INFORMASI

NO AKAUN CEC
CEC SERVICES

MAYBANK : 562740132182

JAWATANKUASA CEC"KLIK"


CEC HELPLINE
"click"

MOH DOREH WARIGH
PENGUMUMAN"KLIK"

PENDAFTARAN AHLI BARU"KLIK"

SALAM PERKENALAN AHLI BARU"KLIK"

***UTK PERHATIAN CEC TELAH MENGASINGKAN AHLI & BUKAN AHLI DLM FORUM INI.***



CEC HELPLINE
"click"

MOH DOREH WARIGH
CEC Merchandise
CEC EVENT FOR 2013

DECEMBER
12 - 14 DEC 14 => CEOAG14 KELANA RESORT, SEREMBAN

**DETAIL BAGI PENGARAH PROJEK SETIAP AKTIVITI**."KLIK"

Latest topics
» chery easter club BORNEO
Fri Sep 25, 2015 7:55 am by hiysam

» 2,4 chery
Thu May 21, 2015 7:43 am by n@faiz

» Lokasi Kedai Accessories Kereta Yang OK Area Utara
Sun Mar 29, 2015 8:55 pm by mhdhafiz_aljarumi

» masalah2 minor n major CE
Tue Feb 24, 2015 10:51 pm by zolishak

» salam dari saya
Tue Feb 24, 2015 8:30 am by syamfazli

» Power Window problem...
Mon Feb 16, 2015 4:06 pm by mat2

» Salam Kepada Bakal Pelayar Forum CEC & Bakal Ahli Ahli Baru CEC
Mon Feb 16, 2015 8:08 am by syamfazli

» Salam CEC Pantai Timur
Mon Jan 05, 2015 11:52 am by mizan

» SALAM PERKENALAN DARI NILAI
Thu Dec 04, 2014 1:57 am by zam cecnilai

SOROTAN 2012

CEOAG 2012

MAJLIS2 JEMPUTAN CEO
Who is online?
In total there are 2 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 2 Guests

None

Most users ever online was 70 on Tue Oct 05, 2010 3:47 am
Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

CEAOG 2014

12 - 14 DIS 2014 KLANA RESORT, SEREMBAN, N9

Sponsorship :




Dengan Kerjasama :





December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Calendar Calendar


SALAM PERKENALAN

Page 4 of 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: SALAM PERKENALAN

Post by bro_jiwa on Fri Aug 26, 2011 12:11 am

welcome 2 CEC bro Azizan....pilihan yg tepat memiliki MPV CE....klu ada prmsalahan blehla rujuk otai2 kte....smoga berbahagia dgn CE bru di hari raya....jgn lupa daftar nama CEOAG11...insyaAllah kte jp d CSR Sg Petani... Very Happy

jgn tidor lam keta lak mlm raya....huhu

bro_jiwa

Posts : 1079
Points : 1090
Join date : 08/02/2011
Location : CEC 075 Kuantan 013-9885676/9985676

Back to top Go down

Re: SALAM PERKENALAN

Post by AzizanPKF on Fri Aug 26, 2011 12:58 am

cheers Haha....thaks ....blum smpaat utk hubungi bro nazal....bz skit...apapun nnti sy aakn hubungi bro nazal coz byk benda yg perlu d rujuk....suprise utk keluarga d kg bila balik raya nnti....jgn bimbng raya pasti meriah coz d temani oleh CE....

AzizanPKF

Posts : 11
Points : 13
Join date : 25/08/2011
Age : 45
Location : Penang

Back to top Go down

Re: SALAM PERKENALAN

Post by isma747 on Fri Aug 26, 2011 2:26 am

hati2 balik raya bro azizan dengan CE baru..

isma747

Posts : 560
Points : 570
Join date : 03/01/2011
Age : 42
Location : N9-KL-KB

Back to top Go down

Re: SALAM PERKENALAN

Post by Kamal1771 on Sat Aug 27, 2011 11:23 pm

Nickname Forum: Kamal1771
Nama Panggilan: Kamal
No Tel: 012-3830595
Umur: 39 tahun
Lokasi Terkini:Bukit Mahkota,Selangor
Tanah tumpah darah:Ganu kite
Pekerjaan:Kerja Kilang
Status Perkahwinan/ Anak: Berkahwin / 4 orang
Warna/CC/Tahun kereta anda:Black/2.0/18.8.2011
Dari mana dapat tahu tentang Forum CEC:carian google
Bagaimana boleh terbeli Chery:Malam malam dok follow forum ni,tengok kat youtube,study features yg ada,baru je accident dgn Toyota Avanza(perlu kereta gantian dgn segera),memang level wajib kena guna mpv sebab anak dah ramai campur sorang isteri dan sorang ibu mertua...selepas compare dgn Innova,G/Livina/Rondo/Rush/Wish...akhirnya dpt merasa gak naik CE,syukurlah..
Ucapan Pengenalan bagi menjana Ukhwah CEC: Semoga kita boleh saling tolong menolong kearah kebaikan dan berkongsi masalah serta cara mengatasinya ,Hidup CEC!

Kamal1771

Posts : 10
Points : 18
Join date : 18/08/2011
Age : 45
Location : Selangor

Back to top Go down

Re: SALAM PERKENALAN

Post by Mr Mama on Sun Aug 28, 2011 2:07 am

Kamal1771 wrote:Nickname Forum: Kamal1771
Nama Panggilan: Kamal
No Tel: 012-3830595
Umur: 39 tahun
Lokasi Terkini:Bukit Mahkota,Selangor
Tanah tumpah darah:Ganu kite
Pekerjaan:Kerja Kilang
Status Perkahwinan/ Anak: Berkahwin / 4 orang
Warna/CC/Tahun kereta anda:Black/2.0/18.8.2011
Dari mana dapat tahu tentang Forum CEC:carian google
Bagaimana boleh terbeli Chery:Malam malam dok follow forum ni,tengok kat youtube,study features yg ada,baru je accident dgn Toyota Avanza(perlu kereta gantian dgn segera),memang level wajib kena guna mpv sebab anak dah ramai campur sorang isteri dan sorang ibu mertua...selepas compare dgn Innova,G/Livina/Rondo/Rush/Wish...akhirnya dpt merasa gak naik CE,syukurlah..
Ucapan Pengenalan bagi menjana Ukhwah CEC: Semoga kita boleh saling tolong menolong kearah kebaikan dan berkongsi masalah serta cara mengatasinya ,Hidup CEC!


selamat menjadi warge CEC.........
selamat pulang ke ganu kite.........

Mr Mama
President
President

Posts : 17743
Points : 18401
Join date : 30/07/2009
Age : 55
Location : CEC 001 StoneCold Hill - 0192625856

Back to top Go down

Re: SALAM PERKENALAN

Post by norzairi78 on Sun Aug 28, 2011 12:58 pm

Welcome to the CEC bro Azizan PKF dan bro Kamal1771. Boleh laa beraya dgn CE dgn GAYANYA... Very Happy cheers

norzairi78

Posts : 204
Points : 202
Join date : 04/04/2011
Age : 38
Location : CEC 185 - Bandar Puteri Klang

Back to top Go down

Re: SALAM PERKENALAN

Post by namiey on Mon Aug 29, 2011 12:04 am

Hi. Sy telah smpai kg. Sejauh 485km. Bunyi angin sgt menggangu. Tgk dvd dlm kete pun dh bukak maksimum x leh dgr kerana bising ingin. Frust rasa. Lg. 1, tadi pintu kereta x tutup rapat. Bila lock kereta, tiada bnyi alarm. Kenapa yer? N tiada lampu menyala pun kt dlm kete. Adakah alarm itu active? Sy ada sms no. Yg penah rakan senior dlm ni berikan, tp no reaponse. Maybe sy belum jadi ahli, maka x layak dilayan.

namiey

Posts : 26
Points : 27
Join date : 07/07/2011
Location : Subang Jaya

Back to top Go down

Re: SALAM PERKENALAN

Post by kalam on Mon Aug 29, 2011 1:24 am

bunyi angin memang ada.. dan cik kak kena buat sesuatu ttg bunyi tu..
bila tutup pintu tak rapat kereta tak akan lock.. rapat kan semua pintu baru dia dapat lock.. kalau lampu alarm tak menyala dan lock tak berbunyi semasa active kan alrm tu menandakan bonet belakang tak rapat.. kalau semua pintu rapat tapi bonet belakang tak rapat kereta akan lock tapi tak kluar kan bunyi "nyit".. bila semua rapat masa lock dia akan kluarkan bunyi "nyit" dan lampu blinking merah akan menyala kat dalam kereta.. itu menandakan alarm system activated...
alahai silap topik ni.. ni topik salam perkenalan... apa2 pun cik kak namiey regist la dgn CEC.. join TT session join CEOAG11 join open house.. byk ilmu boleh ditimba...
Admin sorry.. wrong parking.. dah dia ta nya kat sini hehehe cheers

kalam
East Coast Leader 2
East Coast Leader 2

Posts : 1190
Points : 1201
Join date : 12/04/2011
Age : 37
Location : CEC 192 Dungun, Terengganu

Back to top Go down

Re: SALAM PERKENALAN

Post by RIE on Mon Aug 29, 2011 2:08 am

namiey wrote:Hi. Sy telah smpai kg. Sejauh 485km. Bunyi angin sgt menggangu. Tgk dvd dlm kete pun dh bukak maksimum x leh dgr kerana bising ingin. Frust rasa. Lg. 1, tadi pintu kereta x tutup rapat. Bila lock kereta, tiada bnyi alarm. Kenapa yer? N tiada lampu menyala pun kt dlm kete. Adakah alarm itu active? Sy ada sms no. Yg penah rakan senior dlm ni berikan, tp no reaponse. Maybe sy belum jadi ahli, maka x layak dilayan.

Alhamdulillah kerana Namiey telah selamat sampai ke kg. Bunyi angin adelah perkara yg sinonim dengan CE. Cuma ianya boleg dikurangkan. Bahagian yg pertama utk mengurangkan bunyi angin bagi CE kita nie adalah di bahagian filter angin di hadapan penumpang sebelah pemandu( dibawah bonet hadapan) yang mana angin dan bau turut masuk. Bahagian yang lain mgkn Namiey boleh rujuk dengan rakan CEC/CEO yg telah membuat DIY kepada CE mereka.

Utk pengetahuan Namiey, CEC/CEO tidak pernah mengenepikan mana2 CEO yang mempunyai masalah atau ingin bertanya berhubung dgn CE mereka samada CEO itu berdaftar atau tidak dengan CEC. Asalkan mereka itu CEO, senior2 pasti tidak keberatan utk memberikan pertolongan...insyaALLAH. Cuma pihak kami mnggalakkan CEO utk menyertai CEC untuk mengeratkan ukwah sesama pemilik Chery Eastar. Apa pun tahniah kerana telah menjadi CEO. Selamat Hari Raya.Laughing

RIE

Posts : 2124
Points : 2155
Join date : 19/08/2010
Age : 44
Location : CEC 094 ~ Kuantan Pahang

Back to top Go down

Re: SALAM PERKENALAN

Post by namiey on Mon Aug 29, 2011 6:41 am

Tq senior2 ku...
Sy akan lanjutkan mengenai issue ni di tmpt yg betol..

Lg 1, camne nak join cec fb group...x nmpk button add pun

namiey

Posts : 26
Points : 27
Join date : 07/07/2011
Location : Subang Jaya

Back to top Go down

Re: SALAM PERKENALAN

Post by kalam on Mon Aug 29, 2011 1:01 pm

namiey wrote:Tq senior2 ku...
Sy akan lanjutkan mengenai issue ni di tmpt yg betol..

Lg 1, camne nak join cec fb group...x nmpk button add pun

apa nama dalam FB?

dah jadi CEC blum.. hehehe baca mcmana nk regist kat sini http://cheryeastarclub.forumotion.com/t609-ahli-baru-sila-daftar#68469%3Cblink

kedian byr RM15 utk sticker wajib tayang ( no ID )..
rm30 utk sticker banner ( ni tak wajib.. tapi tanpa ini kami susah skit nk kenal ahli kalau bertembung di jalan)
byr tu je seumur hidup pakai kete tu..
pastu join la event2 yg kelab buat..

kalam
East Coast Leader 2
East Coast Leader 2

Posts : 1190
Points : 1201
Join date : 12/04/2011
Age : 37
Location : CEC 192 Dungun, Terengganu

Back to top Go down

Re: SALAM PERKENALAN

Post by Oriongoh on Mon Aug 29, 2011 1:20 pm

Heheh boleh jugak kenal kena tengok bontot. Sampai Sekarang ce yg I Nampak tak Ada yang cec lagi . Anyway I tunggu lepas raya collect sticker tayang kat Bontot ce heheehehe

Oriongoh

Posts : 322
Points : 356
Join date : 19/08/2011
Location : Setapak jalan genting klang

Back to top Go down

Re: SALAM PERKENALAN

Post by kalam on Mon Aug 29, 2011 1:27 pm

kalu kat bontot maknanya kena follow lane yg samalah baru jumpa....
kalu kat depan berselisih pasti kenal.. bleh angkat tangan bagi lamp skali.. hahaha

kalam
East Coast Leader 2
East Coast Leader 2

Posts : 1190
Points : 1201
Join date : 12/04/2011
Age : 37
Location : CEC 192 Dungun, Terengganu

Back to top Go down

Re: SALAM PERKENALAN

Post by Bro_Sue on Mon Aug 29, 2011 2:58 pm

sebenarnya kita ada CEC Banner utk letakan pada cermin depan - RM30
Kalau letakan CEC Banner, baru bila bertembung depan boleh tahu, boleh flash

bagus ada CEC Banner sekali........
kalau datang TT Equine setiap malam sabtu, Mr P ada dia akan pasangkan sekali..... pasang percuma

pasal sms tak jawap tu tidak ada kena mengena CEC
setahu saya ramai ahli2 di CEC nie mmg peramah....
cuba tgk, kak cik tnya saja bedebus2 depa jawap

Bro_Sue
Advisor
Advisor

Posts : 3749
Points : 3893
Join date : 23/03/2010
Location : CEC 015 : Selangor

http://tengai5001.blogspot.com/2009/12/chery-easter-jelajah-patt

Back to top Go down

Re: SALAM PERKENALAN

Post by kalam on Mon Aug 29, 2011 3:10 pm

betul tu.. kami di CEC mmg peramah... tak caye bleh gi TT hahaha

kalam
East Coast Leader 2
East Coast Leader 2

Posts : 1190
Points : 1201
Join date : 12/04/2011
Age : 37
Location : CEC 192 Dungun, Terengganu

Back to top Go down

Re: SALAM PERKENALAN

Post by Oriongoh on Mon Aug 29, 2011 5:03 pm

Tak terlalu over ke sebab kalau letak depan senang sangat nak kenal hehe adakala nak tak Di Nampak hahahaa.

Oriongoh

Posts : 322
Points : 356
Join date : 19/08/2011
Location : Setapak jalan genting klang

Back to top Go down

Re: SALAM PERKENALAN

Post by kalam on Tue Aug 30, 2011 2:41 am

Oriongoh wrote:Tak terlalu over ke sebab kalau letak depan senang sangat nak kenal hehe adakala nak tak Di Nampak hahahaa.

mana ada over bro... diorang pakai dah lama.. tu la tujuan nyer senang nak kenal antara ahli.. kalau ada yg breakdown tepi jln nk2 yg ada sticker banner member yg nampak mesdti terus brenti punya...

kalam
East Coast Leader 2
East Coast Leader 2

Posts : 1190
Points : 1201
Join date : 12/04/2011
Age : 37
Location : CEC 192 Dungun, Terengganu

Back to top Go down

Re: SALAM PERKENALAN

Post by Oriongoh on Tue Aug 30, 2011 8:08 am

Masih Tengah fikir lagi pasal banner sebab I tak pernah letak apa banner kat kreta. Sticker pun ini Kali pertama.

Oriongoh

Posts : 322
Points : 356
Join date : 19/08/2011
Location : Setapak jalan genting klang

Back to top Go down

Re: SALAM PERKENALAN

Post by kalam on Tue Aug 30, 2011 11:23 pm

cantik bro.. skang ni dah ramai pakai CE tapi hanya 200 + yg jadi ahli club.. bila u pakai banner and ID number tu ahli club mesti dapat kenal dari jauh.. hahaa bleh minum2

kalam
East Coast Leader 2
East Coast Leader 2

Posts : 1190
Points : 1201
Join date : 12/04/2011
Age : 37
Location : CEC 192 Dungun, Terengganu

Back to top Go down

Re: SALAM PERKENALAN

Post by Shari_Melaka on Wed Aug 31, 2011 1:24 am

Bro_Sue wrote:sebenarnya kita ada CEC Banner utk letakan pada cermin depan - RM30
Kalau letakan CEC Banner, baru bila bertembung depan boleh tahu, boleh flash

bagus ada CEC Banner sekali........
kalau datang TT Equine setiap malam sabtu, Mr P ada dia akan pasangkan sekali..... pasang percuma

pasal sms tak jawap tu tidak ada kena mengena CEC
setahu saya ramai ahli2 di CEC nie mmg peramah....
cuba tgk, kak cik tnya saja bedebus2 depa jawap

Bro Sue, ari sabtu ari tu lupa nak suruh Kay bawa banner CEC tu sekali... tapi tak per..leh beli masa jamuan aidilfitri nanti.
Tak dinafikan Bro Kay memang peramah... steady bro Kay....

Shari_Melaka

Posts : 308
Points : 332
Join date : 07/07/2011
Age : 44
Location : CEC 230 Durian Tunggal, Melaka

Back to top Go down

Re: SALAM PERKENALAN

Post by Bro_Sue on Wed Aug 31, 2011 1:25 am

Oriongoh wrote:Masih Tengah fikir lagi pasal banner sebab I tak pernah letak apa banner kat kreta. Sticker pun ini Kali pertama.

saya rasa kita sepatutnya bangga menjadi ahli CEC
after all still your choice.........

Bro_Sue
Advisor
Advisor

Posts : 3749
Points : 3893
Join date : 23/03/2010
Location : CEC 015 : Selangor

http://tengai5001.blogspot.com/2009/12/chery-easter-jelajah-patt

Back to top Go down

Re: SALAM PERKENALAN

Post by awali on Wed Aug 31, 2011 5:12 am

namiey wrote:Hi. Sy telah smpai kg. Sejauh 485km. Bunyi angin sgt menggangu. Tgk dvd dlm kete pun dh bukak maksimum x leh dgr kerana bising ingin. Kalu nak lg best just upgrade AUDIO system kasi lg KUAT aje. Frust rasa. Lg. 1, tadi pintu kereta x tutup rapat. PASTIKAN semua pintu termasuk BONET DEPAN & BELAKANG tertutup RAPAT. Cuma Unlock saje takda BUNYI TP LAMPU. Kalu SEMUA tertutup rapat dia akan TWEET. Bila lock kereta, tiada bnyi alarm. Kenapa yer? N tiada lampu menyala pun kt dlm kete. Adakah alarm itu active? Sy ada sms no. Yg penah rakan senior dlm ni berikan, tp no reaponse. Maybe sy belum jadi ahli, maka x layak dilayan. Kekdg tu mukin sibuk, berada diluar kawasan atau tak PAHAM apa masalahnya.. Seeloknya join apa2 aktivti CEC then ambik no OTAI yg baru kenal utk di jadikan BUDDY bila anda hadapi masalah tp BUKAN semua yg kita tahu selebihnya atas pengalaman & bacaan saje..

awali
Moderator 2
Moderator 2

Posts : 665
Points : 768
Join date : 15/12/2010
Age : 41
Location : CEC 119 CHERAS PERDANA 2

http://awali19.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: SALAM PERKENALAN

Post by Oriongoh on Wed Aug 31, 2011 10:04 am

Bro_Sue wrote:
Oriongoh wrote:Masih Tengah fikir lagi pasal banner sebab I tak pernah letak apa banner kat kreta. Sticker pun ini Kali pertama.

saya rasa kita sepatutnya bangga menjadi ahli CEC
after all still your choice.........

Bangga memang bangga Cuma thinking sekali sekala kena tidak Di Nampak hahahaha.

Oriongoh

Posts : 322
Points : 356
Join date : 19/08/2011
Location : Setapak jalan genting klang

Back to top Go down

Assalamualaikum dan salan sejahtera

Post by hafizwira on Wed Aug 31, 2011 2:05 pm

Nickname Forum: hafizwira
Nama Panggilan: hafiz
No Tel:0192710960
Umur:36
Lokasi Terkini: Sepang KLIA
Asal: Kedah
Pekerjaan: Machaii jer kat KLIA...part time photographer..
Status Perkahwinan/ Anak: Isteri baru 1...anak baruuu 2..hehhe
Warna/CC/Tahun kereta anda: Insyaallah tahun depan akan beli 1
Dari mana dapat tahu tentang Forum CEC: Intenet
Ucapan Pengenalan bagi menjana Ukhwah CEC: Semoga dgn adanya forum ni dapat kita bertukar fikiran serta menyelesaikan sebarang kemusykilan dan mengeratkan silaturrahim..diharap dapat diberi tunjuk ajar

Kat bawah ni contoh sebijik chery aester yang saya modified secara digital...nanti kalau ada duit lebey boleh laa buat hehe




hafizwira

Posts : 1
Points : 1
Join date : 31/08/2011

Back to top Go down

Re: SALAM PERKENALAN

Post by Bro_Sue on Wed Aug 31, 2011 4:03 pm

selamat hari raya aidil fitri dan selamat berforum

kalau betul2 bro buat mmg gempaq giler......... cun giler

Bro_Sue
Advisor
Advisor

Posts : 3749
Points : 3893
Join date : 23/03/2010
Location : CEC 015 : Selangor

http://tengai5001.blogspot.com/2009/12/chery-easter-jelajah-patt

Back to top Go down

Re: SALAM PERKENALAN

Post by Sponsored content Today at 3:47 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 4 of 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum