INFORMASI

NO AKAUN CEC
CEC SERVICES

MAYBANK : 562740132182

JAWATANKUASA CEC"KLIK"


CEC HELPLINE
"click"

MOH DOREH WARIGH
PENGUMUMAN"KLIK"

PENDAFTARAN AHLI BARU"KLIK"

SALAM PERKENALAN AHLI BARU"KLIK"

***UTK PERHATIAN CEC TELAH MENGASINGKAN AHLI & BUKAN AHLI DLM FORUM INI.***



CEC HELPLINE
"click"

MOH DOREH WARIGH
CEC Merchandise
CEC EVENT FOR 2013

DECEMBER
12 - 14 DEC 14 => CEOAG14 KELANA RESORT, SEREMBAN

**DETAIL BAGI PENGARAH PROJEK SETIAP AKTIVITI**."KLIK"

Latest topics
» chery easter club BORNEO
Fri Sep 25, 2015 7:55 am by hiysam

» 2,4 chery
Thu May 21, 2015 7:43 am by n@faiz

» Lokasi Kedai Accessories Kereta Yang OK Area Utara
Sun Mar 29, 2015 8:55 pm by mhdhafiz_aljarumi

» masalah2 minor n major CE
Tue Feb 24, 2015 10:51 pm by zolishak

» salam dari saya
Tue Feb 24, 2015 8:30 am by syamfazli

» Power Window problem...
Mon Feb 16, 2015 4:06 pm by mat2

» Salam Kepada Bakal Pelayar Forum CEC & Bakal Ahli Ahli Baru CEC
Mon Feb 16, 2015 8:08 am by syamfazli

» Salam CEC Pantai Timur
Mon Jan 05, 2015 11:52 am by mizan

» SALAM PERKENALAN DARI NILAI
Thu Dec 04, 2014 1:57 am by zam cecnilai

SOROTAN 2012

CEOAG 2012

MAJLIS2 JEMPUTAN CEO
Who is online?
In total there is 0 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 70 on Tue Oct 05, 2010 3:47 am
Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

CEAOG 2014

12 - 14 DIS 2014 KLANA RESORT, SEREMBAN, N9

Sponsorship :




Dengan Kerjasama :





December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Calendar Calendar


Salam to all CEian...

View previous topic View next topic Go down

Salam to all CEian...

Post by roull on Wed Nov 30, 2011 1:05 pm

Salam,
Maaf saya baru mendaftar..tapi belum lagi nak memperkenalkan diri,
cume sekarang tgh pening kepala utk memilih MPV.. banyak betul saya dengar hal2 CE..
maaf yer,walaupun ade yg saya baca cukup info,but still hati rase tak puas..huhuhuu..
Ok, i'm just visited one of showroom 'dealer' at Sentul.. Salesman jual full spec dlm 83k.. good price for nice car..
but one of my friend (mechanic) told me,he just settle one of his customer with alternator problem and cost of 6k! sbb alternator tu crack..spare part CE ni mahal ker? actually my working area dekat dgn SC-PJ.. tapi segan plak nak tanyer SE dorg..hehehehe..tanyer salesman mmg la dorg kater cheaper than other mpv..soo i kena la tanyer OTAI2 CE ni.. tapi i mmg la minat sgt ngan CE..tapi cakap2 org buat i takut plak..takut not worth it to buy jer..yer la bukan senang nak melayang duit 83k..lagi plak if i buy this car..this is my first mpv car..soo...anyone can help me on this?

roull

Posts : 4
Points : 6
Join date : 29/11/2011

Back to top Go down

Re: Salam to all CEian...

Post by RIE on Wed Nov 30, 2011 2:44 pm

roull wrote:Salam,
Maaf saya baru mendaftar..tapi belum lagi nak memperkenalkan diri,
cume sekarang tgh pening kepala utk memilih MPV.. banyak betul saya dengar hal2 CE..
maaf yer,walaupun ade yg saya baca cukup info,but still hati rase tak puas..huhuhuu..
Ok, i'm just visited one of showroom 'dealer' at Sentul.. Salesman jual full spec dlm 83k.. good price for nice car..
but one of my friend (mechanic) told me,he just settle one of his customer with alternator problem and cost of 6k! sbb alternator tu crack..spare part CE ni mahal ker? actually my working area dekat dgn SC-PJ.. tapi segan plak nak tanyer SE dorg..hehehehe..tanyer salesman mmg la dorg kater cheaper than other mpv..soo i kena la tanyer OTAI2 CE ni.. tapi i mmg la minat sgt ngan CE..tapi cakap2 org buat i takut plak..takut not worth it to buy jer..yer la bukan senang nak melayang duit 83k..lagi plak if i buy this car..this is my first mpv car..soo...anyone can help me on this?

Waallaikumussalam Bro Roull. Saya bukan otai CE tapi saya baru guna CE 2.0 1 tahun 3 bulan. Setakat yang saya guna pakai ini , millage saya baru sahaja mencecah 77650KM. Hari ini (30/11/2011) hantar servis untuk tukar minyak pelincir dan 'timing belt' bagi persediaan untuk Majlis CEOAG2011 dan juga Mybor pada 9/12/2011 ke CSR Sg petani. Tiada major problem yang saya hadapai. Tiap-tiap bulan CE saya akan masuk center untuk servis kerana tiap-tiap bulan millage saya mencecah 5000KM. Saya memang menggunakan CE utk kerja dan perjalanan out stattion. Memang berbaloi dengan keselesaan dan performancenya. Kalau bro ikuti forum mpv yang lain, mereka juga banyak komplen. Lagipun CE nie ada warranty. Apa-apa pun keputusan di tangan Bro. Sembahyang lah Istikharah untuk pilihan yang terbaik. Bagi saya dan rakan-rakan CE yang lain, berpuas hati dengan kenderaan ini setakat ini. Masalah kecil-kecil itu lumrah. Kereta Ferrari pun ada komplen. Selagi ianya buatan manusia....tidak ada yang 'perfect'. Selamat berfikir dan membuat keputusan.

RIE

Posts : 2124
Points : 2155
Join date : 19/08/2010
Age : 44
Location : CEC 094 ~ Kuantan Pahang

Back to top Go down

Re: Salam to all CEian...

Post by reza on Wed Nov 30, 2011 3:10 pm

roull wrote:Salam,
Maaf saya baru mendaftar..tapi belum lagi nak memperkenalkan diri,
cume sekarang tgh pening kepala utk memilih MPV.. banyak betul saya dengar hal2 CE..
maaf yer,walaupun ade yg saya baca cukup info,but still hati rase tak puas..huhuhuu..
Ok, i'm just visited one of showroom 'dealer' at Sentul.. Salesman jual full spec dlm 83k.. good price for nice car..
but one of my friend (mechanic) told me,he just settle one of his customer with alternator problem and cost of 6k! sbb alternator tu crack..spare part CE ni mahal ker? actually my working area dekat dgn SC-PJ.. tapi segan plak nak tanyer SE dorg..hehehehe..tanyer salesman mmg la dorg kater cheaper than other mpv..soo i kena la tanyer OTAI2 CE ni.. tapi i mmg la minat sgt ngan CE..tapi cakap2 org buat i takut plak..takut not worth it to buy jer..yer la bukan senang nak melayang duit 83k..lagi plak if i buy this car..this is my first mpv car..soo...anyone can help me on this?

simple je bro, kete ni made in china, sememengnya made in china org kata low kualiti, tapi siapa yg dah pakai kete ni mesti tau sama ada low kualiti atau pun tak.

Sory to say, kalau bro boleh terima kete ini seadanya, bro boleh beli kete ni, tapi kalau memilih orgnya lebih baik beli kete japanis atau branded car Very Happy Very Happy

reza
Vice President 2
Vice President 2

Posts : 3446
Points : 3527
Join date : 02/08/2009
Location : cec009

Back to top Go down

Re: Salam to all CEian...

Post by RIE on Wed Nov 30, 2011 3:20 pm

reza wrote:
roull wrote:Salam,
Maaf saya baru mendaftar..tapi belum lagi nak memperkenalkan diri,
cume sekarang tgh pening kepala utk memilih MPV.. banyak betul saya dengar hal2 CE..
maaf yer,walaupun ade yg saya baca cukup info,but still hati rase tak puas..huhuhuu..
Ok, i'm just visited one of showroom 'dealer' at Sentul.. Salesman jual full spec dlm 83k.. good price for nice car..
but one of my friend (mechanic) told me,he just settle one of his customer with alternator problem and cost of 6k! sbb alternator tu crack..spare part CE ni mahal ker? actually my working area dekat dgn SC-PJ.. tapi segan plak nak tanyer SE dorg..hehehehe..tanyer salesman mmg la dorg kater cheaper than other mpv..soo i kena la tanyer OTAI2 CE ni.. tapi i mmg la minat sgt ngan CE..tapi cakap2 org buat i takut plak..takut not worth it to buy jer..yer la bukan senang nak melayang duit 83k..lagi plak if i buy this car..this is my first mpv car..soo...anyone can help me on this?

simple je bro, kete ni made in china, sememengnya made in china org kata low kualiti, tapi siapa yg dah pakai kete ni mesti tau sama ada low kualiti atau pun tak.

Sory to say, kalau bro boleh terima kete ini seadanya, bro boleh beli kete ni, tapi kalau memilih orgnya lebih baik beli kete japanis atau branded car Very Happy Very Happy

Betul tue.... saya pun dh beli motor buatan china..NIMOTA....ok jer..... Yang penting mcm Bro reza bg tau...kita terima keta nie seadanya...maka kita akan berpuas hati dengan perkhidmatan yang diberikan.... kalu nak keta yang kuat...kita guna keta kebal....hehheh..jgn mare.. gurau jer Bro

RIE

Posts : 2124
Points : 2155
Join date : 19/08/2010
Age : 44
Location : CEC 094 ~ Kuantan Pahang

Back to top Go down

Re: Salam to all CEian...

Post by roull on Wed Nov 30, 2011 4:38 pm

hehehehe..tak marah...just nak sikit info from CE owner jer.. wife dah kater ok..but biase la mulut2 org..mcm2.. just nak puaskan hati jer,itu yg nak bertanyer gak kat forum ni.. bak kater org "kalo ikut hati..takut badan binasa" Laughing sooo..conclusion nyer.. tgk jer la..insyaallah...

roull

Posts : 4
Points : 6
Join date : 29/11/2011

Back to top Go down

Re: Salam to all CEian...

Post by RIE on Wed Nov 30, 2011 4:46 pm

roull wrote:hehehehe..tak marah...just nak sikit info from CE owner jer.. wife dah kater ok..but biase la mulut2 org..mcm2.. just nak puaskan hati jer,itu yg nak bertanyer gak kat forum ni.. bak kater org "kalo ikut hati..takut badan binasa" Laughing sooo..conclusion nyer.. tgk jer la..insyaallah...

Apa pun..kalu Bro Roull jadi 'angkat' CE...jangan lupa join CEC. Jadilah family kami. Jadi CEO. Join aktiviti kelab. Tiada kepentingan peribadi tapi untuk mengakrabkan hubungan sesama CEO....

RIE

Posts : 2124
Points : 2155
Join date : 19/08/2010
Age : 44
Location : CEC 094 ~ Kuantan Pahang

Back to top Go down

Re: Salam to all CEian...

Post by roull on Wed Nov 30, 2011 5:07 pm

insyaallah..terima kasih.

roull

Posts : 4
Points : 6
Join date : 29/11/2011

Back to top Go down

Re: Salam to all CEian...

Post by RIE on Wed Nov 30, 2011 5:14 pm

roull wrote:insyaallah..terima kasih.

lol! lol! lol! lol!

RIE

Posts : 2124
Points : 2155
Join date : 19/08/2010
Age : 44
Location : CEC 094 ~ Kuantan Pahang

Back to top Go down

Re: Salam to all CEian...

Post by azmansor on Wed Nov 30, 2011 6:52 pm

welkam welkam bro roull...

Apa2 pun bincang elok2 ngan wife....insyaAllah akan termakbullah impian untuk memiliki MPV....bak kata orang, tepuk dada tanya selera!!!kan kan kannn.... cheers Cool

azmansor

Posts : 260
Points : 262
Join date : 04/07/2011
Location : CEC201 Bertam, Pulau Pinang

Back to top Go down

Re: Salam to all CEian...

Post by mizan on Fri Dec 02, 2011 12:05 pm

reza wrote:
roull wrote:Salam,
Maaf saya baru mendaftar..tapi belum lagi nak memperkenalkan diri,
cume sekarang tgh pening kepala utk memilih MPV.. banyak betul saya dengar hal2 CE..
maaf yer,walaupun ade yg saya baca cukup info,but still hati rase tak puas..huhuhuu..
Ok, i'm just visited one of showroom 'dealer' at Sentul.. Salesman jual full spec dlm 83k.. good price for nice car..
but one of my friend (mechanic) told me,he just settle one of his customer with alternator problem and cost of 6k! sbb alternator tu crack..spare part CE ni mahal ker? actually my working area dekat dgn SC-PJ.. tapi segan plak nak tanyer SE dorg..hehehehe..tanyer salesman mmg la dorg kater cheaper than other mpv..soo i kena la tanyer OTAI2 CE ni.. tapi i mmg la minat sgt ngan CE..tapi cakap2 org buat i takut plak..takut not worth it to buy jer..yer la bukan senang nak melayang duit 83k..lagi plak if i buy this car..this is my first mpv car..soo...anyone can help me on this?

simple je bro, kete ni made in china, sememengnya made in china org kata low kualiti, tapi siapa yg dah pakai kete ni mesti tau sama ada low kualiti atau pun tak.

Sory to say, kalau bro boleh terima kete ini seadanya, bro boleh beli kete ni, tapi kalau memilih orgnya lebih baik beli kete japanis atau branded car Very Happy Very Happy

salam... senang citer... masalah mmg ada pad smue kete... wlaupun kwn bru guna tak sampai 2 bln, alhamduli;;ah so far, so good... jgn kata smue kete jepun good quality... sometimes ada juga problem,,, sblm ni kwn guna toyota wish, mmcam-macam masalah kwn dah lalui... jd sambar je...

mizan

Posts : 657
Points : 686
Join date : 03/10/2011
Location : CEC300 kemaman-pontian

http://cgumizan.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Salam to all CEian...

Post by syedchery2lady on Fri Dec 02, 2011 1:27 pm

Jangan samakan kualiti CE tu spt barang Made In China yang harga 10 hinggit tuu.. CE TERBAEEEKKKKK....!!! CHINA PUN NAK JUGA JAGA NAMA BAIK NEGARA DIA ORANG.. TRAIN/LRT KAT MEKAH PUN MADE IN CHINA.. tEPUK DADA TANYA SELERA ROULL...Saya dlu pun mula2 takut jgak nak beli CE...bila saya asyik masuk dalam forum risik2 dan tengok macam2 perkara berkaitan CE hati pun dah mula jatuh "CINTA" dengan CE.. Ramai kawan2 dalam memberi pelbagai info mengenai CE.. Wink

syedchery2lady

Posts : 37
Points : 39
Join date : 06/09/2011
Age : 38
Location : CEC314-KANGAQ PERLIS - KOTA DAMANSARA SELANGOQ

Back to top Go down

Re: Salam to all CEian...

Post by aha on Fri Dec 02, 2011 3:26 pm

salam bro..
nak gak mencelah jumaat2 ni...
saya dah pakai CE 2.4..dah nak 2 tawun dah...
alhamdulillah....janji jaga servis dia...tiap 5000km servis..(x la mahal sangat..)
janji...presentation dia cun...CC dia beso...harga bawah RM100k...
kalau ada MPV yg ada 3 ciri diatas...boleh la lupakn Chery....he..hee
apapun...duit kita tanggunggjawab kita....
welkam to CEC.....

aha
Perak Leader 1
Perak Leader 1

Posts : 511
Points : 519
Join date : 23/06/2010
Location : cec171 ipoh to ipoh

Back to top Go down

Re: Salam to all CEian...

Post by champ1979 on Fri Dec 02, 2011 5:31 pm

chek sokong.... cheers cheers cheers
chek dh 12 bln guna CE....alhamdulillah...
servis ikut schedule....insyaAllah...
la nie mileage dh msk 25000km...
esok nk p servis 4 preparation MYBOR...
Cool Cool Cool

champ1979

Posts : 505
Points : 524
Join date : 02/11/2011
Age : 37
Location : CEC325 penang-sg petani-kota bharu

Back to top Go down

Re: Salam to all CEian...

Post by ROSLY ABDUL RAHIM on Fri Dec 02, 2011 5:42 pm

syedchery2lady wrote:Jangan samakan kualiti CE tu spt barang Made In China yang harga 10 hinggit tuu.. CE TERBAEEEKKKKK....!!! CHINA PUN NAK JUGA JAGA NAMA BAIK NEGARA DIA ORANG.. TRAIN/LRT KAT MEKAH PUN MADE IN CHINA.. tEPUK DADA TANYA SELERA ROULL...Saya dlu pun mula2 takut jgak nak beli CE...bila saya asyik masuk dalam forum risik2 dan tengok macam2 perkara berkaitan CE hati Very Happy pun dah mula jatuh "CINTA" dengan CE.. Ramai kawan2 dalam memberi pelbagai info mengenai CE.. Wink
btl 2 bro syed...saya kunci ayat di atas

ROSLY ABDUL RAHIM

Posts : 69
Points : 69
Join date : 20/11/2010
Age : 40
Location : CEC 141, SUNGAI BULOH

Back to top Go down

Re: Salam to all CEian...

Post by bro_jiwa on Fri Dec 02, 2011 6:03 pm

kwe seangkatan pemilik CE 2.4 yg terawal tahun 2008...so far, so good alhamdllah stkt ni...xde problem major yg dihadapi stkt....puas hati...apepun BRo Roull...pilihan di tgn bro, tepuk dada tya selera........... albino

bro_jiwa

Posts : 1079
Points : 1090
Join date : 08/02/2011
Location : CEC 075 Kuantan 013-9885676/9985676

Back to top Go down

Re: Salam to all CEian...

Post by SkrollX on Fri Dec 02, 2011 7:27 pm

satu lagi, harga alternator 6k? mmg pomen tu cekik darah.. local n berkualiti dlm rm800..ce punya alternator dlm rm1000..dlm 3 tahun akan datang setelah warranty abih, sure sparepart berlambak2 dah kat kedai

SkrollX

Posts : 466
Points : 466
Join date : 11/10/2010
Age : 38
Location : Bukit Jambul,Penang-Hutan kampung,Kedah

Back to top Go down

Re: Salam to all CEian...

Post by aha on Fri Dec 02, 2011 8:12 pm

bro_jiwa wrote:kwe seangkatan pemilik CE 2.4 yg terawal tahun 2008...so far, so good alhamdllah stkt ni...xde problem major yg dihadapi stkt....puas hati...apepun BRo Roull...pilihan di tgn bro, tepuk dada tya selera........... albino
sejutuuuu....
jgn tepok kuat sangat dada tu..nnt terkurang RM2000 untuk buat donpayment lak...haa..haa

aha
Perak Leader 1
Perak Leader 1

Posts : 511
Points : 519
Join date : 23/06/2010
Location : cec171 ipoh to ipoh

Back to top Go down

Re: Salam to all CEian...

Post by aha on Fri Dec 02, 2011 8:13 pm

SkrollX wrote:satu lagi, harga alternator 6k? mmg pomen tu cekik darah.. local n berkualiti dlm rm800..ce punya alternator dlm rm1000..dlm 3 tahun akan datang setelah warranty abih, sure sparepart berlambak2 dah kat kedai
pomen tu pkai EXORA tp makan gaji ngan SC Chery...he..heee

aha
Perak Leader 1
Perak Leader 1

Posts : 511
Points : 519
Join date : 23/06/2010
Location : cec171 ipoh to ipoh

Back to top Go down

Re: Salam to all CEian...

Post by roull on Mon Dec 05, 2011 6:16 pm

wahh...mendapat sambutan gak pertanyaan ni..ape pun thanks for all reply..really2 appreciate...ermm..insyaallah..kalo ader rezeki keme..dapat la jadi warga CE ni..insyaallah... Smile albino

roull

Posts : 4
Points : 6
Join date : 29/11/2011

Back to top Go down

Re: Salam to all CEian...

Post by Radenumar on Tue Dec 13, 2011 4:48 pm

Selamat datang ke CEC...semuga kehadiran bro dapat memeriahkan lagi
forum ini...jangan lupa dapatkan no ahli CEC (RM15), Sticker Cermin CEC
(RM10) dan sticker banner CEC (lupa la pulok harga)...huhuhu...boleh
tengok dalam topik merchandise cec..

Radenumar

Posts : 9966
Points : 10597
Join date : 30/07/2009
Age : 38
Location : Taman Puncak Jalil

Back to top Go down

Re: Salam to all CEian...

Post by Sponsored content Today at 1:55 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum