INFORMASI

NO AKAUN CEC
CEC SERVICES

MAYBANK : 562740132182

JAWATANKUASA CEC"KLIK"


CEC HELPLINE
"click"

MOH DOREH WARIGH
PENGUMUMAN"KLIK"

PENDAFTARAN AHLI BARU"KLIK"

SALAM PERKENALAN AHLI BARU"KLIK"

***UTK PERHATIAN CEC TELAH MENGASINGKAN AHLI & BUKAN AHLI DLM FORUM INI.***



CEC HELPLINE
"click"

MOH DOREH WARIGH
CEC Merchandise
CEC EVENT FOR 2013

DECEMBER
12 - 14 DEC 14 => CEOAG14 KELANA RESORT, SEREMBAN

**DETAIL BAGI PENGARAH PROJEK SETIAP AKTIVITI**."KLIK"

Latest topics
» chery easter club BORNEO
Fri Sep 25, 2015 7:55 am by hiysam

» 2,4 chery
Thu May 21, 2015 7:43 am by n@faiz

» Lokasi Kedai Accessories Kereta Yang OK Area Utara
Sun Mar 29, 2015 8:55 pm by mhdhafiz_aljarumi

» masalah2 minor n major CE
Tue Feb 24, 2015 10:51 pm by zolishak

» salam dari saya
Tue Feb 24, 2015 8:30 am by syamfazli

» Power Window problem...
Mon Feb 16, 2015 4:06 pm by mat2

» Salam Kepada Bakal Pelayar Forum CEC & Bakal Ahli Ahli Baru CEC
Mon Feb 16, 2015 8:08 am by syamfazli

» Salam CEC Pantai Timur
Mon Jan 05, 2015 11:52 am by mizan

» SALAM PERKENALAN DARI NILAI
Thu Dec 04, 2014 1:57 am by zam cecnilai

SOROTAN 2012

CEOAG 2012

MAJLIS2 JEMPUTAN CEO
Who is online?
In total there are 3 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 3 Guests

None

Most users ever online was 70 on Tue Oct 05, 2010 3:47 am
Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

CEAOG 2014

12 - 14 DIS 2014 KLANA RESORT, SEREMBAN, N9

Sponsorship :




Dengan Kerjasama :





December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Calendar Calendar


Good day kepada semua CEC members... newbies baru book Eastar minggu lalu.

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

Good day kepada semua CEC members... newbies baru book Eastar minggu lalu.

Post by KLlee22 on Thu Jan 05, 2012 5:18 pm

Selamat sejahtera kepada semua, sudah jadi member kat forum in dah setahun lepas, akhirnya decide to memilikinya... baru book kat Chery HQ minggu lepas, sekarang tunggu dengan kesabaran. (sorry if my Malays words with mis-spell, harap yours tak mind i mix some mat sallleh words)

Nickname forum : KLlee22
Nama panggilan : Alan Lee
Umur : 34
Lokasi terkini : Pusat Bandar Putra Permai, Seri Kembangan, Selangor
Asal : Temerloh, Negeri Pahang
Pekerjaan : System Consultants
Status Perkahwinan : Berkahwin. Anak baru 1
Warna kereta : Silver
Tahun : 2012
cc : 2.0
Dari mana dapat tahu tentang Forum CEC: Google Search...
Selamat Berkenalan

Since saya book the basic 2.0 Version, walau tertarik kat Full Spec, tapi kocek tak izin : ( jadi sekarang search accessories shop untuk tinted film atau security film, DVD player + reverse camera... sekalian boleh tunjuk ajar kat puchong or seri kembangan boleh dapat harga yang cantik???

I rasa, saya seorang yang berbangsa Cina posting sini : )

KLlee22

Posts : 10
Points : 13
Join date : 16/12/2010
Age : 39
Location : Pusat Bandar Putra Permai, Seri Kembangan

Back to top Go down

Re: Good day kepada semua CEC members... newbies baru book Eastar minggu lalu.

Post by champ1979 on Thu Jan 05, 2012 5:30 pm

no hal bro....anyway WELCOME 2 DA CLUB...
dah ade no. ID CEC or not.... Question Question
u can contact bro sue or kay... Cool

champ1979

Posts : 505
Points : 524
Join date : 02/11/2011
Age : 37
Location : CEC325 penang-sg petani-kota bharu

Back to top Go down

Re: Good day kepada semua CEC members... newbies baru book Eastar minggu lalu.

Post by KLlee22 on Thu Jan 05, 2012 5:55 pm

Thanks Champ1979,
belum bro... plan dapat kereta dulu, as now got sticker lekat mana : )

lepas bayar RM15 mana dapat sticker? via pos?

KLlee22

Posts : 10
Points : 13
Join date : 16/12/2010
Age : 39
Location : Pusat Bandar Putra Permai, Seri Kembangan

Back to top Go down

Re: Good day kepada semua CEC members... newbies baru book Eastar minggu lalu.

Post by reza on Thu Jan 05, 2012 6:02 pm

KLlee22 wrote:Selamat sejahtera kepada semua, sudah jadi member kat forum in dah setahun lepas, akhirnya decide to memilikinya... baru book kat Chery HQ minggu lepas, sekarang tunggu dengan kesabaran. (sorry if my Malays words with mis-spell, harap yours tak mind i mix some mat sallleh words)

Nickname forum : KLlee22
Nama panggilan : Alan Lee
Umur : 34
Lokasi terkini : Pusat Bandar Putra Permai, Seri Kembangan, Selangor
Asal : Temerloh, Negeri Pahang
Pekerjaan : System Consultants
Status Perkahwinan : Berkahwin. Anak baru 1
Warna kereta : Silver
Tahun : 2012
cc : 2.0
Dari mana dapat tahu tentang Forum CEC: Google Search...
Selamat Berkenalan silent

Since saya book the basic 2.0 Version, walau tertarik kat Full Spec, tapi kocek tak izin : ( jadi sekarang search accessories shop untuk tinted film atau security film, DVD player + reverse camera... sekalian
boleh tunjuk ajar kat puchong or seri kembangan boleh dapat harga yang cantik???

I rasa, saya seorang yang berbangsa Cina posting sini : )


welcome to cec bro, kami berbesar hati kerana anda sudi bersama2 kami di cec, di cec utk menjadi ahli club, tidak memerlukan apa2 bayaran bulanan, tahunan atau apa2 fees, anda hanya perlu membeli stiker ahli cec dgn harga rm15 sahaja. Untuk no cec itu anda boleh call sue 5001 ditalian 0122401150 atau kay78 di talian 0162063635.

Untuk pengetahuan u, ramai ahli cec di kawasan puchong ini, kami selalu ber tt di bintang bistro restoran sri kembangan, bertentangan dengan pasar borong selangor atau giant setiap sabtu malam. Kalau nak berkongsi pengalaman, boleh la joint sekali kami disana

reza
Vice President 2
Vice President 2

Posts : 3446
Points : 3527
Join date : 02/08/2009
Location : cec009

Back to top Go down

Re: Good day kepada semua CEC members... newbies baru book Eastar minggu lalu.

Post by reza on Thu Jan 05, 2012 6:06 pm

Seperkara lagi lee, pasal acc sekarang dah tak de masalah mcm kami mula2 beli chery dulu. Dah banyak di pasaran. Kat puchong kami ada panel cec, tth acesories, dia selalu sponsor event kami termasuk ceog last year

reza
Vice President 2
Vice President 2

Posts : 3446
Points : 3527
Join date : 02/08/2009
Location : cec009

Back to top Go down

Re: Good day kepada semua CEC members... newbies baru book Eastar minggu lalu.

Post by Yahya Black on Thu Jan 05, 2012 6:24 pm

Wellcome bro Lee.... Very Happy

Yahya Black
Secretary 2
Secretary 2

Posts : 275
Points : 279
Join date : 16/12/2010

Back to top Go down

Re: Good day kepada semua CEC members... newbies baru book Eastar minggu lalu.

Post by CAPT_SYAH on Thu Jan 05, 2012 6:30 pm

Welkam brooo...member cina ada ramai laaa...yang paling famous oriongoh sama raymond ta...kalo free bleh join tt kat bintang bistro....

CAPT_SYAH

Posts : 192
Points : 196
Join date : 13/06/2011
Age : 34
Location : CEC 227 shah alam

Back to top Go down

Re: Good day kepada semua CEC members... newbies baru book Eastar minggu lalu.

Post by noratan on Thu Jan 05, 2012 8:31 pm

CAPT_SYAH wrote:Welkam brooo...member cina ada ramai laaa...yang paling famous oriongoh sama raymond ta...kalo free bleh join tt kat bintang bistro....
welcome yop...ade lg...rmai2 lg meriah

noratan

Posts : 283
Points : 282
Join date : 05/09/2011
Age : 40
Location : cec 254 Star Park

Back to top Go down

Re: Good day kepada semua CEC members... newbies baru book Eastar minggu lalu.

Post by msmr1981 on Thu Jan 05, 2012 10:17 pm

welcome to the club chery...

msmr1981

Posts : 23
Points : 25
Join date : 18/09/2011
Age : 35
Location : CEC278, PONTIAN, JOHOR

Back to top Go down

Re: Good day kepada semua CEC members... newbies baru book Eastar minggu lalu.

Post by KLlee22 on Fri Jan 06, 2012 1:29 am

Sekalian, terima kasih atas sambutan yang diberi, TT kat Bintang bistro kat sabtu satu impiana bagi saya untuk bertemu, cause setiap Sabtu balik kampung kat pahang.... princess kat sama. Sekarang tak puas puas cari kedai accesories untuk reverse camera and security film, ada recommendation ?

KLlee22

Posts : 10
Points : 13
Join date : 16/12/2010
Age : 39
Location : Pusat Bandar Putra Permai, Seri Kembangan

Back to top Go down

Re: Good day kepada semua CEC members... newbies baru book Eastar minggu lalu.

Post by merubesttau on Fri Jan 06, 2012 11:06 am

wahh.. its took u a year to make a decision before get the CE. me, bout few minute after convinced by the salesman Smile

anyway, selamat berkenalan.

merubesttau

Posts : 11
Points : 16
Join date : 01/01/2012
Location : kota kinabalu

Back to top Go down

Re: Good day kepada semua CEC members... newbies baru book Eastar minggu lalu.

Post by kalam on Fri Jan 06, 2012 11:15 am

KLlee22 wrote:Sekalian, terima kasih atas sambutan yang diberi, TT kat Bintang bistro kat sabtu satu impiana bagi saya untuk bertemu, cause setiap Sabtu balik kampung kat pahang.... princess kat sama. Sekarang tak puas puas cari kedai accesories untuk reverse camera and security film, ada recommendation ?

welcome to da club lee..
jika satu impian apa salahnya sesekali bawa princess ke KL.. and then u can lepak2 with CEO di Bintang Bistro setiap sabtu malam..
after u dapat CE u call aje REZA our Vice President and get CEC ID, also ask about kedai accessories panel CEC.. Smile

kalam
East Coast Leader 2
East Coast Leader 2

Posts : 1190
Points : 1201
Join date : 12/04/2011
Age : 37
Location : CEC 192 Dungun, Terengganu

Back to top Go down

Re: Good day kepada semua CEC members... newbies baru book Eastar minggu lalu.

Post by reza on Fri Jan 06, 2012 12:40 pm

No problem bro, just call me 0172188900,

reza
Vice President 2
Vice President 2

Posts : 3446
Points : 3527
Join date : 02/08/2009
Location : cec009

Back to top Go down

Re: Good day kepada semua CEC members... newbies baru book Eastar minggu lalu.

Post by slashD on Fri Jan 06, 2012 12:54 pm

Welcome to the club, bro KLlee22...

bounce bounce bounce bounce bounce

slashD

Posts : 92
Points : 102
Join date : 02/10/2011
Location : CEC 282 Perak Darul Ridzuan

https://www.facebook.com/sallehudin.noraladin

Back to top Go down

Re: Good day kepada semua CEC members... newbies baru book Eastar minggu lalu.

Post by along_hisyam on Fri Jan 06, 2012 4:16 pm

bro, welkam....makin meriah la kita....pasal aksesori tu, jgn risau...dikelab nih, bnyk pilihan dan panel kita yg pasti harga lg murah jk u pergi sendiri...

along_hisyam

Posts : 204
Points : 214
Join date : 12/04/2011
Age : 35
Location : CEC 181 -Taman Sri Ramall

Back to top Go down

Re: Good day kepada semua CEC members... newbies baru book Eastar minggu lalu.

Post by KLlee22 on Fri Jan 06, 2012 5:55 pm

brother merubesttau, masa tu sudah nak booking tapi calculate balik Proton Persona yang trade in tu rugi terlalu banyak... makna-nya lepas saya jual still kena top up bank.... tak baloi.

Tahun ini, pasal kerap travel kampung, dengan barang princess... bonet saya serupa daun ketupat disumbat pulut dimasak dua malam ~> terlampau padat : ) jadi walaupun rugi pun kena said bye bye to this local steel.

sebelum beli CE, i tanya around... lots of people give negative pandangan dengan kereta buatan China, tak ada second hand value.... pada hal ..... i langsung tak rasa ada apa apa value dengan local kereta jugak.. service charge yang tinggi jugak....

Lepas saya test drive CE kat 2010 Dec dengan Denis kat Chery HQ, i tau walau pun ini kereta brand china, tapi qualitynya setanding dengan kereta europe... with harga ini, dapat 2.0L, MPV lagi.... mana cari???? betul tak?

KLlee22

Posts : 10
Points : 13
Join date : 16/12/2010
Age : 39
Location : Pusat Bandar Putra Permai, Seri Kembangan

Back to top Go down

Re: Good day kepada semua CEC members... newbies baru book Eastar minggu lalu.

Post by KLlee22 on Fri Jan 06, 2012 6:30 pm

Bro kalam, itu cadangan yang bagus jugak, once i punya princess kat KL sure will make it for the TT at bistro bintang... pada hal i pun gemar malays food too.... sekalian patut cuba rasa kat putra walk restorant Azea, tengah tengah putra walk... sedap~~~~

bro slashD, bro along_hisyam selamat berkenalan ya....

saat saat CE i approve oleh bank semakin cerah.... sudah terima panggilan dari bank tanya ini itu.... harap harp dapat sebelum CNY ..... kakakakakaka


KLlee22

Posts : 10
Points : 13
Join date : 16/12/2010
Age : 39
Location : Pusat Bandar Putra Permai, Seri Kembangan

Back to top Go down

Re: Good day kepada semua CEC members... newbies baru book Eastar minggu lalu.

Post by Shah-JMU on Fri Jan 06, 2012 6:40 pm

Welcome to the CEC club...

"sama² berkongsi tentang segala perihal kereta, aktiviti2 dan juga komuniti di dalam kelab ini"

Selamat berforum Very Happy

Shah-JMU

Posts : 254
Points : 268
Join date : 06/04/2011
Age : 33
Location : Oyster,Johor Bharu - CEC200

Back to top Go down

Re: Good day kepada semua CEC members... newbies baru book Eastar minggu lalu.

Post by azmansor on Fri Jan 06, 2012 10:30 pm

Bro Lee,

Peace from up north!!!!heheheh.....welcome to the club cheers

No worries bro lee....kat kelab CEC kite nih ramai ahli berbagai bangsa...you'll feel at home here. Semua CEC members tak kira asal dari mana pun....semuanya sempoi2 belaka!!!!

Klu bro lee ada masa lapang, marilah join apa2 aktiviti CEC....mestik gempak punyalah!!!!!

Anyway bro lee......congrats for choosing CE as ur new ride!!!!!hehehehehe.... Cool

azmansor

Posts : 260
Points : 262
Join date : 04/07/2011
Location : CEC201 Bertam, Pulau Pinang

Back to top Go down

Re: Good day kepada semua CEC members... newbies baru book Eastar minggu lalu.

Post by spooket on Fri Jan 06, 2012 11:00 pm

Congrats Bro Lee..

Dalam CEC kita ada pelbagai kaum.. Kalau di Pusatyang berbangsa Tiong Hua kita ada Oriongoh, RT dll lagi.

Biarlah orang kata negatif pasal CE.... diaorg belum cuba lagi maka diaorg tak tahu.... Tapi Apa apa pun diaorg kata kita telah berjaya mendapat

THE MALAYSIA BOOK OF RECORD... ( LONGEST MPV CONVOY OF SINGLE MADE)


spooket

Posts : 140
Points : 163
Join date : 03/09/2011
Age : 42
Location : CEC 248 Ampang

http://www.tudungfatin.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Good day kepada semua CEC members... newbies baru book Eastar minggu lalu.

Post by Bravotengo on Fri Jan 06, 2012 11:12 pm

Congrat Bro Lee..
The Next CEO..
semoga kita berjumpa nanti...kat sini- CEC mcm-mcm ada...
malay + chinese+indian+sabah +sarawak+singapore+ CEC the best...!!!
kalau free jumpa masa TT nanti ok...Bintang Bistro ...

Bravotengo

Posts : 2273
Points : 2418
Join date : 20/05/2010
Age : 44
Location : CEC O28 - kepulauan Mindano

Back to top Go down

Re: Good day kepada semua CEC members... newbies baru book Eastar minggu lalu.

Post by bro_jiwa on Sun Jan 08, 2012 8:06 am

welcome 2 CEC Bro KLlee.........Congrat Very Happy

bro_jiwa

Posts : 1079
Points : 1090
Join date : 08/02/2011
Location : CEC 075 Kuantan 013-9885676/9985676

Back to top Go down

Re: Good day kepada semua CEC members... newbies baru book Eastar minggu lalu.

Post by awali on Sun Jan 08, 2012 6:12 pm

welcome 2 the club bro KLlee22.. Psl kedai byk sdh kedai yg best & murah cuma sediakan duit aje.. Latest dekat Seri Kembangan ada shop brg murah2 dari kedai accesories lain.. Bole add kat CECF FB cn tgk http://www.facebook.com/groups/180302895325632/ atau http://www.facebook.com/fran.ngau map to the shop..
http://www.facebook.com/fran.ngau/map

Kalu nak tahu mn kita TT Sabtu mn ada kt sebelah kiri forum siap video lagi..

awali
Moderator 2
Moderator 2

Posts : 665
Points : 768
Join date : 15/12/2010
Age : 41
Location : CEC 119 CHERAS PERDANA 2

http://awali19.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Good day kepada semua CEC members... newbies baru book Eastar minggu lalu.

Post by faizal kerteh on Sun Jan 08, 2012 10:46 pm

lepas nie rajin2lah join TT ye...pasti akan dpt lebih banyak maklumat..

faizal kerteh

Posts : 210
Points : 216
Join date : 18/03/2010
Age : 35
Location : terengganu

http://www.zcmagency-online.com

Back to top Go down

Re: Good day kepada semua CEC members... newbies baru book Eastar minggu lalu.

Post by kayrul501 on Mon Jan 09, 2012 1:01 am

Betul tu masa TT kita dpy byk info berkenaan CE kite
Tp sy pun belum sempat sampai kr BB equine lg...

next time insyaallah

kayrul501

Posts : 99
Points : 101
Join date : 19/07/2011
Age : 34
Location : puncak alam/CEC 355

Back to top Go down

Re: Good day kepada semua CEC members... newbies baru book Eastar minggu lalu.

Post by Sponsored content Today at 7:35 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum