INFORMASI

NO AKAUN CEC
CEC SERVICES

MAYBANK : 562740132182

JAWATANKUASA CEC"KLIK"


CEC HELPLINE
"click"

MOH DOREH WARIGH
PENGUMUMAN"KLIK"

PENDAFTARAN AHLI BARU"KLIK"

SALAM PERKENALAN AHLI BARU"KLIK"

***UTK PERHATIAN CEC TELAH MENGASINGKAN AHLI & BUKAN AHLI DLM FORUM INI.***



CEC HELPLINE
"click"

MOH DOREH WARIGH
CEC Merchandise
CEC EVENT FOR 2013

DECEMBER
12 - 14 DEC 14 => CEOAG14 KELANA RESORT, SEREMBAN

**DETAIL BAGI PENGARAH PROJEK SETIAP AKTIVITI**."KLIK"

Latest topics
» chery easter club BORNEO
Fri Sep 25, 2015 7:55 am by hiysam

» 2,4 chery
Thu May 21, 2015 7:43 am by n@faiz

» Lokasi Kedai Accessories Kereta Yang OK Area Utara
Sun Mar 29, 2015 8:55 pm by mhdhafiz_aljarumi

» masalah2 minor n major CE
Tue Feb 24, 2015 10:51 pm by zolishak

» salam dari saya
Tue Feb 24, 2015 8:30 am by syamfazli

» Power Window problem...
Mon Feb 16, 2015 4:06 pm by mat2

» Salam Kepada Bakal Pelayar Forum CEC & Bakal Ahli Ahli Baru CEC
Mon Feb 16, 2015 8:08 am by syamfazli

» Salam CEC Pantai Timur
Mon Jan 05, 2015 11:52 am by mizan

» SALAM PERKENALAN DARI NILAI
Thu Dec 04, 2014 1:57 am by zam cecnilai

SOROTAN 2012

CEOAG 2012

MAJLIS2 JEMPUTAN CEO
Who is online?
In total there is 0 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 70 on Tue Oct 05, 2010 3:47 am
Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

CEAOG 2014

12 - 14 DIS 2014 KLANA RESORT, SEREMBAN, N9

Sponsorship :




Dengan Kerjasama :





December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Calendar Calendar


DIBUKUKAN CHERY MALAYSIA BOOK OF RECORD

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: DIBUKUKAN CHERY MALAYSIA BOOK OF RECORD

Post by Rozdiman on Fri Dec 23, 2011 12:25 am

Saya tak seorang diri kita CEC UTARA mesti menyahut cabaran ini,kita cuba berTT untuk menyiapkannya Target sebelum ke Terangganu,kasi jatuh CEC UTARA punya kepala,kepakaran AJK pusat juga tidak terlepas.

Rozdiman

Posts : 668
Points : 687
Join date : 24/12/2010
Age : 51
Location : CEC 127 sungai petani

http://rozdimanblog.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: DIBUKUKAN CHERY MALAYSIA BOOK OF RECORD

Post by Mr Mama on Fri Dec 23, 2011 12:31 am

Rozdiman wrote:Saya tak seorang diri kita CEC UTARA mesti menyahut cabaran ini,kita cuba berTT untuk menyiapkannya Target sebelum ke Terangganu,kasi jatuh CEC UTARA punya kepala,kepakaran AJK pusat juga tidak terlepas.


BETUL TU.... SO KAMI NAK BRO ROZIMZN MENJADI PENGARAH PROJEK NYE... KERAN RASE NYE BRO MEMPUNYI BANYAK ILHAM BAGAIMANA UTK MELAKSANAKAN NYE.... CAYO LAH BRO....SO KITA BERPADU TENAGA MEMBANTU UTK MELAKSANAKAN NYE........

Mr Mama
President
President

Posts : 17743
Points : 18401
Join date : 30/07/2009
Age : 55
Location : CEC 001 StoneCold Hill - 0192625856

Back to top Go down

Re: DIBUKUKAN CHERY MALAYSIA BOOK OF RECORD

Post by Kzrul on Fri Dec 23, 2011 1:23 am

Mr Mama wrote:
Rozdiman wrote:Saya tak seorang diri kita CEC UTARA mesti menyahut cabaran ini,kita cuba berTT untuk menyiapkannya Target sebelum ke Terangganu,kasi jatuh CEC UTARA punya kepala,kepakaran AJK pusat juga tidak terlepas.


BETUL TU.... SO KAMI NAK BRO ROZIMZN MENJADI PENGARAH PROJEK NYE... KERAN RASE NYE BRO MEMPUNYI BANYAK ILHAM BAGAIMANA UTK MELAKSANAKAN NYE.... CAYO LAH BRO....SO KITA BERPADU TENAGA MEMBANTU UTK MELAKSANAKAN NYE........

MR PRESIDENT........

YOUR CONSCENT....... I BELIEVED YOU HAVE MADE YOUR DESCISION AFTER A THOROUGH JUDGEMENT AND CALCULATION.........

jangan nanti org dah bersungguh awak tarik handbrake atau kelab tak bersedia...... naya jer....

cadangan mudah saya.... apa kata kalau Bro Rodziman buat rangka and cadangan pengisian serta calculation untuk sesama contribute pendapat.......

Thanks and Salam....

Kzrul
Vice President 2
Vice President 2

Posts : 443
Points : 459
Join date : 31/08/2009
Age : 39
Location : Taman Puncak Jalil

Back to top Go down

Re: DIBUKUKAN CHERY MALAYSIA BOOK OF RECORD

Post by Rozdiman on Fri Dec 23, 2011 7:24 am

pendapat yang bagus mestilah dikongsi bersama barulah hasilnya dirasai bersama

Rozdiman

Posts : 668
Points : 687
Join date : 24/12/2010
Age : 51
Location : CEC 127 sungai petani

http://rozdimanblog.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: DIBUKUKAN CHERY MALAYSIA BOOK OF RECORD

Post by Rozdiman on Fri Dec 23, 2011 7:56 am

Bro_Sue wrote:Isu ini telah disuarakan oleh naib presiden 2 bro kzrul selepas kita menamatkan misi mybor.... Rujuk dlm topik forum mybor. Saya dah pun menyatakan persetujuan OK. Saya rasa menyiapkan buku mungkin memakan masa dan memerlukan pemahaman yg terperinci Contohnya 1 - dari mana idea utk adakan mybor 2 - apakah rintangan dan halangan 3 - apakah perancangan sebelum, hari kejadian dan tamat 4 - wawancara dengan presiden, pengarah projek mengenai mybor 5 - pandangan kolektif peserta dan ahli keluarga 6 - perbelanjaan keseluruhan mybor 7 - agensi sokongan 8 - pandangan kolektif penaja Byk lagi.... Renungkan lah Berapa byk masa diperlukan dan berapa byk pengetahuan yg penulis ada... Paling mudah saya sarankan buat pictorial magazine with short note kerana melihat gambar2 lebih menarik drpd membaca tulisan karangan. Malahan gambar mampu menceritakan 1001 gambaran sebenarnya Cheers
Saya bukan nak buat cerpin ,cerita jauh sekali novel tapi sama macammana tuan penasihat katakan 'buat pictorial magazine with short note kerana melihat gambar2 lebih menarik drpd membaca tulisan karangan itulah maksud saya sebenar,terima kasih Tuan Penasihat

Rozdiman

Posts : 668
Points : 687
Join date : 24/12/2010
Age : 51
Location : CEC 127 sungai petani

http://rozdimanblog.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: DIBUKUKAN CHERY MALAYSIA BOOK OF RECORD

Post by Bro_Sue on Fri Dec 23, 2011 8:29 am

ok la kalau mcm tu.......
tapi mesti siapkan sebelum rasa keseronokan masing2 pudar
kalau siap selepas keseronaokan pudar nanti buku tak dpt jual........

ambil iktibar CD CEOAG10........ bulan 7 baru siap
nak jual semua rasa feel CEOAG10 dah tak feel lagi
kita belajar dari pengalaman

Bro_Sue
Advisor
Advisor

Posts : 3749
Points : 3893
Join date : 23/03/2010
Location : CEC 015 : Selangor

http://tengai5001.blogspot.com/2009/12/chery-easter-jelajah-patt

Back to top Go down

Re: DIBUKUKAN CHERY MALAYSIA BOOK OF RECORD

Post by unixcentury on Fri Dec 23, 2011 11:28 am

Rozdiman wrote:Saya tak seorang diri kita CEC UTARA mesti menyahut cabaran ini,kita cuba berTT untuk menyiapkannya Target sebelum ke Terangganu,kasi jatuh CEC UTARA punya kepala,kepakaran AJK pusat juga tidak terlepas.

saya dengan ini menawarkan diri untuk membantu bro rozdiman dalam menyiapkannya...bukanlah pakar...tapi business saya buat pencetakan. kalau untuk mencetak tu tak dak hal lah...insyaallah kalau khidmat saya diperlukan...

unixcentury

Posts : 135
Points : 144
Join date : 20/09/2011
Age : 48
Location : CEC 271 Bukit Mertajam

Back to top Go down

Re: DIBUKUKAN CHERY MALAYSIA BOOK OF RECORD

Post by reza on Fri Dec 23, 2011 1:06 pm

Tq yang sudi membantu menyiapkan buku ini, kalau siap dlm tempoh 1-2 bulan lagi bagus Smile

kehangatan mybor masih ada

reza
Vice President 2
Vice President 2

Posts : 3446
Points : 3527
Join date : 02/08/2009
Location : cec009

Back to top Go down

Re: DIBUKUKAN CHERY MALAYSIA BOOK OF RECORD

Post by unixcentury on Fri Dec 23, 2011 1:27 pm

reza wrote:Tq yang sudi membantu menyiapkan buku ini, kalau siap dlm tempoh 1-2 bulan lagi bagus Smile

kehangatan mybor masih ada

saya hanya perlu 2 minggu utk pencetakan...selepas semua kerja2 penyuntingan siap !

unixcentury

Posts : 135
Points : 144
Join date : 20/09/2011
Age : 48
Location : CEC 271 Bukit Mertajam

Back to top Go down

Re: DIBUKUKAN CHERY MALAYSIA BOOK OF RECORD

Post by champ1979 on Fri Dec 23, 2011 1:57 pm

bro...agak2 brp hrga buku tue nnt.... Question Question

champ1979

Posts : 505
Points : 524
Join date : 02/11/2011
Age : 37
Location : CEC325 penang-sg petani-kota bharu

Back to top Go down

Re: DIBUKUKAN CHERY MALAYSIA BOOK OF RECORD

Post by unixcentury on Fri Dec 23, 2011 2:02 pm

champ1979 wrote:bro...agak2 brp hrga buku tue nnt.... Question Question

banyak info perlu diperolehi sebelum harga ditetap...berapa page.? type of paper!..size ! dan hard cover or soft cover..uv or normal..
sya rasa price kita bincang kemudian selepas ditetapkan oleh ajk & MT...

unixcentury

Posts : 135
Points : 144
Join date : 20/09/2011
Age : 48
Location : CEC 271 Bukit Mertajam

Back to top Go down

Re: DIBUKUKAN CHERY MALAYSIA BOOK OF RECORD

Post by joekudin on Fri Dec 23, 2011 3:49 pm

Mr Mama wrote:BOLE. MAKA DENGAN ITU SETIAP AHLI MENYUMBANGKAN CERITA N PENGALAMAN NYE LE ....
Pengalaman MYBOR yg tak boleh sy luper....tak gitu BOssssssssss Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

joekudin

Posts : 435
Points : 457
Join date : 16/06/2011
Age : 41
Location : CEC 221 Kota Damansara, SELANGOR Darul Ehsan

Back to top Go down

Re: DIBUKUKAN CHERY MALAYSIA BOOK OF RECORD

Post by Kzrul on Fri Dec 23, 2011 5:23 pm

Alhamdulillah......... semakin matang. ?.....sejajar dng pertambahan ahli CEC........ yg pasti...... tidak mudah melatah......... Tahniah kengkawan......

point UNIXCENTURY amat betul sekali...... sy sendiri yg pernah dok kat perolehan amat lah faham maksudnya....... RODZIMAN.... cabaran yg amat sihat......so?

Mr Pres and Advisor juga betul........ so just look and see.....

Salam......

Kzrul
Vice President 2
Vice President 2

Posts : 443
Points : 459
Join date : 31/08/2009
Age : 39
Location : Taman Puncak Jalil

Back to top Go down

Re: DIBUKUKAN CHERY MALAYSIA BOOK OF RECORD

Post by Radenumar on Fri Dec 23, 2011 6:43 pm

Teruskan niat murni mu itu...

Radenumar

Posts : 9966
Points : 10597
Join date : 30/07/2009
Age : 38
Location : Taman Puncak Jalil

Back to top Go down

Re: DIBUKUKAN CHERY MALAYSIA BOOK OF RECORD

Post by Rozdiman on Sat Dec 24, 2011 1:33 am

Radenumar wrote:Teruskan niat murni mu itu...
maaf dah mulabuat kerja dahni.1)minta kerjasama jasabaik intan payungemas berlian permata attachkan nama peserta Mybor beserta no.nya sekali sebabnya banyak gambar muka ada tapi nama tak tahu tolonglah.cec bila ditubuhkan,cukup sehari 2 soalan saja hari ni.jawab jangan tak jawab

Rozdiman

Posts : 668
Points : 687
Join date : 24/12/2010
Age : 51
Location : CEC 127 sungai petani

http://rozdimanblog.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: DIBUKUKAN CHERY MALAYSIA BOOK OF RECORD

Post by SAIFUL BAHARI BIN MOHAMAD on Sat Dec 24, 2011 3:21 am

semoga niat murni ini mendapat kerjasama dr semua pihak yg terlibat
dalam acara bersejarah mybor ini .syabas bro...atas daya usaha ni
tu bro unixcentery dah hulurkan pertolonggan tu ..ni yg kita mau
apa yg penting kerjasama....

SAIFUL BAHARI BIN MOHAMAD

Posts : 1109
Points : 1150
Join date : 28/12/2010
Age : 48
Location : SUNGAI PETANI,KEDAH {CEC 128 }

Back to top Go down

Re: DIBUKUKAN CHERY MALAYSIA BOOK OF RECORD

Post by Azhar on Sat Dec 24, 2011 8:20 am

Sekiranya perlukan bantuan sila beritahu. Dulu ada sedikit pengalaman dlm komunikasi d syarikat (newsletter, ucapan, surat rasmi, memo utk pekerja dll.)

Azhar

Posts : 496
Points : 538
Join date : 27/05/2011
Age : 50
Location : PERMATANG PAUH CEC 202

Back to top Go down

Re: DIBUKUKAN CHERY MALAYSIA BOOK OF RECORD

Post by unixcentury on Sat Dec 24, 2011 3:50 pm

untuk cover page design.. graphic designer saya boleh buatkan...
yang lain meh ceo2 utara kita curahkan sikit pengalaman bagi membantu bro rodziman kita....

unixcentury

Posts : 135
Points : 144
Join date : 20/09/2011
Age : 48
Location : CEC 271 Bukit Mertajam

Back to top Go down

Re: DIBUKUKAN CHERY MALAYSIA BOOK OF RECORD

Post by Rozdiman on Sat Dec 24, 2011 4:08 pm

alhamdulillah kita pakat buat terbaikkkkkkkk nampaknya banyak bro bro yang berbakat dalam macam macam bidang tampil bagus terasalah saya yang sekolah pondokni nak buat janji kerjasama seperti kata bro saiful

Rozdiman

Posts : 668
Points : 687
Join date : 24/12/2010
Age : 51
Location : CEC 127 sungai petani

http://rozdimanblog.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: DIBUKUKAN CHERY MALAYSIA BOOK OF RECORD

Post by unixcentury on Sat Dec 24, 2011 4:38 pm

Rozdiman wrote:alhamdulillah kita pakat buat terbaikkkkkkkk nampaknya banyak bro bro yang berbakat dalam macam macam bidang tampil bagus terasalah saya yang sekolah pondokni nak buat janji kerjasama seperti kata bro saiful

salam bro Rozdiman. utk gambar2 tu biarlah dari yang ditangkap mengunakan kamera..(maksudnya ori dari kamera )kerana gambar yang diambil/dihantar melalui forum atau didownload dari internet imej resolutionnya rendah ..(gambar kamera resolutionnya tinggi )jadi bila dipindah ke printing ia akan pecah..jadi adalah lebih baik jika ianya disimpan dalam thumbdrive....for your info..

mungkin boleh dapat bantuan dari photografher2 MYBOR....

unixcentury

Posts : 135
Points : 144
Join date : 20/09/2011
Age : 48
Location : CEC 271 Bukit Mertajam

Back to top Go down

Re: DIBUKUKAN CHERY MALAYSIA BOOK OF RECORD

Post by Mat Fay on Sat Dec 24, 2011 9:23 pm

joekudin wrote:
Mr Mama wrote:BOLE. MAKA DENGAN ITU SETIAP AHLI MENYUMBANGKAN CERITA N PENGALAMAN NYE LE ....
Pengalaman MYBOR yg tak boleh sy luper....tak gitu BOssssssssss Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

saya tahu bro joe...hihihiihii....rahsia tu...tak leh bongkar...hahahaaaa..




Mat Fay

Posts : 764
Points : 783
Join date : 23/09/2011
Age : 40
Location : Pdg Temusu SP,Kangar,Jitra(CEC274)

Back to top Go down

Re: DIBUKUKAN CHERY MALAYSIA BOOK OF RECORD

Post by bro_jiwa on Sat Dec 24, 2011 9:34 pm

cayalah bro semua....mantooppp...kte tggu kemunculan nuku tersebut

bro_jiwa

Posts : 1079
Points : 1090
Join date : 08/02/2011
Location : CEC 075 Kuantan 013-9885676/9985676

Back to top Go down

Re: DIBUKUKAN CHERY MALAYSIA BOOK OF RECORD

Post by champ1979 on Sun Dec 25, 2011 1:43 am

salah tembak huruf tue bro jiwa....buku not nuku...
yg saya tau nuku tue...coach biggest loser asia....DAVE NUKU kalu x silap ler....sori bro jgn mare yek....

champ1979

Posts : 505
Points : 524
Join date : 02/11/2011
Age : 37
Location : CEC325 penang-sg petani-kota bharu

Back to top Go down

Re: DIBUKUKAN CHERY MALAYSIA BOOK OF RECORD

Post by Bro_Sue on Sun Dec 25, 2011 8:12 am

saya nampak perlu ada satu sekretariat/team untuk membuat buku ini
bukannya kerja seorang
since Mr P dah lantik PP dari utara, sekretariat biarlah ditubuhkan di utara
beberapa perbincangan perlu diadakan untuk merancang supaya menuju kesatu arah dan matlamat yg telah dipersetujui oleh semua ahli dlm sekretariat.........

rancang framework buku
siapa antara penyumbang2 untuk bahan
siapa nak kumpulkan bahan/gambar
siapa nk dptkan maklumat
design setiap mukasurat
kreativiti
sehingga lah
mencetak
mengedar
menjual.........

Bro_Sue
Advisor
Advisor

Posts : 3749
Points : 3893
Join date : 23/03/2010
Location : CEC 015 : Selangor

http://tengai5001.blogspot.com/2009/12/chery-easter-jelajah-patt

Back to top Go down

Re: DIBUKUKAN CHERY MALAYSIA BOOK OF RECORD

Post by SAIFUL BAHARI BIN MOHAMAD on Sun Dec 25, 2011 8:53 pm

baik bos,kami ceo zon utara akan uasahakan sebaik yg mungkin
agar semua warga CEC akan mendapat buku ni seawal yg boleh..

SAIFUL BAHARI BIN MOHAMAD

Posts : 1109
Points : 1150
Join date : 28/12/2010
Age : 48
Location : SUNGAI PETANI,KEDAH {CEC 128 }

Back to top Go down

Re: DIBUKUKAN CHERY MALAYSIA BOOK OF RECORD

Post by Sponsored content Today at 5:46 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum