INFORMASI

NO AKAUN CEC
CEC SERVICES

MAYBANK : 562740132182

JAWATANKUASA CEC"KLIK"


CEC HELPLINE
"click"

MOH DOREH WARIGH
PENGUMUMAN"KLIK"

PENDAFTARAN AHLI BARU"KLIK"

SALAM PERKENALAN AHLI BARU"KLIK"

***UTK PERHATIAN CEC TELAH MENGASINGKAN AHLI & BUKAN AHLI DLM FORUM INI.***



CEC HELPLINE
"click"

MOH DOREH WARIGH
CEC Merchandise
CEC EVENT FOR 2013

DECEMBER
12 - 14 DEC 14 => CEOAG14 KELANA RESORT, SEREMBAN

**DETAIL BAGI PENGARAH PROJEK SETIAP AKTIVITI**."KLIK"

Latest topics
» chery easter club BORNEO
Fri Sep 25, 2015 7:55 am by hiysam

» 2,4 chery
Thu May 21, 2015 7:43 am by n@faiz

» Lokasi Kedai Accessories Kereta Yang OK Area Utara
Sun Mar 29, 2015 8:55 pm by mhdhafiz_aljarumi

» masalah2 minor n major CE
Tue Feb 24, 2015 10:51 pm by zolishak

» salam dari saya
Tue Feb 24, 2015 8:30 am by syamfazli

» Power Window problem...
Mon Feb 16, 2015 4:06 pm by mat2

» Salam Kepada Bakal Pelayar Forum CEC & Bakal Ahli Ahli Baru CEC
Mon Feb 16, 2015 8:08 am by syamfazli

» Salam CEC Pantai Timur
Mon Jan 05, 2015 11:52 am by mizan

» SALAM PERKENALAN DARI NILAI
Thu Dec 04, 2014 1:57 am by zam cecnilai

SOROTAN 2012

CEOAG 2012

MAJLIS2 JEMPUTAN CEO
Who is online?
In total there are 3 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 3 Guests

None

Most users ever online was 70 on Tue Oct 05, 2010 3:47 am
Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

CEAOG 2014

12 - 14 DIS 2014 KLANA RESORT, SEREMBAN, N9

Sponsorship :




Dengan Kerjasama :





December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Calendar Calendar


Selamat Datang Ke Chery Eastar Club...

Page 6 of 21 Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 13 ... 21  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Selamat Datang Ke Chery Eastar Club...

Post by Radenumar on Tue Jan 05, 2010 9:29 am

Jangan sedih bro, cuba ikhtiar lagi...mesti ada jalan tu...paling kurang try yang 2.0 macam kekawan cakap tu....Loan tak lepas nie ada 2 samada gaji banyak potongan atau blacklist...jangan balcklist udah lerrr....yang tu memang susah nak buat....melainkan guna nama org lain....

Radenumar

Posts : 9966
Points : 10597
Join date : 30/07/2009
Age : 38
Location : Taman Puncak Jalil

Back to top Go down

Re: Selamat Datang Ke Chery Eastar Club...

Post by zeck on Tue Jan 05, 2010 11:58 am

salam 1 malaysia dan juga rakan rakan dari spore , saya zeck ahli baru dlm thread ini sebelum ini just intai intai mengikut gerak geri serta perjalanan prihal multi topic yg di perbincangkan bersama ternyata ianya telah pun menjadi ahli CEC secara official secara tak langsung telah meracun keinginanan untuk memilikinya ,alhamdunillah sy telah pun memiliki mpv ala ala kereta mewah ini , so far sy berpuas hati , performance okay, just macam pandangan ahli yg lain sy totaly setuju dari segi interior workman ship ada sedikit kekurangan , namun itu perkara kecil yg boleh di atasi kalau kita beli jenama lain pun pasti ada kekurangannya .. so berbaloi lah dengan harga ,ery simpla v u pay u get , kerana ini adalah kemampuan saya ingin merasa kereta mpv bersama keluarga tercinta .. semuga adanya therad ini dijadikan platform untuk kita bersama boekongsi penbdapat di samping berkenalan satu sama yg lain secara global ...

cheers

zeck

zeck

Posts : 34
Points : 34
Join date : 05/01/2010
Age : 49
Location : pj

Back to top Go down

Re: Selamat Datang Ke Chery Eastar Club...

Post by Radenumar on Tue Jan 05, 2010 12:10 pm

Wa alaikum mussalam...

Welcome to CEC Bro Zeck! Terima kasih kerana sudi melayari forum CEC dan menjadi salah sorang ahli keluarga Chery Eastar. Diharapkan Bro Zeck dapat memberi dan bertukar2 pandangan dan pendapat di dalam forum ini. Segala permasalahan mengenai CE boleh kita cuba selesaikan bersama. Masalah anda masalah kita bersama...

So, minta Bro Zeck dapat mengisi butiran diri dalam topik CEC Database kat atas tu, dan join as CEC member dengan membuat tempahan ID Tag CEC semurah RM10. Pelbagai kemudahan akan kami sediakan untuk CEC Member dengan harga yang berpatutan....

Kalau free pagi sabtu nie, jom turun ke Pandan Lake Club untuk memeriahkan lagi Kejohanan Bowling CEC dan sesama kita berkenalan antara satu sama lain....Kalau nak join bowling pun boleh juga....last payment hari nie...apa2 hal leh call sye Raden 019-6000 252...

Radenumar

Posts : 9966
Points : 10597
Join date : 30/07/2009
Age : 38
Location : Taman Puncak Jalil

Back to top Go down

Re: Selamat Datang Ke Chery Eastar Club...

Post by razail2u on Tue Jan 05, 2010 2:34 pm

alfatih wrote:salam buat rakan cec ,

dah lama gua tak post kat cec nih...dah semakin maju nampaknya... utk makluman , loan yg gua apply utk beli chery tak lepas ler...ada sangkut sangkut..so takleh la dapat chery idaman hati. is1 pun macam cedih jugak tak dapat chery nih...maybe takder rezeki lagi kot nak pakai.. tgk la lagi 6 bulan ker... hmm...

Bro lanz83 ,
terima kasih diatas bantuan dan prihatin team cec bagi memberi maklumat yg cukup berguna. bagi gua, kalu sesiapa yg baru nak booking atau beli eloklah kiranya hubungi en lanz kita nih... service baik dan mudah serta mesra pelanggan. bukan nak bodek tapi apa yg telah gua lalui la... thanks en. lanz dan rakan rakan mr.mama , bro enigma , dan rakan rakan masa lepak TT puchong. kalian semua memang best...

Bro Fatih,

Boleh tau kenapa Loan tak lepas? Nama blacklisted ke atau dah byk tanggungan? ikut simple calculation kalau nak buat loan tak kisahlah kereta ke atau rumah mesti 1/3 dari gaji kita. kalau dah lebih 1/3 tapi takde commitment biasanya agen loan nie boleh ejas sbnrnya. kalau ada commitment lain mmg agak susah nak lepas kena pulak keadaan ekonomi skrg nie. Lagi satu Bank punya songel skrg nie kalau keje kontrak mmg susah nak lepas.

Boleh tau plan utk beli CE berapa downpayment? sebaik2nya kalau ada commitment biarlah 10% atau lebih dari harga kereta barulah bank akan consider utk lepaskan. Aku nie dah lalui benda nie semua dengan nama blacklisted, join AKPK, naik mahkamah pun dah kena pasal bg nama kat abang ipar utk dia beli keter baru lepas tu tak bayar. Sengsara giler. tapi sikit2 settlekan. Tapi takpe bro... settlekan semua masalah lepas tu bila dah release baru tangkap CE nie.. Takpe tunggu lama sikit manalah tau time tu semua common defects kat CE dah diperhalusi kesan dari CEC punya penangan... takyah dah nak fikir lagi... cuma fikir kasi nak cunkan aje.

slamat bro..jgn putus asa

razail2u

Posts : 173
Points : 174
Join date : 16/10/2009
Age : 39

Back to top Go down

Re: Selamat Datang Ke Chery Eastar Club...

Post by zeck on Tue Jan 05, 2010 3:02 pm

Radenumar wrote:Wa alaikum mussalam...

Welcome to CEC Bro Zeck! Terima kasih kerana sudi melayari forum CEC dan menjadi salah sorang ahli keluarga Chery Eastar. Diharapkan Bro Zeck dapat memberi dan bertukar2 pandangan dan pendapat di dalam forum ini. Segala permasalahan mengenai CE boleh kita cuba selesaikan bersama. Masalah anda masalah kita bersama...

So, minta Bro Zeck dapat mengisi butiran diri dalam topik CEC Database kat atas tu, dan join as CEC member dengan membuat tempahan ID Tag CEC semurah RM10. Pelbagai kemudahan akan kami sediakan untuk CEC Member dengan harga yang berpatutan....

Kalau free pagi sabtu nie, jom turun ke Pandan Lake Club untuk memeriahkan lagi Kejohanan Bowling CEC dan sesama kita berkenalan antara satu sama lain....Kalau nak join bowling pun boleh juga....last payment hari nie...apa2 hal leh call sye Raden 019-6000 252...

saudara raden, terima kasih di atas pelawaan sebetulnya saya dapat tahu dari brother aris kebetulan jumpa di service center di pj 225 semalam , tapi malangnya saya dah ada plan pulak minggu ni insyallah berjumpa nanti di next activity ,anyway to the team all the best & good luck !! semalam saya sempat berjumpa sembang sembang sementara kereta siap izhar,khir, shah , nice meeting u all , harap kawan kawan ini akan mendaftar jugak , berkenaan dgn charge ID tag tu no hal nanti sy isikan dan cara bayaran macam mana mbb2u k ?

zeck

Posts : 34
Points : 34
Join date : 05/01/2010
Age : 49
Location : pj

Back to top Go down

Re: Selamat Datang Ke Chery Eastar Club...

Post by Radenumar on Tue Jan 05, 2010 3:29 pm

Ok la kalau ada keja sabtu nie takpe...selesaikan apa2 yang patut...bila free leh join lagi, macam2 aktiviti dalam perancangan...Boleh la ajak kekawan yang jumpa semalam join CEC...banyak manfaat kalau join CEC dan sesama kita kongsi pendapat...nak meriah lagi join PTT CEC...layan bro...Untuk bayaran ID Tag CEC bank in duit kat akaun Maybank 162254703049 - Hassan Adli Othman (lepas bank in sms sye 019-6000252) dan mms atau email gambar pada Mr Mama pada 019-2625856 atau ridhoan@yahoo.com.

Radenumar

Posts : 9966
Points : 10597
Join date : 30/07/2009
Age : 38
Location : Taman Puncak Jalil

Back to top Go down

Re: Selamat Datang Ke Chery Eastar Club...

Post by Enigma4646 on Tue Jan 05, 2010 5:34 pm

towkey lampu dan kedai elektrik kat kawasan rumah aku .....dari puchong ...berniaga di Shah Alam .....pakai CE putih bodykit TTH tanpa shark fin bumper blkg ........leh dapat diskaun ne........


Enigma4646
Vice President 1

Posts : 3814
Points : 3901
Join date : 10/09/2009
Age : 33
Location : Bujang dari 7-16 Feb 2011

Back to top Go down

Re: Selamat Datang Ke Chery Eastar Club...

Post by Enigma4646 on Tue Jan 05, 2010 5:35 pm


Enigma4646
Vice President 1

Posts : 3814
Points : 3901
Join date : 10/09/2009
Age : 33
Location : Bujang dari 7-16 Feb 2011

Back to top Go down

Re: Selamat Datang Ke Chery Eastar Club...

Post by Radenumar on Tue Jan 05, 2010 5:41 pm

Invite dia masuk CEC la bro...Mana tau kot2 leh dapat diskaun beli lampu kat kedai dia untuk ahli2 CEC....

Radenumar

Posts : 9966
Points : 10597
Join date : 30/07/2009
Age : 38
Location : Taman Puncak Jalil

Back to top Go down

Re: Selamat Datang Ke Chery Eastar Club...

Post by maniseh.madoria on Tue Jan 05, 2010 5:44 pm

hehe kak chery ingat nk pasang lampu tu kat chery........ raden tshirt bowling bila nk dpt........

maniseh.madoria
Committee

Posts : 156
Points : 147
Join date : 23/12/2009
Age : 53
Location : wangsa maju setapak

http://manisehm@yahoo.com

Back to top Go down

Re: Selamat Datang Ke Chery Eastar Club...

Post by Enigma4646 on Tue Jan 05, 2010 5:48 pm

Radenumar wrote:Invite dia masuk CEC la bro...Mana tau kot2 leh dapat diskaun beli lampu kat kedai dia untuk ahli2 CEC....

aku dah invite ....bz katanya ....dia sorang je jaga kedai dia tu ,.....baru bukak 3 minggu

Enigma4646
Vice President 1

Posts : 3814
Points : 3901
Join date : 10/09/2009
Age : 33
Location : Bujang dari 7-16 Feb 2011

Back to top Go down

Re: Selamat Datang Ke Chery Eastar Club...

Post by Radenumar on Tue Jan 05, 2010 6:48 pm

maniseh.madoria wrote:hehe kak chery ingat nk pasang lampu tu kat chery........ raden tshirt bowling bila nk dpt........

Tshirt akan dapat pagi tu...tunggguuuuu!!!

Radenumar

Posts : 9966
Points : 10597
Join date : 30/07/2009
Age : 38
Location : Taman Puncak Jalil

Back to top Go down

Re: Selamat Datang Ke Chery Eastar Club...

Post by irmirm77 on Tue Jan 05, 2010 9:57 pm

welcome to CEC bro Zack... Al-Fatih.. kita doakan moga2 dapat juga memiliki CE nanti.. 2.0 pun alright gak.. tak kisah ler mana2 pun. aminnn...

irmirm77
East Coast Leader 1
East Coast Leader 1

Posts : 787
Points : 819
Join date : 04/12/2009
Age : 39
Location : CEC 024 : Paka

Back to top Go down

Re: Selamat Datang Ke Chery Eastar Club...

Post by Enigma4646 on Wed Jan 06, 2010 1:40 am

nantikan kezutan masa bowling nanti

Enigma4646
Vice President 1

Posts : 3814
Points : 3901
Join date : 10/09/2009
Age : 33
Location : Bujang dari 7-16 Feb 2011

Back to top Go down

Re: Selamat Datang Ke Chery Eastar Club...

Post by lanz 83 on Wed Jan 06, 2010 8:40 am

alfatih wrote:salam buat rakan cec ,

dah lama gua tak post kat cec nih...dah semakin maju nampaknya... utk makluman , loan yg gua apply utk beli chery tak lepas ler...ada sangkut sangkut..so takleh la dapat chery idaman hati. is1 pun macam cedih jugak tak dapat chery nih...maybe takder rezeki lagi kot nak pakai.. tgk la lagi 6 bulan ker... hmm...

Bro lanz83 ,
terima kasih diatas bantuan dan prihatin team cec bagi memberi maklumat yg cukup berguna. bagi gua, kalu sesiapa yg baru nak booking atau beli eloklah kiranya hubungi en lanz kita nih... service baik dan mudah serta mesra pelanggan. bukan nak bodek tapi apa yg telah gua lalui la... thanks en. lanz dan rakan rakan mr.mama , bro enigma , dan rakan rakan masa lepak TT puchong. kalian semua memang best...


Bro Alfatih,Janganlah puji sangat nanti takut nanti lupa daratan pulak heheh83x.Kalau free sabtu ni boleh join bowling sekali walaupun tak main.Kita tetap berkawan walaupun bro tidak memiliki eastar.

lanz 83

Posts : 1560
Points : 1719
Join date : 31/07/2009
Age : 42
Location : Bercuti ke Pulau Mutiara.

Back to top Go down

Re: Selamat Datang Ke Chery Eastar Club...

Post by Mr Mama on Wed Jan 06, 2010 8:42 am

Apa pun kita tetap same....... bole juga join program CEC ni...........

Mr Mama
President
President

Posts : 17743
Points : 18401
Join date : 30/07/2009
Age : 55
Location : CEC 001 StoneCold Hill - 0192625856

Back to top Go down

Re: Selamat Datang Ke Chery Eastar Club...

Post by zeck on Wed Jan 06, 2010 3:14 pm

waduh ruginya tak dapat join bowling , tak sangka amir rc geng aku pun ada jugak , apa kata bro kita racun kawan kawan kita dengan rc ni pulak anyway all the best kepada semua member .. enjoy ....

zeck

Posts : 34
Points : 34
Join date : 05/01/2010
Age : 49
Location : pj

Back to top Go down

Re: Selamat Datang Ke Chery Eastar Club...

Post by Mr Mama on Wed Jan 06, 2010 9:24 pm

HAA......HAAAA.........HAAAAAAAAAAAAA.....KAN BAGUS BERKELAB NI.......CEC KAN JUMPA MEMBER LAMA..............

Mr Mama
President
President

Posts : 17743
Points : 18401
Join date : 30/07/2009
Age : 55
Location : CEC 001 StoneCold Hill - 0192625856

Back to top Go down

Re: Selamat Datang Ke Chery Eastar Club...

Post by irmirm77 on Wed Jan 06, 2010 11:22 pm

ye.. betul tu mr mama... keluarga besar lebih baik.. muafakat... yg jauh kita dekatkan.. yg dekat kita rapatkan...

irmirm77
East Coast Leader 1
East Coast Leader 1

Posts : 787
Points : 819
Join date : 04/12/2009
Age : 39
Location : CEC 024 : Paka

Back to top Go down

Re: Selamat Datang Ke Chery Eastar Club...

Post by Mr Mama on Wed Jan 06, 2010 11:35 pm

YES.YG BUJANG KITA SATUKAN................

Mr Mama
President
President

Posts : 17743
Points : 18401
Join date : 30/07/2009
Age : 55
Location : CEC 001 StoneCold Hill - 0192625856

Back to top Go down

Re: Selamat Datang Ke Chery Eastar Club...

Post by Radenumar on Thu Jan 07, 2010 12:22 am

Ada yang bujang ke kat sini? ehhehehheh....

Radenumar

Posts : 9966
Points : 10597
Join date : 30/07/2009
Age : 38
Location : Taman Puncak Jalil

Back to top Go down

Re: Selamat Datang Ke Chery Eastar Club...

Post by Mr Mama on Thu Jan 07, 2010 12:27 am

BUJANG LUAR UMAH JE..........

Mr Mama
President
President

Posts : 17743
Points : 18401
Join date : 30/07/2009
Age : 55
Location : CEC 001 StoneCold Hill - 0192625856

Back to top Go down

Re: Selamat Datang Ke Chery Eastar Club...

Post by zainal on Thu Jan 07, 2010 6:43 am

Radenumar wrote:Ada yang bujang ke kat sini? ehhehehheh....

ada! ada! AKU LA!!

zainal

Posts : 498
Points : 497
Join date : 17/11/2009

Back to top Go down

Re: Selamat Datang Ke Chery Eastar Club...

Post by Radenumar on Thu Jan 07, 2010 9:51 am

napa tulisan "aku la" kecik jeaaa....lain macam nih...hehehheheh...

Radenumar

Posts : 9966
Points : 10597
Join date : 30/07/2009
Age : 38
Location : Taman Puncak Jalil

Back to top Go down

Re: Selamat Datang Ke Chery Eastar Club...

Post by zainal on Thu Jan 07, 2010 9:55 am

Radenumar wrote:napa tulisan "aku la" kecik jeaaa....lain macam nih...hehehheheh...
hati hati di jalan raya la... he he he... nanti takut wife terbaca Razz

zainal

Posts : 498
Points : 497
Join date : 17/11/2009

Back to top Go down

Re: Selamat Datang Ke Chery Eastar Club...

Post by Sponsored content Today at 7:33 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 6 of 21 Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 13 ... 21  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum