INFORMASI

NO AKAUN CEC
CEC SERVICES

MAYBANK : 562740132182

JAWATANKUASA CEC"KLIK"


CEC HELPLINE
"click"

MOH DOREH WARIGH
PENGUMUMAN"KLIK"

PENDAFTARAN AHLI BARU"KLIK"

SALAM PERKENALAN AHLI BARU"KLIK"

***UTK PERHATIAN CEC TELAH MENGASINGKAN AHLI & BUKAN AHLI DLM FORUM INI.***



CEC HELPLINE
"click"

MOH DOREH WARIGH
CEC Merchandise
CEC EVENT FOR 2013

DECEMBER
12 - 14 DEC 14 => CEOAG14 KELANA RESORT, SEREMBAN

**DETAIL BAGI PENGARAH PROJEK SETIAP AKTIVITI**."KLIK"

Latest topics
» chery easter club BORNEO
Fri Sep 25, 2015 7:55 am by hiysam

» 2,4 chery
Thu May 21, 2015 7:43 am by n@faiz

» Lokasi Kedai Accessories Kereta Yang OK Area Utara
Sun Mar 29, 2015 8:55 pm by mhdhafiz_aljarumi

» masalah2 minor n major CE
Tue Feb 24, 2015 10:51 pm by zolishak

» salam dari saya
Tue Feb 24, 2015 8:30 am by syamfazli

» Power Window problem...
Mon Feb 16, 2015 4:06 pm by mat2

» Salam Kepada Bakal Pelayar Forum CEC & Bakal Ahli Ahli Baru CEC
Mon Feb 16, 2015 8:08 am by syamfazli

» Salam CEC Pantai Timur
Mon Jan 05, 2015 11:52 am by mizan

» SALAM PERKENALAN DARI NILAI
Thu Dec 04, 2014 1:57 am by zam cecnilai

SOROTAN 2012

CEOAG 2012

MAJLIS2 JEMPUTAN CEO
Who is online?
In total there is 0 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 70 on Tue Oct 05, 2010 3:47 am
Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

CEAOG 2014

12 - 14 DIS 2014 KLANA RESORT, SEREMBAN, N9

Sponsorship :




Dengan Kerjasama :





December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Calendar Calendar


I'm Bored! Give me something to laugh at!

Page 3 of 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: I'm Bored! Give me something to laugh at!

Post by kayuaran on Fri Oct 15, 2010 5:24 pm

kehkehkeh . ampeh nyer wak . simple giler logik thinking wahahhha

kayuaran

Posts : 560
Points : 557
Join date : 23/02/2010
Age : 38
Location : Kajang , selangor

Back to top Go down

Re: I'm Bored! Give me something to laugh at!

Post by Bravotengo on Fri Oct 15, 2010 5:38 pm

kayuaran wrote:kehkehkeh . ampeh nyer wak . simple giler logik thinking wahahhha
Cara Bro Gelak nie mcm kat umah x der aquarium jer..he..he..
saya ada 3 aquarium..
satu utk ikan laga
satu utk ikan mas
satu utk mandi manda...he..he...
kalau tak der aquarium
kena tanya wak..nie..

Bravotengo

Posts : 2273
Points : 2418
Join date : 20/05/2010
Age : 44
Location : CEC O28 - kepulauan Mindano

Back to top Go down

Re: I'm Bored! Give me something to laugh at!

Post by Radenumar on Fri Oct 15, 2010 7:37 pm

Fuuuuhhhh...sye bukan stakat aquarium tp kolam ikan, ikan pun banyak...

Radenumar

Posts : 9966
Points : 10597
Join date : 30/07/2009
Age : 38
Location : Taman Puncak Jalil

Back to top Go down

Re: I'm Bored! Give me something to laugh at!

Post by Bro_Sue on Fri Oct 15, 2010 7:51 pm

Radenumar wrote:Fuuuuhhhh...sye bukan stakat aquarium tp kolam ikan, ikan pun banyak...

logic thinker statement raden
kolam ikan?, semestinya ikan mmg banyak
banyak ikan - mesti samada banyak ibu
kalau tak byk ibu, mesti kuat m_ _n
....................hahaha

Bro_Sue
Advisor
Advisor

Posts : 3749
Points : 3893
Join date : 23/03/2010
Location : CEC 015 : Selangor

http://tengai5001.blogspot.com/2009/12/chery-easter-jelajah-patt

Back to top Go down

Re: I'm Bored! Give me something to laugh at!

Post by Bro_Sue on Fri Oct 15, 2010 7:56 pm

Bravotengo wrote:
kayuaran wrote:kehkehkeh . ampeh nyer wak . simple giler logik thinking wahahhha
Cara Bro Gelak nie mcm kat umah x der aquarium jer..he..he..
saya ada 3 aquarium..
satu utk ikan laga
satu utk ikan mas
satu utk mandi manda...he..he...
kalau tak der aquarium
kena tanya wak..nie..

yg nie kureng sikit dari raden
3 aquarium jea, takde kolam ikan
3 akuarium yg berasingan, maknanya 3 kilang yg berlainan, 3 stok.........
1 stok laga2........ gusti manja
1 stok perhiasan........... mas
1 stok mandi2 - cuci badan jea...........
kemungkinan stok laga2 tu ada ikan, yg 2 stok lagi tu takde ikan
sori la.......... nie kan logic thinker...........hahaha
jgn trgelak sorang2, nanti bini ckp gile!

Bro_Sue
Advisor
Advisor

Posts : 3749
Points : 3893
Join date : 23/03/2010
Location : CEC 015 : Selangor

http://tengai5001.blogspot.com/2009/12/chery-easter-jelajah-patt

Back to top Go down

Re: I'm Bored! Give me something to laugh at!

Post by Bro_Sue on Fri Oct 15, 2010 7:57 pm

kayuaran wrote:kehkehkeh . ampeh nyer wak . simple giler logik thinking wahahhha

moral of the story - jgn suka shortcut bila org buat statement

Bro_Sue
Advisor
Advisor

Posts : 3749
Points : 3893
Join date : 23/03/2010
Location : CEC 015 : Selangor

http://tengai5001.blogspot.com/2009/12/chery-easter-jelajah-patt

Back to top Go down

Re: I'm Bored! Give me something to laugh at!

Post by reza on Fri Oct 15, 2010 8:25 pm

Bro_Sue wrote:
Bravotengo wrote:
kayuaran wrote:kehkehkeh . ampeh nyer wak . simple giler logik thinking wahahhha
Cara Bro Gelak nie mcm kat umah x der aquarium jer..he..he..
saya ada 3 aquarium..
satu utk ikan laga
satu utk ikan mas
satu utk mandi manda...he..he...
kalau tak der aquarium
kena tanya wak..nie..

yg nie kureng sikit dari raden
3 aquarium jea, takde kolam ikan
3 akuarium yg berasingan, maknanya 3 kilang yg berlainan, 3 stok.........
1 stok laga2........ gusti manja
1 stok perhiasan........... mas
1 stok mandi2 - cuci badan jea...........
kemungkinan stok laga2 tu ada ikan, yg 2 stok lagi tu takde ikan
sori la.......... nie kan logic thinker...........hahaha
jgn trgelak sorang2, nanti bini ckp gile!


fuhhhhhh... hebat betoi korang punya logic thinker....

reza
Vice President 2
Vice President 2

Posts : 3446
Points : 3527
Join date : 02/08/2009
Location : cec009

Back to top Go down

Re: I'm Bored! Give me something to laugh at!

Post by Mr Mama on Fri Oct 15, 2010 11:10 pm

reza wrote:
Bro_Sue wrote:
Bravotengo wrote:
kayuaran wrote:kehkehkeh . ampeh nyer wak . simple giler logik thinking wahahhha
Cara Bro Gelak nie mcm kat umah x der aquarium jer..he..he..
saya ada 3 aquarium..
satu utk ikan laga
satu utk ikan mas
satu utk mandi manda...he..he...
kalau tak der aquarium
kena tanya wak..nie..

yg nie kureng sikit dari raden
3 aquarium jea, takde kolam ikan
3 akuarium yg berasingan, maknanya 3 kilang yg berlainan, 3 stok.........
1 stok laga2........ gusti manja
1 stok perhiasan........... mas
1 stok mandi2 - cuci badan jea...........
kemungkinan stok laga2 tu ada ikan, yg 2 stok lagi tu takde ikan
sori la.......... nie kan logic thinker...........hahaha
jgn trgelak sorang2, nanti bini ckp gile!


fuhhhhhh... hebat betoi korang punya logic thinker....

NI KLU WRONG THINKER MAU LEPAS LE TANJUNG RAMBUTAN NI............ HAHAH

Mr Mama
President
President

Posts : 17743
Points : 18401
Join date : 30/07/2009
Age : 55
Location : CEC 001 StoneCold Hill - 0192625856

Back to top Go down

Re: I'm Bored! Give me something to laugh at!

Post by Bravotengo on Fri Oct 15, 2010 11:28 pm

Mr Mama wrote:
reza wrote:
Bro_Sue wrote:
Bravotengo wrote:
kayuaran wrote:kehkehkeh . ampeh nyer wak . simple giler logik thinking wahahhha
Cara Bro Gelak nie mcm kat umah x der aquarium jer..he..he..
saya ada 3 aquarium..
satu utk ikan laga
satu utk ikan mas
satu utk mandi manda...he..he...
kalau tak der aquarium
kena tanya wak..nie..

yg nie kureng sikit dari raden
3 aquarium jea, takde kolam ikan
3 akuarium yg berasingan, maknanya 3 kilang yg berlainan, 3 stok.........
1 stok laga2........ gusti manja
1 stok perhiasan........... mas
1 stok mandi2 - cuci badan jea...........
kemungkinan stok laga2 tu ada ikan, yg 2 stok lagi tu takde ikan
sori la.......... nie kan logic thinker...........hahaha
jgn trgelak sorang2, nanti bini ckp gile!


fuhhhhhh... hebat betoi korang punya logic thinker....

NI KLU WRONG THINKER MAU LEPAS LE TANJUNG RAMBUTAN NI............ HAHAH
bagi orang yg beniaga kat pasar ikan mcm mana pulak ye...?
kalau bro raden ada kolam ikan dan banyak ikan tak kan tak nak jual kot..?
Mcm mana Wak nak bagi statement kat peniaga ikan tu..?
tak ada aquarium tapi ada ikan...
lepas nie mesti semua ceo letak mini aquarium dlm ce takut terserempak dg WAK logic Thinker....nie...

Bravotengo

Posts : 2273
Points : 2418
Join date : 20/05/2010
Age : 44
Location : CEC O28 - kepulauan Mindano

Back to top Go down

Re: I'm Bored! Give me something to laugh at!

Post by Mr Mama on Fri Oct 15, 2010 11:30 pm

BRAVO........... BETUL TU...............

Mr Mama
President
President

Posts : 17743
Points : 18401
Join date : 30/07/2009
Age : 55
Location : CEC 001 StoneCold Hill - 0192625856

Back to top Go down

Re: I'm Bored! Give me something to laugh at!

Post by Bravotengo on Fri Oct 15, 2010 11:44 pm

Mr Mama wrote:BRAVO........... BETUL TU...............
dalam CE reverse camera dah pasang
GPS dah pasang..
lepas nie semua CEO pakat beli mini aquarium utk letak dlm ce
takut terserempak dgn WAk nanti...

Bravotengo

Posts : 2273
Points : 2418
Join date : 20/05/2010
Age : 44
Location : CEC O28 - kepulauan Mindano

Back to top Go down

Re: I'm Bored! Give me something to laugh at!

Post by Radenumar on Sun Oct 17, 2010 1:09 am

Kalau nelayan macam mana lak ek...tiap2 hari tangkap ikan kat laut...ikan pun dah kenal muka dia....Tp ada gak ikan yang ada nombor dok dalam aquarium....leh pilih dari luar jea....Bro Sue tahu ikan jenis apa kalau ada nombor nih....camno nak pikir nih...hehehhehehe

Radenumar

Posts : 9966
Points : 10597
Join date : 30/07/2009
Age : 38
Location : Taman Puncak Jalil

Back to top Go down

Re: I'm Bored! Give me something to laugh at!

Post by Bravotengo on Sun Oct 17, 2010 1:13 am

tu dah kira sampai tahap dewa tu..
badan ikan pun bleh nampak nombor..
kena menuntut nie...

Bravotengo

Posts : 2273
Points : 2418
Join date : 20/05/2010
Age : 44
Location : CEC O28 - kepulauan Mindano

Back to top Go down

Re: I'm Bored! Give me something to laugh at!

Post by Radenumar on Sun Oct 17, 2010 1:35 am

Kalau nak tahu ikan apa, tanya Tn Penasihat....mana dia tak muncul2 malam nih...

Radenumar

Posts : 9966
Points : 10597
Join date : 30/07/2009
Age : 38
Location : Taman Puncak Jalil

Back to top Go down

Re: I'm Bored! Give me something to laugh at!

Post by Bravotengo on Sun Oct 17, 2010 1:57 am

Radenumar wrote:Kalau nak tahu ikan apa, tanya Tn Penasihat....mana dia tak muncul2 malam nih...
Tn Penasihat dalam diam-diam cuba menghafal lirik tu..
baru jer hafal baris ke dua tu...

Bravotengo

Posts : 2273
Points : 2418
Join date : 20/05/2010
Age : 44
Location : CEC O28 - kepulauan Mindano

Back to top Go down

Re: I'm Bored! Give me something to laugh at!

Post by Bro_Sue on Sun Oct 17, 2010 2:38 am

menghilang tgk bola mlm nie
MU hampeh lagi - draw
2 mgu dulu leading 3 -1.... last2 draw
mlm nie leading 2 - 0.... last2 draw

apa nie ikan la, nombor la, akuarium la.........
mcm mana..... ikan dlm aquarium kat thailand ada nombor?
ada ke?
tak pernah dgr pun.........

Bro_Sue
Advisor
Advisor

Posts : 3749
Points : 3893
Join date : 23/03/2010
Location : CEC 015 : Selangor

http://tengai5001.blogspot.com/2009/12/chery-easter-jelajah-patt

Back to top Go down

Re: I'm Bored! Give me something to laugh at!

Post by aha on Sun Oct 17, 2010 2:52 am

dengar x penah..tengok ade ke..?? he..hee

aha
Perak Leader 1
Perak Leader 1

Posts : 511
Points : 519
Join date : 23/06/2010
Location : cec171 ipoh to ipoh

Back to top Go down

Re: I'm Bored! Give me something to laugh at!

Post by Bro_Sue on Sun Oct 17, 2010 3:07 am

tgk pun gambar yg raden bawak balik tunjuk..... hahaha

Bro_Sue
Advisor
Advisor

Posts : 3749
Points : 3893
Join date : 23/03/2010
Location : CEC 015 : Selangor

http://tengai5001.blogspot.com/2009/12/chery-easter-jelajah-patt

Back to top Go down

Re: I'm Bored! Give me something to laugh at!

Post by aha on Sun Oct 17, 2010 3:10 am

Bro_Sue wrote:tgk pun gambar yg raden bawak balik tunjuk..... hahaha
ishh..ishh.ishhh..
sepat ronggeng ke...??

aha
Perak Leader 1
Perak Leader 1

Posts : 511
Points : 519
Join date : 23/06/2010
Location : cec171 ipoh to ipoh

Back to top Go down

Re: I'm Bored! Give me something to laugh at!

Post by Bro_Sue on Sun Oct 17, 2010 3:17 am

tak perasan
sepat ronggeng ke
keli ronggeng ke
lampan ronggeng ke

Bro_Sue
Advisor
Advisor

Posts : 3749
Points : 3893
Join date : 23/03/2010
Location : CEC 015 : Selangor

http://tengai5001.blogspot.com/2009/12/chery-easter-jelajah-patt

Back to top Go down

Re: I'm Bored! Give me something to laugh at!

Post by aha on Sun Oct 17, 2010 3:25 am

Bro_Sue wrote:tak perasan
sepat ronggeng ke
keli ronggeng ke
lampan ronggeng ke
spesis ronggeng le kire2nyierr nie..

aha
Perak Leader 1
Perak Leader 1

Posts : 511
Points : 519
Join date : 23/06/2010
Location : cec171 ipoh to ipoh

Back to top Go down

Re: I'm Bored! Give me something to laugh at!

Post by Mr Mama on Sun Oct 17, 2010 1:34 pm

Bro_Sue wrote:menghilang tgk bola mlm nie
MU hampeh lagi - draw
2 mgu dulu leading 3 -1.... last2 draw
mlm nie leading 2 - 0.... last2 draw

apa nie ikan la, nombor la, akuarium la.........
mcm mana..... ikan dlm aquarium kat thailand ada nombor?
ada ke?
tak pernah dgr pun.........

ikan sepat pakai kasut........... hahah

Mr Mama
President
President

Posts : 17743
Points : 18401
Join date : 30/07/2009
Age : 55
Location : CEC 001 StoneCold Hill - 0192625856

Back to top Go down

Re: I'm Bored! Give me something to laugh at!

Post by Mr Mama on Fri Nov 12, 2010 11:29 pm

1. Masukkan tulang dalam satu mangkuk yang diisi Coke, ia akan hancur atau hilang sama sekali dalam masa 2 hari. Elok untuk yang berniaga sup tulang! 2. Untuk mencuci tandas : Masukkan setin air Coke dalam tandas dan biarkan selama 1 jam dan kemudian 'flush'. Kesan kotoran/hampas akan hilang dari tindakan 'citric asid' yang berada dalam Coke. Satu bahan gantian untuk mencuci kalau sabun dah habis! Rasa-rasa buat sabun badan boleh tak? 3. Untuk menghilangkan kesan karat dari bumper kereta jenis chrome : Lap bumper dengan aluminium foil yang dicelup dengan Coke. Kesannya karat hilang! 4. Untuk menghilangkan kesan 'corrosion' atau hakisan pada skru/nat bateri kereta : Tuang saja setin Coke pasti kesan hakisan hilang serta merta. 5. Untuk melonggarkan skru yang berkarat dan ketat : Sekali lagi tuang setin Coke, skru tersebut pasti longgar dan boleh dibuka. 6. Untuk menghilangkan kesan minyak/lekit dari pakaian : Tambahkan setin Coke dalam mesin basuh bersama sabun pencuci dan basuh macam biasa. Kesan minyak tu pasti hilang. Kemudian bolehlah minum air basuhan tadi berperisa coke. 7. Cermin kereta anda berdebu/kotor/ melekit ? Celup tuala dengan Coke dan lap.Pasti bersih. Tak payah guna tin sembur cuci cermin cam jual di Yawata tu kerana ianya amat mahal! 8. Bahan aktif Coke adalah phosphoric asid. Ia mempunyai pH 2.8. Ia boleh meleburkan sebatang paku dalam masa 4 hari. Kilang Perwaja/besi mesti suka ni!Asid tersebut juga menghakis kekuatan tulang belakang dan tulang lain dalam badan yang merupakan punca utama kearah penyakit osteoporosis.Sila lihat lori yang membawa air sirap Coke dalam lori tangki,[ bukan lori yang bawa Coke siap dalam botol/tin] pasti dilengkapi dengan tanda amaran "Bahan Kimia Bahaya" atau"Bahan Penghakis : bahaya". Lori tangki itu juga diselaputi bahan penghakis hakisan untuk mengelak lori tu dihakis. . Tolong jangan letak/parking kereta berhampiran lori tangki yang ada tanda amaran tu, silap-silap tengah bawak kereta, putus 2 sebab hakisan/karat. 9. Para pengedar minuman Coke telah menggunakannya untuk mencuci bahagian enjin lori/trak mereka sejak 20 tahun. Wahh...mesti buat overhaul ni! 10. Kandungan gulanya 18 sudu cawan teh satu tin Coke. Cuba try bancuh kopi/teh dengan 18 sudu gula tu kat rumah dan minum mesti termuntah´╗┐Kenapa Orang Yahudi Tak Minum Coke dan Pepsi Disampaikan oleh seorang sahabat.....Assalamualaikum kengkawan... last weekend, ada ustazah usrah kami beritahu... masa dia belajar kat. mesir dulu, dia punya lecturer ada cerita... dulu ada sorang mamat yahudi ni datang egypt to study the muslims' lifestyle kat sana setelah serangan secara fizikal ke atas umat Islam tak berjaya. dianak carik jalan untuk serang cara lain. tapi Alhamdulillah, dia telah diberi hidayah semasa dia dok study umat Islam kat mesir tu. dia beritahu lecturer ustazah ni, one of the things the jews do untuk hapuskan keturunan umat Islam is to produce coca cola & pepsi yang di dalamnya ada chemical to retard the reproduction organs for both men & women. menurut mamat tu, kat israel tak ada jual coke & pepsi sbb diorg tahu apa kandungan kat dalamnya and since jew is agama keturunan, diorg tak nak le mandul! kalau korang pernah terima forwarded email pasal bertapa cidicnya coke tu sampai boleh dissolve tulang & gigi (calcium containing compounds) and boleh buat cucitoilet! and for ladies, kalau minum coke boleh cause menstruation if you're a wee bit late. so kalau minum banyak & atthat time baru lekat zuriat, ada chances keguguran le, kan ? Therefore, untuk kemakmuran umat Islam & untuk kesihatan & untuk tak support jewish companies, Masih tidak pasti kesahihan artikel ini, namun jika ia benar bayangkan apabila ia masuk kedalam perut kita, bertambah sihatkah kita.. jika tidak benar pun lebih baik menjauhi, bukan kerana kesihatan sahaja malah untuk agama kita..

Mr Mama
President
President

Posts : 17743
Points : 18401
Join date : 30/07/2009
Age : 55
Location : CEC 001 StoneCold Hill - 0192625856

Back to top Go down

Re: I'm Bored! Give me something to laugh at!

Post by n@faiz on Tue Jan 18, 2011 10:24 am


n@faiz

Posts : 277
Points : 274
Join date : 19/12/2009
Age : 45
Location : CEC 050 @ Pasir Mas

Back to top Go down

Re: I'm Bored! Give me something to laugh at!

Post by Mr Mama on Tue Jan 18, 2011 10:29 am

n@faiz wrote:

mmg burok bebenor..........yop............ nanti silap nengok orang ngate berok pule............ tak sior teman,............

Mr Mama
President
President

Posts : 17743
Points : 18401
Join date : 30/07/2009
Age : 55
Location : CEC 001 StoneCold Hill - 0192625856

Back to top Go down

Re: I'm Bored! Give me something to laugh at!

Post by Sponsored content Today at 5:48 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum