INFORMASI

NO AKAUN CEC
CEC SERVICES

MAYBANK : 562740132182

JAWATANKUASA CEC"KLIK"


CEC HELPLINE
"click"

MOH DOREH WARIGH
PENGUMUMAN"KLIK"

PENDAFTARAN AHLI BARU"KLIK"

SALAM PERKENALAN AHLI BARU"KLIK"

***UTK PERHATIAN CEC TELAH MENGASINGKAN AHLI & BUKAN AHLI DLM FORUM INI.***



CEC HELPLINE
"click"

MOH DOREH WARIGH
CEC Merchandise
CEC EVENT FOR 2013

DECEMBER
12 - 14 DEC 14 => CEOAG14 KELANA RESORT, SEREMBAN

**DETAIL BAGI PENGARAH PROJEK SETIAP AKTIVITI**."KLIK"

Latest topics
» chery easter club BORNEO
Fri Sep 25, 2015 7:55 am by hiysam

» 2,4 chery
Thu May 21, 2015 7:43 am by n@faiz

» Lokasi Kedai Accessories Kereta Yang OK Area Utara
Sun Mar 29, 2015 8:55 pm by mhdhafiz_aljarumi

» masalah2 minor n major CE
Tue Feb 24, 2015 10:51 pm by zolishak

» salam dari saya
Tue Feb 24, 2015 8:30 am by syamfazli

» Power Window problem...
Mon Feb 16, 2015 4:06 pm by mat2

» Salam Kepada Bakal Pelayar Forum CEC & Bakal Ahli Ahli Baru CEC
Mon Feb 16, 2015 8:08 am by syamfazli

» Salam CEC Pantai Timur
Mon Jan 05, 2015 11:52 am by mizan

» SALAM PERKENALAN DARI NILAI
Thu Dec 04, 2014 1:57 am by zam cecnilai

SOROTAN 2012

CEOAG 2012

MAJLIS2 JEMPUTAN CEO
Who is online?
In total there are 3 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 3 Guests

None

Most users ever online was 70 on Tue Oct 05, 2010 3:47 am
Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

CEAOG 2014

12 - 14 DIS 2014 KLANA RESORT, SEREMBAN, N9

Sponsorship :




Dengan Kerjasama :





December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Calendar Calendar


LAGI KES PEMBUANGAN BAYI

View previous topic View next topic Go down

LAGI KES PEMBUANGAN BAYI

Post by RIE on Wed Jan 12, 2011 8:51 am

Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad


Tak sampai dua minggu kita menempuh tahun baru 2011, dah sembilan kes buang bayi dilaporkan.
Terbaru mayat seorang bayi perempuan yang masih bertali pusat ditemui di tempat pembuangan sampah di Jalan Hamzah, Kampung Baru semalam.
Yang sedih tu, mayat bayi yang lengkap berpakaian itu ditemui dalam sebuah kotak di hadapan rumah seorang penduduk kampung.
Apalah nak jadi pada manusia zaman sekarang, yang gugurkan kandungan, yang buang bayi…dah tak tahu nak cakap apa.
Bukan tak kesian pada mereka yang hamil tanpa nikah ni, tapi janganlah sampai anak dalam perut tu nak dibunuh sekali.
Cubalah belajar istighfar, dosa buat kerja tu pun belum tentu diampun, pastu gi tambah pula dosa membunuh
Allah tu maha penyayang, kalau dah ‘membusung’ tu, cubalah gi jumpa sedara mara ke, ustazah ke, kaunselor ke, janganlah ambil keputusan sendiri
Jangan hanya pandai guna ‘anu’ je, kenalah juga pandai guna otak…takde benda yang tak boleh settle dalam dunia ni (kecuali mati).
Bawa bertenang, kalau tak mau jaga, serahkan pada mereka yang nak, orang lain berhabis berpuluh ribu nak dapatkan anak, korang boleh senang-senang je gi bunuh.
Apalah salah baby tu, apalah dosa dia…bayangkan kalau mak korang buat kat korang macam tu masa lahir dulu, apa perasaan korang agaknya?
Yang salah dah tentu salah, tapi belajarlah dari kesilapan…InsyaAllah, Tuhan akan tunjukkan jalan kalau kita benar-benar insaf
Tapi kalau tak, setan Twisted Evil confirm akan ambil tempat dan tunjukkan jalan, itu yang ke tong sampah perginya.
Ingat, setiap yang kita buat tu akan ada pembalasannya, mungkin Dia tak bagi sekarang, tapi esok belum tentu
silap haribulan, masa tua nanti, kita pula yang akan DIBAKULSAMPAHKAN!
nauzubillah…

RIE

Posts : 2124
Points : 2155
Join date : 19/08/2010
Age : 44
Location : CEC 094 ~ Kuantan Pahang

Back to top Go down

Cuba Bandingkan Manusia Di Atas Dan Makhluk Allah NI....

Post by Gangster on Wed Jan 12, 2011 10:29 pm

Selamat Beramal...





Last edited by Gangster on Thu Jan 13, 2011 2:05 am; edited 2 times in total

Gangster

Posts : 1652
Points : 1675
Join date : 19/04/2010
Age : 37
Location : KELANTAN

Back to top Go down

Re: LAGI KES PEMBUANGAN BAYI

Post by Bro_Sue on Wed Jan 12, 2011 11:06 pm

statement sgguh tragis dari bro rie........

Bro_Sue
Advisor
Advisor

Posts : 3749
Points : 3893
Join date : 23/03/2010
Location : CEC 015 : Selangor

http://tengai5001.blogspot.com/2009/12/chery-easter-jelajah-patt

Back to top Go down

Re: LAGI KES PEMBUANGAN BAYI

Post by afiq on Thu Jan 13, 2011 9:10 am

hanya mereka melihat @mengatahui sahaja yang memahaminya............haiwan pun sayangkan anaknya

afiq

Posts : 265
Points : 265
Join date : 20/12/2010
Location : cheras to cheras back to cheras

Back to top Go down

Re: LAGI KES PEMBUANGAN BAYI

Post by Gangster on Thu Jan 13, 2011 8:00 pm

BETUL TU BRO... ARNAB UMAH TEMAN BI BESOR DAH... MAYBE DAH HAMPIR BESOR NGAN BABY YG DIBUANG TU... NAUZUBILLAH HIMIN ZALIK... SETAN PUNYER MANUSIA...

Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad

Gangster

Posts : 1652
Points : 1675
Join date : 19/04/2010
Age : 37
Location : KELANTAN

Back to top Go down

Re: LAGI KES PEMBUANGAN BAYI

Post by RIE on Mon Jan 24, 2011 3:55 pm

SEMEMANGNYA TIADA MANUSIA DALAM KALANGAN HAIWAN TETAPI ADA HAIWAN/BINATANG DALAM MANUSIA.....
HAMPEEEHHHHH!!!!!

RIE

Posts : 2124
Points : 2155
Join date : 19/08/2010
Age : 44
Location : CEC 094 ~ Kuantan Pahang

Back to top Go down

Re: LAGI KES PEMBUANGAN BAYI

Post by Sponsored content Today at 7:34 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum