INFORMASI

NO AKAUN CEC
CEC SERVICES

MAYBANK : 562740132182

JAWATANKUASA CEC"KLIK"


CEC HELPLINE
"click"

MOH DOREH WARIGH
PENGUMUMAN"KLIK"

PENDAFTARAN AHLI BARU"KLIK"

SALAM PERKENALAN AHLI BARU"KLIK"

***UTK PERHATIAN CEC TELAH MENGASINGKAN AHLI & BUKAN AHLI DLM FORUM INI.***



CEC HELPLINE
"click"

MOH DOREH WARIGH
CEC Merchandise
CEC EVENT FOR 2013

DECEMBER
12 - 14 DEC 14 => CEOAG14 KELANA RESORT, SEREMBAN

**DETAIL BAGI PENGARAH PROJEK SETIAP AKTIVITI**."KLIK"

Latest topics
» chery easter club BORNEO
Fri Sep 25, 2015 7:55 am by hiysam

» 2,4 chery
Thu May 21, 2015 7:43 am by n@faiz

» Lokasi Kedai Accessories Kereta Yang OK Area Utara
Sun Mar 29, 2015 8:55 pm by mhdhafiz_aljarumi

» masalah2 minor n major CE
Tue Feb 24, 2015 10:51 pm by zolishak

» salam dari saya
Tue Feb 24, 2015 8:30 am by syamfazli

» Power Window problem...
Mon Feb 16, 2015 4:06 pm by mat2

» Salam Kepada Bakal Pelayar Forum CEC & Bakal Ahli Ahli Baru CEC
Mon Feb 16, 2015 8:08 am by syamfazli

» Salam CEC Pantai Timur
Mon Jan 05, 2015 11:52 am by mizan

» SALAM PERKENALAN DARI NILAI
Thu Dec 04, 2014 1:57 am by zam cecnilai

SOROTAN 2012

CEOAG 2012

MAJLIS2 JEMPUTAN CEO
Who is online?
In total there is 0 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 70 on Tue Oct 05, 2010 3:47 am
Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

CEAOG 2014

12 - 14 DIS 2014 KLANA RESORT, SEREMBAN, N9

Sponsorship :




Dengan Kerjasama :





December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Calendar Calendar


Newbie datang mengadap... Salam sejahtera kepada ahli ahli CEC

View previous topic View next topic Go down

Newbie datang mengadap... Salam sejahtera kepada ahli ahli CEC

Post by Gokusan on Wed May 30, 2012 10:09 pm

As Salam, tuan presiden, moderator dan ahli ahli CEC, saya baru register dan di bawah ini adalah data mengenai diri saya;

Nickname Forum:Gokusan
Nama Panggilan: Rostam Md Ali
Umur:41
Lokasi Terkini: Taman Bukit Serdang
Asal: Melaka
Pekerjaan: Kerja kilang jek.
Status Perkahwinan/ Anak: Sudah berkahwin dan mempunyai anak 1 lelaki dan 1 perempuan
Warna/CC/Tahun kereta anda: alamak malu nye... Embarassed belum ada CE lagi... Laughing
Dari mana dapat tahu tentang Forum CEC: melalui google
Ucapan Pengenalan bagi menjana Ukhwah CEC: As Salam dan selamat berkenalan kepada semua ahli CEC. Moga dapat restu untuk berforum di dalam CEC ini. Minta maaf sekiranya ada salah dan silap semasa intro diri ini. Gambar avatar nanti saya upload, tolong jgn ban dulu yek tuan moderator... heheheh... Laughing saya budak baru belajar kalau salah tolong betul kan. Tq.

Baru nak survey keta CE nih... kalau boleh rekomen kan lar kedai kereta CE yg boleh memenuhi hajat saya utk memiliki CE nih. Tengok iklan kat mudah ada macam macam tawaran baik. Terima kasih kepada yg sudi membantu. Tq.

Gokusan

Posts : 12
Points : 14
Join date : 29/05/2012
Age : 45
Location : Seri Kembangan

Back to top Go down

Re: Newbie datang mengadap... Salam sejahtera kepada ahli ahli CEC

Post by reza on Wed May 30, 2012 10:34 pm

salam geng, dekat dah dgn kubu kuat kami, kami selalu lepak kat bintang bistro cafe kat taman equine. abil no tel ali ni, dia boleh explain a to z dan boleh test drive sampai jadi beli

ALI 0123317657

reza
Vice President 2
Vice President 2

Posts : 3446
Points : 3527
Join date : 02/08/2009
Location : cec009

Back to top Go down

Re: Newbie datang mengadap... Salam sejahtera kepada ahli ahli CEC

Post by Gokusan on Wed May 30, 2012 11:06 pm

bro reza, terima kasih atas bantuan. Kebetulan, baru baru ni saya ada pegi visit showroom kat serdang raya dan ada contact encik hisyam dan saya pegi showroom jumpa dengan encik ali dan dia dah explain kat saya dengan detail sekali... thumbs up to him... Very Happy mungkin ahad ni kalau tak ada halangan nak gi test drive keta CE.

Gokusan

Posts : 12
Points : 14
Join date : 29/05/2012
Age : 45
Location : Seri Kembangan

Back to top Go down

Re: Newbie datang mengadap... Salam sejahtera kepada ahli ahli CEC

Post by Bro_Sue on Wed May 30, 2012 11:13 pm

bro......
dia ada bagi package CEOAG12 sekali bagi sesiapa yg beli CE...........

Bro_Sue
Advisor
Advisor

Posts : 3749
Points : 3893
Join date : 23/03/2010
Location : CEC 015 : Selangor

http://tengai5001.blogspot.com/2009/12/chery-easter-jelajah-patt

Back to top Go down

Re: Newbie datang mengadap... Salam sejahtera kepada ahli ahli CEC

Post by Gokusan on Wed May 30, 2012 11:22 pm

Bro_Sue wrote:bro......
dia ada bagi package CEOAG12 sekali bagi sesiapa yg beli CE...........

Bro Sue, maaf saya newbie nak tanye skit apa maksud package CEOAG12 tu... Laughing

Gokusan

Posts : 12
Points : 14
Join date : 29/05/2012
Age : 45
Location : Seri Kembangan

Back to top Go down

Re: Newbie datang mengadap... Salam sejahtera kepada ahli ahli CEC

Post by reza on Wed May 30, 2012 11:55 pm

Gokusan wrote:
Bro_Sue wrote:bro......
dia ada bagi package CEOAG12 sekali bagi sesiapa yg beli CE...........

Bro Sue, maaf saya newbie nak tanye skit apa maksud package CEOAG12 tu... Laughing





ceog ( chery eastar owner gathering) mcm family day geng ahli cec

reza
Vice President 2
Vice President 2

Posts : 3446
Points : 3527
Join date : 02/08/2009
Location : cec009

Back to top Go down

Re: Newbie datang mengadap... Salam sejahtera kepada ahli ahli CEC

Post by reza on Wed May 30, 2012 11:57 pm

tapi tgk bro punya avatar ngeri jugak tu.. pakai bmw.. kualiti dan harganya tak de lah sama dgn bm ye.. hee..

reza
Vice President 2
Vice President 2

Posts : 3446
Points : 3527
Join date : 02/08/2009
Location : cec009

Back to top Go down

Re: Newbie datang mengadap... Salam sejahtera kepada ahli ahli CEC

Post by champ1979 on Thu May 31, 2012 12:07 am

rasanye nk trade in bm dgn CE kot..... Twisted Evil

champ1979

Posts : 505
Points : 524
Join date : 02/11/2011
Age : 37
Location : CEC325 penang-sg petani-kota bharu

Back to top Go down

Re: Newbie datang mengadap... Salam sejahtera kepada ahli ahli CEC

Post by Gokusan on Thu May 31, 2012 12:10 am

reza wrote:
Gokusan wrote:
Bro_Sue wrote:bro......
dia ada bagi package CEOAG12 sekali bagi sesiapa yg beli CE...........

Bro Sue, maaf saya newbie nak tanye skit apa maksud package CEOAG12 tu... Laughing





ceog ( chery eastar owner gathering) mcm family day geng ahli cec

Ooooo... ok thanks. Encik ali ada bagitau saya, customer yg beli full spec akan di beri panggilan bertuah untuk
join konvoi CEC dengan percuma bermalam 3 hari 2 malam dan ada free gift... Very Happy

Gokusan

Posts : 12
Points : 14
Join date : 29/05/2012
Age : 45
Location : Seri Kembangan

Back to top Go down

Re: Newbie datang mengadap... Salam sejahtera kepada ahli ahli CEC

Post by Gokusan on Thu May 31, 2012 12:16 am

reza wrote:tapi tgk bro punya avatar ngeri jugak tu.. pakai bmw.. kualiti dan harganya tak de lah sama dgn bm ye.. hee..

BMW tu dah lama gak dah saya pakai... guna utk weekend drive konvoi ngan bmwclub... maintenance dia memang agak tinggi... Laughing
Skang ni saya nak try CE utk family plak sebab anak dah besar panjang... Very Happy

Gokusan

Posts : 12
Points : 14
Join date : 29/05/2012
Age : 45
Location : Seri Kembangan

Back to top Go down

Re: Newbie datang mengadap... Salam sejahtera kepada ahli ahli CEC

Post by Gokusan on Thu May 31, 2012 12:18 am

champ1979 wrote:rasanye nk trade in bm dgn CE kot..... Twisted Evil

heheheh... sayang nak lepas kan bm tuh... Very Happy

Gokusan

Posts : 12
Points : 14
Join date : 29/05/2012
Age : 45
Location : Seri Kembangan

Back to top Go down

Re: Newbie datang mengadap... Salam sejahtera kepada ahli ahli CEC

Post by bro_jiwa on Thu May 31, 2012 6:54 pm

huuhhh xnk lpskn BM, CE pun nk smbar...terbaek...copet2 amik keta bro...CEC ni hyperaktiv...byk xtvt nk pegi....apepun welcome 2 CEC...CE terbaek belako...

bro_jiwa

Posts : 1079
Points : 1090
Join date : 08/02/2011
Location : CEC 075 Kuantan 013-9885676/9985676

Back to top Go down

Re: Newbie datang mengadap... Salam sejahtera kepada ahli ahli CEC

Post by Gokusan on Thu May 31, 2012 8:35 pm

Bro jiwa... thanks for the warm welcome... insya Allah kalu ada rezeki bole sambaq itu CE.

Gokusan

Posts : 12
Points : 14
Join date : 29/05/2012
Age : 45
Location : Seri Kembangan

Back to top Go down

Re: Newbie datang mengadap... Salam sejahtera kepada ahli ahli CEC

Post by Bravotengo on Thu May 31, 2012 11:51 pm

Welkom to CEC..tak lama lagi naik pangkat jadi CEO...pilihan yg bijak dan tepat...

Bravotengo

Posts : 2273
Points : 2418
Join date : 20/05/2010
Age : 44
Location : CEC O28 - kepulauan Mindano

Back to top Go down

Re: Newbie datang mengadap... Salam sejahtera kepada ahli ahli CEC

Post by Sponsored content Today at 5:46 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum