air terjun stong tue...jom

anisfaz82

Posts : 1193
Points : 1192
Join date : 04/01/2010
Age : 33
Location : seberang paka

Back to top Go down

Re: CADANGAN LOKASI PERKELAHAN CEO

Post by azrol_plz on Thu Dec 16, 2010 5:55 pm

Enigma4646 (Thu Dec 16, 2010 1:50 pm) wrote:bro ...panjat genting la.......turun batang kali ....layan lap........terus mandi kat ulu yam.......pastu .....packing gi cameron ............
best gak tue... i pollow.... Very Happy Very Happy Very Happy

azrol_plz

Posts : 718
Points : 735
Join date : 11/10/2010
Age : 31
Location : K.L CEC003 CHERY MERAH

Back to top Go down

Re: CADANGAN LOKASI PERKELAHAN CEO

Post by nazal on Thu Dec 16, 2010 6:37 pm

tp bab air terjun ni ada masalah sikit lah bro....
1)yang ada anak kecik x kan nak dok kat hutan kot...
2)air terjun sekarang ni banyak sangat kes kencing tikus..(x takut ker)...
3)silap-silap banyak org yg mengawan kat celah pokok dan batu..(x baik
utk anak2 tgk).
4)adakah tempat tu disediakan segala kemudahan untuk anak dara dan
isteri kita tukar pakaian.
5)adakah ia bersesuaian...renung-renungkanlah....

nazal
Northern Leader 2
Northern Leader 2

Posts : 2358
Points : 2405
Join date : 06/08/2010
Age : 40
Location : CEC 090 penang

Back to top Go down

Re: CADANGAN LOKASI PERKELAHAN CEO

Post by Bravotengo on Thu Dec 16, 2010 6:56 pm

hitrun1534 (Thu Dec 16, 2010 11:34 am) wrote:APE NAK RISAU CLUB ADA RAMAI MEMBERS POLIS, BOMBA, NAVY, VIDEOMAN, CAMERAMAN, DOCTOR , BOMOH HEHEHE ....
TAKAN TAKLEH TOLONG MEMBER LEMAS HEHEHE..
Ada Lagi...
Ahli Muzik...??
Majistret..??

Bravotengo

Posts : 2273
Points : 2418
Join date : 20/05/2010
Age : 44
Location : CEC O28 - kepulauan Mindano

Back to top Go down

Re: CADANGAN LOKASI PERKELAHAN CEO

Post by anisfaz82 on Thu Dec 16, 2010 7:54 pm

nazal (Thu Dec 16, 2010 6:37 pm) wrote:tp bab air terjun ni ada masalah sikit lah bro....
1)yang ada anak kecik x kan nak dok kat hutan kot...
2)air terjun sekarang ni banyak sangat kes kencing tikus..(x takut ker)...
3)silap-silap banyak org yg mengawan kat celah pokok dan batu..(x baik
utk anak2 tgk).
4)adakah tempat tu disediakan segala kemudahan untuk anak dara dan
isteri kita tukar pakaian.
5)adakah ia bersesuaian...renung-renungkanlah....
.....bb air kencing tikus nie..setuju sgt..ank dah berapa kali ajak...postpone la dulu..mandi je kolam buatan....tempt untuk salin bj d sediakan..tempat tue dah ada owner n terjaga.....byk lg tempat2 menarik d mesia ..cari tempat lain plak cuti2 CEC.......

anisfaz82

Posts : 1193
Points : 1192
Join date : 04/01/2010
Age : 33
Location : seberang paka

Back to top Go down

Re: CADANGAN LOKASI PERKELAHAN CEO

Post by Enigma4646 on Thu Dec 16, 2010 9:51 pm

lanz 83 (Thu Dec 16, 2010 2:43 pm) wrote:
Enigma4646 wrote:bro ...panjat genting la.......turun batang kali ....layan lap........terus mandi kat ulu yam.......pastu .....packing gi cameron ............

Hari tu aku dah layan jalan batang kali......break belakang berasap beb.

layan lap guna BREK DEPAN ....+ HANDBRAKE ...kasi drift skit.........

Enigma4646
Vice President 1

Posts : 3814
Points : 3901
Join date : 10/09/2009
Age : 33
Location : Bujang dari 7-16 Feb 2011

Back to top Go down

Re: CADANGAN LOKASI PERKELAHAN CEO

Post by Gangster on Thu Dec 16, 2010 10:27 pm

nazal (Thu Dec 16, 2010 6:37 pm) wrote:tp bab air terjun ni ada masalah sikit lah bro....
1)yang ada anak kecik x kan nak dok kat hutan kot...
2)air terjun sekarang ni banyak sangat kes kencing tikus..(x takut ker)...
3)silap-silap banyak org yg mengawan kat celah pokok dan batu..(x baik
utk anak2 tgk).
4)adakah tempat tu disediakan segala kemudahan untuk anak dara dan
isteri kita tukar pakaian.
5)adakah ia bersesuaian...renung-renungkanlah....

1) DOn't worry Bro... Kat cni sumer ada siap ngan pencegah maksiat lagi... kikikiki... semua kemudahan ada dari segi bilik persalinan, surau, restoren pun ada kat bawah... Tp disarankan yang ada anak2 yg kecik sgt tu takyah arr bawak @ ikut klu dibuat program ke sana beringat dulu pendapatan...

2) Pasal kencing tikus ni masalah nyer berpunca dari tempat yg kotor kat cni tempat nyer dijaga... lagipun diwartakan sebagai taman negara Gunong Stong... Mana nak cari air terjun tertinggi di Asia Bro...

3) Klu cam Genting maybe ramai dan dah biasa pi... Cni bleh wat tracking buat yg rasa mampu ke puncak Gunong Stong dan tgk view nyer.. Dari bwh tgk air terjun nun sayup kat atas kat atas puncak pun ada kolam mandi cume risky ckit nak mandi sb tinggi woooo... Jarang2 ada pengalaman camtu kan...

4) Klu nak ikutkan kat mana2 pun ada jer specis yg kuat mengawan bukan setakat kat area hutan jer... Bukan dikira so buat kita klu ada ditempat kejadian pakat2 arr tangkap apa susah... Jgn tumpang tgk jer...

5) Suasana yg cukup menyamankan dan mendamaikan di sini... Cuma musim sekarang kurang sesuai sbb faktor cuaca kadar takungan hujan di kolam atas tinggi takut2 kapla ayor turun xsempat lari wooo...

6) Tp klu sumer diatur dan dirancang dgn elok dan tak buat benda2 mengarut kat ctu Insya-Allah selamat Daang Selamat Pulang...

7) Klu nak diikutkan bukan sumer trip sumer CEO bleh join... Masing2 ada time planning masing2... Ini sekadar cadangan mana yg pernah pi mesti tau keadaan dictu camner keadaan yg membezakan tempat yg dilindungi dijaga dan tempat yg terbiar... sbb kawe pun pernah buat guide bawak 300 paticipant sekolah manjat Gunung Stong ni Alhadulillah sumer berjalan ngan lancar sekiranya sumer yg terlibat menjaga tingkah laku masing2...

Gangster

Posts : 1652
Points : 1675
Join date : 19/04/2010
Age : 37
Location : KELANTAN

Back to top Go down

Re: CADANGAN LOKASI PERKELAHAN CEO

Post by Mr Mama on Thu Jan 06, 2011 11:36 pm

Gangster wrote:
nazal (Thu Dec 16, 2010 6:37 pm) wrote:tp bab air terjun ni ada masalah sikit lah bro....
1)yang ada anak kecik x kan nak dok kat hutan kot...
2)air terjun sekarang ni banyak sangat kes kencing tikus..(x takut ker)...
3)silap-silap banyak org yg mengawan kat celah pokok dan batu..(x baik
utk anak2 tgk).
4)adakah tempat tu disediakan segala kemudahan untuk anak dara dan
isteri kita tukar pakaian.
5)adakah ia bersesuaian...renung-renungkanlah....

1) DOn't worry Bro... Kat cni sumer ada siap ngan pencegah maksiat lagi... kikikiki... semua kemudahan ada dari segi bilik persalinan, surau, restoren pun ada kat bawah... Tp disarankan yang ada anak2 yg kecik sgt tu takyah arr bawak @ ikut klu dibuat program ke sana beringat dulu pendapatan...

2) Pasal kencing tikus ni masalah nyer berpunca dari tempat yg kotor kat cni tempat nyer dijaga... lagipun diwartakan sebagai taman negara Gunong Stong... Mana nak cari air terjun tertinggi di Asia Bro...

3) Klu cam Genting maybe ramai dan dah biasa pi... Cni bleh wat tracking buat yg rasa mampu ke puncak Gunong Stong dan tgk view nyer.. Dari bwh tgk air terjun nun sayup kat atas kat atas puncak pun ada kolam mandi cume risky ckit nak mandi sb tinggi woooo... Jarang2 ada pengalaman camtu kan...

4) Klu nak ikutkan kat mana2 pun ada jer specis yg kuat mengawan bukan setakat kat area hutan jer... Bukan dikira so buat kita klu ada ditempat kejadian pakat2 arr tangkap apa susah... Jgn tumpang tgk jer...

5) Suasana yg cukup menyamankan dan mendamaikan di sini... Cuma musim sekarang kurang sesuai sbb faktor cuaca kadar takungan hujan di kolam atas tinggi takut2 kapla ayor turun xsempat lari wooo...

6) Tp klu sumer diatur dan dirancang dgn elok dan tak buat benda2 mengarut kat ctu Insya-Allah selamat Daang Selamat Pulang...

7) Klu nak diikutkan bukan sumer trip sumer CEO bleh join... Masing2 ada time planning masing2... Ini sekadar cadangan mana yg pernah pi mesti tau keadaan dictu camner keadaan yg membezakan tempat yg dilindungi dijaga dan tempat yg terbiar... sbb kawe pun pernah buat guide bawak 300 paticipant sekolah manjat Gunung Stong ni Alhadulillah sumer berjalan ngan lancar sekiranya sumer yg terlibat menjaga tingkah laku masing2...


BAIK GI GAMBANG WATER PARK,...BRO................. MURAH N JIMAT............SEMUA ADA..... HAHAHAH

Mr Mama
President
President

Posts : 17743
Points : 18401
Join date : 30/07/2009
Age : 55
Location : CEC 001 StoneCold Hill - 0192625856

Back to top Go down

Re: CADANGAN LOKASI PERKELAHAN CEO

Post by Gangster on Fri Jan 07, 2011 1:19 am

BLEH GAK MASUK DALAM LIST CEOAG 2011... SEMUA KEMUDAHAN, PENGINAPAN, AKTIVITI, SUKAN, REKREASI, RIADAH, SONOK2, ANAK2 PUN LEH JOIN SKALI... AMACAM... TP KAN NANTI ADA LAK SUARA2 ASYIK2 KUANTAN JER... SUSAH GAK... SEKADAR CADANGAN... KAN BRO2 SEKALIAN...
JGN MARE...

king king king

Gangster

Posts : 1652
Points : 1675
Join date : 19/04/2010
Age : 37
Location : KELANTAN

Back to top Go down

Re: CADANGAN LOKASI PERKELAHAN CEO

Post by Sponsored content Today at 3:50 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum