INFORMASI

NO AKAUN CEC
CEC SERVICES

MAYBANK : 562740132182

JAWATANKUASA CEC"KLIK"


CEC HELPLINE
"click"

MOH DOREH WARIGH
PENGUMUMAN"KLIK"

PENDAFTARAN AHLI BARU"KLIK"

SALAM PERKENALAN AHLI BARU"KLIK"

***UTK PERHATIAN CEC TELAH MENGASINGKAN AHLI & BUKAN AHLI DLM FORUM INI.***



CEC HELPLINE
"click"

MOH DOREH WARIGH
CEC Merchandise
CEC EVENT FOR 2013

DECEMBER
12 - 14 DEC 14 => CEOAG14 KELANA RESORT, SEREMBAN

**DETAIL BAGI PENGARAH PROJEK SETIAP AKTIVITI**."KLIK"

Latest topics
» chery easter club BORNEO
Fri Sep 25, 2015 7:55 am by hiysam

» 2,4 chery
Thu May 21, 2015 7:43 am by n@faiz

» Lokasi Kedai Accessories Kereta Yang OK Area Utara
Sun Mar 29, 2015 8:55 pm by mhdhafiz_aljarumi

» masalah2 minor n major CE
Tue Feb 24, 2015 10:51 pm by zolishak

» salam dari saya
Tue Feb 24, 2015 8:30 am by syamfazli

» Power Window problem...
Mon Feb 16, 2015 4:06 pm by mat2

» Salam Kepada Bakal Pelayar Forum CEC & Bakal Ahli Ahli Baru CEC
Mon Feb 16, 2015 8:08 am by syamfazli

» Salam CEC Pantai Timur
Mon Jan 05, 2015 11:52 am by mizan

» SALAM PERKENALAN DARI NILAI
Thu Dec 04, 2014 1:57 am by zam cecnilai

SOROTAN 2012

CEOAG 2012

MAJLIS2 JEMPUTAN CEO
Who is online?
In total there is 0 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 70 on Tue Oct 05, 2010 3:47 am
Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

CEAOG 2014

12 - 14 DIS 2014 KLANA RESORT, SEREMBAN, N9

Sponsorship :




Dengan Kerjasama :





December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Calendar Calendar


CHERY EASTAR ES

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

CHERY EASTAR ES

Post by syahman on Wed Apr 27, 2011 11:49 am

salam..
dok baca2 paper ternampak la iklan ni kat belah bawah sekali...
model baru CHERY EASTAR ES..model 2.0 gak..
tp di upgrade lg..
ada "SUN ROOF"...mcm x percaya tp inilah kenyataannya..chery semakin maju kedepan...bagus2
ada "SCUFF PLATE"....huhu..
siap ada "DOOR VISOR" dan "SOLAR FILM"..x payah susah2 gi pasang dah...
dan ada warna baru...huhu




syahman

Posts : 147
Points : 161
Join date : 12/10/2010

Back to top Go down

Re: CHERY EASTAR ES

Post by Radenumar on Wed Apr 27, 2011 12:19 pm

bagus2...satu perkembangan yang baik nih untuk kita semua...Dia punye harga berapa?

Radenumar

Posts : 9966
Points : 10597
Join date : 30/07/2009
Age : 38
Location : Taman Puncak Jalil

Back to top Go down

Re: CHERY EASTAR ES

Post by syahman on Wed Apr 27, 2011 12:55 pm

85k++ OTR

syahman

Posts : 147
Points : 161
Join date : 12/10/2010

Back to top Go down

Re: CHERY EASTAR ES

Post by reza on Wed Apr 27, 2011 1:18 pm

syahman wrote:salam..
dok baca2 paper ternampak la iklan ni kat belah bawah sekali...
model baru CHERY EASTAR ES..model 2.0 gak..
tp di upgrade lg..
ada "SUN ROOF"...mcm x percaya tp inilah kenyataannya..chery semakin maju kedepan...bagus2
ada "SCUFF PLATE"....huhu..
siap ada "DOOR VISOR" dan "SOLAR FILM"..x payah susah2 gi pasang dah...
dan ada warna baru...huhu






naik value kete kita nampak gayanya.. Shocked Shocked Shocked

reza
Vice President 2
Vice President 2

Posts : 3446
Points : 3527
Join date : 02/08/2009
Location : cec009

Back to top Go down

Re: CHERY EASTAR ES

Post by Radenumar on Wed Apr 27, 2011 1:24 pm

Lepas nie makin banyak la akseksori CE lepas ni kat market....

Radenumar

Posts : 9966
Points : 10597
Join date : 30/07/2009
Age : 38
Location : Taman Puncak Jalil

Back to top Go down

Re: CHERY EASTAR ES

Post by awali on Wed Apr 27, 2011 2:19 pm

betul2 bila la diorg nak buat accessories ANGEL EYE & HALO sekali lampu headlamp & fog lamp projector CE kita..

awali
Moderator 2
Moderator 2

Posts : 665
Points : 768
Join date : 15/12/2010
Age : 41
Location : CEC 119 CHERAS PERDANA 2

http://awali19.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: CHERY EASTAR ES

Post by calmax on Wed Apr 27, 2011 3:17 pm

LAGI BYK LAGI MURAH~~~~~~ YAY~~~~~ hahahahaha

calmax

Posts : 268
Points : 275
Join date : 24/12/2010
Age : 34
Location : klang selangor

http://www.facebook.com/CaLvIn4TaN

Back to top Go down

Re: CHERY EASTAR ES

Post by syahman on Wed Apr 27, 2011 3:30 pm

aksesori buat masa nih x penting sgt kengkawan..yg penting mintk2 la kedai2 spare part dh bwk masuk spare part chery neh..senang nak servis n repair sendiri pasni

syahman

Posts : 147
Points : 161
Join date : 12/10/2010

Back to top Go down

Re: CHERY EASTAR ES

Post by Radenumar on Wed Apr 27, 2011 3:53 pm

Sekarang part CE kita dah senang dapat, banyak bengkel dah boleh order kita punye part...Itu hari bro jebat ada tukar condenser aircond kat bengkel luar, baru RM300++...kalau masuk SC katanya dekat RM900++ gak la....

Radenumar

Posts : 9966
Points : 10597
Join date : 30/07/2009
Age : 38
Location : Taman Puncak Jalil

Back to top Go down

Re: CHERY EASTAR ES

Post by nazal on Wed Apr 27, 2011 4:06 pm

tapi harga mana leh murah.....
bila dah banyak pembaharuan....
harga pun kena gak baru....
tapi apa yang saya dgr lebih x banyak pun dari harga lama...

nazal
Northern Leader 2
Northern Leader 2

Posts : 2358
Points : 2405
Join date : 06/08/2010
Age : 40
Location : CEC 090 penang

Back to top Go down

Re: CHERY EASTAR ES

Post by reza on Wed Apr 27, 2011 4:46 pm

Radenumar wrote:Sekarang part CE kita dah senang dapat, banyak bengkel dah boleh order kita punye part...Itu hari bro jebat ada tukar condenser aircond kat bengkel luar, baru RM300++...kalau masuk SC katanya dekat RM900++ gak la....


lepeh ni kita cari spare part kat kedai biasa, sesiapa yg tau ada brg2 chery kat kedai spare part boleh bagi info kat sini..

reza
Vice President 2
Vice President 2

Posts : 3446
Points : 3527
Join date : 02/08/2009
Location : cec009

Back to top Go down

Re: CHERY EASTAR ES

Post by CheRyzam on Wed Apr 27, 2011 5:45 pm

Aduh... tercepat sebulan... kalau tak boleh dapat Sunroof

CheRyzam

Posts : 46
Points : 50
Join date : 25/03/2011
Age : 39
Location : Selangor

Back to top Go down

Re: CHERY EASTAR ES

Post by nazal on Wed Apr 27, 2011 10:41 pm

CheRyzam wrote:Aduh... tercepat sebulan... kalau tak boleh dapat Sunroof

apa susah bro....
bawa g DIY....
kasi potong itu bumbung.....
ada boleh ka...?

nazal
Northern Leader 2
Northern Leader 2

Posts : 2358
Points : 2405
Join date : 06/08/2010
Age : 40
Location : CEC 090 penang

Back to top Go down

Re: CHERY EASTAR ES

Post by Rozdiman on Thu Apr 28, 2011 2:08 am

nampak gah ada sunroof tapi nanti kita pulak yang gah kenapa tak masuk air

Rozdiman

Posts : 668
Points : 687
Join date : 24/12/2010
Age : 51
Location : CEC 127 sungai petani

http://rozdimanblog.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: CHERY EASTAR ES

Post by nasa222 on Thu Apr 28, 2011 3:09 pm

nazal wrote:
apa susah bro....
bawa g DIY....
kasi potong itu bumbung.....
ada boleh ka...?

Betul juga tu... BOLEH guna ni tak?
Siapa boleh TOLONG...

nasa222

Posts : 408
Points : 440
Join date : 29/11/2010
Age : 24
Location : CEC 222 ->Taiping, Perak.

Back to top Go down

Re: CHERY EASTAR ES

Post by syahman on Thu Apr 28, 2011 3:28 pm

sunroof ni kalau ikutkan x byk kepentingan...
takut jd mcm member dua tiga org sebelum ni..
ada yg pecah pasal parking kat umah flat, org baling sampah dr atas kena sunroof pecah.
ada yg kena pecah sunroof gara2 nak curi brg2 dalam kete
ada yg pecah pasal budak2 main bola smp bola tu jatuh atas ngam2 kt sunroof..
kalau insurans blh cover sunroof takpe,ni xde lg company insurans blh buat gitu

syahman

Posts : 147
Points : 161
Join date : 12/10/2010

Back to top Go down

Re: CHERY EASTAR ES

Post by nazal on Thu Apr 28, 2011 8:06 pm

syahman wrote:sunroof ni kalau ikutkan x byk kepentingan...
takut jd mcm member dua tiga org sebelum ni..
ada yg pecah pasal parking kat umah flat, org baling sampah dr atas kena sunroof pecah.
ada yg kena pecah sunroof gara2 nak curi brg2 dalam kete
ada yg pecah pasal budak2 main bola smp bola tu jatuh atas ngam2 kt sunroof..
kalau insurans blh cover sunroof takpe,ni xde lg company insurans blh buat gitu

yang ni sendili mau ingat ma.....
sendili mau pakai jadi kenalah jaga sebaik yang mungkin....

nazal
Northern Leader 2
Northern Leader 2

Posts : 2358
Points : 2405
Join date : 06/08/2010
Age : 40
Location : CEC 090 penang

Back to top Go down

Re: CHERY EASTAR ES

Post by Mr Mama on Tue May 03, 2011 10:28 am

JAGA JANGAN TAK JAGA............... SBB NANTI SAMBIL DRIVE MUSIM HUJAN........... HEHEHEHE

Mr Mama
President
President

Posts : 17743
Points : 18401
Join date : 30/07/2009
Age : 55
Location : CEC 001 StoneCold Hill - 0192625856

Back to top Go down

Re: CHERY EASTAR ES

Post by kalam on Tue May 03, 2011 10:32 am

takpe boleh tadah terus air hujan utk mlm jumaat




kalam
East Coast Leader 2
East Coast Leader 2

Posts : 1190
Points : 1201
Join date : 12/04/2011
Age : 37
Location : CEC 192 Dungun, Terengganu

Back to top Go down

Re: CHERY EASTAR ES

Post by Mr Mama on Tue May 03, 2011 10:49 am

kalam wrote:takpe boleh tadah terus air hujan utk mlm jumaat




EEEMMMMMMMMM............... MCM BIASA BUAT CMTU JE BUNYI NYE............. HEHEHEHE

Mr Mama
President
President

Posts : 17743
Points : 18401
Join date : 30/07/2009
Age : 55
Location : CEC 001 StoneCold Hill - 0192625856

Back to top Go down

Re: CHERY EASTAR ES

Post by leowtc on Tue Jun 14, 2011 4:25 am

Gua punye ada sunroof,harap harap tak masuk air hujan,tapi nampak canti juga,sekali sekala kais buka masuk fresh air,hehe

leowtc

Posts : 14
Points : 18
Join date : 07/06/2011
Age : 46
Location : Kuantan

http://leowtc1@yahoo.com

Back to top Go down

Re: CHERY EASTAR ES

Post by norzairi78 on Tue Jun 14, 2011 9:44 am

leowtc wrote:Gua punye ada sunroof,harap harap tak masuk air hujan,tapi nampak canti juga,sekali sekala kais buka masuk fresh air,hehe

so far I dah pakai CE ES nie sebulan...mmg tak masuk ujan laa..harap2 utk selama2nya laa camtu... Smile

norzairi78

Posts : 204
Points : 202
Join date : 04/04/2011
Age : 38
Location : CEC 185 - Bandar Puteri Klang

Back to top Go down

Re: CHERY EASTAR ES

Post by kalam on Tue Jun 14, 2011 11:37 am

dah tanya ke spare part dia brape kalu pecah ke.. apa2 rosak ker..?
takpe lagi la under warranty kan.. mana la tau kalu dah abih warranty nanti.. beli awal2 bleh replace je kalau rosak Smile

kalam
East Coast Leader 2
East Coast Leader 2

Posts : 1190
Points : 1201
Join date : 12/04/2011
Age : 37
Location : CEC 192 Dungun, Terengganu

Back to top Go down

Re: CHERY EASTAR ES

Post by Bro_Sue on Tue Jun 14, 2011 11:31 pm

jgn la hampa byk sgt provoke sampai yg pakai ES naik takut............ hehehe
apapun korang semua batch yg pertama
testimoni tu penting utk yg berhajat nak beli

sama mcm kami batch pertama beli CE
mcm2 org ckp.......... kereta cina takde kualiti, mcm2 takde, semua negative
tapi last2 tgk skrg........... makin ramai yg pakai

Bro_Sue
Advisor
Advisor

Posts : 3749
Points : 3893
Join date : 23/03/2010
Location : CEC 015 : Selangor

http://tengai5001.blogspot.com/2009/12/chery-easter-jelajah-patt

Back to top Go down

Re: CHERY EASTAR ES

Post by rahman kelang on Tue Jun 14, 2011 11:36 pm

Bro_Sue wrote:jgn la hampa byk sgt provoke sampai yg pakai ES naik takut............ hehehe
apapun korang semua batch yg pertama
testimoni tu penting utk yg berhajat nak beli

sama mcm kami batch pertama beli CE
mcm2 org ckp.......... kereta cina takde kualiti, mcm2 takde, semua negative
tapi last2 tgk skrg........... makin ramai yg pakai
betul tu....

rahman kelang

Posts : 253
Points : 256
Join date : 23/07/2010
Age : 56
Location : laguna park west port,klang

Back to top Go down

Re: CHERY EASTAR ES

Post by Sponsored content Today at 1:56 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum