INFORMASI

NO AKAUN CEC
CEC SERVICES

MAYBANK : 562740132182

JAWATANKUASA CEC"KLIK"


CEC HELPLINE
"click"

MOH DOREH WARIGH
PENGUMUMAN"KLIK"

PENDAFTARAN AHLI BARU"KLIK"

SALAM PERKENALAN AHLI BARU"KLIK"

***UTK PERHATIAN CEC TELAH MENGASINGKAN AHLI & BUKAN AHLI DLM FORUM INI.***



CEC HELPLINE
"click"

MOH DOREH WARIGH
CEC Merchandise
CEC EVENT FOR 2013

DECEMBER
12 - 14 DEC 14 => CEOAG14 KELANA RESORT, SEREMBAN

**DETAIL BAGI PENGARAH PROJEK SETIAP AKTIVITI**."KLIK"

Latest topics
» chery easter club BORNEO
Fri Sep 25, 2015 7:55 am by hiysam

» 2,4 chery
Thu May 21, 2015 7:43 am by n@faiz

» Lokasi Kedai Accessories Kereta Yang OK Area Utara
Sun Mar 29, 2015 8:55 pm by mhdhafiz_aljarumi

» masalah2 minor n major CE
Tue Feb 24, 2015 10:51 pm by zolishak

» salam dari saya
Tue Feb 24, 2015 8:30 am by syamfazli

» Power Window problem...
Mon Feb 16, 2015 4:06 pm by mat2

» Salam Kepada Bakal Pelayar Forum CEC & Bakal Ahli Ahli Baru CEC
Mon Feb 16, 2015 8:08 am by syamfazli

» Salam CEC Pantai Timur
Mon Jan 05, 2015 11:52 am by mizan

» SALAM PERKENALAN DARI NILAI
Thu Dec 04, 2014 1:57 am by zam cecnilai

SOROTAN 2012

CEOAG 2012

MAJLIS2 JEMPUTAN CEO
Who is online?
In total there is 0 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 70 on Tue Oct 05, 2010 3:47 am
Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

CEAOG 2014

12 - 14 DIS 2014 KLANA RESORT, SEREMBAN, N9

Sponsorship :




Dengan Kerjasama :





December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Calendar Calendar


Salaam Semua - Sedang pertimbang untuk beli CE Used 2.4

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Go down

Re: Salaam Semua - Sedang pertimbang untuk beli CE Used 2.4

Post by YooHoo on Fri Nov 11, 2011 1:52 pm

Alhamdulillah saya dah dapat 3 CE berpotensi:

1. Dari bro Awali - ada kasi phone no. someone kat Cheras Perdana nak jual
2. Dari Mr. Mama - ada 2 orang kenalan di Kuantan yg nak jual
3. Dari Mudah.my - ini saya nak pergi test drive esok ... di Sg Buloh

Kalau berkesempatan esok saya nak turut serta TT di Bintang Bistro tu.

YooHoo

Posts : 9
Points : 12
Join date : 29/10/2011

Back to top Go down

Re: Salaam Semua - Sedang pertimbang untuk beli CE Used 2.4

Post by bro_jiwa on Fri Nov 11, 2011 5:34 pm

YooHoo wrote:Alhamdulillah saya dah dapat 3 CE berpotensi:

1. Dari bro Awali - ada kasi phone no. someone kat Cheras Perdana nak jual
2. Dari Mr. Mama - ada 2 orang kenalan di Kuantan yg nak jual
3. Dari Mudah.my - ini saya nak pergi test drive esok ... di Sg Buloh

Kalau berkesempatan esok saya nak turut serta TT di Bintang Bistro tu.

ok 2 bro.....klu dpt keta ms terdekat leh join kami bro CEOAG11 + MBOR................ bounce

bro_jiwa

Posts : 1079
Points : 1090
Join date : 08/02/2011
Location : CEC 075 Kuantan 013-9885676/9985676

Back to top Go down

Re: Salaam Semua - Sedang pertimbang untuk beli CE Used 2.4

Post by YooHoo on Sat Nov 12, 2011 1:21 pm

Saya baru balik dari test drive CE 2.4, 2009... yg di Sg Buloh tu. Tak puas hati dgn keadaan kereta tu, tak di maintain dgn baik oleh owner.

Interior dan exterior ... dah worn-out. Cat luaran dah "mati". Mileage lak tidak seperti yg dia iklan kan ... dlm iklan katanya 30k km ...tapi bila gi tadi dah 60k km.

Harga lak tak nak kurang langsung...

YooHoo

Posts : 9
Points : 12
Join date : 29/10/2011

Back to top Go down

Re: Salaam Semua - Sedang pertimbang untuk beli CE Used 2.4

Post by reza on Sat Nov 12, 2011 3:02 pm

YooHoo wrote:Saya baru balik dari test drive CE 2.4, 2009... yg di Sg Buloh tu. Tak puas hati dgn keadaan kereta tu, tak di maintain dgn baik oleh owner.

Interior dan exterior ... dah worn-out. Cat luaran dah "mati". Mileage lak tidak seperti yg dia iklan kan ... dlm iklan katanya 30k km ...tapi bila gi tadi dah 60k km.

Harga lak tak nak kurang langsung...

beli baru je la bro, ada waranty, tapi kena terima seadanya la kete made in china Very Happy

reza
Vice President 2
Vice President 2

Posts : 3446
Points : 3527
Join date : 02/08/2009
Location : cec009

Back to top Go down

Re: Salaam Semua - Sedang pertimbang untuk beli CE Used 2.4

Post by mizan on Sat Nov 12, 2011 3:31 pm

ambil aje yg baru... puashati. walaupun engine alteco 2.0, tp menggunakan teknologi german dan dikilangkn di austria... hargapun bukannya mahal snagat.. Twisted Evil Twisted Evil

mizan

Posts : 657
Points : 686
Join date : 03/10/2011
Location : CEC300 kemaman-pontian

http://cgumizan.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Salaam Semua - Sedang pertimbang untuk beli CE Used 2.4

Post by bro_jiwa on Sat Nov 12, 2011 3:55 pm

YooHoo wrote:Saya baru balik dari test drive CE 2.4, 2009... yg di Sg Buloh tu. Tak puas hati dgn keadaan kereta tu, tak di maintain dgn baik oleh owner.

Interior dan exterior ... dah worn-out. Cat luaran dah "mati". Mileage lak tidak seperti yg dia iklan kan ... dlm iklan katanya 30k km ...tapi bila gi tadi dah 60k km.

Harga lak tak nak kurang langsung...

pstu cmna bro.........
ada 2 bjik g....cmna.......cr yg btl2 bro..........bg puas hati

bro_jiwa

Posts : 1079
Points : 1090
Join date : 08/02/2011
Location : CEC 075 Kuantan 013-9885676/9985676

Back to top Go down

Re: Salaam Semua - Sedang pertimbang untuk beli CE Used 2.4

Post by Jai_aretie on Sat Nov 12, 2011 6:06 pm

YooHoo wrote:Saya baru balik dari test drive CE 2.4, 2009... yg di Sg Buloh tu. Tak puas hati dgn keadaan kereta tu, tak di maintain dgn baik oleh owner.

Interior dan exterior ... dah worn-out. Cat luaran dah "mati". Mileage lak tidak seperti yg dia iklan kan ... dlm iklan katanya 30k km ...tapi bila gi tadi dah 60k km.

Harga lak tak nak kurang langsung...


gi test lg la yg 2 lg tu bro... Shocked

Jai_aretie

Posts : 87
Points : 92
Join date : 10/10/2011
Location : Ampang-PD-Jengka

Back to top Go down

Re: Salaam Semua - Sedang pertimbang untuk beli CE Used 2.4

Post by champ1979 on Sat Nov 12, 2011 7:17 pm

test drive...jgn x test....
apa2 pun yg terbaik adalah beli yg baru....
Cool Cool Cool

champ1979

Posts : 505
Points : 524
Join date : 02/11/2011
Age : 37
Location : CEC325 penang-sg petani-kota bharu

Back to top Go down

Re: Salaam Semua - Sedang pertimbang untuk beli CE Used 2.4

Post by YooHoo on Fri Nov 18, 2011 12:28 pm

Salaaam semua,

Terima kasih atas cadangan dan panduan semua.

Dalam tempoh beberapa hari ini saya dah test drive dan tawar menawar harga 2 buah Chery Eastar, 1 buah Citroen C8 dan 2 buah Toyota Estima model ACR30.

Akhirnya saya buat keputusan untuk ambil (dah deposit pun dan hantar loan documents):
Toyota Estima 3.0 V6 (ACR30):
Accident Free
Silver Mica Metallic
8 Seaters; Sun Roofs
Full Modellista bodykit
Mileage: 109,208 km;
Reg. date: 2005
1 owner
Harga: RM70,000 (setelah tawar menawar dari harga RM77,800)

Sekali lagi terima kasih!
Wassalaam

YooHoo

Posts : 9
Points : 12
Join date : 29/10/2011

Back to top Go down

Re: Salaam Semua - Sedang pertimbang untuk beli CE Used 2.4

Post by Guest on Fri Nov 18, 2011 12:58 pm

Yoo hoo,akak rasa minyak untuk 3.0 agak kuat jugak takut nanti tak berbaloilah pulak lagi2 roadtax.akak rasa jika ada peluang carilah yang 2.4.kalau beli untuk weekend aje no problem tapi rasa tak berbaloilah pulak roadtax dengan insuran untuk setahun.byeeee

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: Salaam Semua - Sedang pertimbang untuk beli CE Used 2.4

Post by mizan on Mon Nov 21, 2011 12:32 pm

xpe itu pilihannya... kuasa membeli ditangan empunya... tumpang tanye,, estima recond thn bile..

mizan

Posts : 657
Points : 686
Join date : 03/10/2011
Location : CEC300 kemaman-pontian

http://cgumizan.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Salaam Semua - Sedang pertimbang untuk beli CE Used 2.4

Post by YooHoo on Wed Nov 23, 2011 8:32 pm

akak lianatasha,

Keputusan saya ni dah pertimbangkan pelbagai sudut i.e. keselesaan, maintenance, kemampuan, fuel consumption dan nilai aesthetic.

mizanganu,

Estima tu tahun.. 2000.

Wassalam

YooHoo

Posts : 9
Points : 12
Join date : 29/10/2011

Back to top Go down

Re: Salaam Semua - Sedang pertimbang untuk beli CE Used 2.4

Post by SkrollX on Thu Nov 24, 2011 12:40 am

roadtax? ushhh..apa pun tahniah...

SkrollX

Posts : 466
Points : 466
Join date : 11/10/2010
Age : 38
Location : Bukit Jambul,Penang-Hutan kampung,Kedah

Back to top Go down

Re: Salaam Semua - Sedang pertimbang untuk beli CE Used 2.4

Post by bro_jiwa on Thu Nov 24, 2011 11:59 am

YooHoo wrote:akak lianatasha,

Keputusan saya ni dah pertimbangkan pelbagai sudut i.e. keselesaan, maintenance, kemampuan, fuel consumption dan nilai aesthetic.

mizanganu,

Estima tu tahun.. 2000.

Wassalam

ok bro....dh kra upgrade keta dri wish ke estima..huhu...dpt estima 70K k ler..........

bro_jiwa

Posts : 1079
Points : 1090
Join date : 08/02/2011
Location : CEC 075 Kuantan 013-9885676/9985676

Back to top Go down

Re: Salaam Semua - Sedang pertimbang untuk beli CE Used 2.4

Post by Sponsored content Today at 5:45 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum