INFORMASI

NO AKAUN CEC
CEC SERVICES

MAYBANK : 562740132182

JAWATANKUASA CEC"KLIK"


CEC HELPLINE
"click"

MOH DOREH WARIGH
PENGUMUMAN"KLIK"

PENDAFTARAN AHLI BARU"KLIK"

SALAM PERKENALAN AHLI BARU"KLIK"

***UTK PERHATIAN CEC TELAH MENGASINGKAN AHLI & BUKAN AHLI DLM FORUM INI.***



CEC HELPLINE
"click"

MOH DOREH WARIGH
CEC Merchandise
CEC EVENT FOR 2013

DECEMBER
12 - 14 DEC 14 => CEOAG14 KELANA RESORT, SEREMBAN

**DETAIL BAGI PENGARAH PROJEK SETIAP AKTIVITI**."KLIK"

Latest topics
» chery easter club BORNEO
Fri Sep 25, 2015 7:55 am by hiysam

» 2,4 chery
Thu May 21, 2015 7:43 am by n@faiz

» Lokasi Kedai Accessories Kereta Yang OK Area Utara
Sun Mar 29, 2015 8:55 pm by mhdhafiz_aljarumi

» masalah2 minor n major CE
Tue Feb 24, 2015 10:51 pm by zolishak

» salam dari saya
Tue Feb 24, 2015 8:30 am by syamfazli

» Power Window problem...
Mon Feb 16, 2015 4:06 pm by mat2

» Salam Kepada Bakal Pelayar Forum CEC & Bakal Ahli Ahli Baru CEC
Mon Feb 16, 2015 8:08 am by syamfazli

» Salam CEC Pantai Timur
Mon Jan 05, 2015 11:52 am by mizan

» SALAM PERKENALAN DARI NILAI
Thu Dec 04, 2014 1:57 am by zam cecnilai

SOROTAN 2012

CEOAG 2012

MAJLIS2 JEMPUTAN CEO
Who is online?
In total there are 2 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 2 Guests

None

Most users ever online was 70 on Tue Oct 05, 2010 3:47 am
Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

CEAOG 2014

12 - 14 DIS 2014 KLANA RESORT, SEREMBAN, N9

Sponsorship :




Dengan Kerjasama :





December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Calendar Calendar


salam perkenalan CEC

View previous topic View next topic Go down

salam perkenalan CEC

Post by irwan chamakh on Thu Sep 08, 2011 10:40 pm

Assalamualaikum dan salam perkenalan kepada semua member CEC...insya Allah esok dapat ce...pada mula ragu2 juga pasal tahu chery from china..tapi selepas membuat research dan analisis dengan wife akhirnya pilih ce setelah membuat perbandingan dengan mpv lain...thanks for otai2 ce kerana memberi sedikit info dan tips yang banyak memberi ilham dan rujukan dalam membuat keputusan membeli ce ni...ok kat bawah ade sikit info peribadi:
username:irwan chamakh
nickname:irwan
hometown:simpang pulai,ipoh perak
colour ce: brown silver
no hp:012 4947714
status perkahwinan;berkahwin,2 orang anak
akhir sekali saya budak baru belajar,harap2 dapat tunjuk ajar dari ceo dan cec yang senior....ok salam perkenalan

irwan chamakh

Posts : 51
Points : 53
Join date : 08/09/2011
Age : 36
Location : Simpang Pulai,Ipoh,Perak

Back to top Go down

Re: salam perkenalan CEC

Post by Bro_Sue on Fri Sep 09, 2011 12:42 am

welcome to the club
selamat berforum

Bro_Sue
Advisor
Advisor

Posts : 3749
Points : 3893
Join date : 23/03/2010
Location : CEC 015 : Selangor

http://tengai5001.blogspot.com/2009/12/chery-easter-jelajah-patt

Back to top Go down

Re: salam perkenalan CEC

Post by bro_jiwa on Fri Sep 09, 2011 12:48 am

welcome 2 CEC irwan chamakh.......pilihan yg tepat memiliki CE...pasti teruja....bersama para bro2 otai kte....dh dftar ahli...jom join Jamuan Terbuka CEC 2011 dan CEOAG11.........

bro_jiwa

Posts : 1079
Points : 1090
Join date : 08/02/2011
Location : CEC 075 Kuantan 013-9885676/9985676

Back to top Go down

Re: salam perkenalan CEC

Post by Oriongoh on Fri Sep 09, 2011 9:46 am

Welcome

Oriongoh

Posts : 322
Points : 356
Join date : 19/08/2011
Location : Setapak jalan genting klang

Back to top Go down

Re: salam perkenalan CEC

Post by Mr Mama on Fri Sep 09, 2011 9:59 am

irwan chamakh wrote:Assalamualaikum dan salam perkenalan kepada semua member CEC...insya Allah esok dapat ce...pada mula ragu2 juga pasal tahu chery from china..tapi selepas membuat research dan analisis dengan wife akhirnya pilih ce setelah membuat perbandingan dengan mpv lain...thanks for otai2 ce kerana memberi sedikit info dan tips yang banyak memberi ilham dan rujukan dalam membuat keputusan membeli ce ni...ok kat bawah ade sikit info peribadi:
username:irwan chamakh
nickname:irwan
hometown:simpang pulai,ipoh perak
colour ce: brown silver
no hp:012 4947714
status perkahwinan;berkahwin,2 orang anak
akhir sekali saya budak baru belajar,harap2 dapat tunjuk ajar dari ceo dan cec yang senior....ok salam perkenalan

selamat menjadi warga cec.......... semuga selesa n ceria.........

Mr Mama
President
President

Posts : 17743
Points : 18401
Join date : 30/07/2009
Age : 55
Location : CEC 001 StoneCold Hill - 0192625856

Back to top Go down

Re: salam perkenalan CEC

Post by irwan chamakh on Mon Sep 12, 2011 9:14 pm

terima kasih semua.... Very Happy ...happy n senyum lebar sejak naik pngkat jd CEO ni...

irwan chamakh

Posts : 51
Points : 53
Join date : 08/09/2011
Age : 36
Location : Simpang Pulai,Ipoh,Perak

Back to top Go down

Re: salam perkenalan CEC

Post by Bravotengo on Mon Sep 12, 2011 9:17 pm

irwan chamakh wrote:terima kasih semua.... Very Happy ...happy n senyum lebar sejak naik pngkat jd CEO ni...
Jangan lupa sertai aktiviti CEC ye..
17/9/11 nanti jamuan rumah terbuka..
dan CEOAG11 pada DEC nanti..
welkom to CEC bro... cheers

Bravotengo

Posts : 2273
Points : 2418
Join date : 20/05/2010
Age : 44
Location : CEC O28 - kepulauan Mindano

Back to top Go down

Re: salam perkenalan CEC

Post by fendycool on Mon Sep 12, 2011 10:36 pm

irwan chamakh wrote:Assalamualaikum dan salam perkenalan kepada semua member CEC...insya Allah esok dapat ce...pada mula ragu2 juga pasal tahu chery from china..tapi selepas membuat research dan analisis dengan wife akhirnya pilih ce setelah membuat perbandingan dengan mpv lain...thanks for otai2 ce kerana memberi sedikit info dan tips yang banyak memberi ilham dan rujukan dalam membuat keputusan membeli ce ni...ok kat bawah ade sikit info peribadi:
username:irwan chamakh
nickname:irwan
hometown:simpang pulai,ipoh perak
colour ce: brown silver
no hp:012 4947714
status perkahwinan;berkahwin,2 orang anak
akhir sekali saya budak baru belajar,harap2 dapat tunjuk ajar dari ceo dan cec yang senior....ok salam perkenalan

welcome to the club bro..simpang pulai kat area mane?? teman kt medan gopeng je...

fendycool

Posts : 328
Points : 329
Join date : 25/10/2010
Location : CEC 205 - Ipoh - Bt Caves-Barcelona

Back to top Go down

Re: salam perkenalan CEC

Post by irwan chamakh on Wed Sep 14, 2011 9:32 pm

fendycool wrote:
irwan chamakh wrote:Assalamualaikum dan salam perkenalan kepada semua member CEC...insya Allah esok dapat ce...pada mula ragu2 juga pasal tahu chery from china..tapi selepas membuat research dan analisis dengan wife akhirnya pilih ce setelah membuat perbandingan dengan mpv lain...thanks for otai2 ce kerana memberi sedikit info dan tips yang banyak memberi ilham dan rujukan dalam membuat keputusan membeli ce ni...ok kat bawah ade sikit info peribadi:
username:irwan chamakh
nickname:irwan
hometown:simpang pulai,ipoh perak
colour ce: brown silver
no hp:012 4947714
status perkahwinan;berkahwin,2 orang anak
akhir sekali saya budak baru belajar,harap2 dapat tunjuk ajar dari ceo dan cec yang senior....ok salam perkenalan

welcome to the club bro..simpang pulai kat area mane?? teman kt medan gopeng je...



Very Happy simpang pulai kat area unisem bro....tp kalau nampak AHR 1694 tu kat area2 rapat setia...tu org rumah yg bwk g keje....

irwan chamakh

Posts : 51
Points : 53
Join date : 08/09/2011
Age : 36
Location : Simpang Pulai,Ipoh,Perak

Back to top Go down

Re: salam perkenalan CEC

Post by fendycool on Wed Sep 14, 2011 10:44 pm

irwan chamakh wrote:
fendycool wrote:
irwan chamakh wrote:Assalamualaikum dan salam perkenalan kepada semua member CEC...insya Allah esok dapat ce...pada mula ragu2 juga pasal tahu chery from china..tapi selepas membuat research dan analisis dengan wife akhirnya pilih ce setelah membuat perbandingan dengan mpv lain...thanks for otai2 ce kerana memberi sedikit info dan tips yang banyak memberi ilham dan rujukan dalam membuat keputusan membeli ce ni...ok kat bawah ade sikit info peribadi:
username:irwan chamakh
nickname:irwan
hometown:simpang pulai,ipoh perak
colour ce: brown silver
no hp:012 4947714
status perkahwinan;berkahwin,2 orang anak
akhir sekali saya budak baru belajar,harap2 dapat tunjuk ajar dari ceo dan cec yang senior....ok salam perkenalan

welcome to the club bro..simpang pulai kat area mane?? teman kt medan gopeng je...



Very Happy simpang pulai kat area unisem bro....tp kalau nampak AHR 1694 tu kat area2 rapat setia...tu org rumah yg bwk g keje....

oh yeke..teman punye CE pusing no. mike..AHH 6419..kebetulan pulak..tp klu nmpk kat area JPJ tu bini teman le dok blasah... Laughing Laughing
teman slalu port kat kedai tinted medan gopeng..dpn post office tu..klu nak tint kete kabo je le..teman leh dpt diskaun baik punyerr..

fendycool

Posts : 328
Points : 329
Join date : 25/10/2010
Location : CEC 205 - Ipoh - Bt Caves-Barcelona

Back to top Go down

Re: salam perkenalan CEC

Post by Mr Mama on Mon Sep 19, 2011 11:22 am

fendycool wrote:
irwan chamakh wrote:
fendycool wrote:
irwan chamakh wrote:Assalamualaikum dan salam perkenalan kepada semua member CEC...insya Allah esok dapat ce...pada mula ragu2 juga pasal tahu chery from china..tapi selepas membuat research dan analisis dengan wife akhirnya pilih ce setelah membuat perbandingan dengan mpv lain...thanks for otai2 ce kerana memberi sedikit info dan tips yang banyak memberi ilham dan rujukan dalam membuat keputusan membeli ce ni...ok kat bawah ade sikit info peribadi:
username:irwan chamakh
nickname:irwan
hometown:simpang pulai,ipoh perak
colour ce: brown silver
no hp:012 4947714
status perkahwinan;berkahwin,2 orang anak
akhir sekali saya budak baru belajar,harap2 dapat tunjuk ajar dari ceo dan cec yang senior....ok salam perkenalan

welcome to the club bro..simpang pulai kat area mane?? teman kt medan gopeng je...



Very Happy simpang pulai kat area unisem bro....tp kalau nampak AHR 1694 tu kat area2 rapat setia...tu org rumah yg bwk g keje....

oh yeke..teman punye CE pusing no. mike..AHH 6419..kebetulan pulak..tp klu nmpk kat area JPJ tu bini teman le dok blasah... Laughing Laughing
teman slalu port kat kedai tinted medan gopeng..dpn post office tu..klu nak tint kete kabo je le..teman leh dpt diskaun baik punyerr..


HUUUU.INGAT KLU NGABO BULE FREE PASANG TINT......... HAHAHA

Mr Mama
President
President

Posts : 17743
Points : 18401
Join date : 30/07/2009
Age : 55
Location : CEC 001 StoneCold Hill - 0192625856

Back to top Go down

Re: salam perkenalan CEC

Post by kucing on Mon Sep 19, 2011 11:40 am

slamat datang bro..sy pn dok simpang pulai gk..tpi skang keje kt kuantan..org tua je kt sane..kalo ade nmpak CE putih blakang ade tulis "kucing" tu teman la ye..hehe

kucing

Posts : 39
Points : 39
Join date : 10/11/2010
Age : 33
Location : kuantan

Back to top Go down

Re: salam perkenalan CEC

Post by Mr Mama on Mon Sep 19, 2011 11:42 am

kucing wrote:slamat datang bro..sy pn dok simpang pulai gk..tpi skang keje kt kuantan..org tua je kt sane..kalo ade nmpak CE putih blakang ade tulis "kucing" tu teman la ye..hehe


HUHUHUU.... HATI HATI YOP............. NANTI KENE PANAH PULE.............. HEHEHEE

Mr Mama
President
President

Posts : 17743
Points : 18401
Join date : 30/07/2009
Age : 55
Location : CEC 001 StoneCold Hill - 0192625856

Back to top Go down

Re: salam perkenalan CEC

Post by Kay78 on Mon Sep 19, 2011 3:02 pm

Mr Mama wrote:
kucing wrote:slamat datang bro..sy pn dok simpang pulai gk..tpi skang keje kt kuantan..org tua je kt sane..kalo ade nmpak CE putih blakang ade tulis "kucing" tu teman la ye..hehe


HUHUHUU.... HATI HATI YOP............. NANTI KENE PANAH PULE.............. HEHEHEE
hehehe..dalam keta memang bawak panah tu..

Kay78
Secretary 1
Secretary 1

Posts : 736
Points : 774
Join date : 21/02/2011
Age : 38
Location : CEC 032 : Kuala Lumpur-016 206 3635

Back to top Go down

Re: salam perkenalan CEC

Post by irwan chamakh on Mon Sep 19, 2011 9:16 pm

Mr Mama wrote:
fendycool wrote:
irwan chamakh wrote:
fendycool wrote:
irwan chamakh wrote:Assalamualaikum dan salam perkenalan kepada semua member CEC...insya Allah esok dapat ce...pada mula ragu2 juga pasal tahu chery from china..tapi selepas membuat research dan analisis dengan wife akhirnya pilih ce setelah membuat perbandingan dengan mpv lain...thanks for otai2 ce kerana memberi sedikit info dan tips yang banyak memberi ilham dan rujukan dalam membuat keputusan membeli ce ni...ok kat bawah ade sikit info peribadi:
username:irwan chamakh
nickname:irwan
hometown:simpang pulai,ipoh perak
colour ce: brown silver
no hp:012 4947714
status perkahwinan;berkahwin,2 orang anak
akhir sekali saya budak baru belajar,harap2 dapat tunjuk ajar dari ceo dan cec yang senior....ok salam perkenalan

welcome to the club bro..simpang pulai kat area mane?? teman kt medan gopeng je...



Very Happy simpang pulai kat area unisem bro....tp kalau nampak AHR 1694 tu kat area2 rapat setia...tu org rumah yg bwk g keje....

oh yeke..teman punye CE pusing no. mike..AHH 6419..kebetulan pulak..tp klu nmpk kat area JPJ tu bini teman le dok blasah... Laughing Laughing
teman slalu port kat kedai tinted medan gopeng..dpn post office tu..klu nak tint kete kabo je le..teman leh dpt diskaun baik punyerr..


HUUUU.INGAT KLU NGABO BULE FREE PASANG TINT......... HAHAHA


boss kalau free, maunya beratur panjang kat kedai tint tu,tak cukup tangan dibuatnya...hahaha kira diskaun tu ok gak...

irwan chamakh

Posts : 51
Points : 53
Join date : 08/09/2011
Age : 36
Location : Simpang Pulai,Ipoh,Perak

Back to top Go down

Re: salam perkenalan CEC

Post by irwan chamakh on Mon Sep 19, 2011 9:19 pm

kucing wrote:slamat datang bro..sy pn dok simpang pulai gk..tpi skang keje kt kuantan..org tua je kt sane..kalo ade nmpak CE putih blakang ade tulis "kucing" tu teman la ye..hehe

oh ye ke...rumah teman menghala ke sekolah men dan ren. simpang pulai tu..kalau lalu arah tu memang nampak lah rumah....

irwan chamakh

Posts : 51
Points : 53
Join date : 08/09/2011
Age : 36
Location : Simpang Pulai,Ipoh,Perak

Back to top Go down

Re: salam perkenalan CEC

Post by fendycool on Tue Sep 20, 2011 1:32 am

Mr Mama wrote:
fendycool wrote:
irwan chamakh wrote:
fendycool wrote:
irwan chamakh wrote:Assalamualaikum dan salam perkenalan kepada semua member CEC...insya Allah esok dapat ce...pada mula ragu2 juga pasal tahu chery from china..tapi selepas membuat research dan analisis dengan wife akhirnya pilih ce setelah membuat perbandingan dengan mpv lain...thanks for otai2 ce kerana memberi sedikit info dan tips yang banyak memberi ilham dan rujukan dalam membuat keputusan membeli ce ni...ok kat bawah ade sikit info peribadi:
username:irwan chamakh
nickname:irwan
hometown:simpang pulai,ipoh perak
colour ce: brown silver
no hp:012 4947714
status perkahwinan;berkahwin,2 orang anak
akhir sekali saya budak baru belajar,harap2 dapat tunjuk ajar dari ceo dan cec yang senior....ok salam perkenalan

welcome to the club bro..simpang pulai kat area mane?? teman kt medan gopeng je...



Very Happy simpang pulai kat area unisem bro....tp kalau nampak AHR 1694 tu kat area2 rapat setia...tu org rumah yg bwk g keje....

oh yeke..teman punye CE pusing no. mike..AHH 6419..kebetulan pulak..tp klu nmpk kat area JPJ tu bini teman le dok blasah... Laughing Laughing
teman slalu port kat kedai tinted medan gopeng..dpn post office tu..klu nak tint kete kabo je le..teman leh dpt diskaun baik punyerr..


HUUUU.INGAT KLU NGABO BULE FREE PASANG TINT......... HAHAHA

buleh pree tapi kena sambungĀ² la belen tint yg dah dipotong tu.. Razz Razz

fendycool

Posts : 328
Points : 329
Join date : 25/10/2010
Location : CEC 205 - Ipoh - Bt Caves-Barcelona

Back to top Go down

Re: salam perkenalan CEC

Post by zham7410 on Tue Dec 06, 2011 8:57 pm

salam perkenalan saya cec268 dr pahang....ni saja nak test semula hr tu dah cuba tapi x tau p mana yg saya post tu........ni nak tanya sikit baru 5 bulan pakai sport rim n tayar baru.....dah kena tukar balik tayar tu pasal bengkak...ada sapa2 yg pernah kena x mcm ni......saiz tayar 215/45 rim 17.....

zham7410

Posts : 3
Points : 3
Join date : 26/09/2011
Age : 42
Location : Jengka, Pahang

Back to top Go down

Re: salam perkenalan CEC

Post by Sponsored content Today at 5:50 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum