INFORMASI

NO AKAUN CEC
CEC SERVICES

MAYBANK : 562740132182

JAWATANKUASA CEC"KLIK"


CEC HELPLINE
"click"

MOH DOREH WARIGH
PENGUMUMAN"KLIK"

PENDAFTARAN AHLI BARU"KLIK"

SALAM PERKENALAN AHLI BARU"KLIK"

***UTK PERHATIAN CEC TELAH MENGASINGKAN AHLI & BUKAN AHLI DLM FORUM INI.***



CEC HELPLINE
"click"

MOH DOREH WARIGH
CEC Merchandise
CEC EVENT FOR 2013

DECEMBER
12 - 14 DEC 14 => CEOAG14 KELANA RESORT, SEREMBAN

**DETAIL BAGI PENGARAH PROJEK SETIAP AKTIVITI**."KLIK"

Latest topics
» chery easter club BORNEO
Fri Sep 25, 2015 7:55 am by hiysam

» 2,4 chery
Thu May 21, 2015 7:43 am by n@faiz

» Lokasi Kedai Accessories Kereta Yang OK Area Utara
Sun Mar 29, 2015 8:55 pm by mhdhafiz_aljarumi

» masalah2 minor n major CE
Tue Feb 24, 2015 10:51 pm by zolishak

» salam dari saya
Tue Feb 24, 2015 8:30 am by syamfazli

» Power Window problem...
Mon Feb 16, 2015 4:06 pm by mat2

» Salam Kepada Bakal Pelayar Forum CEC & Bakal Ahli Ahli Baru CEC
Mon Feb 16, 2015 8:08 am by syamfazli

» Salam CEC Pantai Timur
Mon Jan 05, 2015 11:52 am by mizan

» SALAM PERKENALAN DARI NILAI
Thu Dec 04, 2014 1:57 am by zam cecnilai

SOROTAN 2012

CEOAG 2012

MAJLIS2 JEMPUTAN CEO
Who is online?
In total there are 2 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 2 Guests

None

Most users ever online was 70 on Tue Oct 05, 2010 3:47 am
Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

CEAOG 2014

12 - 14 DIS 2014 KLANA RESORT, SEREMBAN, N9

Sponsorship :




Dengan Kerjasama :





December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Calendar Calendar


Salam Perkenalan

View previous topic View next topic Go down

Salam Perkenalan

Post by izana59 on Sat Oct 15, 2011 10:52 pm

Assalamualaikum dan salam sejahtera sahabat-sahabat, di bawah ada dinyatakan serba sedikit butiran tentang diri saya buat salam perkenalan untuk semua.

Nickname forum : Adnan
Nama panggilan : Nan
No tel : 0199166616
Umur : 52
Lokasi terkini : Kuantan, Pahang
Asal : Slim River, Perak
Pekerjaan : Jabatan Pendidikan Pahang
Status Perkahwinan : Berkahwin. Anak sudah 3
Warna kereta : Putih
Tahun : 2011
cc : 2.0
Saya mula mengenali forum ini melalui laman web sekadar untuk mencari informasi berkaitan kereta chery easter ini sebelum membelinya. Akhirnya saya mengambil keputusan utk menjadi ahli supaya dapat bertukar-tukar pendapat tentang masalah dan pengendalian mpv istimewa di hati ini.. Selamat Berkenalan


izana59

Posts : 19
Points : 24
Join date : 15/10/2011
Age : 56
Location : Kuantan, Pahang

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by kalam on Sat Oct 15, 2011 11:11 pm

Selamat datang dan selamat menjadi ahli dalam CEC ini.
Sudah daftar sila beli no ID mcm kat link sebelah kiri atau klik di sini
http://cheryeastarclub.forumotion.com/t609-ahli-baru-sila-daftar#68469%3Cblink

boleh la letak avatar boleh kenal2..
dan kalau berkesempatan boleh la join sesi TT kami di Kemaman pada 17hb oktober ni.. Tuan Presiden dan beberapa ahli di kuantan pun turun.. boleh call dia di talian hayat bila2 masa saje di 019-2625856

salam perkenalan dari kami


kalam
East Coast Leader 2
East Coast Leader 2

Posts : 1190
Points : 1201
Join date : 12/04/2011
Age : 37
Location : CEC 192 Dungun, Terengganu

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by fendycool on Sat Oct 15, 2011 11:58 pm

[quote="izana59"]Assalamualaikum dan salam sejahtera sahabat-sahabat, di bawah ada dinyatakan serba sedikit butiran tentang diri saya buat salam perkenalan untuk semua.

Nickname forum : Adnan
Nama panggilan : Nan
No tel : 0199166616
Umur : 52
Lokasi terkini : Kuantan, Pahang
Asal : Slim River, Perak
Pekerjaan : Jabatan Pendidikan Pahang
Status Perkahwinan : Berkahwin. Anak sudah 3
Warna kereta : Putih
Tahun : 2011
cc : 2.0
Saya mula mengenali forum ini melalui laman web sekadar untuk mencari informasi berkaitan kereta chery easter ini sebelum membelinya. Akhirnya saya mengambil keputusan utk menjadi ahli supaya dapat bertukar-tukar pendapat tentang masalah dan pengendalian mpv istimewa di hati ini.. Selamat Berkenalan

[/quote/]
welcome to the club bro..cantek no.fon tu..byk beno no. 6 nye..jgn malu2 nak letak avatar tu..klu blk slim trn le ipoh skali skala..kt ipoh pon ramai gak geng CEC..leh TT skali nti..

fendycool

Posts : 328
Points : 329
Join date : 25/10/2010
Location : CEC 205 - Ipoh - Bt Caves-Barcelona

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by bro_jiwa on Sun Oct 16, 2011 12:53 am

izana59 wrote:Assalamualaikum dan salam sejahtera sahabat-sahabat, di bawah ada dinyatakan serba sedikit butiran tentang diri saya buat salam perkenalan untuk semua.

Nickname forum : Adnan
Nama panggilan : Nan
No tel : 0199166616
Umur : 52
Lokasi terkini : Kuantan, Pahang
Asal : Slim River, Perak
Pekerjaan : Jabatan Pendidikan Pahang
Status Perkahwinan : Berkahwin. Anak sudah 3
Warna kereta : Putih
Tahun : 2011
cc : 2.0
Saya mula mengenali forum ini melalui laman web sekadar untuk mencari informasi berkaitan kereta chery easter ini sebelum membelinya. Akhirnya saya mengambil keputusan utk menjadi ahli supaya dapat bertukar-tukar pendapat tentang masalah dan pengendalian mpv istimewa di hati ini.. Selamat Berkenalan


slm perkenalan utk Bro Nan...pilihan yg tepat...kte bleh berkongsi ttg permsalahan CE,xtvt CEC bersma CEO n warga CEC..smoga bergembira dengan kereta idaman hati....ada ms kte jmp Mr P..mgeteh dlu...kebetulan duk ktan...nti helo jer kwe Bro_Jiwa (Zaire- CEC075) 0139985676......talian hayat Mr P (Mr Mama CEC001 ) 0192625856 sunny

bro_jiwa

Posts : 1079
Points : 1090
Join date : 08/02/2011
Location : CEC 075 Kuantan 013-9885676/9985676

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by mry on Sun Oct 16, 2011 1:50 am

bro_jiwa wrote:
izana59 wrote:Assalamualaikum dan salam sejahtera sahabat-sahabat, di bawah ada dinyatakan serba sedikit butiran tentang diri saya buat salam perkenalan untuk semua.

Nickname forum : Adnan
Nama panggilan : Nan
No tel : 0199166616
Umur : 52
Lokasi terkini : Kuantan, Pahang
Asal : Slim River, Perak
Pekerjaan : Jabatan Pendidikan Pahang
Status Perkahwinan : Berkahwin. Anak sudah 3
Warna kereta : Putih
Tahun : 2011
cc : 2.0
Saya mula mengenali forum ini melalui laman web sekadar untuk mencari informasi berkaitan kereta chery easter ini sebelum membelinya. Akhirnya saya mengambil keputusan utk menjadi ahli supaya dapat bertukar-tukar pendapat tentang masalah dan pengendalian mpv istimewa di hati ini.. Selamat Berkenalan


slm perkenalan utk Bro Nan...pilihan yg tepat...kte bleh berkongsi ttg permsalahan CE,xtvt CEC bersma CEO n warga CEC..smoga bergembira dengan kereta idaman hati....ada ms kte jmp Mr P..mgeteh dlu...kebetulan duk ktan...nti helo jer kwe Bro_Jiwa (Zaire- CEC075) 0139985676......talian hayat Mr P (Mr Mama CEC001 ) 0192625856 sunny

Bakor! bro bakor!

mry

Posts : 169
Points : 171
Join date : 18/09/2011
Location : CEC 260 : Bangi - Kota Bharu - Bagan Serai

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by pok din on Sun Oct 16, 2011 12:38 pm

selamat datang... kuantan dekat arr ngan presidin kita...

pok din

Posts : 1494
Points : 1495
Join date : 03/01/2011
Age : 35
Location : peneng~kelate~terengganu

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by joekudin on Sun Oct 16, 2011 3:04 pm

izana59 wrote:Assalamualaikum dan salam sejahtera sahabat-sahabat, di bawah ada dinyatakan serba sedikit butiran tentang diri saya buat salam perkenalan untuk semua.

Nickname forum : Adnan
Nama panggilan : Nan
No tel : 0199166616
Umur : 52
Lokasi terkini : Kuantan, Pahang
Asal : Slim River, Perak
Pekerjaan : Jabatan Pendidikan Pahang
Status Perkahwinan : Berkahwin. Anak sudah 3
Warna kereta : Putih
Tahun : 2011
cc : 2.0
Saya mula mengenali forum ini melalui laman web sekadar untuk mencari informasi berkaitan kereta chery easter ini sebelum membelinya. Akhirnya saya mengambil keputusan utk menjadi ahli supaya dapat bertukar-tukar pendapat tentang masalah dan pengendalian mpv istimewa di hati ini.. Selamat Berkenalan

Salm perkenalan Bro...........semot terjalin ikatan persahabatan kita di CEC ne bro........dan jangan luper AVATAR tu letak..jd walau tak jumpa kita kenak muka bro...akhir kata join AKTIVITI terbaru kami CEOAG11 @ MAYBOR... Wink Wink Wink Wink Wink

joekudin

Posts : 435
Points : 457
Join date : 16/06/2011
Age : 41
Location : CEC 221 Kota Damansara, SELANGOR Darul Ehsan

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by mizan on Sun Oct 16, 2011 3:33 pm

welkang... welkang... to CEC.. pilihan yg tepat. datanglah kemaman join TT CEC zon timur @ kemaman malam esok jam 8 pm...

mizan

Posts : 657
Points : 686
Join date : 03/10/2011
Location : CEC300 kemaman-pontian

http://cgumizan.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by izana59 on Sun Oct 16, 2011 5:22 pm

mizanganu wrote:welkang... welkang... to CEC.. pilihan yg tepat. datanglah kemaman join TT CEC zon timur @ kemaman malam esok jam 8 pm...

Maaf..ari isnin sampai jumaat saya bermesyuarat dgn kementerian di kuala lumpur. Harap dpt jumpa di CEOAG 11 nanti

izana59

Posts : 19
Points : 24
Join date : 15/10/2011
Age : 56
Location : Kuantan, Pahang

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by Radenumar on Wed Oct 19, 2011 7:26 pm

Selamat datang bro ke CEC...Semuga kehadiran bro dapat
memeriahkan lagi suasana dan mengeratkan lagi silaturrahim sesama
kita...Bulan 12 ni kita ada event paling bersejarah dalam Malaysia,
kalau tak join memang rugi sakan...Ingat CEC, Ingat MYBOR!!!

Radenumar

Posts : 9966
Points : 10597
Join date : 30/07/2009
Age : 38
Location : Taman Puncak Jalil

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by CAPT_SYAH on Wed Oct 19, 2011 7:49 pm

izana59 wrote:Assalamualaikum dan salam sejahtera sahabat-sahabat, di bawah ada dinyatakan serba sedikit butiran tentang diri saya buat salam perkenalan untuk semua.

Nickname forum : Adnan
Nama panggilan : Nan
No tel : 0199166616
Umur : 52
Lokasi terkini : Kuantan, Pahang
Asal : Slim River, Perak
Pekerjaan : Jabatan Pendidikan Pahang
Status Perkahwinan : Berkahwin. Anak sudah 3
Warna kereta : Putih
Tahun : 2011
cc : 2.0
Saya mula mengenali forum ini melalui laman web sekadar untuk mencari informasi berkaitan kereta chery easter ini sebelum membelinya. Akhirnya saya mengambil keputusan utk menjadi ahli supaya dapat bertukar-tukar pendapat tentang masalah dan pengendalian mpv istimewa di hati ini.. Selamat Berkenalan


uitttt...org kamgpung teman nie....slim river duk area maner bro????teman duk kg kelan jerr haa....apapon welkam to the kelab bro...kalo balik slim bleh kita mengeteh skali....huhuhuhh

CAPT_SYAH

Posts : 192
Points : 196
Join date : 13/06/2011
Age : 34
Location : CEC 227 shah alam

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by aha on Wed Oct 19, 2011 9:50 pm

selamat datang....bro...
kalo terlajak ke ipoh jgn lupa alo2...0165403435...

aha
Perak Leader 1
Perak Leader 1

Posts : 511
Points : 519
Join date : 23/06/2010
Location : cec171 ipoh to ipoh

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by Sponsored content Today at 9:43 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum