INFORMASI

NO AKAUN CEC
CEC SERVICES

MAYBANK : 562740132182

JAWATANKUASA CEC"KLIK"


CEC HELPLINE
"click"

MOH DOREH WARIGH
PENGUMUMAN"KLIK"

PENDAFTARAN AHLI BARU"KLIK"

SALAM PERKENALAN AHLI BARU"KLIK"

***UTK PERHATIAN CEC TELAH MENGASINGKAN AHLI & BUKAN AHLI DLM FORUM INI.***



CEC HELPLINE
"click"

MOH DOREH WARIGH
CEC Merchandise
CEC EVENT FOR 2013

DECEMBER
12 - 14 DEC 14 => CEOAG14 KELANA RESORT, SEREMBAN

**DETAIL BAGI PENGARAH PROJEK SETIAP AKTIVITI**."KLIK"

Latest topics
» chery easter club BORNEO
Fri Sep 25, 2015 7:55 am by hiysam

» 2,4 chery
Thu May 21, 2015 7:43 am by n@faiz

» Lokasi Kedai Accessories Kereta Yang OK Area Utara
Sun Mar 29, 2015 8:55 pm by mhdhafiz_aljarumi

» masalah2 minor n major CE
Tue Feb 24, 2015 10:51 pm by zolishak

» salam dari saya
Tue Feb 24, 2015 8:30 am by syamfazli

» Power Window problem...
Mon Feb 16, 2015 4:06 pm by mat2

» Salam Kepada Bakal Pelayar Forum CEC & Bakal Ahli Ahli Baru CEC
Mon Feb 16, 2015 8:08 am by syamfazli

» Salam CEC Pantai Timur
Mon Jan 05, 2015 11:52 am by mizan

» SALAM PERKENALAN DARI NILAI
Thu Dec 04, 2014 1:57 am by zam cecnilai

SOROTAN 2012

CEOAG 2012

MAJLIS2 JEMPUTAN CEO
Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

Most users ever online was 70 on Tue Oct 05, 2010 3:47 am
Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

CEAOG 2014

12 - 14 DIS 2014 KLANA RESORT, SEREMBAN, N9

Sponsorship :




Dengan Kerjasama :





March 2017
MonTueWedThuFriSatSun
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Calendar Calendar


DIBUKUKAN CHERY MALAYSIA BOOK OF RECORD

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

View previous topic View next topic Go down

Re: DIBUKUKAN CHERY MALAYSIA BOOK OF RECORD

Post by ayah ude on Tue Dec 27, 2011 12:06 am

pictorial pun best , buku pun best .. tapi pictorial lebih mudah urusan nye.. sebab gambo kan dah ada? cume kene ulasan sedikit sahaja bagi setiap keping, macam majalah kereta.. kalau kedua dua idea ni menjadi kenyataan.. tak mustahil kita akan belek pictorial dulu dan lepas beberapa bulan, akan belek buku plak.. ( dan lepas 3 tahun di angkat ke filem plak.. )
avatar
ayah ude

Posts : 44
Points : 46
Join date : 18/04/2011
Age : 35
Location : kg. sg. ramal dalam, kajang

Back to top Go down

Re: DIBUKUKAN CHERY MALAYSIA BOOK OF RECORD

Post by Rozdiman on Tue Dec 27, 2011 12:50 am

Bro_Sue wrote:saya nampak perlu ada satu sekretariat/team untuk membuat buku ini
bukannya kerja seorang
since Mr P dah lantik PP dari utara, sekretariat biarlah ditubuhkan di utara
beberapa perbincangan perlu diadakan untuk merancang supaya menuju kesatu arah dan matlamat yg telah dipersetujui oleh semua ahli dlm sekretariat.........

rancang framework buku
siapa antara penyumbang2 untuk bahan
siapa nak kumpulkan bahan/gambar
siapa nk dptkan maklumat
design setiap mukasurat
kreativiti
sehingga lah
mencetak
mengedar
menjual.........
terimakasih atas pandangan penasihat ,itulah tugasan penasihat yang peka dalam sesuatu project,insyaallah pandanganmu tetap kami turuti
avatar
Rozdiman

Posts : 668
Points : 687
Join date : 24/12/2010
Age : 51
Location : CEC 127 sungai petani

http://rozdimanblog.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: DIBUKUKAN CHERY MALAYSIA BOOK OF RECORD

Post by Rozdiman on Tue Dec 27, 2011 8:02 am

[url=]]
MINTA TOLONG SAPA SAPA BAGITAU nama VIP kita dalam gambar ni dan dari mana ,tq[url=]MINTA TOLONG SAPA SAPA BAGITAU nama Dato' polis kita dalam gambar ni dan dari mana ,tq
avatar
Rozdiman

Posts : 668
Points : 687
Join date : 24/12/2010
Age : 51
Location : CEC 127 sungai petani

http://rozdimanblog.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: DIBUKUKAN CHERY MALAYSIA BOOK OF RECORD

Post by Mr Mama on Tue Dec 27, 2011 1:34 pm

Rozdiman wrote:
Bro_Sue wrote:saya nampak perlu ada satu sekretariat/team untuk membuat buku ini
bukannya kerja seorang
since Mr P dah lantik PP dari utara, sekretariat biarlah ditubuhkan di utara
beberapa perbincangan perlu diadakan untuk merancang supaya menuju kesatu arah dan matlamat yg telah dipersetujui oleh semua ahli dlm sekretariat.........

rancang framework buku
siapa antara penyumbang2 untuk bahan
siapa nak kumpulkan bahan/gambar
siapa nk dptkan maklumat
design setiap mukasurat
kreativiti
sehingga lah
mencetak
mengedar
menjual.........
terimakasih atas pandangan penasihat ,itulah tugasan penasihat yang peka dalam sesuatu project,insyaallah pandanganmu tetap kami turuti



DAPAT KIRA PIHAT YG PERTANGGUNG JAWAB MENYENARAIKAN SEKRETARIST/TEAM AGAR SENANG UTK DI HUBUNGI OLIH RAKAN RAKAN UTK MEMBERIKAN PENGISIAN NYE.......
avatar
Mr Mama
President
President

Posts : 17743
Points : 18401
Join date : 30/07/2009
Age : 55
Location : CEC 001 StoneCold Hill - 0192625856

Back to top Go down

Re: DIBUKUKAN CHERY MALAYSIA BOOK OF RECORD

Post by Rozdiman on Sun Jan 15, 2012 11:10 pm

Assalamualaikum kepada semua warga CEC
Setelah mendapat maklumbalas dan perkenan Tok Batin Utara 1 & Tok Batin Utara 2, saya selaku pencetus cadangan Membukukan Kenangan MYBOR, ingin memohon & menawarkan pihak CEC Pusat untuk mengambil alih projek ini diatas sebab sebab yang dinyatakan dibawah ;-
1. Pihak CEC Utara tidak mempunyai cukup pengalaman & kepakaran untuk merialisasikan idea ini.
2. Keterbatasan komitmen yang mampu diberikan oleh CEC utara untuk mengumpul segala informasi & gambar serta menyiapkan buku ini.
3. Kebanyakan Maklumat , Video & Gambar tentang MYBOR adalah berada di kawasan jajahan CEC Pusat (memudahkan pengumpulan data). Bagaimanapun, pihak CEC Utara tidak berkeberatan untuk menyerahkan sebarang maklumat, video & gambar yang berada didalam simpanan kami jika diminta.
4.Perkara ini telahpun dibincangkan semasa TT kat sg.batu penang haritu dimana saya meminta kepada Tuan Penasihat agar pusat mengambil alih perkara ini dan Tuan penasihat bersetuju.
Sehubungan dengan perkara diatas, sekali lagi saya memohon dan menawarkan pihak pusat untuk mengambil alih sekaligus merialisasikan impian warga CEC intuk memiliki Buku Kenangan MYBOR CEC..

Sekian ,Terima kasih
Rozdiman
avatar
Rozdiman

Posts : 668
Points : 687
Join date : 24/12/2010
Age : 51
Location : CEC 127 sungai petani

http://rozdimanblog.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: DIBUKUKAN CHERY MALAYSIA BOOK OF RECORD

Post by spooket on Sun Jan 15, 2012 11:50 pm

as salam bro.... Bila siap buku nie... taksabar aku nak beli nie
avatar
spooket

Posts : 140
Points : 163
Join date : 03/09/2011
Age : 42
Location : CEC 248 Ampang

http://www.tudungfatin.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: DIBUKUKAN CHERY MALAYSIA BOOK OF RECORD

Post by Bro_Sue on Mon Jan 16, 2012 8:16 am

ok saya menunggu penyerahan rasmi nie.....
team kita dah setup
satu utk video dan 1 utk buku

dlm team skrg

1 - hawauroya - lead
2 - yahya black
3 - kay78
4 - bravotengo
5 - reza
6 - jebat
7 - syamfazli - pengumpul resources dari utara
8 - kalam - pengumpul resources dari timur

insyaallah kami akan usahakan yg terbaik........

pemantau projek
1 - Mr P
2 - Bro Sue
3 - Raden
avatar
Bro_Sue
Advisor
Advisor

Posts : 3749
Points : 3893
Join date : 23/03/2010
Location : CEC 015 : Selangor

http://tengai5001.blogspot.com/2009/12/chery-easter-jelajah-patt

Back to top Go down

Re: DIBUKUKAN CHERY MALAYSIA BOOK OF RECORD

Post by champ1979 on Mon Jan 16, 2012 9:55 am

emmmmm....menarik nie.... Cool
avatar
champ1979

Posts : 505
Points : 524
Join date : 02/11/2011
Age : 38
Location : CEC325 penang-sg petani-kota bharu

Back to top Go down

Re: DIBUKUKAN CHERY MALAYSIA BOOK OF RECORD

Post by Mr Mama on Mon Jan 16, 2012 10:31 am

BERSAMA LAH KITA MEMBERIKAN INPUT SERTA SOKONGAN BAGI MEMBANTU MEMPERCEPATKAN USAHA MENERBITKAN NYE ......
avatar
Mr Mama
President
President

Posts : 17743
Points : 18401
Join date : 30/07/2009
Age : 55
Location : CEC 001 StoneCold Hill - 0192625856

Back to top Go down

Re: DIBUKUKAN CHERY MALAYSIA BOOK OF RECORD

Post by bro_jiwa on Mon Jan 16, 2012 10:57 am

IMPIAN MENJADI KENYATAAN.............insyaAllah..........
avatar
bro_jiwa

Posts : 1079
Points : 1090
Join date : 08/02/2011
Location : CEC 075 Kuantan 013-9885676/9985676

Back to top Go down

Re: DIBUKUKAN CHERY MALAYSIA BOOK OF RECORD

Post by kalam on Mon Jan 16, 2012 1:06 pm

Ada dateline x ni?
avatar
kalam
East Coast Leader 2
East Coast Leader 2

Posts : 1190
Points : 1201
Join date : 12/04/2011
Age : 37
Location : CEC 192 Dungun, Terengganu

Back to top Go down

Re: DIBUKUKAN CHERY MALAYSIA BOOK OF RECORD

Post by Mr Mama on Mon Jan 16, 2012 1:12 pm

BETUL JUGA........... TERLUPA TENTANG DATE LINE NI... HAHAHA
avatar
Mr Mama
President
President

Posts : 17743
Points : 18401
Join date : 30/07/2009
Age : 55
Location : CEC 001 StoneCold Hill - 0192625856

Back to top Go down

Re: DIBUKUKAN CHERY MALAYSIA BOOK OF RECORD

Post by reza on Mon Jan 16, 2012 5:01 pm

kalam wrote:Ada dateline x ni?

ada bro, sebulan dari sekarang Very Happy insyaalah siap
avatar
reza
Vice President 2
Vice President 2

Posts : 3446
Points : 3527
Join date : 02/08/2009
Location : cec009

Back to top Go down

Re: DIBUKUKAN CHERY MALAYSIA BOOK OF RECORD

Post by mat yie red on Mon Jan 16, 2012 9:00 pm

DATE LINE MENGEJOR... TULUNNNN.. TULUNNNN..
avatar
mat yie red

Posts : 209
Points : 227
Join date : 03/09/2011
Age : 33
Location : CEC 249 - MUSANG KING - IPOH MALI - (010-7130717)

http://hairiayu.blogspot.com

Back to top Go down

Re: DIBUKUKAN CHERY MALAYSIA BOOK OF RECORD

Post by kalam on Tue Jan 17, 2012 12:42 am

Adui sebulan je.. Tulun tulun
avatar
kalam
East Coast Leader 2
East Coast Leader 2

Posts : 1190
Points : 1201
Join date : 12/04/2011
Age : 37
Location : CEC 192 Dungun, Terengganu

Back to top Go down

Re: DIBUKUKAN CHERY MALAYSIA BOOK OF RECORD

Post by salmanz on Tue Jan 17, 2012 11:42 am

Set Kita Jangan Pecoh (Raden) - Motto untuk terbitkan buku...

Apa yg penting...??? dengan itu ada kejayaan...
avatar
salmanz
Moderator 1
Moderator 1

Posts : 62
Points : 64
Join date : 07/07/2011
Age : 35
Location : Kuantan Pahang

Back to top Go down

Re: DIBUKUKAN CHERY MALAYSIA BOOK OF RECORD

Post by Radenumar on Tue Jan 17, 2012 12:32 pm

Kemah2...tu yang kita nak dengar...barisan AJK untuk buku ni pun mantap2 semua...Leh tengok Huri punye skill...huhuhu...
avatar
Radenumar

Posts : 9966
Points : 10597
Join date : 30/07/2009
Age : 39
Location : Taman Puncak Jalil

Back to top Go down

Re: DIBUKUKAN CHERY MALAYSIA BOOK OF RECORD

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum