INFORMASI

NO AKAUN CEC
CEC SERVICES

MAYBANK : 562740132182

JAWATANKUASA CEC"KLIK"


CEC HELPLINE
"click"

MOH DOREH WARIGH
PENGUMUMAN"KLIK"

PENDAFTARAN AHLI BARU"KLIK"

SALAM PERKENALAN AHLI BARU"KLIK"

***UTK PERHATIAN CEC TELAH MENGASINGKAN AHLI & BUKAN AHLI DLM FORUM INI.***



CEC HELPLINE
"click"

MOH DOREH WARIGH
CEC Merchandise
CEC EVENT FOR 2013

DECEMBER
12 - 14 DEC 14 => CEOAG14 KELANA RESORT, SEREMBAN

**DETAIL BAGI PENGARAH PROJEK SETIAP AKTIVITI**."KLIK"

Latest topics
» chery easter club BORNEO
Fri Sep 25, 2015 7:55 am by hiysam

» 2,4 chery
Thu May 21, 2015 7:43 am by n@faiz

» Lokasi Kedai Accessories Kereta Yang OK Area Utara
Sun Mar 29, 2015 8:55 pm by mhdhafiz_aljarumi

» masalah2 minor n major CE
Tue Feb 24, 2015 10:51 pm by zolishak

» salam dari saya
Tue Feb 24, 2015 8:30 am by syamfazli

» Power Window problem...
Mon Feb 16, 2015 4:06 pm by mat2

» Salam Kepada Bakal Pelayar Forum CEC & Bakal Ahli Ahli Baru CEC
Mon Feb 16, 2015 8:08 am by syamfazli

» Salam CEC Pantai Timur
Mon Jan 05, 2015 11:52 am by mizan

» SALAM PERKENALAN DARI NILAI
Thu Dec 04, 2014 1:57 am by zam cecnilai

SOROTAN 2012

CEOAG 2012

MAJLIS2 JEMPUTAN CEO
Who is online?
In total there are 3 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 3 Guests

None

Most users ever online was 70 on Tue Oct 05, 2010 3:47 am
Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

CEAOG 2014

12 - 14 DIS 2014 KLANA RESORT, SEREMBAN, N9

Sponsorship :




Dengan Kerjasama :





December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Calendar Calendar


Salam 1Malaysia untuk permulaan kepada semua

View previous topic View next topic Go down

Salam 1Malaysia untuk permulaan kepada semua

Post by JTX79 on Wed Oct 19, 2011 12:12 am

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia...

Sya xberapa reti nak berblog or berforum ni... sya baru seminggu ambik CE 2.0, tp sebelum ni saya dah masuk forum ni utk collect info sebelum beli CE... so ni serba sedikit perihal saya

Nickname Forum: JTX79
Nama Panggilan: Hasbullah
No Tel:013-9052045
Umur: 32
Lokasi Terkini: Pekan, Pahang
Asal: Temerloh - Jerantut
Pekerjaan: Kulikutif @ Tech
Status Perkahwinan/ Anak: Bini sorang anak 3
Warna/CC/Tahun kereta anda: Putih/ 2.0/ 2011
Dari mana dapat tahu tentang Forum CEC: Searching Engine - Internet
Ucapan Pengenalan bagi menjana Ukhwah CEC: Selamat berkenalan & mohon tunjuk ajar, sy masih lagi baru pakai CE, so xtau apa problem yg biasa ada & kena... cara mengatasinya... oleh yang demikian, mohon tunjuk ajar sifu-sifu sekalian...


Sedikit pertanyaan: T/hari tadi baru servis 1000km walaupun millage dah 1300km, so selepas tu xde ape berlaku cuma semasa balik keje petang tadi, sampai kat umah matikan enjin mcm biasa lps tu kurang 5 minit tiba2 radiator fan berpusing dgn sdr... (pintu dah lock).. tunggu punya tunggu dia tak berenti, so buka blk keta on swicth dia berhenti, bila off suis dia pusing balik.. so try start engin n pas tu matikan semula baru dia xpusing dah...

Jadi mengikut pengalaman & ilmu tuan2 sekalian, sbb apa jd mcm tu? Normal ke? Tunjuk ajar dan bantuan tuan2 sekalian amatlah dihargai...

JTX79

Posts : 3
Points : 5
Join date : 17/10/2011

Back to top Go down

Re: Salam 1Malaysia untuk permulaan kepada semua

Post by bro_jiwa on Wed Oct 19, 2011 12:41 am

JTX79 wrote:Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia...

Sya xberapa reti nak berblog or berforum ni... sya baru seminggu ambik CE 2.0, tp sebelum ni saya dah masuk forum ni utk collect info sebelum beli CE... so ni serba sedikit perihal saya

Nickname Forum: JTX79
Nama Panggilan: Hasbullah
No Tel:013-9052045
Umur: 32
Lokasi Terkini: Pekan, Pahang
Asal: Temerloh - Jerantut
Pekerjaan: Kulikutif @ Tech
Status Perkahwinan/ Anak: Bini sorang anak 3
Warna/CC/Tahun kereta anda: Putih/ 2.0/ 2011
Dari mana dapat tahu tentang Forum CEC: Searching Engine - Internet
Ucapan Pengenalan bagi menjana Ukhwah CEC: Selamat berkenalan & mohon tunjuk ajar, sy masih lagi baru pakai CE, so xtau apa problem yg biasa ada & kena... cara mengatasinya... oleh yang demikian, mohon tunjuk ajar sifu-sifu sekalian...


Sedikit pertanyaan: T/hari tadi baru servis 1000km walaupun millage dah 1300km, so selepas tu xde ape berlaku cuma semasa balik keje petang tadi, sampai kat umah matikan enjin mcm biasa lps tu kurang 5 minit tiba2 radiator fan berpusing dgn sdr... (pintu dah lock).. tunggu punya tunggu dia tak berenti, so buka blk keta on swicth dia berhenti, bila off suis dia pusing balik.. so try start engin n pas tu matikan semula baru dia xpusing dah...

Jadi mengikut pengalaman & ilmu tuan2 sekalian, sbb apa jd mcm tu? Normal ke? Tunjuk ajar dan bantuan tuan2 sekalian amatlah dihargai...

slm perkenalan utk Bro Hasbullah....plihan yg tepat memiliki CE...saat yg berharga gak bro join CEC. jd ahli berdaftar RM 15 utk sticker No ID...nk stcker Bnner pun ada..Bro Nti leh tukar nickname dlm forum.buh name yg mudah CEO yg lain nk igt.jgn mare bro...jgn lupa gak bro...join CEOAG11+MBOR..kte akan cipta rekod didlm Mlysia Book Off Rekod....pd 9hb Dis...

utk permsalahan radiator fan 2 berpusing 2....2 mslh yg bsa kena pada CEO yg lain.... afro


Last edited by bro_jiwa on Wed Oct 19, 2011 12:50 am; edited 2 times in total

bro_jiwa

Posts : 1079
Points : 1090
Join date : 08/02/2011
Location : CEC 075 Kuantan 013-9885676/9985676

Back to top Go down

Re: Salam 1Malaysia untuk permulaan kepada semua

Post by fendycool on Wed Oct 19, 2011 12:43 am

JTX79 wrote:Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia...

Sya xberapa reti nak berblog or berforum ni... sya baru seminggu ambik CE 2.0, tp sebelum ni saya dah masuk forum ni utk collect info sebelum beli CE... so ni serba sedikit perihal saya

Nickname Forum: JTX79
Nama Panggilan: Hasbullah
No Tel:013-9052045
Umur: 32
Lokasi Terkini: Pekan, Pahang
Asal: Temerloh - Jerantut
Pekerjaan: Kulikutif @ Tech
Status Perkahwinan/ Anak: Bini sorang anak 3
Warna/CC/Tahun kereta anda: Putih/ 2.0/ 2011
Dari mana dapat tahu tentang Forum CEC: Searching Engine - Internet
Ucapan Pengenalan bagi menjana Ukhwah CEC: Selamat berkenalan & mohon tunjuk ajar, sy masih lagi baru pakai CE, so xtau apa problem yg biasa ada & kena... cara mengatasinya... oleh yang demikian, mohon tunjuk ajar sifu-sifu sekalian...


Sedikit pertanyaan: T/hari tadi baru servis 1000km walaupun millage dah 1300km, so selepas tu xde ape berlaku cuma semasa balik keje petang tadi, sampai kat umah matikan enjin mcm biasa lps tu kurang 5 minit tiba2 radiator fan berpusing dgn sdr... (pintu dah lock).. tunggu punya tunggu dia tak berenti, so buka blk keta on swicth dia berhenti, bila off suis dia pusing balik.. so try start engin n pas tu matikan semula baru dia xpusing dah...

Jadi mengikut pengalaman & ilmu tuan2 sekalian, sbb apa jd mcm tu? Normal ke? Tunjuk ajar dan bantuan tuan2 sekalian amatlah dihargai...

welkam to the club bro..fan tu tadehal la..klu enjin terlampau panas dia akan auto spin utk cooldown engine..tahniah dah jadi CEO..jom follow bln 12 ni buat rekod dunia..

fendycool

Posts : 328
Points : 329
Join date : 25/10/2010
Location : CEC 205 - Ipoh - Bt Caves-Barcelona

Back to top Go down

Re: Salam 1Malaysia untuk permulaan kepada semua

Post by adyta on Wed Oct 19, 2011 12:47 am

JTX79 wrote:Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia...

Sya xberapa reti nak berblog or berforum ni... sya baru seminggu ambik CE 2.0, tp sebelum ni saya dah masuk forum ni utk collect info sebelum beli CE... so ni serba sedikit perihal saya

Nickname Forum: JTX79
Nama Panggilan: Hasbullah
No Tel:013-9052045
Umur: 32
Lokasi Terkini: Pekan, Pahang
Asal: Temerloh - Jerantut
Pekerjaan: Kulikutif @ Tech
Status Perkahwinan/ Anak: Bini sorang anak 3
Warna/CC/Tahun kereta anda: Putih/ 2.0/ 2011
Dari mana dapat tahu tentang Forum CEC: Searching Engine - Internet
Ucapan Pengenalan bagi menjana Ukhwah CEC: Selamat berkenalan & mohon tunjuk ajar, sy masih lagi baru pakai CE, so xtau apa problem yg biasa ada & kena... cara mengatasinya... oleh yang demikian, mohon tunjuk ajar sifu-sifu sekalian...


Sedikit pertanyaan: T/hari tadi baru servis 1000km walaupun millage dah 1300km, so selepas tu xde ape berlaku cuma semasa balik keje petang tadi, sampai kat umah matikan enjin mcm biasa lps tu kurang 5 minit tiba2 radiator fan berpusing dgn sdr... (pintu dah lock).. tunggu punya tunggu dia tak berenti, so buka blk keta on swicth dia berhenti, bila off suis dia pusing balik.. so try start engin n pas tu matikan semula baru dia xpusing dah...

Jadi mengikut pengalaman & ilmu tuan2 sekalian, sbb apa jd mcm tu? Normal ke? Tunjuk ajar dan bantuan tuan2 sekalian amatlah dihargai...




slamat dtg ke kelab cec bro..... pilihan yg tepat. dah join forum apa kata join membership skali, rm15 je dan dpt sticker keahlian.... bru best... n jgn lupa utk join ceoag & mybor bln 12 ni.....

Masalah kipas pusing lpas mati enjin tu normal... x ada apa2 yg harus di risaukan.. kecuali dia pusing x berenti..... bleh jadi transformer tu.. yg tu kena g sc......

Mcm mn pun jgn lupa jadi membership n join ceoag & mbor... sejarah bakal tercipta beb....

adyta

Posts : 45
Points : 45
Join date : 05/09/2011
Age : 45
Location : CEC 250 - Kg. Melayu Subang

Back to top Go down

Re: Salam 1Malaysia untuk permulaan kepada semua

Post by Bravotengo on Wed Oct 19, 2011 12:56 am

Bro Hasbullah WELKOM TO CEC
jangan Lupa acara kemuncak CEC Club
pada 9 december 2011 nanti..
sila hubungi geng Pahang Mr P kita..
utk keterangan lanjut..

Bravotengo

Posts : 2273
Points : 2418
Join date : 20/05/2010
Age : 44
Location : CEC O28 - kepulauan Mindano

Back to top Go down

Re: Salam 1Malaysia untuk permulaan kepada semua

Post by JTX79 on Wed Oct 19, 2011 1:26 am

Terima kasih kepada otai2 semua.... Nak mendaftar camne? Byr kat sape? Maaflah... masih baru di sini

JTX79

Posts : 3
Points : 5
Join date : 17/10/2011

Back to top Go down

Re: Salam 1Malaysia untuk permulaan kepada semua

Post by fendycool on Wed Oct 19, 2011 1:29 am

klik kat link seblah atas kiri

fendycool

Posts : 328
Points : 329
Join date : 25/10/2010
Location : CEC 205 - Ipoh - Bt Caves-Barcelona

Back to top Go down

Re: Salam 1Malaysia untuk permulaan kepada semua

Post by JTX79 on Wed Oct 19, 2011 1:36 am

Thanks bro...

JTX79

Posts : 3
Points : 5
Join date : 17/10/2011

Back to top Go down

Re: Salam 1Malaysia untuk permulaan kepada semua

Post by Radenumar on Wed Oct 19, 2011 7:23 pm

Selamat datang bro ke CEC...Semuga kehadiran bro dapat memeriahkan lagi suasana dan mengeratkan lagi silaturrahim sesama kita...Bulan 12 ni kita ada event paling bersejarah dalam Malaysia, kalau tak join memang rugi sakan...Ingat CEC, Ingat MYBOR!!!

Radenumar

Posts : 9966
Points : 10597
Join date : 30/07/2009
Age : 38
Location : Taman Puncak Jalil

Back to top Go down

Re: Salam 1Malaysia untuk permulaan kepada semua

Post by mat yie red on Wed Oct 19, 2011 8:09 pm

salam bro.. selamat dtg ke CEC..jgn lupa join CEOAG11+MYBOR.. myesal kalau xjoin.. mari bro.. kita mengeratkan silatulrahim sesama umat dgn menyertai acara sebegini..

mat yie red

Posts : 209
Points : 227
Join date : 03/09/2011
Age : 33
Location : CEC 249 - MUSANG KING - IPOH MALI - (010-7130717)

http://hairiayu.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Salam 1Malaysia untuk permulaan kepada semua

Post by pok din on Wed Oct 19, 2011 9:28 pm

JTX79 wrote:Terima kasih kepada otai2 semua.... Nak mendaftar camne? Byr kat sape? Maaflah... masih baru di sini

selamat datang .. sila klik sini untuk daftar..

http://cheryeastarclub.forumotion.com/t609-ahli-baru-sila-daftar#68469

pok din

Posts : 1494
Points : 1495
Join date : 03/01/2011
Age : 35
Location : peneng~kelate~terengganu

Back to top Go down

Re: Salam 1Malaysia untuk permulaan kepada semua

Post by Sponsored content Today at 7:35 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum