INFORMASI

NO AKAUN CEC
CEC SERVICES

MAYBANK : 562740132182

JAWATANKUASA CEC"KLIK"


CEC HELPLINE
"click"

MOH DOREH WARIGH
PENGUMUMAN"KLIK"

PENDAFTARAN AHLI BARU"KLIK"

SALAM PERKENALAN AHLI BARU"KLIK"

***UTK PERHATIAN CEC TELAH MENGASINGKAN AHLI & BUKAN AHLI DLM FORUM INI.***



CEC HELPLINE
"click"

MOH DOREH WARIGH
CEC Merchandise
CEC EVENT FOR 2013

DECEMBER
12 - 14 DEC 14 => CEOAG14 KELANA RESORT, SEREMBAN

**DETAIL BAGI PENGARAH PROJEK SETIAP AKTIVITI**."KLIK"

Latest topics
» chery easter club BORNEO
Fri Sep 25, 2015 7:55 am by hiysam

» 2,4 chery
Thu May 21, 2015 7:43 am by n@faiz

» Lokasi Kedai Accessories Kereta Yang OK Area Utara
Sun Mar 29, 2015 8:55 pm by mhdhafiz_aljarumi

» masalah2 minor n major CE
Tue Feb 24, 2015 10:51 pm by zolishak

» salam dari saya
Tue Feb 24, 2015 8:30 am by syamfazli

» Power Window problem...
Mon Feb 16, 2015 4:06 pm by mat2

» Salam Kepada Bakal Pelayar Forum CEC & Bakal Ahli Ahli Baru CEC
Mon Feb 16, 2015 8:08 am by syamfazli

» Salam CEC Pantai Timur
Mon Jan 05, 2015 11:52 am by mizan

» SALAM PERKENALAN DARI NILAI
Thu Dec 04, 2014 1:57 am by zam cecnilai

SOROTAN 2012

CEOAG 2012

MAJLIS2 JEMPUTAN CEO
Who is online?
In total there is 0 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 70 on Tue Oct 05, 2010 3:47 am
Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

CEAOG 2014

12 - 14 DIS 2014 KLANA RESORT, SEREMBAN, N9

Sponsorship :




Dengan Kerjasama :





December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Calendar Calendar


salam dari saya

View previous topic View next topic Go down

salam dari saya

Post by wanakwa on Tue Jun 05, 2012 12:17 am

salam kepada semua penguna CE di sarawak dan Sabah< saya baru beli CE baru dalam seminggu , macam mana dengan prestasi CE bagi yang dalam guna CE dari saya, sila komen dengan saya.

wanakwa

Posts : 5
Points : 7
Join date : 01/06/2012
Age : 45
Location : Kuching, Sarawak

Back to top Go down

Re: salam dari saya

Post by reza on Tue Jun 05, 2012 11:29 am

wanakwa wrote:salam kepada semua penguna CE di sarawak dan Sabah< saya baru beli CE baru dalam seminggu , macam mana dengan prestasi CE bagi yang dalam guna CE dari saya, sila komen dengan saya.

selamat datang ke cec geng, semoga bergembira di cec, ada sebarang persoalan, jgn malu2 boleh tanya di kampung cec nih, ramai ahli2 yg sudi membantu nanti Very Happy

reza
Vice President 2
Vice President 2

Posts : 3446
Points : 3527
Join date : 02/08/2009
Location : cec009

Back to top Go down

Re: salam dari saya

Post by wanakwa on Sun Jun 10, 2012 10:49 pm

saya nak tanya pasal meter degital minyak per liter bagi jalan 100 km, apakah kegunaannya?

wanakwa

Posts : 5
Points : 7
Join date : 01/06/2012
Age : 45
Location : Kuching, Sarawak

Back to top Go down

Re: salam dari saya

Post by bro_jiwa on Mon Jun 11, 2012 12:04 am

wanakwa wrote:salam kepada semua penguna CE di sarawak dan Sabah< saya baru beli CE baru dalam seminggu , macam mana dengan prestasi CE bagi yang dalam guna CE dari saya, sila komen dengan saya.

bro rs camna ble dh drive CE ni...ada permasalahan leh kongsi2 nga kami.....bg kami pemilik CE terawal 2.4 mitsubishi xde problem major bab enjin...msih ok spm skg...ckit2 bsala...bg 2.0 acteco pun bab enjin xde problem major yg timbul......

bro_jiwa

Posts : 1079
Points : 1090
Join date : 08/02/2011
Location : CEC 075 Kuantan 013-9885676/9985676

Back to top Go down

Re: salam dari saya

Post by wanakwa on Mon Jun 11, 2012 8:00 pm

ok juga bro_jiwa cuma dekat sarawak ini < umumnya di kuching susah kita nak bersemuka dgn pemilik CE 2.0 yang lain bagi kongis masalah, tulah kalau ada kelab CE di Sarawak ni senang sikit< tulah saya join club Cherry ni untuk bertanya masalah kerana di tanah semenanjung lama dah pakai CE, sila beri tunjuk ajar.

wanakwa

Posts : 5
Points : 7
Join date : 01/06/2012
Age : 45
Location : Kuching, Sarawak

Back to top Go down

Re: salam dari saya

Post by Mr Mama on Tue Jun 12, 2012 10:23 am

SALAM DAN SELAMAT MENJADI WARGA CEC....

Mr Mama
President
President

Posts : 17743
Points : 18401
Join date : 30/07/2009
Age : 55
Location : CEC 001 StoneCold Hill - 0192625856

Back to top Go down

Re: salam dari saya

Post by irmirm77 on Tue Jun 12, 2012 11:43 am

wanakwa wrote:saya nak tanya pasal meter degital minyak per liter bagi jalan 100 km, apakah kegunaannya?
Meter tu adalah garis pengukur atau sukat kadar penggunaan consumption petrol oleh enjin CE anda. Dlm jumlah seliter petrol, berapa jarak perjalanan CE anda telah lalui. Dengan ini memudahkan anda membuat pengiraan kadar.

irmirm77
East Coast Leader 1
East Coast Leader 1

Posts : 787
Points : 819
Join date : 04/12/2009
Age : 39
Location : CEC 024 : Paka

Back to top Go down

Re: salam dari saya

Post by wanakwa on Tue Jun 12, 2012 10:58 pm

Terima kasih bro irmirm, tapi saya hairan angka pada meter tersebut terus kekal pada angka 25 L/100 km sahaja tanpa berganjak. Saya dah maklumkan pada pusat servis di sini pasal angka tersebut tidak berganjak walaupun kita dah set balik meter kilometer perjalanan. Pihak services center disini(Kuching) dah buat perbandingan dengan Kereta CE yang mana untuk Test Drive angka pada meter tersebut sama, tolong komen dan nasihat dari orang yang lama dah pakai CE.

wanakwa

Posts : 5
Points : 7
Join date : 01/06/2012
Age : 45
Location : Kuching, Sarawak

Back to top Go down

Re: salam dari saya

Post by absyar on Thu Mar 28, 2013 10:26 am

salam warga ce, saya ce2.0, millage 73k dr dec 2010, mslah sekrg terkadg gear free, rasa berat n tak boleh nak pecut dan lagi cruise tak jln, ini berlaku selepas ce saya kena ganti comprssor aircnd.... sbb sc sini tak leh nak pastikn. harap dpt bantu

absyar

Posts : 3
Points : 5
Join date : 20/11/2010

Back to top Go down

Re: salam dari saya

Post by fadhil on Fri Nov 08, 2013 4:06 pm

Salam kepada semua CEC Kuching...aku baru sahaja bertapak disini..kalau boleh, kepada pemilik CEC Area Kuching boleh TT.. Lagi satu, nak tanya dimana pusat service CE...chat from Fadhil CEC 666..Terima kasih.

fadhil

Posts : 1
Points : 1
Join date : 08/11/2013

Back to top Go down

Re: salam dari saya

Post by ibnu bahri on Sat Nov 09, 2013 12:55 am

absyar wrote:salam warga ce, saya ce2.0, millage 73k dr dec 2010, mslah sekrg terkadg gear free, rasa berat n tak boleh nak pecut dan lagi cruise tak jln, ini berlaku selepas ce saya kena ganti comprssor aircnd.... sbb sc sini tak leh nak pastikn. harap dpt bantu
x brp fhm yg terkadang gear free tu mcm mn?
mksdnya, x blh nk msk gear ke? wlpn tolak ke depan & ke blkg still gear x brbh?
blh explain skt?

ibnu bahri

Posts : 21
Points : 23
Join date : 13/05/2013
Age : 31
Location : CEC606; Paka - Muadzam Shah

Back to top Go down

Re: salam dari saya

Post by beijing star on Thu Feb 19, 2015 3:13 am

Salam perkenalan dri negeri d bawah bayu bro semua!

beijing star

Posts : 2
Points : 4
Join date : 19/02/2015

Back to top Go down

Re: salam dari saya

Post by syamfazli on Tue Feb 24, 2015 8:30 am

ibnu bahri wrote:
absyar wrote:salam warga ce, saya ce2.0, millage 73k dr dec 2010, mslah sekrg terkadg gear free, rasa berat n tak boleh nak pecut dan lagi cruise tak jln, ini berlaku selepas ce saya kena ganti comprssor aircnd.... sbb sc sini tak leh nak pastikn. harap dpt bantu
x brp fhm yg terkadang gear free tu mcm mn?
mksdnya, x blh nk msk gear ke? wlpn tolak ke depan & ke blkg still gear x brbh?
blh explain skt?

Salam tentuan sekalian

masalah tuan tu berpunca pada brake switch ..
kedudukannya di bawah pedal brake...
penyelesaiannya.. bawak kete pegi SC.. suruh pomen adjust kedudukan brake switch
atau jika tuan kaki DIY.. just adjust sendiri brake switch tu...
kondisi terbaik brake switch... tekan je brake .. anda akan dengo bunyi "tit" di tombol gear...


syamfazli
Northern Leader 1
Northern Leader 1

Posts : 1064
Points : 1101
Join date : 23/06/2010
Age : 39
Location : TIKAM BATU, SUNGAI PETANI, KEDAH (CEC064)

Back to top Go down

Re: salam dari saya

Post by Sponsored content Today at 1:57 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum