INFORMASI

NO AKAUN CEC
CEC SERVICES

MAYBANK : 562740132182

JAWATANKUASA CEC"KLIK"


CEC HELPLINE
"click"

MOH DOREH WARIGH
PENGUMUMAN"KLIK"

PENDAFTARAN AHLI BARU"KLIK"

SALAM PERKENALAN AHLI BARU"KLIK"

***UTK PERHATIAN CEC TELAH MENGASINGKAN AHLI & BUKAN AHLI DLM FORUM INI.***



CEC HELPLINE
"click"

MOH DOREH WARIGH
CEC Merchandise
CEC EVENT FOR 2013

DECEMBER
12 - 14 DEC 14 => CEOAG14 KELANA RESORT, SEREMBAN

**DETAIL BAGI PENGARAH PROJEK SETIAP AKTIVITI**."KLIK"

Latest topics
» chery easter club BORNEO
Fri Sep 25, 2015 7:55 am by hiysam

» 2,4 chery
Thu May 21, 2015 7:43 am by n@faiz

» Lokasi Kedai Accessories Kereta Yang OK Area Utara
Sun Mar 29, 2015 8:55 pm by mhdhafiz_aljarumi

» masalah2 minor n major CE
Tue Feb 24, 2015 10:51 pm by zolishak

» salam dari saya
Tue Feb 24, 2015 8:30 am by syamfazli

» Power Window problem...
Mon Feb 16, 2015 4:06 pm by mat2

» Salam Kepada Bakal Pelayar Forum CEC & Bakal Ahli Ahli Baru CEC
Mon Feb 16, 2015 8:08 am by syamfazli

» Salam CEC Pantai Timur
Mon Jan 05, 2015 11:52 am by mizan

» SALAM PERKENALAN DARI NILAI
Thu Dec 04, 2014 1:57 am by zam cecnilai

SOROTAN 2012

CEOAG 2012

MAJLIS2 JEMPUTAN CEO
Who is online?
In total there are 2 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 2 Guests

None

Most users ever online was 70 on Tue Oct 05, 2010 3:47 am
Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

CEAOG 2014

12 - 14 DIS 2014 KLANA RESORT, SEREMBAN, N9

Sponsorship :




Dengan Kerjasama :





December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Calendar Calendar


Salam Warga CEC

View previous topic View next topic Go down

Salam Warga CEC

Post by mpvcraze on Tue Oct 11, 2011 12:08 pm

Salam semua warga CEC...

Sy join group ni sbb nak survey spec tentang Cherry eastar ni....belum memiliki lagi tapi dh berkenan sangat nak memeiliki Cherry Eastar ni....
jdi sebelum beli kena tgk dulu apa kelebihan dan kekurangan mpv ni...kena bersedia dengan setiap risiko dulu hehe...
by the way, saya "lepak" area miri, s'wak.

Kalau dh terbeli CE ni nanti baru upgrade membership hehe...jangan marah...

mpvcraze

Posts : 7
Points : 11
Join date : 07/10/2011

Back to top Go down

Re: Salam Warga CEC

Post by Bravotengo on Tue Oct 11, 2011 12:26 pm

mpvcraze wrote:Salam semua warga CEC...

Sy join group ni sbb nak survey spec tentang Cherry eastar ni....belum memiliki lagi tapi dh berkenan sangat nak memeiliki Cherry Eastar ni....
jdi sebelum beli kena tgk dulu apa kelebihan dan kekurangan mpv ni...kena bersedia dengan setiap risiko dulu hehe...
by the way, saya "lepak" area miri, s'wak.

Kalau dh terbeli CE ni nanti baru upgrade membership hehe...jangan marah...
Urang Sarawak..
tahniah..dan semangat anda kami puji..
bagi kamek dah makey Chery eastar hampir setahun lebih..
so far..cukup puas hati...pilihan yg tepat...

Bravotengo

Posts : 2273
Points : 2418
Join date : 20/05/2010
Age : 44
Location : CEC O28 - kepulauan Mindano

Back to top Go down

Re: Salam Warga CEC

Post by mpvcraze on Tue Oct 11, 2011 12:57 pm

semoga kedak ya la hehe...
cuma x berapa tau kt mana SC terdekat di sekitar S'wak ni
ni pun kebetulan terserempak pameran CE hari tu kt shopping complex, terus hati terpaut nk beli

mpvcraze

Posts : 7
Points : 11
Join date : 07/10/2011

Back to top Go down

Re: Salam Warga CEC

Post by bro_jiwa on Tue Oct 11, 2011 1:19 pm

bg kwe la bro mpvcraze hmpir 3thun memilikinya...alhmdulillah keta ok, puas hati, maintenance pun ok....so, tepuk dada tya selera.......

bro_jiwa

Posts : 1079
Points : 1090
Join date : 08/02/2011
Location : CEC 075 Kuantan 013-9885676/9985676

Back to top Go down

Re: Salam Warga CEC

Post by cd kss on Tue Oct 11, 2011 2:24 pm

mpvcraze wrote:semoga kedak ya la hehe...
cuma x berapa tau kt mana SC terdekat di sekitar S'wak ni
ni pun kebetulan terserempak pameran CE hari tu kt shopping complex, terus hati terpaut nk beli

Chery terbaru ... CHERY EASTAR ST

cd kss

Posts : 214
Points : 218
Join date : 13/12/2010
Age : 44
Location : CEC 298 KSS Kedah ~ Jengka8 Pahang

Back to top Go down

Re: Salam Warga CEC

Post by mizan on Tue Oct 11, 2011 5:06 pm

jangan tunggu lama-lama.. kwn la ni rase teruja dh pakai ce bru seminggu lebih... chery eastar st yg mana satu ekkk...

mizan

Posts : 657
Points : 686
Join date : 03/10/2011
Location : CEC300 kemaman-pontian

http://cgumizan.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Salam Warga CEC

Post by Mr Mama on Tue Oct 11, 2011 5:08 pm

TAK KIRA DI MANE BERADE........... BOEL CALL TALIAN HAYAT NI...0192625856.......

Mr Mama
President
President

Posts : 17743
Points : 18401
Join date : 30/07/2009
Age : 55
Location : CEC 001 StoneCold Hill - 0192625856

Back to top Go down

Re: Salam Warga CEC

Post by mpvcraze on Wed Oct 12, 2011 4:36 pm

bro_jiwa wrote:bg kwe la bro mpvcraze hmpir 3thun memilikinya...alhmdulillah keta ok, puas hati, maintenance pun ok....so, tepuk dada tya selera.......

kawe dh tepuk dada, dh tau selera haha.. Very Happy
tak sabar nak g book bounce

cherry eastar st tu mcmana ye?

mpvcraze

Posts : 7
Points : 11
Join date : 07/10/2011

Back to top Go down

Re: Salam Warga CEC

Post by Bravotengo on Wed Oct 12, 2011 6:28 pm

mpvcraze wrote:semoga kedak ya la hehe...
cuma x berapa tau kt mana SC terdekat di sekitar S'wak ni
ni pun kebetulan terserempak pameran CE hari tu kt shopping complex, terus hati terpaut nk beli
Mun Sik salah ada dealer kat Sibu...
coba check..dolok..

Bravotengo

Posts : 2273
Points : 2418
Join date : 20/05/2010
Age : 44
Location : CEC O28 - kepulauan Mindano

Back to top Go down

Re: Salam Warga CEC

Post by kalam on Wed Oct 12, 2011 7:25 pm

Bravotengo wrote:
mpvcraze wrote:semoga kedak ya la hehe...
cuma x berapa tau kt mana SC terdekat di sekitar S'wak ni
ni pun kebetulan terserempak pameran CE hari tu kt shopping complex, terus hati terpaut nk beli
Mun Sik salah ada dealer kat Sibu...
coba check..dolok..

wakakaka aku ingat apa la mun sik tadi... puas ku berfikir wakakaka
ingatkan ada member duk Sik kedah nama mun salah terbeli di sibu hahahaha Twisted Evil Twisted Evil

anyway selamat datang ke kelab Chery eastar
kawan baru pakai 6 bulan Alhamdulillah mantop..
boleh tgk kat ruangan masalah dikenal pasti ke apa ke.. utk mengenali lebih mendalam pasal CE ni..
masalah kecil2 tu biasa la.. baca dulu pastu kalau puas hati ada duit beli... hehehe

kalam
East Coast Leader 2
East Coast Leader 2

Posts : 1190
Points : 1201
Join date : 12/04/2011
Age : 37
Location : CEC 192 Dungun, Terengganu

Back to top Go down

Re: Salam Warga CEC

Post by bro_jiwa on Wed Oct 12, 2011 7:54 pm

betul bro....hrp2 dpt keta yg terbaik....klu nk ami yg ST 2...grill yg mantop gitu.........

bro_jiwa

Posts : 1079
Points : 1090
Join date : 08/02/2011
Location : CEC 075 Kuantan 013-9885676/9985676

Back to top Go down

Re: Salam Warga CEC

Post by mat yie red on Wed Oct 12, 2011 8:22 pm

dah beli bleh naik kapal mai join MYBOR.. hehe.. Shocked

mat yie red

Posts : 209
Points : 227
Join date : 03/09/2011
Age : 33
Location : CEC 249 - MUSANG KING - IPOH MALI - (010-7130717)

http://hairiayu.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Salam Warga CEC

Post by Mr Mama on Wed Oct 12, 2011 8:26 pm

mat yie red wrote:dah beli bleh naik kapal mai join MYBOR.. hehe.. Shocked


PULAK.......... NANTI TERKAPAI2 PULOK..........HEHEHEE Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

Mr Mama
President
President

Posts : 17743
Points : 18401
Join date : 30/07/2009
Age : 55
Location : CEC 001 StoneCold Hill - 0192625856

Back to top Go down

Re: Salam Warga CEC

Post by mpvcraze on Fri Oct 14, 2011 9:20 pm

Bravotengo wrote:
Mun Sik salah ada dealer kat Sibu...
coba check..dolok..

jauh nar juak mao g sibu...mun ada area miri lagi senang...
x hal, kelak usha2 dolok...

mpvcraze

Posts : 7
Points : 11
Join date : 07/10/2011

Back to top Go down

Re: Salam Warga CEC

Post by Radenumar on Wed Oct 19, 2011 7:28 pm

Selamat datang bro ke CEC...Semuga kehadiran bro dapat
memeriahkan lagi suasana dan mengeratkan lagi silaturrahim sesama
kita...Bulan 12 ni kita ada event paling bersejarah dalam Malaysia,
kalau tak join memang rugi sakan...Ingat CEC, Ingat MYBOR!!!

Radenumar

Posts : 9966
Points : 10597
Join date : 30/07/2009
Age : 38
Location : Taman Puncak Jalil

Back to top Go down

Re: Salam Warga CEC

Post by mpvcraze on Mon Oct 24, 2011 1:30 pm

Radenumar wrote:Selamat datang bro ke CEC...Semuga kehadiran bro dapat
memeriahkan lagi suasana dan mengeratkan lagi silaturrahim sesama
kita...Bulan 12 ni kita ada event paling bersejarah dalam Malaysia,
kalau tak join memang rugi sakan...Ingat CEC, Ingat MYBOR!!!

Event apa tu bro?

mpvcraze

Posts : 7
Points : 11
Join date : 07/10/2011

Back to top Go down

Re: Salam Warga CEC

Post by Bravotengo on Mon Oct 24, 2011 1:42 pm

mpvcraze wrote:
Radenumar wrote:Selamat datang bro ke CEC...Semuga kehadiran bro dapat
memeriahkan lagi suasana dan mengeratkan lagi silaturrahim sesama
kita...Bulan 12 ni kita ada event paling bersejarah dalam Malaysia,
kalau tak join memang rugi sakan...Ingat CEC, Ingat MYBOR!!!

Event apa tu bro?
Pada 9hb Dec CEC,akan mencipta rekod dlm malaysia book of record utk "the longest Mpv Convoy 130 units Chery eastar KL to Sg Petani 375KM..!!" pertama kali di malaysia tapi di dunia pun belom ada agik..
Lepas ya ada chery Eastar owner annual gathering -CEOAG 2011-pada tarikh yg sama 9+10+11 Decmber 2011 di cinta sayang resort Sg Petani. Jadi ada 2 Acara bersejarah....
Nang kamboh dan nang gago jak kamek di sitok..mun ada kitak boleh juak nulong koh...he..he

Bravotengo

Posts : 2273
Points : 2418
Join date : 20/05/2010
Age : 44
Location : CEC O28 - kepulauan Mindano

Back to top Go down

Re: Salam Warga CEC

Post by Radenumar on Mon Oct 24, 2011 4:03 pm

Speaking london nampak...hehehhehe

Radenumar

Posts : 9966
Points : 10597
Join date : 30/07/2009
Age : 38
Location : Taman Puncak Jalil

Back to top Go down

Re: Salam Warga CEC

Post by mpvcraze on Thu Oct 27, 2011 9:52 am

Radenumar wrote:Speaking london nampak...hehehhehe

ni kelakar (cakap) org s'wak bro haha...

bro bravotango,
x dapat la nak join

mpvcraze

Posts : 7
Points : 11
Join date : 07/10/2011

Back to top Go down

Re: Salam Warga CEC

Post by HasnuAR on Thu Oct 27, 2011 10:10 am

nemuu jangan tak nemuu

HasnuAR

Posts : 353
Points : 354
Join date : 16/11/2009
Age : 51
Location : Mak Chili Kemaman TRG ( CEC 039 )

Back to top Go down

Re: Salam Warga CEC

Post by Sponsored content Today at 3:48 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum