INFORMASI

NO AKAUN CEC
CEC SERVICES

MAYBANK : 562740132182

JAWATANKUASA CEC"KLIK"


CEC HELPLINE
"click"

MOH DOREH WARIGH
PENGUMUMAN"KLIK"

PENDAFTARAN AHLI BARU"KLIK"

SALAM PERKENALAN AHLI BARU"KLIK"

***UTK PERHATIAN CEC TELAH MENGASINGKAN AHLI & BUKAN AHLI DLM FORUM INI.***



CEC HELPLINE
"click"

MOH DOREH WARIGH
CEC Merchandise
CEC EVENT FOR 2013

DECEMBER
12 - 14 DEC 14 => CEOAG14 KELANA RESORT, SEREMBAN

**DETAIL BAGI PENGARAH PROJEK SETIAP AKTIVITI**."KLIK"

Latest topics
» chery easter club BORNEO
Fri Sep 25, 2015 7:55 am by hiysam

» 2,4 chery
Thu May 21, 2015 7:43 am by n@faiz

» Lokasi Kedai Accessories Kereta Yang OK Area Utara
Sun Mar 29, 2015 8:55 pm by mhdhafiz_aljarumi

» masalah2 minor n major CE
Tue Feb 24, 2015 10:51 pm by zolishak

» salam dari saya
Tue Feb 24, 2015 8:30 am by syamfazli

» Power Window problem...
Mon Feb 16, 2015 4:06 pm by mat2

» Salam Kepada Bakal Pelayar Forum CEC & Bakal Ahli Ahli Baru CEC
Mon Feb 16, 2015 8:08 am by syamfazli

» Salam CEC Pantai Timur
Mon Jan 05, 2015 11:52 am by mizan

» SALAM PERKENALAN DARI NILAI
Thu Dec 04, 2014 1:57 am by zam cecnilai

SOROTAN 2012

CEOAG 2012

MAJLIS2 JEMPUTAN CEO
Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest :: 1 Bot

None

Most users ever online was 70 on Tue Oct 05, 2010 3:47 am
Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

CEAOG 2014

12 - 14 DIS 2014 KLANA RESORT, SEREMBAN, N9

Sponsorship :




Dengan Kerjasama :





December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Calendar Calendar


Salam Perkenalan

View previous topic View next topic Go down

Salam Perkenalan

Post by mohdyazid on Mon Oct 24, 2011 12:04 am

Assalamualaikum wmt dan salam sejahtera sahabat-sahabat, di bawah ada dinyatakan serba sedikit butiran tentang diri saya buat salam perkenalan untuk semua.

Nickname forum : Encik Ujang
Nama panggilan : Ujang
No tel : 0122715274
Umur : 32
Lokasi terkini : Kajang, Selangor
Asal : Rembau,Negeri Sembilan
Pekerjaan : CIMB
Status Perkahwinan : Berkahwin. Anak baru 2 (ada lagi 3 kerusi kosong)
Warna kereta : Putih
Tahun : 2011
cc : 2.0
Saya mula mengenali forum ni melalui facebook salesperson dan dijemput utk bersama dalam CEC /forum oleh sahabat2 yang lain.
Akhirnya selepas saya menjadi ahli, banyak ilmu dan pengetahuan saya dapat melalui pandangan2 sahabat yang lebih berpengetahuan.
Diharap dengan adanya forum / CEC ni dapat mengerat ukhwah antara kita.
Selamat Berkenalan

mohdyazid

Posts : 7
Points : 9
Join date : 24/06/2011
Location : Batu 9 Kajang

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by fendycool on Mon Oct 24, 2011 12:23 am

welkam to the club bro..tahniah akhirnya naik pgkt jd CEO..jom follow konvoi bln 12 nti.. cheers

fendycool

Posts : 328
Points : 329
Join date : 25/10/2010
Location : CEC 205 - Ipoh - Bt Caves-Barcelona

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by Bravotengo on Mon Oct 24, 2011 8:59 am

as salam en ujang
jgn lupa beli sticker id ahli rm 15/-jer..ok
jom sertai kami mybor dan ceoag 11 december nanti...

Bravotengo

Posts : 2273
Points : 2418
Join date : 20/05/2010
Age : 44
Location : CEC O28 - kepulauan Mindano

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by Oriongoh on Mon Oct 24, 2011 9:24 am

Welcome welcome.

Oriongoh

Posts : 322
Points : 356
Join date : 19/08/2011
Location : Setapak jalan genting klang

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by alca on Mon Oct 24, 2011 1:19 pm

salam perkenalan...
Nickname Forum:alca (formerly known white enigma,,,tp email password ilang)
Nama Panggilan:najib
No Tel:( Jika tak keberatan)
Umur:35
Lokasi Terkini:kuala nerang
Asal:kedah
Pekerjaan:gomen service
Status Perkahwinan/ Anak:4
Warna/CC/Tahun kereta anda:snow white, 2.4, oct 2009
Dari mana dapat tahu tentang Forum CEC:fr mr mama
Ucapan Pengenalan bagi menjana Ukhwah CEC:salam perkenalan bagi warga cec yang baru saya kenali dan salam menyambung semula ukhwah bg mr mama , bro enigma, bro raden..harap dpt dapat berkongsi segala ilmu , aktivit, dan lain2 yg sewaktu dgnnya.. Very Happy

alca

Posts : 27
Points : 27
Join date : 24/10/2011
Age : 40
Location : kuala nerang..s.petani...seremban..

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by Bravotengo on Mon Oct 24, 2011 1:21 pm

As salam Bro Alca
welkom to CEC..
Jom sertai kami utk MYBOR...!!!

Bravotengo

Posts : 2273
Points : 2418
Join date : 20/05/2010
Age : 44
Location : CEC O28 - kepulauan Mindano

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by cd kss on Mon Oct 24, 2011 1:24 pm

alca wrote:salam perkenalan...
Nickname Forum:alca (formerly known white enigma,,,tp email password ilang)
Nama Panggilan:najib
No Tel:( Jika tak keberatan)
Umur:35
Lokasi Terkini:kuala nerang
Asal:kedah
Pekerjaan:gomen service
Status Perkahwinan/ Anak:4
Warna/CC/Tahun kereta anda:snow white, 2.4, oct 2009
Dari mana dapat tahu tentang Forum CEC:fr mr mama
Ucapan Pengenalan bagi menjana Ukhwah CEC:salam perkenalan bagi warga cec yang baru saya kenali dan salam menyambung semula ukhwah bg mr mama , bro enigma, bro raden..harap dpt dapat berkongsi segala ilmu , aktivit, dan lain2 yg sewaktu dgnnya.. Very Happy

Welcome bang...

cd kss

Posts : 214
Points : 218
Join date : 13/12/2010
Age : 44
Location : CEC 298 KSS Kedah ~ Jengka8 Pahang

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by alca on Mon Oct 24, 2011 1:27 pm

Bravotengo wrote:As salam Bro Alca
welkom to CEC..
Jom sertai kami utk MYBOR...!!!

insyaallah..dh dftar dh dlm cmc..akan pi ngan geng utara kot..

alca

Posts : 27
Points : 27
Join date : 24/10/2011
Age : 40
Location : kuala nerang..s.petani...seremban..

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by Bravotengo on Mon Oct 24, 2011 1:30 pm

alca wrote:
Bravotengo wrote:As salam Bro Alca
welkom to CEC..
Jom sertai kami utk MYBOR...!!!

insyaallah..dh dftar dh dlm cmc..akan pi ngan geng utara kot..
Allhamdulillah Terimakasih....

Bravotengo

Posts : 2273
Points : 2418
Join date : 20/05/2010
Age : 44
Location : CEC O28 - kepulauan Mindano

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by Mat Fay on Mon Oct 24, 2011 1:49 pm

encik ujang wrote:Assalamualaikum wmt dan salam sejahtera sahabat-sahabat, di bawah ada dinyatakan serba sedikit butiran tentang diri saya buat salam perkenalan untuk semua.

Nickname forum : Encik Ujang
Nama panggilan : Ujang
No tel : 0122715274
Umur : 32
Lokasi terkini : Kajang, Selangor
Asal : Rembau,Negeri Sembilan
Pekerjaan : CIMB
Status Perkahwinan : Berkahwin. Anak baru 2 (ada lagi 3 kerusi kosong)
Warna kereta : Putih
Tahun : 2011
cc : 2.0
Saya mula mengenali forum ni melalui facebook salesperson dan dijemput utk bersama dalam CEC /forum oleh sahabat2 yang lain.
Akhirnya selepas saya menjadi ahli, banyak ilmu dan pengetahuan saya dapat melalui pandangan2 sahabat yang lebih berpengetahuan.
Diharap dengan adanya forum / CEC ni dapat mengerat ukhwah antara kita.
Selamat Berkenalan

Selamat datang ke CEC dan semoga menjadi CEO berdaftar...

Mat Fay

Posts : 764
Points : 783
Join date : 23/09/2011
Age : 40
Location : Pdg Temusu SP,Kangar,Jitra(CEC274)

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by slashD on Mon Oct 24, 2011 2:11 pm

encik ujang wrote:Assalamualaikum wmt dan salam sejahtera sahabat-sahabat, di bawah ada dinyatakan serba sedikit butiran tentang diri saya buat salam perkenalan untuk semua.

Nickname forum : Encik Ujang
Nama panggilan : Ujang
No tel : 0122715274
Umur : 32
Lokasi terkini : Kajang, Selangor
Asal : Rembau,Negeri Sembilan
Pekerjaan : CIMB
Status Perkahwinan : Berkahwin. Anak baru 2 (ada lagi 3 kerusi kosong)
Warna kereta : Putih
Tahun : 2011
cc : 2.0
Saya mula mengenali forum ni melalui facebook salesperson dan dijemput utk bersama dalam CEC /forum oleh sahabat2 yang lain.
Akhirnya selepas saya menjadi ahli, banyak ilmu dan pengetahuan saya dapat melalui pandangan2 sahabat yang lebih berpengetahuan.
Diharap dengan adanya forum / CEC ni dapat mengerat ukhwah antara kita.
Selamat Berkenalan

Wa'alaikummusalam Warahmatullahi Wabarakatuh

Welkam bro Ujang. Anak teman baru menari lalu Alahai Ujang hari Sabtu ngan Ahad lepas sempena tabika peringkat daerah. Macam-macam ada kat sini... macam Astro plak dah... tapi memang betul pun. Nak beli Chery pun bole through CEC. Congrats to CEC Management Team...

alca wrote:salam perkenalan...
Nickname Forum:alca (formerly known white enigma,,,tp email password ilang)
Nama Panggilan:najib
No Tel:( Jika tak keberatan)
Umur:35
Lokasi Terkini:kuala nerang
Asal:kedah
Pekerjaan:gomen service
Status Perkahwinan/ Anak:4
Warna/CC/Tahun kereta anda:snow white, 2.4, oct 2009
Dari mana dapat tahu tentang Forum CEC:fr mr mama
Ucapan Pengenalan bagi menjana Ukhwah CEC:salam perkenalan bagi warga cec yang baru saya kenali dan salam menyambung semula ukhwah bg mr mama , bro enigma, bro raden..harap dpt dapat berkongsi segala ilmu , aktivit, dan lain2 yg sewaktu dgnnya.. Very Happy

Salam bro alca. Welkam to CEC. Nie mesti banyak pengalaman nie since pakai CE pun dah 2 tahun. Harap bro alca boleh tunjuk ajar pengguna-pengguna baru CE cam teman nie...

bounce bounce bounce bounce bounce

slashD

Posts : 92
Points : 102
Join date : 02/10/2011
Location : CEC 282 Perak Darul Ridzuan

https://www.facebook.com/sallehudin.noraladin

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by Radenumar on Mon Oct 24, 2011 4:02 pm

alca wrote:salam perkenalan...
Nickname Forum:alca (formerly known white enigma,,,tp email password ilang)
Nama Panggilan:najib
No Tel:( Jika tak keberatan)
Umur:35
Lokasi Terkini:kuala nerang
Asal:kedah
Pekerjaan:gomen service
Status Perkahwinan/ Anak:4
Warna/CC/Tahun kereta anda:snow white, 2.4, oct 2009
Dari mana dapat tahu tentang Forum CEC:fr mr mama
Ucapan Pengenalan bagi menjana Ukhwah CEC:salam perkenalan bagi warga cec yang baru saya kenali dan salam menyambung semula ukhwah bg mr mama , bro enigma, bro raden..harap dpt dapat berkongsi segala ilmu , aktivit, dan lain2 yg sewaktu dgnnya.. Very Happy

Selamat datang kembali bro ke CEC!!! Lama menghilangkan diri...Semuga dapat mengeratkan kembali silaturrahim sesama kita...Kalau dah join Mybor ok la tuh....

Kepada Ujang lak, semuga kehadiran tuan dapat memeriahkan lagi suasana di dalam forum ini...Jom kita pakat2 join MYBOR n CEOAG11....Sejarah akan tercipta tak lama lagi....

Radenumar

Posts : 9966
Points : 10597
Join date : 30/07/2009
Age : 38
Location : Taman Puncak Jalil

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by mohdyazid on Tue Oct 25, 2011 9:43 pm

AsSalam &selamat petang. Saya dah register dah.No badan 304. Nak tanya MYBOR & CEOAG tu event asing2 ke.

mohdyazid

Posts : 7
Points : 9
Join date : 24/06/2011
Location : Batu 9 Kajang

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by syamfazli on Tue Oct 25, 2011 9:51 pm

welcome bro...
secara ringkas
CEOAG2011 - acara tahunan untuk himpun CEO dari seluruh dunia
MYBOR - kesinambungan dari sambutan CEOAG2011 yang begitu memberangsangkan... timbul idea dari tuan Pengarah Projek untuk merekod perjalanan konvoi 130 biji CE dari KL ke SP...
anda bebas untuk memilih acara yang ingin disertai

CEOAG11 = 600 per CE ( MYBOR takyah bayo)
MYBOR = 150 per CE (refund after complete event)

ada yang ikut MYBOR sahaja... tapi kebanyakkannya follow MYBOR+ CEOAG2011...

so kalu berkenan.. sila daftarkan diri... dan bayaran... tarikh tamat 31/10/2011

TQ

syamfazli
Northern Leader 1
Northern Leader 1

Posts : 1064
Points : 1101
Join date : 23/06/2010
Age : 39
Location : TIKAM BATU, SUNGAI PETANI, KEDAH (CEC064)

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by irwan chamakh on Wed Oct 26, 2011 9:03 pm

encik ujang wrote:Assalamualaikum wmt dan salam sejahtera sahabat-sahabat, di bawah ada dinyatakan serba sedikit butiran tentang diri saya buat salam perkenalan untuk semua.

Nickname forum : Encik Ujang
Nama panggilan : Ujang
No tel : 0122715274
Umur : 32
Lokasi terkini : Kajang, Selangor
Asal : Rembau,Negeri Sembilan
Pekerjaan : CIMB
Status Perkahwinan : Berkahwin. Anak baru 2 (ada lagi 3 kerusi kosong)
Warna kereta : Putih
Tahun : 2011
cc : 2.0
Saya mula mengenali forum ni melalui facebook salesperson dan dijemput utk bersama dalam CEC /forum oleh sahabat2 yang lain.
Akhirnya selepas saya menjadi ahli, banyak ilmu dan pengetahuan saya dapat melalui pandangan2 sahabat yang lebih berpengetahuan.
Diharap dengan adanya forum / CEC ni dapat mengerat ukhwah antara kita.
Selamat Berkenalan



Welcome bro....den pun oghang nogori jugak orang pilah,tapi sekarang menotap kek simpang pulai,ipoh..kalau rayo jo baghu balik kg,tak kirolah rayo poso ko,rayo aji ko kalau nampak cec 258 brown silver kek area nogori denlah oghang eeii tu Laughing ,apopun tahniah den ucapkan sobab join the club...

irwan chamakh

Posts : 51
Points : 53
Join date : 08/09/2011
Age : 36
Location : Simpang Pulai,Ipoh,Perak

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by pok din on Wed Oct 26, 2011 10:43 pm

welcome... semoga kita dapat perkonsian yang baik di sini..

pok din

Posts : 1494
Points : 1495
Join date : 03/01/2011
Age : 35
Location : peneng~kelate~terengganu

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by mat yie red on Wed Oct 26, 2011 11:13 pm

welcome to the club... selamat berramallll.. hehe.. Wink

mat yie red

Posts : 209
Points : 227
Join date : 03/09/2011
Age : 33
Location : CEC 249 - MUSANG KING - IPOH MALI - (010-7130717)

http://hairiayu.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by mohdyazid on Thu Oct 27, 2011 1:09 am

Welcome bro....den pun oghang nogori jugak orang pilah,tapi sekarang menotap kek simpang pulai,ipoh..kalau rayo jo baghu balik kg,tak kirolah rayo poso ko,rayo aji ko kalau nampak cec 258 brown silver kek area nogori denlah oghang eeii tu Laughing ,apopun tahniah den ucapkan sobab join the club...[/quote]

AsSalam waghieh & TQ.. pilah tang mano. Org umah den pilah.. teraci.. samo2 lah.. tp den xdapek sticker laei.. CEC304.. klo selisih tu high beam lah yo..

mohdyazid

Posts : 7
Points : 9
Join date : 24/06/2011
Location : Batu 9 Kajang

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by noratan on Thu Oct 27, 2011 1:28 am

fendycool wrote:welkam to the club bro..tahniah akhirnya naik pgkt jd CEO..jom follow konvoi bln 12 nti.. cheers
vanecam kira leh jgk kan..wel wel come to the geng..folo jgn x folo.. Very Happy

noratan

Posts : 283
Points : 282
Join date : 05/09/2011
Age : 40
Location : cec 254 Star Park

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by HasnuAR on Thu Oct 27, 2011 10:02 am

vanecam; Jom follow CEOG 2011. mai ramai2 buat MBOR Very Happy Very Happy

HasnuAR

Posts : 353
Points : 354
Join date : 16/11/2009
Age : 51
Location : Mak Chili Kemaman TRG ( CEC 039 )

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by irwan chamakh on Thu Oct 27, 2011 10:54 am

encik ujang wrote:Welcome bro....den pun oghang nogori jugak orang pilah,tapi sekarang menotap kek simpang pulai,ipoh..kalau rayo jo baghu balik kg,tak kirolah rayo poso ko,rayo aji ko kalau nampak cec 258 brown silver kek area nogori denlah oghang eeii tu Laughing ,apopun tahniah den ucapkan sobab join the club...

AsSalam waghieh & TQ.. pilah tang mano. Org umah den pilah.. teraci.. samo2 lah.. tp den xdapek sticker laei.. CEC304.. klo selisih tu high beam lah yo..[/quote]


pilah kek juasseh kapitan ateh sikit dari jemapoh,takpo nanti dapek gak sticker tu,nak lagi garang tampal banner sticker kek dopan Mad. .hehehe ok bro nanti den bg highbeam kalau jumpo...

irwan chamakh

Posts : 51
Points : 53
Join date : 08/09/2011
Age : 36
Location : Simpang Pulai,Ipoh,Perak

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by Sponsored content Today at 1:57 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum