INFORMASI

NO AKAUN CEC
CEC SERVICES

MAYBANK : 562740132182

JAWATANKUASA CEC"KLIK"


CEC HELPLINE
"click"

MOH DOREH WARIGH
PENGUMUMAN"KLIK"

PENDAFTARAN AHLI BARU"KLIK"

SALAM PERKENALAN AHLI BARU"KLIK"

***UTK PERHATIAN CEC TELAH MENGASINGKAN AHLI & BUKAN AHLI DLM FORUM INI.***



CEC HELPLINE
"click"

MOH DOREH WARIGH
CEC Merchandise
CEC EVENT FOR 2013

DECEMBER
12 - 14 DEC 14 => CEOAG14 KELANA RESORT, SEREMBAN

**DETAIL BAGI PENGARAH PROJEK SETIAP AKTIVITI**."KLIK"

Latest topics
» chery easter club BORNEO
Fri Sep 25, 2015 7:55 am by hiysam

» 2,4 chery
Thu May 21, 2015 7:43 am by n@faiz

» Lokasi Kedai Accessories Kereta Yang OK Area Utara
Sun Mar 29, 2015 8:55 pm by mhdhafiz_aljarumi

» masalah2 minor n major CE
Tue Feb 24, 2015 10:51 pm by zolishak

» salam dari saya
Tue Feb 24, 2015 8:30 am by syamfazli

» Power Window problem...
Mon Feb 16, 2015 4:06 pm by mat2

» Salam Kepada Bakal Pelayar Forum CEC & Bakal Ahli Ahli Baru CEC
Mon Feb 16, 2015 8:08 am by syamfazli

» Salam CEC Pantai Timur
Mon Jan 05, 2015 11:52 am by mizan

» SALAM PERKENALAN DARI NILAI
Thu Dec 04, 2014 1:57 am by zam cecnilai

SOROTAN 2012

CEOAG 2012

MAJLIS2 JEMPUTAN CEO
Who is online?
In total there is 0 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 70 on Tue Oct 05, 2010 3:47 am
Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

CEAOG 2014

12 - 14 DIS 2014 KLANA RESORT, SEREMBAN, N9

Sponsorship :




Dengan Kerjasama :





December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Calendar Calendar


orang baru nak tanye prob sikit ni..

View previous topic View next topic Go down

orang baru nak tanye prob sikit ni..

Post by Somer17 on Tue Jul 17, 2012 10:22 am

salam semua..saya baru menggunakan CE 2.4 2009 punya.nak tanya, kadang2 bila tgh bawak tu kete macam tersengguk2 nape ek?padahal baru servis untuk 50000 km.then nak tanye, ape command problem SE ni ye?just nak tau..

Somer17

Posts : 5
Points : 7
Join date : 12/07/2012

Back to top Go down

Re: orang baru nak tanye prob sikit ni..

Post by cd kss on Tue Jul 17, 2012 12:25 pm

Somer17 wrote:salam semua..saya baru menggunakan CE 2.4 2009 punya.nak tanya, kadang2 bila tgh bawak tu kete macam tersengguk2 nape ek?padahal baru servis untuk 50000 km.then nak tanye, ape command problem SE ni ye?just nak tau..

mana otai 2.4... minta tolong jelaskan kepada rakan baru kita..... apa pun selamat datang ke Chery Eastar Club... salam ukhwah dari saya..

cd kss

Posts : 214
Points : 218
Join date : 13/12/2010
Age : 44
Location : CEC 298 KSS Kedah ~ Jengka8 Pahang

Back to top Go down

Re: orang baru nak tanye prob sikit ni..

Post by Somer17 on Tue Jul 17, 2012 2:26 pm

cepat2..mane owner 2.4 ni?huhuhu..

Somer17

Posts : 5
Points : 7
Join date : 12/07/2012

Back to top Go down

Re: orang baru nak tanye prob sikit ni..

Post by norzairi78 on Tue Jul 17, 2012 2:42 pm

Rasa mcm speed sensor ajer yg problem tu...sbb dulu waktu dkt SC ada bro tu pakai 2.4 punya...pecut mcm tak lepas...tukar speed sensor terus OK...

norzairi78

Posts : 204
Points : 202
Join date : 04/04/2011
Age : 38
Location : CEC 185 - Bandar Puteri Klang

Back to top Go down

Re: orang baru nak tanye prob sikit ni..

Post by Somer17 on Tue Jul 17, 2012 4:17 pm

baper agak2 kosnya tu

Somer17

Posts : 5
Points : 7
Join date : 12/07/2012

Back to top Go down

Re: orang baru nak tanye prob sikit ni..

Post by reza on Tue Jul 17, 2012 6:12 pm

Somer17 wrote:salam semua..saya baru menggunakan CE 2.4 2009 punya.nak tanya, kadang2 bila tgh bawak tu kete macam tersengguk2 nape ek?padahal baru servis untuk 50000 km.then nak tanye, ape command problem SE ni ye?just nak tau..

selamat dtg ke cec, bro boleh pegi ke kedai spare part kete, beli cam shaf sensor ori mitsubishi utk kete waja, harga bawah rm200. Kemudian g w. Shop, mintak mekanik tukokan. Insyaallah mujarab. Ramai yg dah kena dah termasuk saya

reza
Vice President 2
Vice President 2

Posts : 3446
Points : 3527
Join date : 02/08/2009
Location : cec009

Back to top Go down

Re: orang baru nak tanye prob sikit ni..

Post by Mr Mama on Tue Jul 17, 2012 10:06 pm

Betul kata reza tu..... klu kat sc 120 je

Mr Mama
President
President

Posts : 17743
Points : 18401
Join date : 30/07/2009
Age : 55
Location : CEC 001 StoneCold Hill - 0192625856

Back to top Go down

Re: orang baru nak tanye prob sikit ni..

Post by Somer17 on Wed Jul 18, 2012 5:06 pm

maknanya boleh beli kat sparepart luar n then pasang kat sc la?

Somer17

Posts : 5
Points : 7
Join date : 12/07/2012

Back to top Go down

Re: orang baru nak tanye prob sikit ni..

Post by reza on Wed Jul 18, 2012 7:40 pm

Somer17 wrote:maknanya boleh beli kat sparepart luar n then pasang kat sc la?

boleh, work shop luo pun boleh.

reza
Vice President 2
Vice President 2

Posts : 3446
Points : 3527
Join date : 02/08/2009
Location : cec009

Back to top Go down

Re: orang baru nak tanye prob sikit ni..

Post by Somer17 on Wed Jul 18, 2012 10:20 pm

oh ye, so just nak confirmation speed sensor or camshaft sensor?sorry..almaklumlah orang baru..huhu..mintak ilmu sikit kat orang2 lame..lagi satu, pernah tak alami enjin mati tiba2 bila kita pusing lebih sikit stereng tiba2?

Somer17

Posts : 5
Points : 7
Join date : 12/07/2012

Back to top Go down

Re: orang baru nak tanye prob sikit ni..

Post by reza on Thu Jul 19, 2012 11:15 am

Kalau enjin mitsubishi 4g64 2.4cc namanya cam shaf sensor bang

reza
Vice President 2
Vice President 2

Posts : 3446
Points : 3527
Join date : 02/08/2009
Location : cec009

Back to top Go down

Re: orang baru nak tanye prob sikit ni..

Post by Sponsored content Today at 5:47 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum