INFORMASI

NO AKAUN CEC
CEC SERVICES

MAYBANK : 562740132182

JAWATANKUASA CEC"KLIK"


CEC HELPLINE
"click"

MOH DOREH WARIGH
PENGUMUMAN"KLIK"

PENDAFTARAN AHLI BARU"KLIK"

SALAM PERKENALAN AHLI BARU"KLIK"

***UTK PERHATIAN CEC TELAH MENGASINGKAN AHLI & BUKAN AHLI DLM FORUM INI.***



CEC HELPLINE
"click"

MOH DOREH WARIGH
CEC Merchandise
CEC EVENT FOR 2013

DECEMBER
12 - 14 DEC 14 => CEOAG14 KELANA RESORT, SEREMBAN

**DETAIL BAGI PENGARAH PROJEK SETIAP AKTIVITI**."KLIK"

Latest topics
» chery easter club BORNEO
Fri Sep 25, 2015 7:55 am by hiysam

» 2,4 chery
Thu May 21, 2015 7:43 am by n@faiz

» Lokasi Kedai Accessories Kereta Yang OK Area Utara
Sun Mar 29, 2015 8:55 pm by mhdhafiz_aljarumi

» masalah2 minor n major CE
Tue Feb 24, 2015 10:51 pm by zolishak

» salam dari saya
Tue Feb 24, 2015 8:30 am by syamfazli

» Power Window problem...
Mon Feb 16, 2015 4:06 pm by mat2

» Salam Kepada Bakal Pelayar Forum CEC & Bakal Ahli Ahli Baru CEC
Mon Feb 16, 2015 8:08 am by syamfazli

» Salam CEC Pantai Timur
Mon Jan 05, 2015 11:52 am by mizan

» SALAM PERKENALAN DARI NILAI
Thu Dec 04, 2014 1:57 am by zam cecnilai

SOROTAN 2012

CEOAG 2012

MAJLIS2 JEMPUTAN CEO
Who is online?
In total there are 3 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 3 Guests

None

Most users ever online was 70 on Tue Oct 05, 2010 3:47 am
Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

CEAOG 2014

12 - 14 DIS 2014 KLANA RESORT, SEREMBAN, N9

Sponsorship :




Dengan Kerjasama :





December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Calendar Calendar


Selamat Datang Ke Chery Eastar Club...

Page 1 of 21 1, 2, 3 ... 11 ... 21  Next

View previous topic View next topic Go down

Selamat Datang Ke Chery Eastar Club...

Post by Radenumar on Tue Nov 03, 2009 10:04 am

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Kepada semua pengunjung yang dihormati,

SELAMAT DATANG KE FORUM CHERY EASTAR CLUB!!!

Kami pihak pengurusan CEC ingin mengalu-alukan kehadiran semua pemilik Eastar di seluruh dunia ke forum CEC ini.

Untuk pengetahuan semua, Chery Eastar Club (CEC) telah diwujudkan pada 30 Julai 2009 oleh pemilik-pemilik Chery Eastar untuk membentuk satu kumpulan besar dalam memberi sokongan dan promosi terhadap kenderaan MPV ini. Secara tidak langsung CEC akan bertindak sebagai duta bagi menarik minat orang ramai untuk memiliki kenderaan MPV ini. Kami juga telah mengadakan beberapa aktiviti sebelum ini seperti :

1). Majlis Berbuka Puasa CEC, Di Restoran Kembangan Paradise, Seri Kembangan,
2). Perjumpaan Di Restoran Upin Dan Ipin, Shah Alam
3). Program Konvoi CEC ke SC Kuantan, Pahang
4). Majlis Rumah Terbuka Aidilfitri CEC, Kondominium Desaminium Rimba, Seri Kembangan.
5). Program TT di Restoran BBQ & Steamboat, Sg. Buloh


Semua pengunjung boleh melihat potrait aktiviti kami di topik CEC Galeri dalam blog CEC.

Memandangkan Chery Eastar Club baru diwujudkan dan belum mempunyai dana kewangan dalam melakukan sebarang aktiviti. Kebanyakan aktiviti-aktiviti yang telah dijalankan sebelum ini adalah tanggung sendiri setiap pemilik Eastar.

CEC juga tidak mengenakan sebarang bayaran yuran sekiranya anda ingin menyertai CEC. Anda hanya perlu register sebagai ahli di dalam forum ini dan mengisi butiran anda di topik Chery Eastar Database bagi tujuan memudahkan pihak CEC menwar-warkan sebarang aktiviti yang akan dilakukan pada masa hadapan.

Semua pengunjung dialu-alukan untuk bertukar-tukar fikiran dan pendapat serta maklumat dengan semua pemilik Eastar di dalam forum ini.

Hala tuju kami adalah jelas untuk menyediakan maklumat berguna kepada semua pemilik dan bakal pemilik Chery Eastar tanpa mengira bangsa, warna kulit dan fahaman politik.

Kami berharap dengan adanya Forum CEC ini, semua pengunjung mendapat sedikit sebanyak manfaat dalam mencari maklumat dan info mengenai Chery Eastar.

Sekian Terima Kasih,

Warga Kerja CEC


Last edited by Radenumar on Wed Nov 04, 2009 9:02 am; edited 2 times in total

Radenumar

Posts : 9966
Points : 10597
Join date : 30/07/2009
Age : 38
Location : Taman Puncak Jalil

Back to top Go down

Re: Selamat Datang Ke Chery Eastar Club...

Post by Mr Mama on Tue Nov 03, 2009 11:22 pm

Pihak CEC juga telah merancanakan program yang memberikan menafaat kepada pemilik CE dan juga keluarga mereka bergabong demi untuk menjayakan perlaksanaan program2 dari masa ke semasa...

Kejayaan CEC merancanakan sesuatu program adalah kejayaan bersama dan bukan nya kejayaan individu , olih itu bekerjasama lah sesama kita dengan meluangkan masa untuk bersama...

CEC tidak memaksa mahu pun mempergunakan individu2 bagi mencapai sesuatu kejayaan .apa jua cadangan n pandangan di bincangkan bersama n setiap program akan di war war kan pada CE owner bagi mendapat restu n pandangan agar ia nya berjalan dengan sempurna n penoh kejayaan.

KEJAYAAN CEC ADALAH KEJAYAAN BERSAMA............

Mr Mama
President
President

Posts : 17743
Points : 18401
Join date : 30/07/2009
Age : 55
Location : CEC 001 StoneCold Hill - 0192625856

Back to top Go down

Re: Selamat Datang Ke Chery Eastar Club...

Post by alfatih on Sat Dec 05, 2009 1:20 am

Salam,

saya baru register,, tumpang tanya, smlm baru ricky n test drive kat dealer ampang. menarik dah booking.. tumpang tanya tips tips yg patut..mcm apa pakej leh dapat masa beli...mcm tinted free ka..window visor ker.. aper aper jerk la...dgr kata next year2010 promotin dah takder...runsing gak..ingat tak nak rush nak beli..tapi dealer cakap, next year harga akan naik 2k .. betul ker ek ??? tumpang tanya yg lebih otai...thanks...

mod, kalu salah section tolong pindahkan yer... Smile

alfatih

Posts : 7
Points : 7
Join date : 05/12/2009
Age : 34
Location : Cyberjaya , Selangor

Back to top Go down

Re: Selamat Datang Ke Chery Eastar Club...

Post by zainal on Sat Dec 05, 2009 1:27 am

alfatih wrote:Salam,

saya baru register,, tumpang tanya, smlm baru ricky n test drive kat dealer ampang. menarik dah booking.. tumpang tanya tips tips yg patut..mcm apa pakej leh dapat masa beli...mcm tinted free ka..window visor ker.. aper aper jerk la...dgr kata next year2010 promotin dah takder...runsing gak..ingat tak nak rush nak beli..tapi dealer cakap, next year harga akan naik 2k .. betul ker ek ??? tumpang tanya yg lebih otai...thanks...

mod, kalu salah section tolong pindahkan yer... Smile

pegi gak ke ruangan CEC management and services serta senarai kerosakan section. byk tips yg boleh tmenolong anda.

zainal

Posts : 498
Points : 497
Join date : 17/11/2009

Back to top Go down

Re: Selamat Datang Ke Chery Eastar Club...

Post by Mr Mama on Sat Dec 05, 2009 9:47 am

alfatih wrote:Salam,

saya baru register,, tumpang tanya, smlm baru ricky n test drive kat dealer ampang. menarik dah booking.. tumpang tanya tips tips yg patut..mcm apa pakej leh dapat masa beli...mcm tinted free ka..window visor ker.. aper aper jerk la...dgr kata next year2010 promotin dah takder...runsing gak..ingat tak nak rush nak beli..tapi dealer cakap, next year harga akan naik 2k .. betul ker ek ??? tumpang tanya yg lebih otai...thanks...

mod, kalu salah section tolong pindahkan yer... Smile

pada pandangan kwn baik u minta pakej free service......lagi bagus...........ini pandangan kwn lah...nak tau lanjut tgk dalam forum ni.....byk tip n pekara yg kita patut tahu...silakan.....

atau call talian hayat.......0192625856........24hr.......... Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

Mr Mama
President
President

Posts : 17743
Points : 18401
Join date : 30/07/2009
Age : 55
Location : CEC 001 StoneCold Hill - 0192625856

Back to top Go down

Re: Selamat Datang Ke Chery Eastar Club...

Post by reza on Sat Dec 05, 2009 10:10 am

alfatih wrote:Salam,

saya baru register,, tumpang tanya, smlm baru ricky n test drive kat dealer ampang. menarik dah booking.. tumpang tanya tips tips yg patut..mcm apa pakej leh dapat masa beli...mcm tinted free ka..window visor ker.. aper aper jerk la...dgr kata next year2010 promotin dah takder...runsing gak..ingat tak nak rush nak beli..tapi dealer cakap, next year harga akan naik 2k .. betul ker ek ??? tumpang tanya yg lebih otai...thanks...

mod, kalu salah section tolong pindahkan yer... Smile

welcome 2 the club... tentang harga naik tu kemungkinan naik, pasal member saya saleman yg kat puchong tu pun cakap mcm tu jugak, mcm pakej tu kena tanya kat saleman, biasanya sale man yg akan bagi free gift tu, kalau pakej servis rasanya dah tak de lagi, itu untuk pembeli terawal.. kalau nak cun lagi, beli melalui comp CEC.. comfirm dpt tinted free, boleh call 0133200083 cik lan untuk keterangan lanjut..

reza
Vice President 2
Vice President 2

Posts : 3446
Points : 3527
Join date : 02/08/2009
Location : cec009

Back to top Go down

Re: Selamat Datang Ke Chery Eastar Club...

Post by Mr Mama on Sat Dec 05, 2009 10:13 am

betul tu reza........ha...bro alfatih...call hot line ni.....0133200083.......pasti di layan penoh mesra.......silakan...........

Mr Mama
President
President

Posts : 17743
Points : 18401
Join date : 30/07/2009
Age : 55
Location : CEC 001 StoneCold Hill - 0192625856

Back to top Go down

Re: Selamat Datang Ke Chery Eastar Club...

Post by lanz 83 on Sat Dec 05, 2009 5:05 pm

Terima kasih pada para sahabat jika bro alfatih jadi beli bertambahlah tabung CEC.

lanz 83

Posts : 1560
Points : 1719
Join date : 31/07/2009
Age : 42
Location : Bercuti ke Pulau Mutiara.

Back to top Go down

Re: Selamat Datang Ke Chery Eastar Club...

Post by alfatih on Sun Dec 06, 2009 5:00 pm

reza wrote:
alfatih wrote:Salam,

saya baru register,, tumpang tanya, smlm baru ricky n test drive kat dealer ampang. menarik dah booking.. tumpang tanya tips tips yg patut..mcm apa pakej leh dapat masa beli...mcm tinted free ka..window visor ker.. aper aper jerk la...dgr kata next year2010 promotin dah takder...runsing gak..ingat tak nak rush nak beli..tapi dealer cakap, next year harga akan naik 2k .. betul ker ek ??? tumpang tanya yg lebih otai...thanks...

mod, kalu salah section tolong pindahkan yer... Smile

welcome 2 the club... tentang harga naik tu kemungkinan naik, pasal member saya saleman yg kat puchong tu pun cakap mcm tu jugak, mcm pakej tu kena tanya kat saleman, biasanya sale man yg akan bagi free gift tu, kalau pakej servis rasanya dah tak de lagi, itu untuk pembeli terawal.. kalau nak cun lagi, beli melalui comp CEC.. comfirm dpt tinted free, boleh call 0133200083 cik lan untuk keterangan lanjut..

wah...tinted free ka ? saya dah bayar booking rm100 kat ampang dealer tuh...hmm..dpt pakej percutian free , then dia bagi navigator gps free... macam mana nak minta refund balik rm100 tuh kalau beli kat cec club nih ? lagi i buat full loan rm80k.. then dia siap bagi duit poket 400+- sebab dapat package NCB 55%. mcm maner ek ??pening gak paler duk mikir... ingat memang bagus beli kat club ...senang kalu ada apa apa nanti... soon feddback please ...thanks. 0132049578(fatih)

alfatih

Posts : 7
Points : 7
Join date : 05/12/2009
Age : 34
Location : Cyberjaya , Selangor

Back to top Go down

Re: Selamat Datang Ke Chery Eastar Club...

Post by Mr Mama on Sun Dec 06, 2009 10:12 pm

alfatih wrote:
reza wrote:
alfatih wrote:Salam,

saya baru register,, tumpang tanya, smlm baru ricky n test drive kat dealer ampang. menarik dah booking.. tumpang tanya tips tips yg patut..mcm apa pakej leh dapat masa beli...mcm tinted free ka..window visor ker.. aper aper jerk la...dgr kata next year2010 promotin dah takder...runsing gak..ingat tak nak rush nak beli..tapi dealer cakap, next year harga akan naik 2k .. betul ker ek ??? tumpang tanya yg lebih otai...thanks...

mod, kalu salah section tolong pindahkan yer... Smile

welcome 2 the club... tentang harga naik tu kemungkinan naik, pasal member saya saleman yg kat puchong tu pun cakap mcm tu jugak, mcm pakej tu kena tanya kat saleman, biasanya sale man yg akan bagi free gift tu, kalau pakej servis rasanya dah tak de lagi, itu untuk pembeli terawal.. kalau nak cun lagi, beli melalui comp CEC.. comfirm dpt tinted free, boleh call 0133200083 cik lan untuk keterangan lanjut..

wah...tinted free ka ? saya dah bayar booking rm100 kat ampang dealer tuh...hmm..dpt pakej percutian free , then dia bagi navigator gps free... macam mana nak minta refund balik rm100 tuh kalau beli kat cec club nih ? lagi i buat full loan rm80k.. then dia siap bagi duit poket 400+- sebab dapat package NCB 55%. mcm maner ek ??pening gak paler duk mikir... ingat memang bagus beli kat club ...senang kalu ada apa apa nanti... soon feddback please ...thanks. 0132049578(fatih)

LANZ83...TLG MEMBER KITA NI....URGENT.........

Mr Mama
President
President

Posts : 17743
Points : 18401
Join date : 30/07/2009
Age : 55
Location : CEC 001 StoneCold Hill - 0192625856

Back to top Go down

Re: Selamat Datang Ke Chery Eastar Club...

Post by Radenumar on Mon Dec 07, 2009 5:04 pm

Selamat Datang Bro AlFatih ke CEC....Sedap nama alfatih nie, nama macam ulama' terkenal nie....

Radenumar

Posts : 9966
Points : 10597
Join date : 30/07/2009
Age : 38
Location : Taman Puncak Jalil

Back to top Go down

Re: Selamat Datang Ke Chery Eastar Club...

Post by Mr Mama on Mon Dec 07, 2009 5:07 pm

Radenumar wrote:Selamat Datang Bro AlFatih ke CEC....Sedap nama alfatih nie, nama macam ulama' terkenal nie....

raso nya dio dah bubungi GB..pasal tu GB bzee kot.hahahaha

Mr Mama
President
President

Posts : 17743
Points : 18401
Join date : 30/07/2009
Age : 55
Location : CEC 001 StoneCold Hill - 0192625856

Back to top Go down

Re: Selamat Datang Ke Chery Eastar Club...

Post by Radenumar on Mon Dec 07, 2009 5:14 pm

Boleh jadi la kot....

Radenumar

Posts : 9966
Points : 10597
Join date : 30/07/2009
Age : 38
Location : Taman Puncak Jalil

Back to top Go down

Re: Selamat Datang Ke Chery Eastar Club...

Post by abgensemkl on Sat Dec 19, 2009 12:44 pm

salam perkenalan buat semua, semoga ikatan persahabatan dapat dilebarkan lagi

abgensemkl

Posts : 2
Points : 2
Join date : 19/12/2009

Back to top Go down

Re: Selamat Datang Ke Chery Eastar Club...

Post by Enigma4646 on Sun Dec 20, 2009 12:33 am

welcome to the most happening club ......

Enigma4646
Vice President 1

Posts : 3814
Points : 3901
Join date : 10/09/2009
Age : 33
Location : Bujang dari 7-16 Feb 2011

Back to top Go down

Re: Selamat Datang Ke Chery Eastar Club...

Post by Mr Mama on Sun Dec 20, 2009 11:26 am

Alhamdulilah.....................semuga yg mendaftar memperolihi menafaat n kepuasan yang di cari ................amin..........

Mr Mama
President
President

Posts : 17743
Points : 18401
Join date : 30/07/2009
Age : 55
Location : CEC 001 StoneCold Hill - 0192625856

Back to top Go down

Re: Selamat Datang Ke Chery Eastar Club...

Post by Iceman on Sun Dec 20, 2009 4:12 pm

Yea, selamat Datang ke Dunia sebenarrrrr!!!!!!!(CE world).. cheers

Iceman

Posts : 205
Points : 204
Join date : 27/10/2009
Age : 41
Location : Rawang Selangor

http://onesculpturestudio.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Selamat Datang Ke Chery Eastar Club...

Post by fyzal on Sun Dec 20, 2009 9:00 pm

salam seantero semua..... semoga di tahun baru ini dan lembaran baru ini.. CEC akan lebih mantap dan berwibawa utk semua ahli2 CEC......
HIDUP CEC (1 JUTA x) !!!!!!

fyzal

Posts : 14
Points : 16
Join date : 10/12/2009
Age : 39
Location : semenyih , selangor

Back to top Go down

Re: Selamat Datang Ke Chery Eastar Club...

Post by reza on Sun Dec 20, 2009 9:26 pm

fyzal wrote:salam seantero semua..... semoga di tahun baru ini dan lembaran baru ini.. CEC akan lebih mantap dan berwibawa utk semua ahli2 CEC......
HIDUP CEC (1 JUTA x) !!!!!!


welcome 2 CEC bro..

reza
Vice President 2
Vice President 2

Posts : 3446
Points : 3527
Join date : 02/08/2009
Location : cec009

Back to top Go down

Re: Selamat Datang Ke Chery Eastar Club...

Post by Mr Mama on Sun Dec 20, 2009 10:20 pm

sekira nya ade sebarang kemusykilan sila lah kemukakan di forum ini.......atau taliam hayat............0192625856..............24hr.........

Mr Mama
President
President

Posts : 17743
Points : 18401
Join date : 30/07/2009
Age : 55
Location : CEC 001 StoneCold Hill - 0192625856

Back to top Go down

Re: Selamat Datang Ke Chery Eastar Club...

Post by Radenumar on Mon Dec 21, 2009 10:52 pm

Harap semua dapat memberi input dan pandangan yang bernas dalam melebarkan lagi sayap CEC ke seluruh negara...

Radenumar

Posts : 9966
Points : 10597
Join date : 30/07/2009
Age : 38
Location : Taman Puncak Jalil

Back to top Go down

Re: Selamat Datang Ke Chery Eastar Club...

Post by Mr Mama on Tue Dec 22, 2009 12:27 am

Bro Hitrun akan promo CEC` di KOTA SINGA.tadi bincang dgn dia......insyallah akan terlaksane.........

Mr Mama
President
President

Posts : 17743
Points : 18401
Join date : 30/07/2009
Age : 55
Location : CEC 001 StoneCold Hill - 0192625856

Back to top Go down

Re: Selamat Datang Ke Chery Eastar Club...

Post by Radenumar on Tue Dec 22, 2009 7:52 am

Mudah2an semuanya berjalan lancar seperti yang dirancang di Kota Singa...

Radenumar

Posts : 9966
Points : 10597
Join date : 30/07/2009
Age : 38
Location : Taman Puncak Jalil

Back to top Go down

Re: Selamat Datang Ke Chery Eastar Club...

Post by maniseh.madoria on Thu Dec 24, 2009 5:03 pm

Smile I love you

maniseh.madoria
Committee

Posts : 156
Points : 147
Join date : 23/12/2009
Age : 53
Location : wangsa maju setapak

http://manisehm@yahoo.com

Back to top Go down

Re: Selamat Datang Ke Chery Eastar Club...

Post by Radenumar on Thu Dec 24, 2009 5:09 pm

Bro, malam esok kita ada buat TT di Bandar Seri Putra, Bangi, jam 9 Malam. Sekiranya kelapangan masa boleh la join sekali, kita bersua muka dan berkenalan untuk mengeratkan lagi silaturrahim sesama kita...

Radenumar

Posts : 9966
Points : 10597
Join date : 30/07/2009
Age : 38
Location : Taman Puncak Jalil

Back to top Go down

Re: Selamat Datang Ke Chery Eastar Club...

Post by Sponsored content Today at 7:33 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 21 1, 2, 3 ... 11 ... 21  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum