INFORMASI

NO AKAUN CEC
CEC SERVICES

MAYBANK : 562740132182

JAWATANKUASA CEC"KLIK"


CEC HELPLINE
"click"

MOH DOREH WARIGH
PENGUMUMAN"KLIK"

PENDAFTARAN AHLI BARU"KLIK"

SALAM PERKENALAN AHLI BARU"KLIK"

***UTK PERHATIAN CEC TELAH MENGASINGKAN AHLI & BUKAN AHLI DLM FORUM INI.***



CEC HELPLINE
"click"

MOH DOREH WARIGH
CEC Merchandise
CEC EVENT FOR 2013

DECEMBER
12 - 14 DEC 14 => CEOAG14 KELANA RESORT, SEREMBAN

**DETAIL BAGI PENGARAH PROJEK SETIAP AKTIVITI**."KLIK"

Latest topics
» chery easter club BORNEO
Fri Sep 25, 2015 7:55 am by hiysam

» 2,4 chery
Thu May 21, 2015 7:43 am by n@faiz

» Lokasi Kedai Accessories Kereta Yang OK Area Utara
Sun Mar 29, 2015 8:55 pm by mhdhafiz_aljarumi

» masalah2 minor n major CE
Tue Feb 24, 2015 10:51 pm by zolishak

» salam dari saya
Tue Feb 24, 2015 8:30 am by syamfazli

» Power Window problem...
Mon Feb 16, 2015 4:06 pm by mat2

» Salam Kepada Bakal Pelayar Forum CEC & Bakal Ahli Ahli Baru CEC
Mon Feb 16, 2015 8:08 am by syamfazli

» Salam CEC Pantai Timur
Mon Jan 05, 2015 11:52 am by mizan

» SALAM PERKENALAN DARI NILAI
Thu Dec 04, 2014 1:57 am by zam cecnilai

SOROTAN 2012

CEOAG 2012

MAJLIS2 JEMPUTAN CEO
Who is online?
In total there are 2 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 2 Guests

None

Most users ever online was 70 on Tue Oct 05, 2010 3:47 am
Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

CEAOG 2014

12 - 14 DIS 2014 KLANA RESORT, SEREMBAN, N9

Sponsorship :




Dengan Kerjasama :





December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Calendar Calendar


Good day kepada semua CEC members... newbies baru book Eastar minggu lalu.

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Go down

Re: Good day kepada semua CEC members... newbies baru book Eastar minggu lalu.

Post by KLlee22 on Mon Jan 09, 2012 5:54 pm

aduhai..... lepas view the longest MPV convoy, sekalian punya CE semua nya cantik cantik belaka... iri hati betul...envy envy.....

Kereta belum dapat, Salesman tak sabar sabar nak brain wash saya untuk serahkan i punya CE-Virgin kepada dia, untuk ungrade-kan kepada full spec, total around 6K.... baloi tak? padahal i hanya Security tint + reverse camera saja.... i rasa lebih baik TT dengan CE bro's sekalian lepas dapat CE....


KLlee22

Posts : 10
Points : 13
Join date : 16/12/2010
Age : 39
Location : Pusat Bandar Putra Permai, Seri Kembangan

Back to top Go down

Re: Good day kepada semua CEC members... newbies baru book Eastar minggu lalu.

Post by bro_jiwa on Mon Jan 09, 2012 9:44 pm

pilihan di tangan bro...klu rs poket penuh ongkos cry on bro...klu rs x, biarkn lah dulu....tp klu spec pun ok gak, xyah nk upgrade dh...cuba tya Cgu Mizan brape dia brape...K.? utk spec..cal dia 0193176009

bro_jiwa

Posts : 1079
Points : 1090
Join date : 08/02/2011
Location : CEC 075 Kuantan 013-9885676/9985676

Back to top Go down

Re: Good day kepada semua CEC members... newbies baru book Eastar minggu lalu.

Post by awali on Tue Jan 10, 2012 4:03 am

KLlee22 wrote: i punya CE-Virgin kepada dia, untuk ungrade-kan kepada full spec, total around 6K.... baloi tak? padahal i hanya Security tint + reverse camera saja.... i rasa lebih baik TT dengan CE bro's sekalian lepas dapat CE....

pada saya tak berbaloi. bagus idea join TT tanya & tgk mn u suka then decide mn satu nak psg.. Saya dah pernah kn mcm gini kn tipu dgn s/men jajnji full leather dpt quater leather aje.. Brg2 yg di psg takda quality sy dah byk tuko apa yg di psg ole s/men dulu mcm reverse camera(bukan night vision), 2din(remote rosak xda parts), roof monitor(bulky & rosak apa x ingat). Tinted pun tak cantek ada nampak bubble cikit sn sini.. kedai yg I bg link tu u survey tgk sbb sn mmg murah.. Also reminder psg tinted kedai yg bertutup & berhawa dingin..

awali
Moderator 2
Moderator 2

Posts : 665
Points : 768
Join date : 15/12/2010
Age : 41
Location : CEC 119 CHERAS PERDANA 2

http://awali19.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Good day kepada semua CEC members... newbies baru book Eastar minggu lalu.

Post by KLlee22 on Tue Jan 10, 2012 12:11 pm

brother awali, itu yang saya risau jugak... pada hal salesman ini cakap bukan bukan yang kedai accessories selain dari dia syorkan dan tak biasa pasang CE, kebiasaan potong wire and pasang.

u punya bodykit depan canitk.... nampak "garang"....

KLlee22

Posts : 10
Points : 13
Join date : 16/12/2010
Age : 39
Location : Pusat Bandar Putra Permai, Seri Kembangan

Back to top Go down

Re: Good day kepada semua CEC members... newbies baru book Eastar minggu lalu.

Post by Bravotengo on Tue Jan 10, 2012 6:19 pm

Bro Lee..
jom sertai kami pada 14 Jan sabtu di putra jaya ada ramai otai2 CEC.
boleh kita bersuai kenal...!!! cheers

Bravotengo

Posts : 2273
Points : 2418
Join date : 20/05/2010
Age : 44
Location : CEC O28 - kepulauan Mindano

Back to top Go down

Re: Good day kepada semua CEC members... newbies baru book Eastar minggu lalu.

Post by awali on Tue Jan 10, 2012 7:40 pm

ckp s/men nng mcm tu dah kn dah termakan ckp dia.. tp mmg betul cuma kita kn tanya CEO yg dah psg mcm mn wiring & pantau apa kedai tu buat sbb dh kn jgk sy ckp ambik direct tp dia still tap wiring hampeh.. last2 one of our CEO tlg buat balik semua wiring.. Tq MS. Bukan MS aje malahan ada yg lain pon bole tahan hebat CEO ni modification DIY sendiri aje..

awali
Moderator 2
Moderator 2

Posts : 665
Points : 768
Join date : 15/12/2010
Age : 41
Location : CEC 119 CHERAS PERDANA 2

http://awali19.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Good day kepada semua CEC members... newbies baru book Eastar minggu lalu.

Post by KLlee22 on Sat Jan 14, 2012 7:29 pm

Update: petang semalam pigi sign loan document kat chery sales office kat pj, s/man kasi last offer untuk pasang kesemua sebiji semacam full spec total kat 5k, tapi I tolak tawaran jugak .... Sedih Nampak dianya... Luang letak stock padat dengan chery eastar semua baru sampai Saja...

KLlee22

Posts : 10
Points : 13
Join date : 16/12/2010
Age : 39
Location : Pusat Bandar Putra Permai, Seri Kembangan

Back to top Go down

Re: Good day kepada semua CEC members... newbies baru book Eastar minggu lalu.

Post by awali on Sat Jan 14, 2012 11:53 pm

congrat.. takpa dia sedih jgn u sedih belakang hari aje.. xpa pelahan psg asal hati puas bila psg satu2.. tak dah psg kn beli lain pulak adeh..

awali
Moderator 2
Moderator 2

Posts : 665
Points : 768
Join date : 15/12/2010
Age : 41
Location : CEC 119 CHERAS PERDANA 2

http://awali19.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Good day kepada semua CEC members... newbies baru book Eastar minggu lalu.

Post by fendycool on Sun Jan 15, 2012 1:33 am

u pasang accesories kat luar lagi jimat maa..

fendycool

Posts : 328
Points : 329
Join date : 25/10/2010
Location : CEC 205 - Ipoh - Bt Caves-Barcelona

Back to top Go down

Re: Good day kepada semua CEC members... newbies baru book Eastar minggu lalu.

Post by mat yie red on Sun Jan 15, 2012 11:00 am

TAKPE bro.. kalau dia sedih u bagi sama dio buah limau loo.. happy new year sudah dekat le... jangan u sedih di lain hari plak.. hehe... Smile

mat yie red

Posts : 209
Points : 227
Join date : 03/09/2011
Age : 33
Location : CEC 249 - MUSANG KING - IPOH MALI - (010-7130717)

http://hairiayu.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Good day kepada semua CEC members... newbies baru book Eastar minggu lalu.

Post by Mat Fay on Sun Jan 15, 2012 12:02 pm

KLlee22 wrote:Update: petang semalam pigi sign loan document kat chery sales office kat pj, s/man kasi last offer untuk pasang kesemua sebiji semacam full spec total kat 5k, tapi I tolak tawaran jugak .... Sedih Nampak dianya... Luang letak stock padat dengan chery eastar semua baru sampai Saja...

usah sedih2....pasal acc. ni...u better cuba tanya Bro Raden...di pakor pasai ni...u pun dekat ngan dia...leh servey sama dia...dia leh membantu tu.... Twisted Evil

Mat Fay

Posts : 764
Points : 783
Join date : 23/09/2011
Age : 40
Location : Pdg Temusu SP,Kangar,Jitra(CEC274)

Back to top Go down

Re: Good day kepada semua CEC members... newbies baru book Eastar minggu lalu.

Post by KLlee22 on Mon Jan 16, 2012 2:17 pm

Terima kasih sekalian.... besok start sedih pasal nak surrender i punya "Local Steel" kat 2nd car seller sob sob..... TETAPI mega joy on the way harap harap by this week.... jadi mungkin akan tempang fews hari....

KLlee22

Posts : 10
Points : 13
Join date : 16/12/2010
Age : 39
Location : Pusat Bandar Putra Permai, Seri Kembangan

Back to top Go down

Re: Good day kepada semua CEC members... newbies baru book Eastar minggu lalu.

Post by reza on Mon Jan 16, 2012 5:12 pm

Ok bro, i harap ce baru u ok, tak de masalah dan happy new year dragon cheers


reza
Vice President 2
Vice President 2

Posts : 3446
Points : 3527
Join date : 02/08/2009
Location : cec009

Back to top Go down

Re: Good day kepada semua CEC members... newbies baru book Eastar minggu lalu.

Post by KLlee22 on Wed Jan 18, 2012 10:15 am

Gembira Mode: yeah yeah yeah~~~~ sudah dapat CE i semalam, lepas tunggu 1 jam kat sana....

Sad Mode: Kurang puas hati dengan hand over my CE baru.... sebab dalamnya full dengan cap tapak tangan, Cap cari.... kesemua nya terus dari kilang... daripd posisi cap itu jelas kelihatan ialah semasa permasanganya.... cause saya lap kan dari pukul 7p.m till 12p.m last night. Selain dari tu, Door Visors sebelah driver sit put tak ada, mungkin terlalu concentrate kat kereta body tak ada perasan tu pulak... sakit hati lagi. (tunggu call dari s/men lepas dia book satu utk pasang). Alignment pun lari sikit hala kiri : (

Nat bro's CE sekalian tunjuk ajar sikit: Adakah break kena tekan sampai sangat bawah untuknya makan? macam tak seberapa sensitive... tapi S/men cakap memang macam tu untuk kereta besar... tapi from my pass experiences ini macam break ada angin dalam.... tapi mechanic dia try pun cakap is normal.... i pun confuse.

Next setp:
1) kena bayar RM15 untuk dapat sexy CE sticker ...kakakakakaka
2) survey harga tinted
3) Pasang reverse Camera
4) Try to make it for TT at bintang bistro.....yeah....

KLlee22

Posts : 10
Points : 13
Join date : 16/12/2010
Age : 39
Location : Pusat Bandar Putra Permai, Seri Kembangan

Back to top Go down

Re: Good day kepada semua CEC members... newbies baru book Eastar minggu lalu.

Post by Mr Mama on Wed Jan 18, 2012 10:44 am

well... good to u bro...

Mr Mama
President
President

Posts : 17743
Points : 18401
Join date : 30/07/2009
Age : 55
Location : CEC 001 StoneCold Hill - 0192625856

Back to top Go down

Re: Good day kepada semua CEC members... newbies baru book Eastar minggu lalu.

Post by Shah-JMU on Wed Jan 18, 2012 10:50 am

Congratttts...enjoy your new car Very Happy

Shah-JMU

Posts : 254
Points : 268
Join date : 06/04/2011
Age : 33
Location : Oyster,Johor Bharu - CEC200

Back to top Go down

Re: Good day kepada semua CEC members... newbies baru book Eastar minggu lalu.

Post by azmansor on Wed Jan 18, 2012 8:38 pm

Well bro KLLee22.....good for you, at last dapat menatap CE puas2 kan!!!!

Congrats bro... cheers

azmansor

Posts : 260
Points : 262
Join date : 04/07/2011
Location : CEC201 Bertam, Pulau Pinang

Back to top Go down

Re: Good day kepada semua CEC members... newbies baru book Eastar minggu lalu.

Post by Bravotengo on Thu Jan 19, 2012 4:25 pm

CE tak complete tanpa sticker CEC bro..CEO pulak tak complete kalau tak joint CEC punya TT or program..come n joint us...

Bravotengo

Posts : 2273
Points : 2418
Join date : 20/05/2010
Age : 44
Location : CEC O28 - kepulauan Mindano

Back to top Go down

Re: Good day kepada semua CEC members... newbies baru book Eastar minggu lalu.

Post by Mat Fay on Thu Jan 19, 2012 4:56 pm

Bravotengo wrote:CE tak complete tanpa sticker CEC bro..CEO pulak tak complete kalau tak joint CEC punya TT or program..come n joint us...

compom....compom..betui....Lee u kena joint baru trail...hihihi...

Mat Fay

Posts : 764
Points : 783
Join date : 23/09/2011
Age : 40
Location : Pdg Temusu SP,Kangar,Jitra(CEC274)

Back to top Go down

Re: Good day kepada semua CEC members... newbies baru book Eastar minggu lalu.

Post by Sponsored content Today at 9:43 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum