INFORMASI

NO AKAUN CEC
CEC SERVICES

MAYBANK : 562740132182

JAWATANKUASA CEC"KLIK"


CEC HELPLINE
"click"

MOH DOREH WARIGH
PENGUMUMAN"KLIK"

PENDAFTARAN AHLI BARU"KLIK"

SALAM PERKENALAN AHLI BARU"KLIK"

***UTK PERHATIAN CEC TELAH MENGASINGKAN AHLI & BUKAN AHLI DLM FORUM INI.***



CEC HELPLINE
"click"

MOH DOREH WARIGH
CEC Merchandise
CEC EVENT FOR 2013

DECEMBER
12 - 14 DEC 14 => CEOAG14 KELANA RESORT, SEREMBAN

**DETAIL BAGI PENGARAH PROJEK SETIAP AKTIVITI**."KLIK"

Latest topics
» chery easter club BORNEO
Fri Sep 25, 2015 7:55 am by hiysam

» 2,4 chery
Thu May 21, 2015 7:43 am by n@faiz

» Lokasi Kedai Accessories Kereta Yang OK Area Utara
Sun Mar 29, 2015 8:55 pm by mhdhafiz_aljarumi

» masalah2 minor n major CE
Tue Feb 24, 2015 10:51 pm by zolishak

» salam dari saya
Tue Feb 24, 2015 8:30 am by syamfazli

» Power Window problem...
Mon Feb 16, 2015 4:06 pm by mat2

» Salam Kepada Bakal Pelayar Forum CEC & Bakal Ahli Ahli Baru CEC
Mon Feb 16, 2015 8:08 am by syamfazli

» Salam CEC Pantai Timur
Mon Jan 05, 2015 11:52 am by mizan

» SALAM PERKENALAN DARI NILAI
Thu Dec 04, 2014 1:57 am by zam cecnilai

SOROTAN 2012

CEOAG 2012

MAJLIS2 JEMPUTAN CEO
Who is online?
In total there are 3 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 3 Guests

None

Most users ever online was 70 on Tue Oct 05, 2010 3:47 am
Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

CEAOG 2014

12 - 14 DIS 2014 KLANA RESORT, SEREMBAN, N9

Sponsorship :




Dengan Kerjasama :





December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Calendar Calendar


Selamat Datang Ke Chery Eastar Club...

Page 20 of 21 Previous  1 ... 11 ... 19, 20, 21  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Selamat Datang Ke Chery Eastar Club...

Post by AzizanPKF on Thu Aug 25, 2011 8:45 pm

Nickname Forum:AzizanPKF
Nama Panggilan:Azizan
No Tel:( Jika tak keberatan)0194436545
Umur:39thn
Lokasi Terkini:Gelugor,Penang
Asal:Pokok Sena,Kedah
Pekerjaan: Swasta
Status Perkahwinan/ Anak:Berkahwin\2 girls
Warna/CC/Tahun kereta anda:Snow White\2.0\2011
Dari mana dapat tahu tentang Forum CEC: Tenet-Isteri
Ucapan Pengenalan bagi menjana Ukhwah CEC: Salam perkenalan dr kami.... Tunjuk ajarku SIFU....Smile

AzizanPKF

Posts : 11
Points : 13
Join date : 25/08/2011
Age : 45
Location : Penang

Back to top Go down

Re: Selamat Datang Ke Chery Eastar Club...

Post by Bravotengo on Thu Aug 25, 2011 11:10 pm

AS SALAM BRO AZIZANPKF
WELKOM TO CEC ..TAHNIAH PILIHAN YG TEPAT
SILA CALL BRO NAZAL UTK SEBARANG INFO
SBB BRO NAZAL INCHARGE AREA UTARA
ANDA BOLEH TEMPAH NO AHLI CEC DGN DIA
DAN JANGAN LUPA DAFTAR UTK CEOAG 11
TAHNIAH ANDA SUDAH MENJADI CEO..

Bravotengo

Posts : 2273
Points : 2418
Join date : 20/05/2010
Age : 44
Location : CEC O28 - kepulauan Mindano

Back to top Go down

Re: Selamat Datang Ke Chery Eastar Club...

Post by bro_jiwa on Fri Aug 26, 2011 12:27 am

WLECOME 2 CEC bro Zaki.....pilihan yg tepat bersama CEC.....anda pasti teruja dgn aktviti2 yg dianjurkan nti...yg penting dftar and join CEOAG11....

bro_jiwa

Posts : 1079
Points : 1090
Join date : 08/02/2011
Location : CEC 075 Kuantan 013-9885676/9985676

Back to top Go down

Re: Selamat Datang Ke Chery Eastar Club...

Post by isma747 on Fri Aug 26, 2011 3:23 am

selamat datang bro

isma747

Posts : 560
Points : 570
Join date : 03/01/2011
Age : 42
Location : N9-KL-KB

Back to top Go down

Re: Selamat Datang Ke Chery Eastar Club...

Post by nazal on Fri Aug 26, 2011 11:14 am

AzizanPKF wrote:Nickname Forum:AzizanPKF
Nama Panggilan:Azizan
No Tel:( Jika tak keberatan)0194436545
Umur:39thn
Lokasi Terkini:Gelugor,Penang
Asal:Pokok Sena,Kedah
Pekerjaan: Swasta
Status Perkahwinan/ Anak:Berkahwin\2 girls
Warna/CC/Tahun kereta anda:Snow White\2.0\2011
Dari mana dapat tahu tentang Forum CEC: Tenet-Isteri
Ucapan Pengenalan bagi menjana Ukhwah CEC: Salam perkenalan dr kami.... Tunjuk ajarku SIFU....Smile

salam bro selamat datang dan selamat menjadi warga CEC.....
kat Gelugor ya...
dekat ngan saya tu....
Quarters Marin Batu Uban...
klu senang dan ada masa call saya....
0194574194...

nazal
Northern Leader 2
Northern Leader 2

Posts : 2358
Points : 2405
Join date : 06/08/2010
Age : 40
Location : CEC 090 penang

Back to top Go down

As-salam semua, saya ahli baru dalam kelab ini, saua baru je guna keta ni ms beli sulu bulan 3, blm setahun lagi...saya berharap kalau ada sebarang masalah harap pihak yang telah lama dan berpengalaman guna cherry ini bantu saya. sekina terima kasih.

Post by rozaimiemanan on Fri Sep 23, 2011 12:41 pm

Radenumar wrote:Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Kepada semua pengunjung yang dihormati,

SELAMAT DATANG KE FORUM CHERY EASTAR CLUB!!!

Kami pihak pengurusan CEC ingin mengalu-alukan kehadiran semua pemilik Eastar di seluruh dunia ke forum CEC ini.

Untuk pengetahuan semua, Chery Eastar Club (CEC) telah diwujudkan pada 30 Julai 2009 oleh pemilik-pemilik Chery Eastar untuk membentuk satu kumpulan besar dalam memberi sokongan dan promosi terhadap kenderaan MPV ini. Secara tidak langsung CEC akan bertindak sebagai duta bagi menarik minat orang ramai untuk memiliki kenderaan MPV ini. Kami juga telah mengadakan beberapa aktiviti sebelum ini seperti :

1). Majlis Berbuka Puasa CEC, Di Restoran Kembangan Paradise, Seri Kembangan,
2). Perjumpaan Di Restoran Upin Dan Ipin, Shah Alam
3). Program Konvoi CEC ke SC Kuantan, Pahang
4). Majlis Rumah Terbuka Aidilfitri CEC, Kondominium Desaminium Rimba, Seri Kembangan.
5). Program TT di Restoran BBQ & Steamboat, Sg. Buloh


Semua pengunjung boleh melihat potrait aktiviti kami di topik CEC Galeri dalam blog CEC.

Memandangkan Chery Eastar Club baru diwujudkan dan belum mempunyai dana kewangan dalam melakukan sebarang aktiviti. Kebanyakan aktiviti-aktiviti yang telah dijalankan sebelum ini adalah tanggung sendiri setiap pemilik Eastar.

CEC juga tidak mengenakan sebarang bayaran yuran sekiranya anda ingin menyertai CEC. Anda hanya perlu register sebagai ahli di dalam forum ini dan mengisi butiran anda di topik Chery Eastar Database bagi tujuan memudahkan pihak CEC menwar-warkan sebarang aktiviti yang akan dilakukan pada masa hadapan.

Semua pengunjung dialu-alukan untuk bertukar-tukar fikiran dan pendapat serta maklumat dengan semua pemilik Eastar di dalam forum ini.

Hala tuju kami adalah jelas untuk menyediakan maklumat berguna kepada semua pemilik dan bakal pemilik Chery Eastar tanpa mengira bangsa, warna kulit dan fahaman politik.

Kami berharap dengan adanya Forum CEC ini, semua pengunjung mendapat sedikit sebanyak manfaat dalam mencari maklumat dan info mengenai Chery Eastar.

Sekian Terima Kasih,

Warga Kerja CEC

rozaimiemanan

Posts : 2
Points : 4
Join date : 12/09/2011
Age : 44
Location : Puncak Alam Fasa 2

Back to top Go down

Re: Selamat Datang Ke Chery Eastar Club...

Post by awali on Fri Sep 23, 2011 4:11 pm

bole aje selalu2 la dtg join aktiviti2 kenal tuko2 h/p no. supaya dah kenal senang nak jawab call tu kalu tak maka tak layan le.. sng jadi ahli berbayar kami sedia bantu mn yg termampu kalu tak bole minta ahli2 lain yg kami kenal bole bantu anda itu aje..

awali
Moderator 2
Moderator 2

Posts : 665
Points : 768
Join date : 15/12/2010
Age : 41
Location : CEC 119 CHERAS PERDANA 2

http://awali19.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Selamat Datang Ke Chery Eastar Club...

Post by Jai_aretie on Mon Oct 17, 2011 12:56 am

Nickname Forum: Jai_aretie
Nama Panggilan:ajai or jai What a Face
No Tel:( Jika tak keberatan) albino
Umur: 32
Lokasi Terkini:Bkt Teratai, Ampang
Asal: Kuala krau - Mentakab - Pahang
Pekerjaan:Memakan gaji
Status Perkahwinan/ Anak: Kawen...Anak 2 1/2 (otw Very Happy )
Warna/CC/Tahun kereta anda:belom ade Embarassed ...tgh kumpol2,saving2 insyAllah klu di izinkn hujg thn ni...mem da aprrove tu Laughing bounce huhuhuhu
Dari mana dapat tahu tentang Forum CEC: KDI,itnet
Ucapan Pengenalan bagi menjana Ukhwah CEC: Assalamualaikum...selamat kenal2,mesra2,gurau2 n sila tnjuk ajar kat koi yg baru ni yek...TQ bro2 bri2 n otai2 skalian ... sunny

nota kaki: wat mase ni koi jd ahli forum lh dlu ye...nti da kua ce koi daftar la .. Cool


Jai_aretie

Posts : 87
Points : 92
Join date : 10/10/2011
Location : Ampang-PD-Jengka

Back to top Go down

Re: Selamat Datang Ke Chery Eastar Club...

Post by pok din on Mon Oct 17, 2011 1:07 am

Jai_aretie wrote:Nickname Forum: Jai_aretie
Nama Panggilan:ajai or jai What a Face
No Tel:( Jika tak keberatan) albino
Umur: 32
Lokasi Terkini:Bkt Teratai, Ampang
Asal: Kuala krau - Mentakab - Pahang
Pekerjaan:Memakan gaji
Status Perkahwinan/ Anak: Kawen...Anak 2 1/2 (otw Very Happy )
Warna/CC/Tahun kereta anda:belom ade Embarassed ...tgh kumpol2,saving2 insyAllah klu di izinkn hujg thn ni...mem da aprrove tu Laughing bounce huhuhuhu
Dari mana dapat tahu tentang Forum CEC: KDI,itnet
Ucapan Pengenalan bagi menjana Ukhwah CEC: Assalamualaikum...selamat kenal2,mesra2,gurau2 n sila tnjuk ajar kat koi yg baru ni yek...TQ bro2 bri2 n otai2 skalian ... sunny

nota kaki: wat mase ni koi jd ahli forum lh dlu ye...nti da kua ce koi daftar la .. Cool


welcome to cec...

perkongsian ilmu dan merapatkan silaturahim matlamat kita...

pok din

Posts : 1494
Points : 1495
Join date : 03/01/2011
Age : 35
Location : peneng~kelate~terengganu

Back to top Go down

Re: Selamat Datang Ke Chery Eastar Club...

Post by Jai_aretie on Mon Oct 17, 2011 3:17 am

trimas pok din...

Jai_aretie

Posts : 87
Points : 92
Join date : 10/10/2011
Location : Ampang-PD-Jengka

Back to top Go down

salam kenal

Post by Bakri on Wed Nov 16, 2011 12:17 am

salam kepada semua...saya sebenarnya baru beberapa bulan saja memiliki mpv ini...dan sekarang masih tercari2 akan club sebegini ...bukan apa..hanya ingin berkongsi pengalaman dan pendapat...boleh ka

Bakri

Posts : 2
Points : 2
Join date : 15/11/2011
Age : 49
Location : kulim

Back to top Go down

Re: Selamat Datang Ke Chery Eastar Club...

Post by SkrollX on Wed Nov 16, 2011 12:26 am

Welcome to the club, bro bakri...salam perkenalan...

SkrollX

Posts : 466
Points : 466
Join date : 11/10/2010
Age : 38
Location : Bukit Jambul,Penang-Hutan kampung,Kedah

Back to top Go down

Re: Selamat Datang Ke Chery Eastar Club...

Post by SAIFUL BAHARI BIN MOHAMAD on Wed Nov 16, 2011 2:59 am

selamat datang ke CEC dan memang x syak lg inilah kelab
yg .paling sesuai utk anda sertainya.

SAIFUL BAHARI BIN MOHAMAD

Posts : 1109
Points : 1150
Join date : 28/12/2010
Age : 48
Location : SUNGAI PETANI,KEDAH {CEC 128 }

Back to top Go down

Re: Selamat Datang Ke Chery Eastar Club...

Post by kaysee on Wed Nov 16, 2011 3:05 am

selamat berkenalan gak to bro bakri. buleh sgt2 rasanye tu.
kira bro lg senior la. sy blm pun masuk sebulan. moh ler rasmikn keahlian, kurang2 ngn lengkapkan info bro dlm profile or guna format sedia ada utk perkenal diri. n jgn lupa gmbr terhensem bro tuk kwn lain kat sini kenal.

kaysee

Posts : 45
Points : 51
Join date : 24/10/2011
Age : 38
Location : CEO - Setiawangsa

http://kcrcw.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Selamat Datang Ke Chery Eastar Club...

Post by Mat Fay on Wed Nov 16, 2011 9:12 am

Bakri wrote:salam kepada semua...saya sebenarnya baru beberapa bulan saja memiliki mpv ini...dan sekarang masih tercari2 akan club sebegini ...bukan apa..hanya ingin berkongsi pengalaman dan pendapat...boleh ka

slamat datang ke CEC dan slamat berforum utk mengeratkan silaturrahim..

Mat Fay

Posts : 764
Points : 783
Join date : 23/09/2011
Age : 40
Location : Pdg Temusu SP,Kangar,Jitra(CEC274)

Back to top Go down

Re: Selamat Datang Ke Chery Eastar Club...

Post by Yahya Black on Wed Nov 16, 2011 9:40 am

Sesiapa yg baru tu...W 2 R Club.. Smile

Yahya Black
Secretary 2
Secretary 2

Posts : 275
Points : 279
Join date : 16/12/2010

Back to top Go down

Re: Selamat Datang Ke Chery Eastar Club...

Post by kalam on Wed Nov 16, 2011 12:59 pm

yeah sama ngan bro YB.. welkam to yg baru join club.. salam perkenalan

kalam
East Coast Leader 2
East Coast Leader 2

Posts : 1190
Points : 1201
Join date : 12/04/2011
Age : 37
Location : CEC 192 Dungun, Terengganu

Back to top Go down

Re: Selamat Datang Ke Chery Eastar Club...

Post by azmansor on Wed Nov 16, 2011 5:25 pm

Selamat datang dan selamat ber klab bro bakri!!! Cool

azmansor

Posts : 260
Points : 262
Join date : 04/07/2011
Location : CEC201 Bertam, Pulau Pinang

Back to top Go down

Re: Selamat Datang Ke Chery Eastar Club...

Post by zmr704 on Thu Apr 05, 2012 12:52 pm

salam.. rasanya dah jadi ahli sejak 2009, tapi rasa macam baru je kat sini

zmr704

Posts : 3
Points : 3
Join date : 08/02/2011

Back to top Go down

Re: Selamat Datang Ke Chery Eastar Club...

Post by nazal on Thu Apr 05, 2012 1:46 pm

selamat datang kepada semua ahli baru.....
sesungguhnya pilihan anda memang berbaloi....

nazal
Northern Leader 2
Northern Leader 2

Posts : 2358
Points : 2405
Join date : 06/08/2010
Age : 40
Location : CEC 090 penang

Back to top Go down

Re: Selamat Datang Ke Chery Eastar Club...

Post by Azhar on Sat Apr 07, 2012 8:23 am

Welcome Bro Bakri. Tul tu leh kongsi pengalaman dan pendapat. Dah lama tak TT ni. Apa kata Tok Batin Utara 1 & 2. Boleh buat di SP, Kulim atau Penang dll (Aloq Setaq, Changloon, Arau) secara bergilir-gilir.
Atau kita organise aktiviti mencabar sedikit spt mendaki Gunung Jerai.

Azhar

Posts : 496
Points : 538
Join date : 27/05/2011
Age : 50
Location : PERMATANG PAUH CEC 202

Back to top Go down

Re: Selamat Datang Ke Chery Eastar Club...

Post by yusmentor on Thu May 17, 2012 1:09 pm

Assalammualaikum dan salam sejahtera kepada Barisan Tertinggi dan semua ahli2 CEC.

Saya Yus Mentor ..ahli baru ( baru jer register, hp : 0193700388 ) Very Happy semoga boleh berinteraksi bersama dgn semua Members. Umpama budak baru belajar..mohon jika salah tolong ..tunjukkan cara..

Saya masih lagi "teraba2" dalam portal ini...yg pasti ..mestilah banyak manafaatnya kepada semua ahli2.

Seperkara..apa bezanya Ahli Berbayar...dgn ahli tak berbayar..?

Nak bayar tu macammana..? Pohon maklum balas... cheers

yusmentor

Posts : 2
Points : 2
Join date : 17/05/2012
Location : Keramat Wangsa, Kuala Lumpur

http://www.yuswellnesscoach.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Selamat Datang Ke Chery Eastar Club...

Post by reza on Thu May 17, 2012 1:49 pm

yusmentor wrote:Assalammualaikum dan salam sejahtera kepada Barisan Tertinggi dan semua ahli2 CEC.

Saya Yus Mentor ..ahli baru ( baru jer register, hp : 0193700388 ) Very Happy semoga boleh berinteraksi bersama dgn semua Members. Umpama budak baru belajar..mohon jika salah tolong ..tunjukkan cara..

Saya masih lagi "teraba2" dalam portal ini...yg pasti ..mestilah banyak manafaatnya kepada semua ahli2.

Seperkara..apa bezanya Ahli Berbayar...dgn ahli tak berbayar..?

Nak bayar tu macammana..? Pohon maklum balas... cheers


selamat dtg yus mentor, dah jadi mentor kira hebat nih, di pendekkan cite, boleh hubungi kay utk maklumat lanjut 0162063635 setiausaha cec

reza
Vice President 2
Vice President 2

Posts : 3446
Points : 3527
Join date : 02/08/2009
Location : cec009

Back to top Go down

Re: Selamat Datang Ke Chery Eastar Club...

Post by yusmentor on Thu May 17, 2012 2:13 pm

tq atas maklum balas.. cheers

Telah call Kay.

p/s: hehehe mentor tu kebiasaannya gelaran oleh rakan2 n group jer... hehehe Insyaallah ..moga dpt ketemu..cuma minggu ni ..dah dijemput ke Dataran Merdeka ...ada event oleh Tourism

yusmentor

Posts : 2
Points : 2
Join date : 17/05/2012
Location : Keramat Wangsa, Kuala Lumpur

http://www.yuswellnesscoach.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Selamat Datang Ke Chery Eastar Club...

Post by nazal on Thu May 17, 2012 4:07 pm

selamat datang kepada semua ahli baru.....
selamat menjadi warga CEC.....
salam perkenalan dari saya....

nazal
Northern Leader 2
Northern Leader 2

Posts : 2358
Points : 2405
Join date : 06/08/2010
Age : 40
Location : CEC 090 penang

Back to top Go down

Re: Selamat Datang Ke Chery Eastar Club...

Post by Sponsored content Today at 7:33 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 20 of 21 Previous  1 ... 11 ... 19, 20, 21  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum